Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Demir emilimini azalttığı doğru. Et yemeklerinin yanına yoğurt yememek lazım fazla eğer kansızlık varsa tabii.

karatayın ABC si kitabından alıntılar

• Döner, kebap ya da diğer kebap türleri Bol salata ve yoğurtla yenebilir..... ....sayfa 30 da

...Et ve balık yemekleri ile birlikte bol mevsim salatası, soğan ve yoğurt yenebilir......... sayfa 31

buda örnek öğle yemeği....,

Öğle Yemeği (12.00-13.00):

• Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası • Bir tabak zeytinyağlı pırasa • 5-6 adet minik domates • Bir kâse yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu • Bol su

buda başka örnek

Öğle yemeği (12.00-13.00):

• Bir porsiyon bonfile ızgara • Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan • Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı • Bol su veya ayran

etin yanında hep yoğurt var

Bende birkaç ay önce yaptırdım ama o zamanlar Karatay'a başlamadım, yoğurtta yemiyordum. Demirim biraz düşüktü, kırmızı et yememi söylemişti doktor.

Kahvaltını erken saatte yaparsan, 5 saat aralıklar verip 3 öğün yapabilirsin. Gül abla 2 öğün besleniyor, daha uzun acıkmadan kalabiliyor. Ama bazen dayanamayanlar oluyor onlar 3 öğün yapıyorlar. Sende bu şekilde yapabilirsin. Mesela ben çok erken kahvaltı yaparsam, akşama kadar dayanamam.

Son düzenleme:

kahvaltıyı 8 buçukta yapıyorum hemen hemen her gün, işe gelmeden önce yapıp çıkıyorum.. haftasonu geç kalkınca gecikebiliyor o zaman dediğiniz gibi arada bişey yeme ihtiyacı duymuyorum, akşam yemeğimin bitmesi de 6 buçuğu geçmiyor..

merhaba canım
ben 7 aydır yapıyorum başlarda 2.5 öğün yapıyordum, alışınca 2 ye indirdim

2.5 öğün nasıl oluyor....senin yaptığın gibi

sabah...KKK (klasik karatay kahvaltısı)
en az 5 saat sonra....... yoğurt içine fındık,fıstık,badem,kaju,ceviz ne varsa katıyorum
en az 5 saat sonra ......akşam yemeği

Bilemiyorum. Bize hocalarımız ekmek ve yoğurtun demir emilimini azalttığını, etin salata gibi bol c vitamini ile tüketilmesi gerektiğini c vitamininin demir emilimini arttırtdığı öğretildi. Ama Karatay hep ezber bozduğu için birşey diyemiyorum. Belki de ekmek yemediğin için demir değerin yükselmiştir. Etin yanında bol salata yediğin için demirin yükselmiştir. Belki de salatadaki c vitamini yoğurdun demir emilimini engellemesine izin vermiyordur.... Ya da kolesterol gibi bu da bir yanlıştır dedi. Bir hocamız vardı İngilterede eğitim görmüş gıda kimyası derslerimize giredi. Sürekli her yaz imgilerede danışmanlık yapardı. Derslerimizden birini kolesterole ayırdı. Altını çize çize anlatmıştı kolesterolun hayati önem taşıdığını, olmazsa olmaz bir şey olduğunu vücuttaki kolesterol havuzunu. O hocamız yine demir emilimizni anlattı. Türkiye de demir eksikliğinin çok yaygın olmasının nedeni eti ekmeksiz tüketmeyen bir millet oluşumuz ekmeği çok yememiz derdi. Ayrıca sadece c vitamini (salata) olmaksızın yenilen etin yanında tek ayran içmek de milimi azaltır derdi. Hocamın kulakları çınlamıştır bu arada

hafta içi 8.5 KKK
13.30...yoğurt
18.30 akşam yemeği gibi yapabilirsin....daha geçevde oluyorsan 5 saatin altına düşmeden araları eve gidişine göre ayarlarsın
haftasonuda 2 öğün yaparsın

dediğin de doğru dur benim akşam yemeğimde salata ve yoğurt olmazsa olmazım....salatayı evdeki malzemelere göre değişik değişik yaparım yoğurduda bazen naneli bazen keten tohumlu bazen hepsini karıştırırım yani değişik değişik yaparım ama çatal kaşık gibi olmazsa olmazlarım....dün boşuna koşmadım sütçünün peşinden hafta sonuna kadar yoğurdum yetmezdi yakalayamasaydım...

O zaman etin yanında yoğurt veya ayran tüketirken, Karatay menüsünde de yazdığı gibi bol limonlu salata tüketeceğiz.

Yoğurtçu sayesinde sporunu da yapmış oldun.

PLASTİK YA DA ALÜMİNYUM YEMEK İSTER MİSİNİZ?
O HALDE GELEN PAKET SİPARİŞE DİKKAT EDİN!!!

1.Eve ya da işyerinize söylediğiniz paket servis geldi. Sıcak yemeğiniz alüminyum veya plastik kaba konmuş. Yemeyin.

2.Arabanızda plastik şişede su taşıyorsunuz. Hemen şişeyi çöpe atın. Acil. Suyu lütfen cam şişede taşıyın.

3.Plastik şişelerin içine su, portakal suyu vb koyup, tekrar kullanmayın.

4.Mikrodalga fırına yiyeceğinizi plastik/alüminyum tabak ve kutuda koymayın. Hatta mikrodalga fırını evinize dahi sokmayın.

5.Yine plastik şişe içindeki suları, buzlukta dondurmayın

acaba hatalarımdan biri de bu mu? ben sabah 8.30 gibi kahvaltı yapıyorum. yoğurdu öğleden sonra 14.00 gibi yiyorum. akşam yemeğim de 18.00de oluyor, mesela bugün öğle arasına 15.00 gibi gittim ve o saatte yedim, şimdi akşam yemeğini 18.00de yersem 3 saat olmuş olacak ara.. böyle bir durumda napmalıyım?

yediğin saate 5 ekleyeceksin ki leptin çalışsın yoksa çalışmaz kg vermen azalır...

15 te yediysen 20.ye doğru yiyeceksin ama çok acıkırsan hemen yemelisin açkende leptin çalışmaz kıtlık sinyali gider sinyal gitmektense o araada leptin çalışmasın daha iyi

Ben de tupperware kullanıyorum ama, yinede içim pek rahat değil, evdekiler cam şişe. Üzerinde plastik numaraları yazıyormuş 5 yazan tekrar kullanılabiliyormuş. 3 numara yazanlar hiç alınmamalıymış. Pet şişelerdeki 1 numaralarda tek kullanımlıkmış.

koşturdum derken arabayla koşturmuştum....benden yağ gitmedi ama ondan benzin gitti arabam spor yapmış oldu ....paralı spor

Bu arabayla gittiğin için.

slikon olduğu için içim daha rahat günde tupperware satan arkadaşımız var geliş fiatına veriyor her ay bir sürü şey alıyorum buzluğa bile onlarla koyuyorum koyacaklarımı yoğurdumu ona yapıyorum ....

arabayla gitmesem sütçüyü yakalayamam ki ...ben caddede oturuyorum burada duramıyor arka sokaklarda oluyor, 2 hafta önce salı izinliydim sütçünün geldiğini hatırladım aradım adamı parkın oradayım dedi arabada iş yerindeydi 10 dkk uzakta koştur koştur gittim adam yok aradım zabıta gelince uzaklaştım anıt kabir in oradayım dedi... yokkk artık oraya kadar da bu soğukta gidemem birde dönmesi ve süt taşıması var ...gitmedim koştururken vücut ısındı hazır ısınmışken parka girdim aletlerle spor yaptım 15 dkk eve kadarda yürüdüm iyi oldu ama elimde boş kaldı....bu sefer sütü garantiye almak için arabayla gittim nerde yakalarsam alırım diye

Yakalarsan telefon numarasını alırsın, rahatlarsın, belki oturduğun yere getirirler.
Bende tupperware'in salata saklama kabını almak istiyorum, taze tutuyormuş haftalık yapılsa çalışanlar için pratik olur. Sadece yağı ve limon, belki tuz'unu ekleyeceğiz.

Pardon, numarasını zaten almışsın. :) Normalde kapıya getiriyorlar.

Son düzenleme:
BUGÜN KÜ MENUMU DE YAZAYIM
sabah kkksaat 10:00
öğle patlıcanlı et yoğurt turp azcık lavaş saat 15:00
akşam 19:00 da kuruyemiş ve ayran içeceim
buarada dün akşam 5 km 1 saatte yürümüş bulunmaktayım öhom öhom bekim bugünde olabilir ama hala düşünüyorum emin değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…