• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

evet günlük canım 3 saat spor yapıyorum
Bana kızma, kırılma ama sporu abartmışsın. Profesyoneller yapar bu kadar, o da bazı daldakiler. Onlarda bir sürü takviye kullanıyorlar kaslar vs... için. Bu kadar çok yaparsan bir süre sonra bıkarsın, sporu bırakırsın, süreklilik daha önemli, az yap ama sürekli yap. Hem kastan kaybedersin hem de kalbe zarar bu kadar çok spor. Normali kalbe yararlı tabi ki. Ben yine de uyarayım, sen bilirsin, hızlı kilo vereyim diye sağlığından olma. Dediğim gibi en fazla 1,5 saat yap, o bile fazla, sonra 1 saate düşersin. Ya da böl. Pazartesi yürüyüş, salı bölgesel (pilates gibi), çarşamba yürüyüş, perşembe bölgesel gibi. Ya da sabah yürüyüş yap 1 saat, müsait bir zamanında da yarım saat bölgesel.

Kahvaltım

11056864_1040059246009111_967469157_n.jpg

Akşam yemeğim 16:00
11072357_1040059372675765_1677327382_n.jpg

Bende menu yazayim bugunki menum
sabah karatay kahvaltisi
aksam 3 kasik baklagilli pilav
taze fasulye ve kiymali kabak yogurt
1 lokma yereyaglibal
spo 35 dk yurume arkasindan sauna hamam kese kopuk
hala yorgun ve bitkinim erkenden yaticam
haydi iyi aksamlar

Merhaba arkadaşlar.
Ben de 09.02.2015 tarihinden bu yana Karatay diyetini uyguluyorum. 74 kilo ile başladım, bu sabah 69.5'tum tartıda.
İlk başlarda 3 öğünle başladım şimdi 2 ye düşürdüm, 10 gündür falan 2 öğün besleniyorum. ilk 3 hafta 71.1'e düştüm, sonra bu kiloda 2 hafta kadar takıldım gram değişmedi araya regl falan da girdi. Reglim biter bitmez kilom yine düşmeye başladı.
Kaçamak yapmadım aralarda, sadece 1.ayım doldugunda akşam çorbayla pide yedim ve künefe yedim. Tek kaçamagım bu oldu. İşin enteresan kısmı 10 gün boyunca çakılı kalan kilom bu kaçamaktan sonra 700 gr daha eksildi:))
İşlenmiş gıdalar dışındaki herşeyi harfiyen uyguluyorum, süt ve yoğurdu malesef doğal bulamıyorum. Yumurtayı da bulamıyorum o yuzden sabahları 1 tane yiyorum, cok erken yersem 2 yumurta yiyorum. Bazı zamanlar yumurta hiç yemiyorum peynir - ceviz - salatalık - zeytin - süt ile yapıyorum kahvaltımı. Akşamları da ne varsa yiyorum patates, pilav, makarna vs tabiki yok.
Spor yapmıyorum yapamıyorum, öğretmenim akşama kadar ayaktayım zaten bir de spora halim ve hevesim kalmıyor.
Yeşilçay içmiyorum tadını sevemedim bir türlü, bol su içiyorum. nescafe içiyorum malesef okulda nescafe ile ayakta duruyorum:) tabiki süt tozu ve şeker olmadan.
Günde 2 kez, sütaşındı sanırım 200ml'lik günlük sütleri var, ondan içiyorum. bir öğleden sonra bir de akşam. Sütü baya tüketiyorum yoğurdu da.
Bulgur pilavı da bikaç kez yedim, çok severim dayanamadım ama en azından pirinç gibi katı yasaklardan değil diye kendimi avutuyorum:)
Ekmek ve tatlı delisi olarak bu diyete nasıl bu kadar cabuk alıştım hayret ediyorum, canım ne ekmek ne de tatlı çekiyor.
Meyve yemiyorum zaten sevmem, bir kez kahvaltı yerine muz yemiştim sütle, bir kez de elma ve peynir yemiştim kahvaltıda o kadar.
Yaklaşık 1.5 aylık durum bu ben de. Kilo vermem ara ara duruyor o zamanlar için bir çare arıyorum. Sanırım maydonoz sapı suyunu deneyeceğim.

Değerli bilim insanı, hepimizin hocası, Prof Dr. Ahmet Aydın Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Yüce Rabbimizden kendisine rahmet, geride kalanlara sabrı cemil ihsan etmesini niyaz ederiz. Bugün (Çarşamba) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumda tören yapılacaktır.Oditoryumdaki toren saat 13 te Cenaze ikindi namazında Cerrahapaşa da Cerrah Mehmet Paşa Camisi’nden kalkacaktır.
http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1873

sabah sabah aldım bu bildirimi çok sevdiğim değerli bilim adamı çok uzuldum alla rahmet eylesin :KK43:((
ben de kitabını almıştım yeni başlamıştım okumaya Allah rahmet eylesin:(

Merhaba arkadaşlar.
Ben de 09.02.2015 tarihinden bu yana Karatay diyetini uyguluyorum. 74 kilo ile başladım, bu sabah 69.5'tum tartıda.
İlk başlarda 3 öğünle başladım şimdi 2 ye düşürdüm, 10 gündür falan 2 öğün besleniyorum. ilk 3 hafta 71.1'e düştüm, sonra bu kiloda 2 hafta kadar takıldım gram değişmedi araya regl falan da girdi. Reglim biter bitmez kilom yine düşmeye başladı.
Kaçamak yapmadım aralarda, sadece 1.ayım doldugunda akşam çorbayla pide yedim ve künefe yedim. Tek kaçamagım bu oldu. İşin enteresan kısmı 10 gün boyunca çakılı kalan kilom bu kaçamaktan sonra 700 gr daha eksildi:))
İşlenmiş gıdalar dışındaki herşeyi harfiyen uyguluyorum, süt ve yoğurdu malesef doğal bulamıyorum. Yumurtayı da bulamıyorum o yuzden sabahları 1 tane yiyorum, cok erken yersem 2 yumurta yiyorum. Bazı zamanlar yumurta hiç yemiyorum peynir - ceviz - salatalık - zeytin - süt ile yapıyorum kahvaltımı. Akşamları da ne varsa yiyorum patates, pilav, makarna vs tabiki yok.
Spor yapmıyorum yapamıyorum, öğretmenim akşama kadar ayaktayım zaten bir de spora halim ve hevesim kalmıyor.
Yeşilçay içmiyorum tadını sevemedim bir türlü, bol su içiyorum. nescafe içiyorum malesef okulda nescafe ile ayakta duruyorum:) tabiki süt tozu ve şeker olmadan.
Günde 2 kez, sütaşındı sanırım 200ml'lik günlük sütleri var, ondan içiyorum. bir öğleden sonra bir de akşam. Sütü baya tüketiyorum yoğurdu da.
Bulgur pilavı da bikaç kez yedim, çok severim dayanamadım ama en azından pirinç gibi katı yasaklardan değil diye kendimi avutuyorum:)
Ekmek ve tatlı delisi olarak bu diyete nasıl bu kadar cabuk alıştım hayret ediyorum, canım ne ekmek ne de tatlı çekiyor.
Meyve yemiyorum zaten sevmem, bir kez kahvaltı yerine muz yemiştim sütle, bir kez de elma ve peynir yemiştim kahvaltıda o kadar.
Yaklaşık 1.5 aylık durum bu ben de. Kilo vermem ara ara duruyor o zamanlar için bir çare arıyorum. Sanırım maydonoz sapı suyunu deneyeceğim.
Hoşgeldiniz. :KK36::KK36:

Kızlar selam
dun akşamdan beri geçmişi okudum bitirdim:)
sıkyazamıyorum ama burayı hep okuyorum.
hatta önemli seyleri not alıyorum önerdiğiniz site spor tahlil vs internetten araştırıyorum.
karatayın 2 kitabını okudum simdi tas devri diyetini okuyorum destek olsun diye
aslında ben okudukça motive oluyorum bunu cok iyi anladım

gecen hafta bası 101,2 falandım bu hafta yarın yani sanırım 100un altında çıkacağım
arada kaçırdıklarım oluyor itiraf etmeliyim
ama aburcuburu cok rahat kestim 5 saate hem işte hem evde gayet iyi uyuyorum
insülin direncim olmasına rağmen açlık vs çekmiyorum bu aralarda canım da birsey çekmiyor.
dun kv ve esim buzlukta simit vardı fırında ısıtıp yemek istediler survivor da görünce onlara ısıttım ben sadece su içtim
buarada ha1c 6,5 du ha1c 5.9 a dustu daha önce verdiğim 6 kılo ile.

sporu bu kılo ile yapamayorum hemen kalbim sıkışıyor 90lara inince yapacağım 2 merdiven çıksam birle nefes nefese kalıyorum. 90larda daha iyi olacağım:)

hepinize sevgiler selamlar, umarım yarın hepimiz eksileri goruruz tartıda.

Kızlar selam
hatta önemli seyleri not alıyorum önerdiğiniz site spor tahlil vs internetten araştırıyorum.

gecen hafta bası 101,2 falandım bu hafta yarın yani sanırım 100un altında çıkacağım
insülin direncim olmasına rağmen açlık vs çekmiyorum bu aralarda canım da birsey çekmiyor.
dun kv ve esim buzlukta simit vardı fırında ısıtıp yemek istediler survivor da görünce onlara ısıttım ben sadece su içtim

sporu bu kılo ile yapamayorum hemen kalbim sıkışıyor 90lara inince yapacağım 2 merdiven çıksam birle nefes nefese kalıyorum. 90larda daha iyi olacağım:)

canım merhaba ikimizin kilosu hemen hemen aynı bende de insülin direnci var ve ben glifor kullanıyorum doktorun sana vermedi mi ?

afiyet olsun canım

Bende menu yazayim bugunki menum
sabah karatay kahvaltisi
aksam 3 kasik baklagilli pilav
taze fasulye ve kiymali kabak yogurt
1 lokma yereyaglibal
spo 35 dk yurume arkasindan sauna hamam kese kopuk
hala yorgun ve bitkinim erkenden yaticam
haydi iyi aksamlar
ah ah o bal nereden cıktı
sorsam dogal dıyeceksın yanına yazkı arkadaslar yanlıs anlamasın
günaydın mutlu hafta sonları kızlarr......:KK68::KK68::KK68::21::21::21::21:
sana da canım
Kızlar selam

o kg lardan kurtulmak ıcın karataydan baska caren yok canım ya kg lar ya kaçamaklar sen tercıh et

Selam arkadaslar.
Bugun tartida 69.2 gordum.
Kilo vermem hizlandigi zamanlarda hergun tartilmayi seviyorum:)
Bugun gec uyandim 12 gibi :)) bir avuc badem findik ceviz karisimi, peynir ve iki kuru kayisi yedim. Zaman gectikce yeme istegim azaliyor, sirf yemis olmak icin yedim.
Suanda bir bardak gunluk sutumu iciyorum. Aksam da ciger kavurma yemeyi planliyorum yogurtla.

Merhaba arkadaşlar.
aramıza hosgeldınız
karatayı guzel uygulamıssınız ama aradakı kunefe ve pıde sızın ınsulın dırencını basa döndurmus,,, kaçamak yapmadan uygulayanlar hem kg verıyor hem hastalık varsa onlardan kurtuluyor bı kereden bısey olmaz sozu dıyetler ıcın gecerlı bu saglıklı beslenme o gun kg verırsın sonra takılır kalırsın ....benden sana tavsıye sakın tatlı yeme bır daha

yumurta konusunda yardımcı olabılırım cogu karataycı oradan alıyoruz sehır dısına kargo ıle gonderıyorlar

Selam arkadaslar.
Bugun tartida 69.2 gordum.
Kilo vermem hizlandigi zamanlarda hergun tartilmayi seviyorum:)
Bugun gec uyandim 12 gibi :)) bir avuc badem findik ceviz karisimi, peynir ve iki kuru kayisi yedim. Zaman gectikce yeme istegim azaliyor, sirf yemis olmak icin yedim.
Suanda bir bardak gunluk sutumu iciyorum. Aksam da ciger kavurma yemeyi planliyorum yogurtla.
selam
karatayın temel tası kahvaltı kahvaltısız olmaz sabah tıka basa yeyip akşam az yeyınce olur ama sabah az yeyıp akşam yeyınce olmaz

ARKADAŞLAR BILIYORUM HAFTADA 2 GUN BULGUR YENECEK AMA DUN MERCIMEKLI KÖFTE YEDIM BU GUN DE İŞYERINE GETIRDIM BENDEN BAŞKA KIMSE YEMEZ DIYE ONU YESEM SIKINTI OLUR MU

Fazla Sporun Zararları Nelerdir?

Spor, spor, spor bütün uzmanların faydaları konusunda bir ansiklopedi yazabileceği bir alan. Peki iyi güzel fakat aşırı sporun zararları hakkında da uzmanların halkı bilinçlendirmesi gerekiyor. Her şeyin bir limiti olduğu gibi sağlıklı spor yapmanın da belirli limitleri vardır. Halkımızın en çok yanıldığı alanlardan biri spor denildiğinde 2-3 saatlik koşu yada 5-6 saat yürümenin spordan sayıldığı küçük aktivitelerin spor kapsamı dışın tutulduğu kanısıdır. Amerikan sağlık örgütüne göre daha önce aktif sporla uğraşmamış insanlar için tavsiye edilen sağlıklı spor limitleri günlük 20dk koşu yada 1-1.5 saat yürüyüştür. Daha önce aktif sporla uğraşan insanlar için bu limitler artırılabilir ancak sedanter ( hareketli olmayan ) yaşam tarzı sürenler için 1 saat koşu yada 4-5 saat yürüyüş kişiye kardan çok zarar getirecektir

. Zarar nasıl meydana geldiğini anlatacak olursak; spor yaptığınız sırada vücudunuzda bulunan karbonhidratlar,yağlar ve proteinler sırayla parçalanmaya başlar bu parçalanmada baş rolü oynayan oksijen vücutta serbest radikal ( toksik maddelerin ) oluşumunda rol oynar. Özellikle uzun süren spor aktivitelerinden sonra vücut kendisine enerji yetiştirebilmek için laktik asit üretimine başlar işte bu laktik asitte yakınında bulunduğu hücre ve dokulara zarar vermeye başlar. Aynı zamanda yükselen tansiyon ve hızlanan kalp ritimi ile kalp uzun süreler aşırı çalışmaya mağruz kalır buda kalp’te bulunan hücrelerin aşırı hipertrofiye (kalınlaşmaya) uğramasına neden olur. Fakat bu kalınlaşma sürekli kalbin yorulmasıyla aşırı derecede artar ve kalbin kasılmasını sağlayan hücrelere yeterli glikoz ve oksijen ulaştırılamaması sebebiyle kalp dokuları iskemiye ( ölmeye başlar ) gider bu durumda da kişinin geleceki hayatta kalp yetersizliğine girmesine davetiye çıkarır.

Eğer sanıldığı gibi aşırı spor çok faydalı olsaydı sanırım en uzun yaşayan insanlar maratoncular olurdu. Ancak görebileceğiniz gibi maroton koşucularının çoğu 60 lı yaşlarda sonra kalp hastalıkları nedeniyle kaybedilmektedirler. Dengeli, kişiye uygun ve aşırıya kaçmayan spor muhakkak ki insan ömrünü uzatır buna bir şüphe yoktur ancak ölçüsüz ve yanlış spor insan hayatını kısaltan etkenler arasında yer almaktadır.

Yapılan en büyük yanlışlardan biride body salonlarında yapılan ağırlık egzersizlerinin abartılmasıdır. Kaslar izometrik biçimde kasıldığı için kişi kaslarını aynı ikinci bir kalp gibi kasar. Her kasılmada kaslarda bulunan kanı kalbe pompalar ve kalpte buna karşı kasları beslemek için bu kanı tekrar kaslara atmaya çalışır. Fakat kasılı durumdaki kaslara kan yollamak kolay değildir kalp bu şekilde tansiyonunu ( Basıncını ) artırarak kaslara kan yollamaya çalışır. Bu döngü böyle sürüp gider ve kalp güçlü kaslara yüksek basınçlı kan yollayacağım diye yine yukarıda anlattığımız gibi aşırı hipertrofiye uğrar. Bu yüzden hastada ileride kalp yetersizliklerinin ve kalp hastalıklarının görülmesi sürpriz değildir. Nitekim body ile uğraşanlar bilirler ki body’i aşırı yapan insanların çoğunda ileriki yaşlarda kalp hastalıkları görülür. Bu yüzden özellikle salonda çalışan kişiler için uyarımızı yapalım lütfen 4-5 saat gibi bu salonlarda kalıp aşırı şekilde ağırlık çalışmayın, bu gelecekteki sağlığınız ve yaşamınız açısından yüksek miktarda risk içerebilmektedir.

Kaynak : http://www.tibbiyardim.com/fazla-sporun-zararlari-nelerdir.html

Back