Ah be o lojman sıcağını bilmezmiyim. Çocukluğum gençliğim lojmanda geçti kış günü sıcaktan cam açardık. Hele mazotla ısınırken offfff. Şimdi nasıl gazdan tasarruf etcez diye kılı kırk yarıyoruz. Evin yarısını yakıyoruz yarısını yakmıyoruz😄2 gündür iyice soğuk ben dışarı çıkmadım ama kızım dershaneden donmuş geliyor....bende evin ısısından anlıyorum 3 senedir burada oturuyorum ısı 26-27 nin altına düşmez kısın bile evde şort la yarım kollu tişörtle gezerdik.2 gündür 22 dereceyi geçmiyor ilk defa hırka ve tayt üstüne eşofman giydim üşüyoruz...12 daireli merkezi sistem kapıcı her zamanki ısıda kazan diyor...yine gazla ilgili sorun vardır ankarada
Mutluluğunuz hiç bozulmasın
Ah be o lojman sıcağını bilmezmiyim. Çocukluğum gençliğim lojmanda geçti kış günü sıcaktan cam açardık. Hele mazotla ısınırken offfff. Şimdi nasıl gazdan tasarruf etcez diye kılı kırk yarıyoruz. Evin yarısını yakıyoruz yarısını yakmıyoruz😄
Ama bilimsel bir bilgi paylaşayım normalde sağlıklı oda sıcaklığı 21 max 22 derecedir. Gece yatarken daha da düşük olması gerekir o da 18 derece olmalıdır. Canan hoca da emünim yıllarca İngiltere ve Amerika da yaşamış biri olarak bunu biliyordur. Biz yürk milleti hamam gibi evlerde oturmayı seviyoruz. Benim turist arkadaşlar gelince bu ne uyuyamıyoruz biz türkiyedeki otellerde diyorlaryüksek ısıda uyurken nefes kurur solunum zorlaşır odadaki nem düşer sabah kalktığınızda yorgun hissedersiniz kendinizi.
iyi akşamlar arkadaşlar.. iki gündür eğitimdeyim giremedim sabah 8.30akşam16.30a kadar... yarında devam edecek..haftasonundan bişi anlamadım yani.. bi de soğuk sabahları, herşey buz ağaçlar bitkiler buz tutmuş bembeyaz yanında da siss...
dün akşamda dışırda misafirliğe gittik bi ara girip bakim dedim şarjım bittive bu saate kaldım..
dün yediklerim 7.00 sabah kkk
öğlen 13.00 kuruşyemiş
sadece akşam( biraz geç oldu 8.30da bitti yemek faslı malesef dışarda olunca) sadece yeşillik ve yumurtalı köfte
bugün kkk 1yuurta yedim..
öğlen kruyemiş
akşam 18.00 ciğer yanında yoğrt ve salata bi de 2 dilim portakal yedim çok canım çekti:26:
sabahları gün kurusu yiyorum sua beklettiğim.. ama eğitimden dolayı fazla su içemedim.. gelince içmeye çalışışorum ama herzamanki gibi olmadı. dün spor da yapamadım
bugün inşallah ilirleyen saatlarde yapcam
ne alemsim hemde evdeyken üşeniyorsun
kafana göre krallar gibi bir sofra hazırlasaydın rahat rahat oturup işe gitme derdi olmadan keyfini çıkartsaydın ya ben hafta sonunu iple çekiyorum acele etmeden koşturma derdi olmadan rahat rahat yapayım diye...
ton balığı.....artık alınmayacak canımpakete girmiş ürünler yasak
antep fıstığıda işlenmemiş olacak tuzsuz
Ben bugün,
11:00 de 2 yumurta 10 zeytin ceviz
Öğle 3:00 edirne ciğeri ayran bulgur pilavı
Akşam 7:30 balık ve salata üstüne tahinli incir
7:45 gibi de çekirdek yarım kase kadar
Bugün sabah tibet egzersizleri yaptım ve yılbaşı alışverişine çıktım. Ona hediye buna hediye ayakkarıma kara sular indi. İp atlamaya çıkmadım yukarı
Ben bugün,
11:00 de 2 yumurta 10 zeytin ceviz
Öğle 3:00 edirne ciğeri ayran bulgur pilavı
Akşam 7:30 balık ve salata üstüne tahinli incir
7:45 gibi de çekirdek yarım kase kadar
Bugün sabah tibet egzersizleri yaptım ve yılbaşı alışverişine çıktım. Ona hediye buna hediye ayakkarıma kara sular indi. İp atlamaya çıkmadım yukarı
haftasonun gitti,bide pazartesi iş varsa sıkıcı...
iyi gidiyorsun portakal yanında protein olduğu için farketmez sabah yemediğin için....bide 2 dilim bişey olmaz ....
kolay gelsin canım ,,,sıkı giyin ayaz mahveder bilirsin
Edirne ciğeri çok lezzetli, çok severdim.
Bol köpüklü Türk Kahvesi
Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5 - 7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. Çünkü aşırı kahve tüketimi sürekli bir uykusuzluğa ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor. Ayrıca aşırı tüketim yüksek tansiyona da sebep olabilir.
Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır.
Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği biliniyor.
Kahve yemek üzerine içildiğinde, sindirimi kolaylaştırır. Bu yönüyle şekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekşimelerini önler. Asıl yararı hayali genişletir, hafızaya güç verir, hareket sağlar ve gevşekliği giderir. Kahvenin düşünceye açıklık getirdiği bir gerçektir. Şairler şiirlerini ya-zarlarken, yazarlar makalelerini hazırlarken, ressamlar tablolarını yaparlarken, kahve fincanları en yakın ve sempatik destekçileri olmuştur. Ünlü şair Eşref'in, hicviye yazmadan önce, iki çay dolusu kahve içtiği söylenir. Türk kahvesinin ayrıcalığını belirleyen noktaları özetlersek diyebiliriz ki; Türk kahvesinin (dozunda içildiği takdirde) sağlığı tehdit edecek zararlı yanı yoktur. Teskin edici ve dinlendirici özelliği vardır. Bir fincan kahvedeki 50 mg. kafein hemen vücuttan atılır. Bu bakımdan Türk kahvesi fincanı ideal ölçülere sahiptir. Bir fincandan fazla içildiğinde zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliği ön plâna çıkar. Yerinde ve zamanında içildiği zaman olağanüstü bir keyif verici olarak ün yapmıştır.
Türk kahvesi ayrıca baş ağrısınada iyi gelmektedir...
Sonuç olarak Kararında içilen, yani günde 2 fincan Türk kahvesi sağlığa faydalıdır...
(fitnesshome-Alıntıdır)
ANTRENMAN ÖNCESİ ve SONRASI
Araştırma sonuçları gösteriyor ki spor öncesi kafein tüketmek dayanıklılığı arttırabilecek güce sahip! Bu da daha uzun süre antrenman yapabilmek ve limitlerinizi zorlamaya yardımcı olabilecek demektir. Uluslararası Sporcu Beslenmesi Topluluğu CEO’suna göre kreatinin yanında kafein, en etkili performans arttırıcılardan birisi...
Kafein kasları direk olarak etkilemese de, merkezi sinir sistemine baskı uygulayarak ağrı eşiğinizi yükseltir ve son setinizdeki tekrarları tamamlamanızı sağlayabilir.
Nebraska Üniversitesinde yapılan araştırmada ağırlık çalışan erkeklerden oluşan bir topluluğa idmandan 1 saat önce kafein hapı verilmiş ve bench press’te tamamlayabildikleri tekrar sayıları ölçülmüş. Kafein hapı aldıları gün almadıkları antrenmanlara nazaran daha fazla tekrar tamamlayabildikleri tespit edilmiş.
(kaanlazayıflama-Alıntıdır)
sağol ablacım dikkat ederim.. lahanaya döndük zaten kat kat giyinmekten
yarında eğitim sonra ki günlerde mesai.. bide yıl sonu olunca yoğuncumartesine kadar dinlenmek yokkk malesf
teşekkür ederim canım bilgi için....bu tür bilgileri okuyunca kahve içeceğim rtık diyorum alışkın olmadığım için unutuyorum yine ...esasen akşamları 1 kahve içsem metabolizmayıda hızlandırır...
Dün de yedim balık ve incirli tahin. E helvadan daha şekerli değil ki. Tahini de öyle sade yiyememki ben. İncir dediğim kuru incir marmelatı şeker yok gibi. Toplamda 3 tatlı kaşığı kadar:44:afiyet olsun canım
keşke tahini incirli yemeseydin 2-3 gün öncede yemiştin ...incir şekerli bişeydi galiba önceden yazmıştın...
Günde 1 defa, en fazla 2 defa içtikten sonra zararı yok, yararı var. Ben şimdi spor öncesi içtim. Zaten aşırı içmiyorum. Günde 1 defa, spor yaparkende yardımı olacak. :)
Dün de yedim balık ve incirli tahin. E helvadan daha şekerli değil ki. Tahini de öyle sade yiyememki ben. İncir dediğim kuru incir marmelatı şeker yok gibi. Toplamda 3 tatlı kaşığı kadar:44:
karatayda 2 taneye izin veriyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?