Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Zaman ayırıp sorularımı yanıtlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri kayboldu. Yaşadığımız yer doğal süt, tereyağı, kırmızı et ve yumurta elde etmek açısından çok avantajlı. Zeytini de yazın çiğ olarak satın alıp kendimiz kuruyoruz. Karatay diyeti gerçekten her anlamda çok önemli. Baksanıza her gün artan sayılarda insan doğal şartlarda elde edilen hayvansal gıdaların peşine düştü. Bu çok önemli bir gelişme.

Iyi gunler hanimlar

4 gun once una alerjik reaksiyon verdgmj öğrendikten sonra icinde un ve seker olan herseyi birakma kararı aldim. ama patates pirinc nohut k.fasulye misir vs tukettm
ama yine de midem cok rahat 3 gundur

Dedim ki madem yiyemiorm bunu kilo vermeye cevireblrim

Karatay yapayim dedim ve bugunden itibaren basladim beni de araniza alirmsnz ?
Kilom 61 hedefim 53 kilo olmak
hedefim haftada 1 kilo vermek ve 1 mayista bu isi bitirmis olmak

Bugnku menum
sabah
1 bardak sut
1 avuc kuru meyve

Ogle:
Yayla çorbası
etli k.fasulye( yemekhanede bu ckmisti)
Salata

ben su içmeyince de basım agrır bol su içmeye devam:)

hoşgeldin aramıza, ama sabah kahvatın karataya göre çok eksik,yumurta (2 tane) peynir, zeytin, çiğ kuruyemiş ve yeşillik bunlar karatayın olmazsa olmazları, öğlen menün güzelmiş

Bende insülin direnci var, sanırım meyve yerine zeytin yemem daha doğru olur
merhaba bende birara karatay diteti yaptım çokta başarılı oldum bırakınca kilo aldım ve insülin direncim yüksek 92 kiloyum insulin direnci için ne yapıyorsunuz ben çok sık acıkıyorum şeker ihtiyacım çok oluyor nasıl başa cikiyorsunuz anlatırrmisiniz

aslında şeker yediğin için insulin yükseliyor yani insulin yukseldigi için şeker çıkmıyor . tabii çıkıyor da kısır döngüye sebep şeker çikolata yemek ..

sabah kalkınca tam bir karatay kahvaltısı yap eksiksiz bak bakalım şekerin düşüyor mu? dusmeyecegi için tatlı da canın çekmeyecek ..

as

çok sagol karatayin butun kitaplarini aldım zamanında şeker derken pekmez ve bal yiyorum yemegi yiyince hemen pekmez çekiyor canım biraz firenlemem gerek bence kendimi

Merhaba kızlar sabah kahvaltım
2 yumurta ceviz kuru kayısı zeytin peynir dereotu eski kaşar
sabah 7 de yedim pglen de 1230 da salata yogurt snitsel sinitsel kızartma idi ama daha uygun birsey yoktu oglen sirkettte
bakalım akşama da misafir var kv guvecte et yaptı salata da var pilav cacık da var ama pilav yemem bir de zy barbunya var dunden de zy bakla var
biraz biraz yiyeceğim artık:)

cayın yanına da birsey yemem daha:)

sabah kılom 102.7 idi kv bizde iken yemeklerine dayanamıyorum nefsime daha tam hakim olamıyorum
umarım haftaya daha iyi olacak.

Bana teşhis konalı 3-4 ay oldu. Bir ilaç verdi doktor. Uzun süre durumumu kabul edemedim. Ben 2 yıl çok stres altındaydım. En az 15 kilo aldım. Psikoloji gitti.
Ama 1 ay önce ilacı kullanıp diyet ve spora başladım. Hemen kilo verdim, herkes farketti. Bende açlık hissi değil de karbonhidrat isteği var. Uyuşturucu bağımlısından farkım yok. Çok üzülüyorum. Ama benim buldugum yöntem şu. P.tesi gününden yiyeceğim her şeyi planlıyorum. Ayrı ayrı 5 kaba iş yerine götüreceğim yiyecekleri hazırlıyorum. Bunların dışına cıkmıyorum. Sağlıklı beslendikçe daha iradeli oluyor insan.
Ayrıca burada, forumda vakit geçirmek de dayanıklılığı artırıyor ( :

Evet, o zaman direnci kırana kadar yememen daha iyi. Belki arada kayısı, o da bağırsakları çalıştırıyor diye veriyor Canan hoca. 2 tane yeterli.
Benim bağırsaklarım çok tembel. Hep tiroid yüzünden Ben de sabahları bol marul, roka, tere yiyerek meyveden aldığım lifi karşılayabilirim sanırım. Lif miktarı yüksek sebzeleri iyi bir araştırayım ben

[QUOTE
içinde et varmı canım yemeklerin ...et olmayınca hayvansal proteın olarak yogurt yeterlı olmuyor
et turu bıseyler eklersen ıyı olur et cok yedıkce kg vermekte kolay oluyor
[/QUOTE]
Etten sıkılmayayım diye hergün yemek istemiyorum onun yerine kuru fasulye yeterli diye düşündüm ama yeni öğrendim bitkisel protein ,hayvansal protein olarak ayrıldığını: ( bundan sonra dikkat ederim inşallah: )
Bir şey soracağım, yemekte hayvansal protein olsun derken cok miktarda mı olmalı? Yoksa sadece bir miktar yemeğin içinde olması yeterli mi? ?
Bide yumurta, peynir hayvansal protein olarak yemeğe eklendiğinde et yerine geçer mi? Yoksa yinede et eklemek gerekiyor mu? ?
Çok soruyorum ama gun geçtikçe daha detaylara inmeye başladım: )

Bu arada sabah uyaninca limonlu su
Kahvaltı: 2 kaysı kıvamında haşlanmış yumurta
Peynir
12 bol zeytinyagli zeytin
Kara lahana ve turp (zeytinyagli)
Bol marul
1 çay bardağı badem
3 gün kurusu
Ve kaymak (dün kaynattigim sütten almisstim )

Okulda biraz acıktım ayran içtim

Akşam: kuru fasulye
1 kase mercimek çorbası
Ispanaklı yumurta
1 kase yoğurt
Salata yemeyi düşünüyorum

Karatay'da 2 haftamı tamamlamak üzereyim. İlk hafta 600 gr gitti. Bu hafta hafif hissediyorum, halsizlik filan hiç yok. Sabah namazında bile açlıktan mutfağa koşan ben 11 gibi uyandığım halde aç hissetmiyorum. Mide kazınması denen şeyi unuttum kısaca. Bugünki menüm:

11:30
  • 2 yumurta 2 kaşık çökelek 1 kaşık tereyağla yapılmış omlet
  • 1 kaşık kaymak
  • 1 çay tabağı çiğ kuruyemiş
  • 1 elma
  • 3 günkurusu
  • 15 yağlı zeytin
  • Kıvırcık marul
18:00
  • 1 kase mercimek çorbası
  • 4 içli köfte
  • 1 kase salata tuzsuz
  • 1 kepçe naneli yoğurt
Kahvaltım çok di mi? Zeytini azaltacağım tek rakama indireceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…