• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Yağlı olan fındık, fıstık, ceviz, badem vb kuruyemişler kilo aldırmaz mı?

Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler,
glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler.
Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
Kuruyemişler, doğal olan Omega-3, Omega-6, Omega-9, ayrıca birçok aminoasit
ve yoğun bitkisel protein kaynağıdırlar. Doğanın vitamin ve mineral deposu
olarak kabul edilirler.
Örneğin 100 gr yerfıstığının (bir ince belli çay bardağı kadar) içerdiği besin
türleri ve değerleri şaşırılacak kadar zengindir. Yerfıstığı aslında fıstık değildir ve
baklagiller ailesindendir. Bu nedenle bazı kişilerde alerji nedeni olabilir. Acımış
durumda ve küflü olanlarını tüketmemek gerekir.

Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan kapsamlı bir çalışmada, karışık kuruyemişlerin
faydaları gösterilmiştir. Haftada 4-5 kez, bir su bardağı kadar karışık
kuruyemiş tüketen 85.000 sağlıklı hemşire 16 sene boyunca izlenmiş ve bu
hemşirelerde şeker hastalığı riskinin anlamlı bir şekilde azaldığı bildirilmiştir.
Aynı şartlarda izlenen kontrol grubunda, yani hiç kuruyemiş tüketmeyen
hemşirelerde ise, şeker hastalığı riskinin anlamlı şekilde artmış olduğu gösterilmiştir.
11031 Tarihten örnek verecek olursak, Roma İmparatorluğu döneminde
ruh hastalarına beyine benzediği için ceviz yediriliyormuş.
Kuruyemişleri çerez olarak değil de, düşük glisemik indeksli (%0-20) olduklarından
dolayı, büyüme çağındaki çocukların, gençlerin, gebeler ve kilo vermek
isteyenlerin önemli besin kaynağı olarak tüketmeleri çok önemlidir.
Kuruyemiş tüketen gerek TİP I, gerek TİP II şeker hastalarının, kan şeker kontrolleri
daha rahat olmakta ve insülin ihtiyaçları da azalmaktadır.
Yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekerli içecek, meyve ve meyve suları gibi
(aşırı fruktoz yani meyve şekeri içeren) yiyecek ve içecekler aşırı miktarda
tüketilmediği takdirde, çocuklarımızın karaciğerleri yağlanmaz.
11-15 hatta daha küçük yaşlarda göbekleri çıkmaz ve göbekleri önde
dolaşmazlar. Bu şekilde beslendikleri takdirde, kilo almazlar ve aldıkları fazla
kiloları da rahatlıkla vererek, sağlıklı büyür ve gelişirler.
Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sevdikleri, istedikleri ve merak ettikleri
bir spora başlatmamız şarttır. Ana babaların en önemli görevlerinden biri de budur.
"Ye kızım ye, ya da ye oğlum ye!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru
değildir.

Rumuz: MERVERASYON
Başlangıç tarihi:20/10/2014
Başlangıç kilosu 79,900
Geçen hafta:60,800
Bu hafta:60,200
Fark: -0,600
Toplam fark:-19,700
Beden: 38
Spor:akşam 5 gün spor salonununda kardio-aeorobik-pilates
Boy: 1,58
Hedef:58
Merveeee:KK57: MAŞALLAH! Harikasın.
Kusura bakmazsan bir şey sormam lazım. Bağırsakların ne durumdaydı bu süreçte? :KK17:

Kızlar, 10 gündür Karatay yapıyorum. Karşılaştığım iki sorun var. Öncelikle tuvalete çıkma durumum çok azaldı. Neden bu kadar kötü oldu anlayamadım. İkincisi yediklerim aşırı fazla geliyor. Kitapları okudum, mantığını anlıyorum ama yok arkadaş içimden bir ses böyle kilo veremezsin diyor.

Kızlar, 10 gündür Karatay yapıyorum. Karşılaştığım iki sorun var. Öncelikle tuvalete çıkma durumum çok azaldı. Neden bu kadar kötü oldu anlayamadım. İkincisi yediklerim aşırı fazla geliyor. Kitapları okudum, mantığını anlıyorum ama yok arkadaş içimden bir ses böyle kilo veremezsin diyor.
çok tatlısin :) herkes böyle veriyor burda. :)
sabah gün kurusu yemiyor musun? yeşillik eksik etme . akşamları salata . ya aslında çok yiyorum desekte aslında eskisi kadar tika basa yiyemiyotuz o yüzden posa yok ki ortada :) o yüzden bence az oluyor :) ama kabizlik varsa bilmem ben de olmadı .
:) x

çok tatlısin :) herkes böyle veriyor burda. :)
sabah gün kurusu yemiyor musun? yeşillik eksik etme . akşamları salata . ya aslında çok yiyorum desekte aslında eskisi kadar tika basa yiyemiyotuz o yüzden posa yok ki ortada :) o yüzden bence az oluyor :) ama kabizlik varsa bilmem ben de olmadı .
:) x
Amaç sadece kilo vermek değil aynı zamanda sağlıklı olmak olunca ince eleyip sık dokumaktan fenalık geçiriyor insan bazen:KK14: Şeker fikrinden o kadar soğudum ki sabahları gün kurusu yemiyordum. Bol yeşillik yiyordum. Bir de kayısılar yerli değil ya, içim rahat etmiyor.
Doğru soyluyorsunuz, tıka basa yemeyince, dışarı atacak da bir şey olmuyor. Insanliktan cikmis gibi yesem eminim hiç böyle problemler yaşamam :KK12:.... Salata miktarını artırayım biraz diyorum ama canım yemek istemiyor.
Destek için çok teşekkürler, iyi ki varsınız. Bu hafta birkaç degisiklik yapıp devam edelim bakalım neler olacak :KK51:

şekerli yemeyincce iştah gidiyor biraz :) insulin normal salgilaninca tabi :)

Kizlar iyi aksamlar
erken erken menu yazayim
sabah kalkinca su ve kefir
7.30 da yarim karataya kahvaltisi
13.00 de kiymali kabak kavurma. 1 fincan yogurt. 4 yaprak sarma. Haslama brokoli
18.00 de y.mercimek çorbası ve tereyagda peynir eritmesi 4 kasik
sPorlar
sabah 15dk yurume
ogle 30dk yurume
aksam 40dk yurume

yedıklerımızden dolayı kabızlık oluyor yagı 5.10 katı artırın zeytını en az 30 tane yeyın dıyor hoca
Gül hanım elinize sağlık. Ben de yapmak istiyorum peynir. Tecrubelerinizden yararlanabilir miyim. Bir defa çok güzel tutturdum. Bir daha olmadı, lor oldu :KK64:
lor gıbı yapıp tulbentten suyunun akmasını beklıyoruz sonra ustune agırlık koyuyoruz sertlessın dıye

Pat diye bu çıktı karşıma nette, çok manidar :KK48:
http://woto.com/oneriler#Öneri 12
yakında yenı cıkacak olan kıtapta bu resımde olan okan beyler ve bizlerde olacagız...burada ya kıtapta cıkmak ısteyen varsa dıye yeınledım ama ısteyen olmadı
Kizlar iyi aksamlar
erken erken menu yazayim
sabah kalkinca su ve kefir
7.30 da yarim karataya kahvaltisi
13.00 de kiymali kabak kavurma. 1 fincan yogurt. 4 yaprak sarma. Haslama brokoli
18.00 de y.mercimek çorbası ve tereyagda peynir eritmesi 4 kasik
sPorlar
sabah 15dk yurume
ogle 30dk yurume
aksam 40dk yurume
afıyet olsun canım..yaprak ta kesın prınc vardı dıyecegım sasırt benı yok de:KK48:

Bugünkü menü
Sabah 10 civarı 2 yumurta ile kaşar ve Lorlu omlet
Peynir 10 zeytin
Bir cay b badem. Bir kuru kayısı marul. Süt

Akşam 5 civarı 1,5 tabak ıspanak
Bi kase buğday çorbası
Yoğurt

Gece 10 civarı acıktım bi bardak süt içtim

Bu arada dün sabahki sucuk ev yapımı değildi :KK43:(
sucuk olmadı ıste :KK11:

doyana kadar yemeyınce boyle oluyor ıste gıttı leptın..keske daha gec yeseydın canım

Merhaba, ben de 2 haftadır başladım karatay diyetine. face deki sayfayı da takip ediyorum sürekli. karatayla beslenip bir yandan da kalori sayıyorum. tıka basa doymama rağmen günlük 1000-1200 kalori arasında gidip geliyorum. başladığımdan bu yana 1,1 kg gitti. öğlen yemeği yiyemiyorum, kahvaltıdan sonra akşama kadar acıkmıyorum.

bu grubun paylaşım düzeni nedir? yani günlük yediklerinizi paylaşıyoruz , belli aralıklarla tartılıyoruz vs vs gibi.
her gün yazamayabilirim ama motivasyon açısından burada olmak isterim.

hoşbulduk :KK68:

o zaman bismillah deyip başlayayım yazmaya

sabah kalkınca kahvaltıyı hazırlayana kadar bir bardak kendi mayaladığım kefir içtim

kahvaltıda ıspanaklı 2 yumurta, peynir, zeytin, fındık,ceviz, badem ve bşr bardak şekersiz kahve

öğlen yemedim

arada az şekerli bir kahve içtim, yarım avuç karışık çerez-kuru meyve

akşam bir adet zeytinyağlı enginar garnitürle, 1 fırında levrek, bol salata...

bugünlük başka bir şey yok yediğim.

sabah tartıda 86,2 gördüm...

Back