• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Ben yine annemdeydim yeni geldim bende bulguru fazla kaçıranlardanım abartarak kısır yedim çok güzel olmuştu .Sabahki menüme gelirsem az daha kalan kısıra saldırdım ama yarım kase falandı yumurta zeytin peynir bolll limonlu çay.Yarına kilo veremezsem sinir olurum artık diyet yaparken gezmekten nefret ediyorum.Bu hafta sporda yok hepte geç yattım 94 0lsam yeter yarın.:KK42::KK42::KK42:

Hakl
Fazla Sporun Zararları Nelerdir?

Spor, spor, spor bütün uzmanların faydaları konusunda bir ansiklopedi yazabileceği bir alan. Peki iyi güzel fakat aşırı sporun zararları hakkında da uzmanların halkı bilinçlendirmesi gerekiyor. Her şeyin bir limiti olduğu gibi sağlıklı spor yapmanın da belirli limitleri vardır. Halkımızın en çok yanıldığı alanlardan biri spor denildiğinde 2-3 saatlik koşu yada 5-6 saat yürümenin spordan sayıldığı küçük aktivitelerin spor kapsamı dışın tutulduğu kanısıdır. Amerikan sağlık örgütüne göre daha önce aktif sporla uğraşmamış insanlar için tavsiye edilen sağlıklı spor limitleri günlük 20dk koşu yada 1-1.5 saat yürüyüştür. Daha önce aktif sporla uğraşan insanlar için bu limitler artırılabilir ancak sedanter ( hareketli olmayan ) yaşam tarzı sürenler için 1 saat koşu yada 4-5 saat yürüyüş kişiye kardan çok zarar getirecektir

. Zarar nasıl meydana geldiğini anlatacak olursak; spor yaptığınız sırada vücudunuzda bulunan karbonhidratlar,yağlar ve proteinler sırayla parçalanmaya başlar bu parçalanmada baş rolü oynayan oksijen vücutta serbest radikal ( toksik maddelerin ) oluşumunda rol oynar. Özellikle uzun süren spor aktivitelerinden sonra vücut kendisine enerji yetiştirebilmek için laktik asit üretimine başlar işte bu laktik asitte yakınında bulunduğu hücre ve dokulara zarar vermeye başlar. Aynı zamanda yükselen tansiyon ve hızlanan kalp ritimi ile kalp uzun süreler aşırı çalışmaya mağruz kalır buda kalp’te bulunan hücrelerin aşırı hipertrofiye (kalınlaşmaya) uğramasına neden olur. Fakat bu kalınlaşma sürekli kalbin yorulmasıyla aşırı derecede artar ve kalbin kasılmasını sağlayan hücrelere yeterli glikoz ve oksijen ulaştırılamaması sebebiyle kalp dokuları iskemiye ( ölmeye başlar ) gider bu durumda da kişinin geleceki hayatta kalp yetersizliğine girmesine davetiye çıkarır.

Eğer sanıldığı gibi aşırı spor çok faydalı olsaydı sanırım en uzun yaşayan insanlar maratoncular olurdu. Ancak görebileceğiniz gibi maroton koşucularının çoğu 60 lı yaşlarda sonra kalp hastalıkları nedeniyle kaybedilmektedirler. Dengeli, kişiye uygun ve aşırıya kaçmayan spor muhakkak ki insan ömrünü uzatır buna bir şüphe yoktur ancak ölçüsüz ve yanlış spor insan hayatını kısaltan etkenler arasında yer almaktadır.

Yapılan en büyük yanlışlardan biride body salonlarında yapılan ağırlık egzersizlerinin abartılmasıdır. Kaslar izometrik biçimde kasıldığı için kişi kaslarını aynı ikinci bir kalp gibi kasar. Her kasılmada kaslarda bulunan kanı kalbe pompalar ve kalpte buna karşı kasları beslemek için bu kanı tekrar kaslara atmaya çalışır. Fakat kasılı durumdaki kaslara kan yollamak kolay değildir kalp bu şekilde tansiyonunu ( Basıncını ) artırarak kaslara kan yollamaya çalışır. Bu döngü böyle sürüp gider ve kalp güçlü kaslara yüksek basınçlı kan yollayacağım diye yine yukarıda anlattığımız gibi aşırı hipertrofiye uğrar. Bu yüzden hastada ileride kalp yetersizliklerinin ve kalp hastalıklarının görülmesi sürpriz değildir. Nitekim body ile uğraşanlar bilirler ki body’i aşırı yapan insanların çoğunda ileriki yaşlarda kalp hastalıkları görülür. Bu yüzden özellikle salonda çalışan kişiler için uyarımızı yapalım lütfen 4-5 saat gibi bu salonlarda kalıp aşırı şekilde ağırlık çalışmayın, bu gelecekteki sağlığınız ve yaşamınız açısından yüksek miktarda risk içerebilmektedir.

Kaynak : http://www.tibbiyardim.com/fazla-sporun-zararlari-nelerdir.html
haklisin super bir paylasim olmus bense bu siralar ip atliyorum dun 1150tNe atladim ama bir anda degil ara vererek umarim abartmadim yarini merakla bekliyorum cabamin sonucunu gormek istiuorum insallah vermisimdir bu hafta 68zi gormek istiyorum

Hakl
haklisin super bir paylasim olmus bense bu siralar ip atliyorum dun 1150tNe atladim ama bir anda degil ara vererek umarim abartmadim yarini merakla bekliyorum cabamin sonucunu gormek istiuorum insallah vermisimdir bu hafta 68zi gormek istiyorum
Sağol canım spor muhabbeti geçmişte atlıyayım dedim.Ben şişman bir eski sporcu olaraktan paylaştım.Ne güzel o kadar çok atlıyabiliyorsun ama atlarken dizlerine çok yük biner ip atlamak yerine değişik atraksiyonlarda yapabilirsin.Ve mutlaka ayğına bir spor ayakkabı yada yumuşak bir ayakkabı giy yada minder üstünde atla dizlerine yazık.Bu arada inşaallah 68 i görürsün.
Bu akşamki menüm kavurma.salata yoğurt,birazda lahana turşusu

Ben yine annemdeydim yeni geldim bende bulguru fazla kaçıranlardanım abartarak kısır yedim çok güzel olmuştu .Sabahki menüme gelirsem az daha kalan kısıra saldırdım ama yarım kase falandı yumurta zeytin peynir bolll limonlu çay.Yarına kilo veremezsem sinir olurum artık diyet yaparken gezmekten nefret ediyorum.Bu hafta sporda yok hepte geç yattım 94 0lsam yeter yarın.:KK42::KK42::KK42:
Ben de 2 gün bolca kısır yedim. Kilom artmadı.

Sağol canım spor muhabbeti geçmişte atlıyayım dedim.Ben şişman bir eski sporcu olaraktan paylaştım.Ne güzel o kadar çok atlıyabiliyorsun ama atlarken dizlerine çok yük biner ip atlamak yerine değişik atraksiyonlarda yapabilirsin.Ve mutlaka ayğına bir spor ayakkabı yada yumuşak bir ayakkabı giy yada minder üstünde atla dizlerine yazık.Bu arada inşaallah 68 i görürsün.
Bu akşamki menüm kavurma.salata yoğurt,birazda lahana turşusu
Halinin ustunde atliyorum ip atlamk bu aralar dh pratik geliyo spor ypmaya vkit bulmiyorum cay koyarken yemek yparken firstbuldukca atliyorum iste nebilim bugun kendime nazar degdirdim 400tne atladim ytana kadr 500 olur insallah insallah gorurum :(((((2haftadir sabit olmak canimi sikiyo

gunaydın kızlar
bende dunkı menumu yazayım
pazar sabah kahvaltısı 10,30da yapıldı doyana kadar karatay yedim
15,00 :kefir 10 tane badem
19,00 da hamsi pilavı+salata ( hamsipilavı bulgurla yaptım hamsilerinden yedim 3 kaşık kadar da iç pilavından yedim
spor yok

Gül Hanım ve Saliha iyi dilekleriniz için teşekkürler evet bi ev alma dudumumuz oldu :)
hayırlı olsun zezem çok sevindim. bende alanya da emlak danışmanlığı yapıyorum biliyormusun :)

Neslicim dün sworkiti telefonuma indirdim ama başlayamadım en kısa zamanda denicem
zezem bende denediğim gunle kaldım hafta sonu yapamadım bugun sporu ekleyerek tum hafta devam edicem indir dene bak çok seveceksin diğer topikter çok sevdi kısa surede terletiyor guç-kardiyo karışık olduğu için. mutlaka dene tatlım

253386_10151592803428678_253927428_n[1].jpg

seram avatarını çok beğendim oradaki çıtır kadar sende bende olamam ama en azından balık etli çıtır olmalısın

bugün listeyi yapacaksın unutma canım
ah ah ah ben size ne diyeyim bilemiyorum artık ..

:KK11::KK11:
gunaydın kızlar
bende dunkı menumu yazayım
pazar sabah kahvaltısı 10,30da yapıldı doyana kadar karatay yedim
15,00 :kefir 10 tane badem
19,00 da hamsi pilavı+salata ( hamsipilavı bulgurla yaptım hamsilerinden yedim 3 kaşık kadar da iç pilavından yedim
spor yok
neredeyse leptinin çalışmasına hiç fırsat vermemişsin canım
bulguru azaltman lazım
gunaydın demeden dalmışım kızlar tum guzellere gunaydın
günaydın canım

Ama kitabinda Aksam yemeğinden sonra gün boyu olduğu gibi su, ayran, şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartıyla limonlu çay, yeşil çay, tarçın ve karanfil çayı içilebilir.ifadesi var.

Back