Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Cok gec oldugunun farkindayim saliha hanim ama bu hafta beyim gececi calistigi icin boyle oldu.neyseki haftaya öģleci gidecek kahvaltimiz 12 yi bulur.yalnizda canim hic istemiyor.genede erkene cekmeye calisirim.tesekkur ederim

günaydın arkadaşlar.. ben ilk defa bir gr bile vermeden bir güne uyandım. sanırım hatalı benim. yağlı şeyler yedim
tavuk fajıta yedim, tabi ki lokanta bunu zeytin yağında yapmamıştır.. akşam yemeğinde de tavuk ızgara sezar salata yedim. sanrıım sezar sosu çok yağlıydı. azıcık yedim ama bilemiyorum..
spor yapmaya vaktim olmuyor.. 9-18.00 çalışıyorum. akşamları da arkadaşlarla çık falan derken zaman bulamıyorum... ama gün içinde yakın yerlere özellikle yürüyorum.. merdivenleri kullanıyorum..

günde 2 öğün yapanlara yapabilenlere sorum var..
kahvlatıyı 8.30da güzelce yapıyorum.. ama 2. öğünü ne zaman yapmalıyım.. yani acıkınca mutlaka yiyin diyor karatay.. vücut yokluk sendromuna girmesin ama ben 2-3 gibi acıkıyorum.o saatte yersem de akşama 8 olduğunda acıkmış olmuyorum.. 9 gibi falan acıkıyorum.. bir düzene oturtamadım..

yardımcı olur musunuz??

günaydın arkadaşlar tam 1 haftadır karataycıyım bende..ve 1 haftada tam 5 kilo verdim..kendimi çok iyi hissdiyorum..10 yaşında kızım var boyu uzun ama 50 kilo olmuştu artık.beraber yaptık 1 hafta o da 4.5 kilo verdi.hem de okulda 1 tane tost yiyor hergün.ikimizde devam ediyoruz hiç kaçamak yapmadan,çok mutlu ve huzurluyum.her sabah tartıya heyecanla çıkıyorum ve yüzüme bir gülümseme yayılıyor

bu sabah menüm
iki parça peynir
15 zeytin
kuruyemiş
domates
2 yumurta
2 ızgara mantar
limonlu çay
saat 10.30 da kahvaltı
arada hiç bişey yemiyorum saat 5 te bir bardak ayran içicem.
akşam saat 6.30 da yemek yiyeceğim.1 hafta aynen böyle yaptım ve ilk hafta olduğundan dolayı 5 kilo verdim..

HANGİ MEVSİMDE NE YENİR

Bu tablo Karatay Mutfağı Kitabı 2. Bölüm, Sayfa 85-94 arası bilgilerden derlenmiş

Meyveler

Sebzeler

Balıklar

OCAK

Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç

Kereviz, karnabahar, lahana (beyaz ve kırmızı), brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, turp

Uskumru, lüfer, çipura, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinakop, tekir, kırlangıç.

ŞUBAT

Elma, armut, ayva, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon

Kereviz, karnabahar, brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, karalahana, turp

Kalkan, tekir, çipura, istavrit, somon, dil balığı,

MART

Elma, muz (yerli)

Brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, kara lahana, turp

Kefal, levrek, kalkan, tekir

NİSAN

Yeşil erik, çağla (badem)

Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, hardal, hindiba, ısırgan, radika, turpotu, yabani ıspanak

Kalkan, mercan, levrek, kılıç, kırlangıç, çipura, tekir, barbunya

MAYIS

Yeşil erik, çağla (badem), yeni dünya, çilek, böğürtlen

Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, enginar, havuc, yaprak, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, ısırgan, yabani ıspanak

Levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, iskorpit

HAZİRAN

Yeşil erik, yeni dünya, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, karadut, böğürtlen, ahududu

Taze soğan,sarımsak ve fasulye, kuşkonmaz, enginar, havuc, yaprak, semizotu, ıspanak, bezelye, kabak, bamya, börülce, sivri biber, dolmalık biber, salatalık

Mercan, levrek, barbunya, tekir

TEMMUZ

Kayısı, şeftali, sarı erik, vişne, ahududu

taze soğan,sarımsak ve fasulye,semizotu,ıspanak, bezelye, kabak,bamya,börülce, barbunya sivri,çarliston ve dolmalık, salatalık,domates,patlıcan, havuc,

Sardalye, tekir, barbunya

AĞUSTOS

Kayısı, şeftali, vişne, erik, üzüm, ayçiçeği, yabani armut,

Semizotu, kabak, taze fasulye, bamya, börülce, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, havuç domates, ,patlıcan, barbunya,

Çingene palamudu, sardalye, kılıç, mercan, izmarit, sinarit,

EYLÜL

erik,ayçiçeği, yabani armut, fındık, Antep ve yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, üzüm

Kabak, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, domates, havuç patlıcan,barbunya, şalgam,mantar

Sardalye, kılıç, palamut, lüfer, izmarit, kırlangıç

EKİM

Üzüm, yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, mandalina, limon

Domates, patlıcan, çarliston biber, havuç, şalgam, mantar, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp

Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye,

KASIM

Üzüm, elma, zeytin, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, nar, ayva mandalina, limon,

Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp, kırmızı pancar, bal kabağı, kereviz, karnabahar

Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye, torik

ARALIK

Elma, armut, muz (yerli), greyfurt, limon, nar, ayva, portakal, turunç

Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana,turp, kırmızı pancar, şalgam, bal kabağı, kereviz, karnabahar

Uskumru, lüfer, palamut, torik, tekir, hamsi, çipura

* Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı vb sebzeler dört mevsim boyunca yetişir.
sağlıklı yaşıyoruz dan alıntı

neden ki? Aslında yürüyüş bandında hizli yuruyup biraz da kostum. Yenebilecek meyve ve sebzeleri bana yazabilir misiniz?
sayfada paylaştım canım bi yere kopyalarsın
sizin kide gerçekten hem şans hem çağrılma olmuş..bizde aynı şeyleri söyledik herkese kısmet olmayan bir ölüm..akşam gittiğimizde yıkanmasını kefenlenmesini anlattı oraya kımseyı sokmuyorlarmış boş bulunca girmiş kadınlar çıkaramamıslar onlarla beraber yıkamıs öyle güzel hazırlamıslar kı sasırmıs kalmıs burada öyle olmuyor diyor...o bile kısmet girilmeyecek yere girip annasinin her halini görmüş yıkamış koklamıs....

kalktıktan sonra en gec yarım saat ıcınde kahvaltı yapılması gerekır karatay saglıklı beslenme oldugu ıcın o kadar saat ac kalınmaz
yanlıs yapıyorsun canım tuzlu suyla sununla bununla olmaz bu işler ...karatayla vucutta olmus veya olacak hastalıkları yok etmeye calısıyoruz sen bu sekılde yaparsan hastalıkların varsa kurtulamaz yoksa da olacaklara engel olamazsın
arkadas ta yazmıs domates salatalık yok bu mevsımde kuruyemıs eksık

ben eevde olduğum için 2ogün problem olmuyor tabi . acikmiyorun .

ama eğer çalışıyor olsaydım os yerinde yemem gerekse idi , yanımda yogurt ve kuruyemiş götürür akşam yemegime kadar idare ederdim.

benim anladigim oruçlu gibi aç aç beklemeyecez . 5saat dolduktan sonra akşama kadar mideye bi şeyler gidecek . ya da tam tersi yapardim. akşam yogurt ceviz vs gecistirirdim az yiyerek . 2, 5ogün yani .

ama geçen okuduğum bi yorum. gerçek bi kkk 7-8saat aciktirmaz yazmıştı biri.

bunu bizlerden biri değil canan hanım söylüyor.kitabında uzun uzun anlatıyor yemekten 4 saat sonra leptin salgılandığını ..
saliha hanım siz kitabı okuduğunuzdan emin misiniz hakikaten?

bunu bizlerden biri değil canan hanım söylüyor.kitabında uzun uzun anlatıyor yemekten 4 saat sonra leptin salgılandığını ..
saliha hanım siz kitabı okuduğunuzdan emin misiniz hakikaten?

efendim??tereciye tere satmayin ben leptin salgilanmaz mi dedim? siz beni anladiginizdan emin misiniz hakikaten?
e

en son paragrafta' gerçek bir kkk nın 7-8 saat acıktırmayacağını birinin yorumdan öğrenmişsiniz. canan hoca kitabında 5 saatten önce acıkıyorsanız yediklerinizde bir sorun vardır diye üzerine basarak belirtiyor.
sizin söylediğinizden ben bu çıkarımı yaptım.

hanfendi ben hala benim yanlisim ne anlamadim ? aynı seylerden bahsediyoruz farkinda misiniz?

angelic 2 boşverin benim yorumlarimi maşallah 5kg vermissiniz siz bildiginiz gibi devam edin . aynı seylerden bahsediyoruz ama ?? önemli de değil . sonuçta burasi herkese açık zayiflamak için geliniyor karatay artık benim yaşam bicimim olma yolunda benim başlama sebebim baş donmelerimdi .
Allah kolaylık versin . iyilik versin.

öncelikle Tebrikler 1 haftada 5 kilo çok iyi ama anlamıyorum 1 haftada nasıl verdiniz önceden nasıl besleniyorduz da birden bırakınca 5 kilo verdiniz bide kaç kilosunuz merak ettim sakıncası yoksa tabii

öncelikle Tebrikler 1 haftada 5 kilo çok iyi ama anlamıyorum 1 haftada nasıl verdiniz önceden nasıl besleniyorduz da birden bırakınca 5 kilo verdiniz bide kaç kilosunuz merak ettim sakıncası yoksa tabii
başlangıç kilom 87.5tu.şu an 82.5 kg. öncesinde 1200 cal.bir diyet uygulamaya çalışıyordum.

Merhabalar,

Ben de bufun basladim karatay modeline. Aksama kadar ekmeksiz acikmama gercekten sasirdim :) Tabi aklima takilanlar var. Yardım eden olursa cok sevinirim :)

Sabah kahvaltida iki tane tereyaginda yumurta, 7-8 zeytin, bir cay bardagi kadar ceviz, baya da bi peynir vardi. Oglen iki ceviz ve cay. Aksam da organik tavuk ve biraz bulgur pilavi, ayran. Dogru bir menu mu sizce?

Bir de kuruyemis kavrulmamis oldugu surece gun icersinde sınırsız mi?

Bulgur pilavi haftada 2-3 kere serbest galiba degil mi?

Bir de ogutulmus bugdaya karsi galiba Canan hoca ama bugday salatasi yapsak bildiğimiz asurelik bugdaydan, cevizli zeytinyagli falan. Corbayla beraber bir ogun olabilir mi?

Simdiden coktesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…