Yakalarsan telefon numarasını alırsın, rahatlarsın, belki oturduğun yere getirirler.
Bende tupperware'in salata saklama kabını almak istiyorum, taze tutuyormuş haftalık yapılsa çalışanlar için pratik olur. Sadece yağı ve limon, belki tuz'unu ekleyeceğiz.
adamın telefonu var zaten oradan arayıp soruyorum nerdesin diye bu adam eve getirmiyor...dün bayanlara kzıyordu niye tencereyle gelmiyorsunuz beni poşetle uğraştırıyorsunuz vakit kaybı oluyor akşama kadar yetiştiremiyorum diye,,,
yöresel ürünler satan kadın cumartesi eve kadar hem yumurta hem süt getiriyor .....komşularlada tanıştırdım herkes ondan alıyor kadınında komşularında işine geliyor 2 tarafta kazançlı...ondan 10 lt aldım yetmediği için sütçünün peşine düştüm....
yemeğe kadar leslie 4 yapacağım şimdi açtım başlıyorum
emzirenler içemiyor galiba ama bebeğiniz vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Hazırlarıda var ama onlarda sinemaki oluyor genelde. O da bir süre sonra bağırsaklarda tembellik yapıyor.
Kayısı falanda fazla yemedim hemde yağ çok doğru artırmalıyım.
Toz Çay mı Poşet Çay mı?
Önce sadece toz çay vardı. Sonra kâğıt poşetler çıktı Sonra demlik poşetleri Sonra fiyakalı, piramit biçimli poşetler
Kimileri bunları kolaylık diye kucakladı. Kimileri aynı tadı bulamadı, reddetti.
Görünen o ki, reddetmek için lezzet dışında sebepler de var.
Kâğıt çay poşetleri, suya girer girmez eriyip yırtılmalarını engellemek için epiklorohidrin denen bir maddeyle işlemden geçiriliyor. Epiklorohidrin, aynı zamanda pestisit (böcek ilacı) olarak da kullanılan, kanserojen bir madde. Suyla birleştiğinde, kısırlıkla ve bağışıklık baskılanmasıyla ilişkilendirilen 3-MCPD isimli bir maddeye dönüşüyor. Poşet çayını suya değdirmeden kullanabilen var mı? Şu piramit biçimli, kumaşımsı çay poşetleri ise naylondan veya polietilen tereftalattan (PET) yapılıyor. Bunlar gıda için en güvenli kabul edilen polimerler. Her ikisinin de erime noktaları bir hayli yüksek. Fakat burada dikkate almamız gereken bir diğer nokta, camlaşma sıcaklığı. Yani, moleküllerin parçalanmaya başladığı nokta. Ve bu nokta genellikle erime noktasından daha düşük. PETin camlaşma sıcaklığı 76, naylonunki ise 46 derece civarında. Bu da demek oluyor ki, kaynar su kullanmasak bile çayımızla beraber bir miktar plastik molekülü içiyoruz. Çay isteyen? - See more at:
alıntı: zehirsizev
Canlarimmm,herbirinize simsicak merhabalar.Gulcugum ne guzel yazmissin gene ,burasi paylasim topigi diye.Zaten bende herbirinizin gonullerinin buyuklugunu gorup kizimi paylasmistim.Kimsenin gercekten ruhunu karartmaya hakkimda yok.Dun gittim ziyarete o kadar tepkisizdi kiaksamdan beri yaslarim dinmedi.Birde yalniz olunca hersey ikiye katlaniyor.Ekincigim yavrum,ben gunkurusu ve karaerik kurusuyla ayni anfa islattigim icin su haliyle tatlaniyor,yoksa salt ceviz suyu gercekten cok aci.Kilo verme paylasim topigini derdimle kararttigim icin binlerce ozur dilerim canlarim.
Canlarim,bende bu arada biraz disariya ciktim.Boyle durumlarda kendime degisik alternatifler bulmaya calisiyorum.Ornegin gecengun yesilcay aldigimagzada gunkurusuda gormustum,deneme amacli birazcik almistim.Cunku sizler hep gunkurusunu oneriyorsunuz.Aman allahim bayildim.Bugun gittim gunkurusu ve yuzdeyuz dogal himalaya pembe tuz aldim.Biraz kendimi simarttim,saglik icin olsun o kadarcik.Tuz pembe renkli ve buyuklugu de cok iri bulgur gibi.Zaten satin aldigim yere guvenirim sagolsunlar.Birde bir sorum olacak lutfen,hakiki zeytin yaginda ,kurutulmus domates yenebilir mi,yenebilirse miktar ne kadar olmali?Gulcugum,yesilcay icin yaptigin uyariyida dikkate alacagim,gercekten cok dogru bir tespit.Tesekkurler ederim.
Canlarim,bende bu arada biraz disariya ciktim.Boyle durumlarda kendime degisik alternatifler bulmaya calisiyorum.Ornegin gecengun yesilcay aldigimagzada gunkurusuda gormustum,deneme amacli birazcik almistim.Cunku sizler hep gunkurusunu oneriyorsunuz.Aman allahim bayildim.Bugun gittim gunkurusu ve yuzdeyuz dogal himalaya pembe tuz aldim.Biraz kendimi simarttim,saglik icin olsun o kadarcik.Tuz pembe renkli ve buyuklugu de cok iri bulgur gibi.Zaten satin aldigim yere guvenirim sagolsunlar.Birde bir sorum olacak lutfen,hakiki zeytin yaginda ,kurutulmus domates yenebilir mi,yenebilirse miktar ne kadar olmali?Gulcugum,yesilcay icin yaptigin uyariyida dikkate alacagim,gercekten cok dogru bir tespit.Tesekkurler ederim.
afiyet olsun ablacım, günkurusu güzeldir bende çok sevmişimdir hep...ablacım kurutulmuş domates bende kullanıyorum geçen gün buzluğa attığım biberler vardı bahçemizden onları kavurdum az bişey üzerinede haşlayıp süzdüğüm kurutulmuş domatesi ekledim suyuna pişti enfestti..ılıyınca bol zeytıinyağı döktüm iki gün sabah kahvaltısında yedim afiyetle..sınır yok diye biliyorum doyana kadar yenebilir..
Afiyet olsun.Yenilebilir bence, doyana kadar. Domatesler mevsiminde kurutulmuştur zaten sorun olmaz. Pembe tuz nasıl oluyormuş.
Peynir, hurmamı acaba onlar, sanki hurmadan daha küçük, turuncu gibi olan herhalde kayısı değildir, zararlı olduğu için kullanmazsın. :)
Cheesecake'mi oluyor. :)
Gül ablanın uyarısını tekrar söyleyeyim. Mineralleri kaybetmemesi için yemek piştikten sonra ekliyormuşuz, biliyorsundur belki ama ben yinede yazayım. Öğütücü alabildin mi Canan abla. Salatalarda öğütücüyle kullanabiliriz, kalın olduğu için. :)Canimmm kedicigim,burada Cankiri tuzu bulunmadigi icin,yuzdeyuz dogal himalaya tuzu almak zorunda kaldim.Icerigindeki mineraller dolayisiyla faydali olur diye dusundum,tuzun rengi cok acik toz pembe.Domates kurusu onerin icinde cok sagol yavrum.
Hurma demiştimya erik onlar. :)yaklaştın bakalım bilen olacakmı...:44:
yaklaştın bakalım bilen olacakmı...:44:
Gül ablanın uyarısını tekrar söyleyeyim. Mineralleri kaybetmemesi için yemek piştikten sonra ekliyormuşuz, biliyorsundur belki ama ben yinede yazayım. Öğütücü alabildin mi Canan abla. Salatalarda öğütücüyle kullanabiliriz, kalın olduğu için. :)Hurma demiştimya erik onlar. :)
Peynir, hurmamı acaba onlar, sanki hurmadan daha küçük, turuncu gibi olan herhalde kayısı değildir, zararlı olduğu için kullanmazsın. :)
Cheesecake'mi oluyor. :)
Hurma demiştimya erik onlar. :)
Yoksa açık renk olanda gün kurusumu, suda bekletince rengi açılıyor. Birde daha tatlı oluyor. :) Ama bu renk olmuyordu galiba.
Gulcugum,haslanmis kuru uzumlu cheescake mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?