• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

ben de hergün yumurta yiyorum canım bebeğim için özellikle..aynen dediğin gibi marketten serbest dolaşan yumurta diye alıyorum ama ne kadar güven,ilri diye bir de size sormak istedim.teşekkür ederim kuruyemişçilere bakıcam.

safir diye bi marka var onda direk öğütülmüş kaya tuzu yazıyor.ben hep onu kullanıyorum

ben karatay ın kitabını okudum ama bayağı zaman oluyor okuyalı.kitap elimde mevcut.ancak bebeğim müsade ettikçe bakabiliyorum..en temel prensipleri biliyorum.çok teşekkür ederim.canan karatay sanırım 2öğün yiyin diyor.yanlış mıyım?
patates pirinç kola(gazlı içecek) hatta taze sıkılmış meyve suyu,hatta ve hatta meyve de yasak.her türlü ekmek yasak.ayçiçek yağı mısır yağı yerine zeytin yğı fındık yağı yada tereyağ kullanmalıyız.kebap pastırma et kuzu eti özellikle yenebilir.kuruyemiş ve yumurta can kurtarır.mantık kana çabuk karışan şeyler yerine gilisemik indeksi yüksek olan şeyler yiyerek daha geç avıkmak..bunun dışında bulgur öneriyor.mesela bazı çorbalar var ki un konulmazsa olmaz buna nasıl bi çözüm buldunuz ablacım..2 öğün mü yiyorsunuz..daha başka bilmem gerken hah bir de sporu akşam yaparsanız daha iyi kg veririsiniz diyor canan hoca.
ya ben bu kadını çok sev,yorum inşakllah zayıflayarak şükran borçlu oalcağım kendisine..
aslında ben bizzat ona gitmak isterim ama mümkübn mü? ayrıca istanbul avrupa yakasındayız...

canım safir sadece kaya tuzu benim bildiğim safirse ben onu turşulara kullanıyorum...karatay hoca kristal kaya tuzu kullanın diyor bunlar marketlerde satılmıyor :(
hmalaya var satılan onuda hoca tavsiye etmiyor boşa o kadar para vermeyin çankırıdan krıstal kaya tuzu alın diyor

alışana kadar 3 öğün alışınca 2 öğün yeyin diyor karatayda ac kalmak yok doyana kadar yenecek 2 öğün yapıp doymazsanız olmaz önce 3 le başlayın kalkma saatınıze göre ayarlayın...
çoğu şeyler doğru canım...glisemik indeksi yüksek şeyler kg yapar orada yanlış hatırlamanız var Gİ düşük şeyler yiyoruz daha fazla tok tutup kilo almayalım diye .....
bulgur 3-4 yemek kasığını geçmeyecek
unulu çorba yapmıyoruz sadece tarhana var...çorbaların ve yemeklerın suyu az olacakkı acıkmayalım ekmek aramayalım...sporu istediğin saat yapabılırsın gece yatmadan da yapmak çok ıyı hıc bısey yapamayan dans etsın dıyor

canan hoca hazırana kadar doluymuş

3'tenmi başladın? Aslında önce ip atlayıp, daha sonra tibet yap, farklı sporlarla birlikte yapmak istersen en sona tibet egzersizlerini bırak.
Sabah bende 4 yumurtayı biber ve baharatlarla pişirdim. Hepsini de yedim, şu an yumurta aklıma gelince midem fena oluyor. :37: Tuz eklemiyorum artık, ama tuzsuzda kötü oluyor. Çankırı tuzu gelsin, azda olsa eklerim.

Hayir 5 ten basladim ama zoradi sanki nasıl hamsam artık düşün. İpi bugün aldım. Tibet için sabah kalkar kalkmaz yazıyor hep. Akşa mı yapıyım? İpi bugün aldım daha başlamadım. Eşim dediki spor aletleri kolleksiyonumuza katarız artık.:1:

Hayir 5 ten basladim ama zoradi sanki nasıl hamsam artık düşün. İpi bugün aldım. Tibet için sabah kalkar kalkmaz yazıyor hep. Akşa mı yapıyım? İpi bugün aldım daha başlamadım. Eşim dediki spor aletleri kolleksiyonumuza katarız artık.:1:

hayırlı olsun canım bol bol ip atlayarak kullan :9:
.:9::9::9: eşinde hem yardımcı olmuyor sana hem dalga geçiyor seninle:52::52::52:
sende deseydinki: birkaç parça daha eksik onlarıda alınca koleksiyon tamamlanacak onun için eksikleri almaya başladım:1::1:

hayırlı olsun canım bol bol ip atlayarak kullan :9:
.:9::9::9: eşinde hem yardımcı olmuyor sana hem dalga geçiyor seninle:52::52::52:
sende deseydinki: birkaç parça daha eksik onlarıda alınca koleksiyon tamamlanacak onun için eksikleri almaya başladım:1::1:

Demedim bişey sustum.:19: Terasa çıkıp ip atlayacağım akşamları. Peynir demişsin benim peynir tiksintim bildiğin gibi değil dokunamıyorum bile. Üniversitede laboratuvarda peynir yapardık ben kaçardım çaktırmadan. :1: Aşanadım yıllardır anlayacağın. Bugün yine 2 öğün yedim. Sabah yediklerimi yazmıştım bazlamamı affetmişsin:16: akşam 18:00 da fırında yanmış balık :26: turp havuç kırmızı pancar salatası taze soğan brokoli ve incirli tahin yedim. Fazla geç olmadan azıcık çekirdek çitleyeceğim :1:

Demedim bişey sustum.:19: Terasa çıkıp ip atlayacağım akşamları. Peynir demişsin benim peynir tiksintim bildiğin gibi değil dokunamıyorum bile. Üniversitede laboratuvarda peynir yapardık ben kaçardım çaktırmadan. :1: Aşanadım yıllardır anlayacağın. Bugün yine 2 öğün yedim. Sabah yediklerimi yazmıştım bazlamamı affetmişsin:16: akşam 18:00 da fırında yanmış balık :26: turp havuç kırmızı pancar salatası taze soğan brokoli ve incirli tahin yedim. Fazla geç olmadan azıcık çekirdek çitleyeceğim :1:

bende de yumurta tiksintisi vardı :25: lisedeyken kimya dersinde laboratuvarda deney yaparken öğretmen bişey koklattı bize bu kokmuş yumurta kokusudur burdan aklınıza gelsin adı dedi..o günden sonra 33 sene haşlanmış yumurta yemedin yağda da ayda 1-2 yerdim o koku aklıma geldiği için,.....karatay ı da 2 yumurta ye göbeğin erisin diye duydum TV de gazete reklamında ben nasıl yiyebilirimki hemde günde 2 tane neyse araştırdım başlamaya karar verdim kızım bu yumurtayı tiksinsen de yiyeceksin yoksa bu göbek ve karaciğer yağlanması gitmeyecek dedim ve zorda olsa yedim sağlık ve zayıflama tiksintiden ağır bastı psikolojik bozukluk karatayla düzeldi, hergün 2 tane yiyebiliyorum arasırada haşlama yapıyorum .....:1:

afiyet olsun canım,

Son düzenleme:

Kızlarrr ip atladım geldim inanabiliyor musunuz :32::8::21:

Sen aslında en rahat ne zaman yapıyorsan öyle yap, ben akşam yapınca midem bulanıyordu, birde bilgisayarda film izlerken düzgün yapamıyorum. Onun için sabah kalkınca yapıyorum.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:42::46::46::46:
helal olsun sana alacağım dedin aldın atlayacağım dedin atladın.....:46::46::46:
KEDİ duy duy

Evet, helal olsun. :46::52:

Yağlı olan fındık, fıstık, ceviz, badem vb kuruyemişler kilo aldırmaz mı?

Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
Kuruyemişler, doğal olan Omega-3, Omega-6, Omega-9, ayrıca birçok aminoa- sit ve yoğun bitkisel protein kaynağıdırlar. Doğanın vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilirler.
Örneğin 100 gr yerfıstığının (bir ince belli çay bardağı kadar) içerdiği besin türleri ve değerleri şaşırılacak kadar zengindir. Yerfıstığı aslında fıstık değildir ve baklagiller ailesindendir. Bu nedenle bazı kişilerde alerji nedeni olabilir. Acımış durumda ve küflü olanlarını tüketmemek gerekir.

Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan kapsamlı bir çalışmada, karışık kuruyemişlerin faydaları gösterilmiştir. Haftada 4-5 kez, bir su bardağı kadar karışık kuruyemiş tüketen 85.000 sağlıklı hemşire 16 sene boyunca izlenmiş ve bu hemşirelerde şeker hastalığı riskinin anlamlı bir şekilde azaldığı bildirilmiştir. Aynı şartlarda izlenen kontrol grubunda, yani hiç kuruyemiş tüketmeyen hemşirelerde ise, şeker hastalığı riskinin anlamlı şekilde artmış olduğu göster- ilmiştir.11031 Tarihten örnek verecek olursak, Roma İmparatorluğu döneminde ruh hastalarına beyine benzediği için ceviz yediriliyormuş.

Kuruyemişleri çerez olarak değil de, düşük glisemik indeksli (%0-20) olduk- larından dolayı, büyüme çağındaki çocukların, gençlerin, gebeler ve kilo vermek isteyenlerin önemli besin kaynağı olarak tüketmeleri çok önemlidir.
kuruyemiş tüketen gerek TİP I, gerek TİP II şeker hastalarının, kan şeker kon- leri daha rahat olmakta ve insülin ihtiyaçları da azalmaktadır.
Yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekerli içecek, meyve ve meyve suları gibi (aşırı fruktoz yani meyve şekeri içeren) yiyecek ve içecekler aşırı miktarda tüketilmediği takdirde, çocuklarımızın karaciğerleri yağlanmaz.
11-15 hatta daha küçük yaşlarda göbekleri çıkmaz ve göbekleri önde dolaşmazlar. Bu şekilde beslendikleri takdirde, kilo almazlar ve aldıkları fazla kiloları da rahatlıkla vererek, sağlıklı büyür ve gelişirler.
Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sevdikleri, istedikleri ve merak ettikleri bir spora başlatmamız şarttır. Ana babaların en önemli görevlerinden biri de bu- dur. "Ye kızım ye, ya da ye oğlum ye!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

Yağlı olan fındık, fıstık, ceviz, badem vb kuruyemişler kilo aldırmaz mı?

Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
Kuruyemişler, doğal olan Omega-3, Omega-6, Omega-9, ayrıca birçok aminoa- sit ve yoğun bitkisel protein kaynağıdırlar. Doğanın vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilirler.
Örneğin 100 gr yerfıstığının (bir ince belli çay bardağı kadar) içerdiği besin türleri ve değerleri şaşırılacak kadar zengindir. Yerfıstığı aslında fıstık değildir ve baklagiller ailesindendir. Bu nedenle bazı kişilerde alerji nedeni olabilir. Acımış durumda ve küflü olanlarını tüketmemek gerekir.

Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan kapsamlı bir çalışmada, karışık kuruyemişlerin faydaları gösterilmiştir. Haftada 4-5 kez, bir su bardağı kadar karışık kuruyemiş tüketen 85.000 sağlıklı hemşire 16 sene boyunca izlenmiş ve bu hemşirelerde şeker hastalığı riskinin anlamlı bir şekilde azaldığı bildirilmiştir. Aynı şartlarda izlenen kontrol grubunda, yani hiç kuruyemiş tüketmeyen hemşirelerde ise, şeker hastalığı riskinin anlamlı şekilde artmış olduğu göster- ilmiştir.11031 Tarihten örnek verecek olursak, Roma İmparatorluğu döneminde ruh hastalarına beyine benzediği için ceviz yediriliyormuş.

Kuruyemişleri çerez olarak değil de, düşük glisemik indeksli (%0-20) olduk- larından dolayı, büyüme çağındaki çocukların, gençlerin, gebeler ve kilo vermek isteyenlerin önemli besin kaynağı olarak tüketmeleri çok önemlidir.
kuruyemiş tüketen gerek TİP I, gerek TİP II şeker hastalarının, kan şeker kon- leri daha rahat olmakta ve insülin ihtiyaçları da azalmaktadır.
Yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekerli içecek, meyve ve meyve suları gibi (aşırı fruktoz yani meyve şekeri içeren) yiyecek ve içecekler aşırı miktarda tüketilmediği takdirde, çocuklarımızın karaciğerleri yağlanmaz.
11-15 hatta daha küçük yaşlarda göbekleri çıkmaz ve göbekleri önde dolaşmazlar. Bu şekilde beslendikleri takdirde, kilo almazlar ve aldıkları fazla kiloları da rahatlıkla vererek, sağlıklı büyür ve gelişirler.
Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sevdikleri, istedikleri ve merak ettikleri bir spora başlatmamız şarttır. Ana babaların en önemli görevlerinden biri de bu- dur. "Ye kızım ye, ya da ye oğlum ye!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

leslie yada tibet anladığım kadarıyla spor türü mü acaba ablacım?ilk kez duyuyorum nasıl bi spor türü acaba?ben yüzmeyi de çok severim ama bebeğim biraz büyüsün de bakalım yürüyüş ,trambolin ,arada da yüzmeyle toparlıcam inşallah..

CUMARTESİ
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

KAHVALTI 08:40
4 ad. biberli, tereyağlı, baharatlı, serbest dolaşan tavuk yumurtası :)
Yumurta tuzsuz gelince üzerine tulum peyniri ufaladım.
Fındık, birkaç tane
Mandalina 1 ad.
Havuç (limon, zeytinyağı)
Zeytin

14:30-15:00
Mercimek Çorbası
Karalahana diblesi (patates, mısır var)
Keten Tohumlu yoğurt

Türk Kahvesi

19:10
Mercimek Çorbası
Kıvırcık salata (sirkeli)
1 havuç
4 dilim armut
Fındık
Küçük parça peynir

Sabah ;
8 gibi sucuklu yumurta-domatesle kk

Öğlen ;

2 gibi lahana dolması-yoğurt
2-3 kaşık aşure

Akşam ;

6 gibi bir tabak kuru fasülye ,turşu,yoğurt

Aralarda bol bol temizlik,cam silme dolap toplama ,kuaföre gitme :52::52::52:

7 de pilim bitti,uzandım..kalktım biraz meyve yedim..eşimle oğlum şefkat tepe izliyor:44::44: sinemaya gidicektim seansa yetişemeyiz diye oturduk yerimize..işime geldi,heryerim ağrıyor,keşke kendimi bu kadar yormasaydım..yorgunlukla nasıl çay içiyorum varya su gibi gidiyor :)))))

Sizin sohbet süper yine maşallah...

CUMARTESİ
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

Fındık, birkaç tane
Mandalina 1 ad.
Zeytin

Mercimek Çorbası
Keten Tohumlu yoğurt

Türk Kahvesi

Mercimek Çorbası
1 havuç
4 dilim armut
Fındık
Küçük parça peynir

4 tanemi yumurta maşallah kedicik :)) hiç acıkmamışsındır bugün :))

CUMARTESİ

Fındık, birkaç tane
Mandalina 1 ad.
Zeytin

Mercimek Çorbası
Keten Tohumlu yoğurt

Türk Kahvesi

Mercimek Çorbası
1 havuç
4 dilim armut
Fındık
Küçük parça peynir

Ehh be kedicik sen o dinlede patates mısır olduğunu söylemesn biz nerden bileceğiz. Niye gözümüze soktun şimdi:52::52:
Afiyet olsun bir de şu bulgurlu hamsili pilavın tarifi versen bir ara bize olar mı??:34:

Sabah ;

Öğlen ;

2-3 kaşık aşure

Akşam ;

7 de pilim bitti,uzandım..kalktım biraz meyve yedim..eşimle oğlum şefkat tepe izliyor:44::44: sinemaya gidicektim seansa yetişemeyiz diye oturduk yerimize..işime geldi,heryerim ağrıyor,keşke kendimi bu kadar yormasaydım..yorgunlukla nasıl çay içiyorum varya su gibi gidiyor :)))))

Gebe gebe neden onkadar yordun kendini? Yarın dinlen bari:49:

leslie yada tibet anladığım kadarıyla spor türü mü acaba ablacım?ilk kez duyuyorum nasıl bi spor türü acaba?ben yüzmeyi de çok severim ama bebeğim biraz büyüsün de bakalım yürüyüş ,trambolin ,arada da yüzmeyle toparlıcam inşallah..

5 tibet egzersizinin amacı nedir, neye yarar?

"Bedenin, Batı dillerine 'girdap' olarak tercüme edilebilecek yedi enerji merkezi vardır. Hindular bunları çakralar olarak adlandırırlar. Çakralar, güçlü elektrik alanlarıdır ve göze görülmezler ama son derece gerçektirler. Bu yedi enerji girdabının her biri bedenin salgıbezi sistemindeki, kana hormon salgılayan bezlerin bir tanesi ile ilişki içindedir ve bu bezlerin hormon üretimini uyarırlar. Beden işlevlerini düzenleyen bu hormonların arasında yaşlanma süreciyle ilgili hormonlar da vardır…

Sağlıklı bir bedende bu girdaplardan her biri büyük bir hızla döner. Yaşam enerjisinin, aynı zamanda 'prana' ya da 'eterik enerji' olarak adlandırılan enerjinin salgıbezi sisteminde yukarıya doğru akmasını sağlar. Fakat bu enerji girdaplarından biri ya da birkaçı yavaşlamaya başlarsa, yaşamsal enerji akışı engellenir ve böylece yaşlanma ve sağlık sorunları başlar.

Yeniden gençlik, canlılık kazanmanın en hızlı yolu, bu enerji girdaplarının normal dönüş hızlarına ulaştırılmasıdır.

Sağlık ve gençliğin anahtarı şu olabilir: Çakraların dönüşünü hızlandır ve yaşlanma sürecini yavaşlat! Buna göre, Bradford'ın bize söylediklerini göz önünde bulundurursak, Beş Ayin' in sırrının çakraların dönüş hızı ve uyumunda olduğunu anlarız.

Beş Ayin, saf yaşam gücü enerjisini endokrin bezlerine ve böylece bedendeki tüm organlara dağıtır. Bunun sonucu ise uzun ömür ve gençleşmedir.

Alıntıdır, Kozmik Bakım

4 tanemi yumurta maşallah kedicik :)) hiç acıkmamışsındır bugün :))
Aslında hatırladıkça midem kötü oldu ve acıktım. :1:

Ehh be kedicik sen o dinlede patates mısır olduğunu söylemesn biz nerden bileceğiz. Niye gözümüze soktun şimdi:52::52:
Afiyet olsun bir de şu bulgurlu hamsili pilavın tarifi versen bir ara bize olar mı??:34:

:1::1: Tarifi bir sorayım, yazarım.

Sabah ;

Öğlen ;

2-3 kaşık aşure

Akşam ;

afiyet olsun canım aşurede :56:

maşşallah sana bide cammı sildin :50: sana diyorum ama bende hamileyken silerdim 23 yaşındayken ilk çocukta ne akılsızmışım 6 aylık hamile 3. katta çıkmış camın dışını siliyorum teftişe gelecekler ya:50: koca karın var ne cesaret çıktım ya düşsem...cahil cesareti

bende yazın seyredecek şey bulamayınca kanalları tararken buldum o diziyi yaz boyu seyrettim şimdide bi onu bi bugünün saraylısını seyrediyorum:52:

Back