• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bilmiyorum ki o kadar detaylı :) ama akşam pirasa vs yiyince de gece yine enerji için midede bi şey olmayınca yine leptin yağ eritiyor ama et yiyince yemekten hemen sonra başlıyor yağ yakmaya . ispanakli yumurta olabilir benim aklıma gelen :) süt yumurta...

Saul kuzum suan bir mutluyum uyandim yazmak istedim annem geldiginde cok kotuydu zorla tulete gidiuodu sim kendi kendine abdest almis sandlyeyi odada gtirmis sbah namazini kiliyo sukurler olsun allahima daha iyi gunler gosstersin insallah
annenizin neyi var bilmiyorum ama düzelmesine sevindim Allah şifa versin başınızdan eksik etmesin inşallah;)

bilmiyorum ki o kadar detaylı :) ama akşam pirasa vs yiyince de gece yine enerji için midede bi şey olmayınca yine leptin yağ eritiyor ama et yiyince yemekten hemen sonra başlıyor yağ yakmaya . ispanakli yumurta olabilir benim aklıma gelen :) süt yumurta...
peki sadece protein tüketmek yeterlimi mesela salatayla yoksa hem sebze hem proteinmi??

ben sizin grubunuzada katılmak istiyorum ne yapmam gerek bunun için acaba? ilk sayfaları mümkün olduğunca okudum .birşeyler yazmamış olsamda bir süredir yazdığınız herşeyi okuyorum takip ediyorum yaptıklarınızı daha önce söylemiştim cuma yarışma gruplarından 14. takımda başladım geçen hafta ve leslie 3. gruptayım ama sıkı bir şekilde karatay uygulamaya çalışıyorum yani bunu hayat tarzı haline getirmeye çalışıyorum ve sizlerden de öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum inşallah bende bildiklerimle katkıda bulunabilirim. görüşmek üzere

sadece protein tüketmek yeterli olmaz sanırım yağ da lazım. sağlıklı k.hidradda lazım . o da salatadan badem vs den alınacak .

:)

gül abla daha derin açıklama yapar sanırım.

gün geçtikçe daha icsellesiyor sanırım.

Herkese merhabalar
Yarın misafir gelecek o yüzden çok yoğunum yazamadım çocukla daha zor oluyor hem temizlik hem ikram yapıyorum ama yemeyi düşünmüyorum tartı öncesi:) :) benim size ve özellikle Gül Hanım a bir sorum olacak akşam yemeği veya öğlen protein ağırlıklı mı olmalı ben böyle bilmiyordum sağlıklı kaçamak sız sebze protein farketmez diye biliyordum işin püf noktası bu o zaman benim için buna dikkat etmiyorum
proteın agırlıklı olunca daha kolay kg verılıyor....proteın..kukurt....renkli ve yesil olmasına da dıkat edersenız daha ıyı olur
Rahatszdm ondan yiyemedimm :KK43:
meyve sabahmi yenilcek yani
evet canım sabah 1 porsıyon ama hergun yenmese ıyı olur kg vermeye engel olmasın
gül hanım(bu arada adaşız) kitabı ve sağlıklı yaşıyoruzu didik didik ettim,akıllı bir öğrenciyim yani.kan tahilili yaptırdım da bir d vit. ni unutmuşum.bir de omega 3 bugün sipariş verdim.kilo veremiyorum diyemem.diyetisyene giderkende 2 hafta direnmişti kilolar çok üzülmüştüm.3.haftada başladı gram gram 2 ayda 6 kilo verdim.biraz yavaş yani.
:) adaşım D vıtamınını de bı ara yaptırırsan ıyı olur
Ana kimmis o yesilyurtta oturan ben de bozyakadayim
kızkardesım canım ayaklı su deposunun orada oturuyor

:KK69:sevgili zeze. açıkçası ben de senin gibi düşünüyordum . pasta,börek,çörek,şekerli bir şeyler yemeyince oluyor diye. aslında böyle de gidiyor kilolar.

Ama 1.yağlar
2.proteinler
3.k.hidradlar

bu gruptan ,vücuda enerji ihtiyacı olunca kullanılacak ilk grup k.hidradtır. Yani bi insan aç olsa ve protein yese tokluk duyacaktır ama vucud ya da hücreler onun yapı maddesi olan gruptan olduğunu anlayıp enerji için değil hücre vs yapı malzemesi olarak gönderecek ama hala enerji ihtiyacı var bu seferde depo yağlara yönelecek.Ama biz k.hidrad yiyince bakacak ki zaten enerji vereci gruptan gelmiş direk enerji için kullanacak ve depo yağlar yakılmayacak. ve biz zayıflamayacaz..

Zaten Canan Hocanın dediği zeytin yagi,tereyağı da yapı malzemesi onlarda yapı için harcanıyor..
Ama bizi şişmanlatan k.hidradlar ki depo edilirken trigliserd denilen yağa dönüşturulp depolanıyor . kötü ,pis ,zararlı yağ trigliserd..

sanki siz anlamadınız diye değil de ben kafamda biraz daha oturttum diye yazdım ...paylaşmak istedim.

aksam pırasa salata olunca direk enerji olarak harcanıyor ve depo yağımız yakılmıyor.Ama köfte salata yesek hücre yapısına gidiyor ve enerji açığı olduğu için depo yağ yakılıyor...
cok guzel anlatmıssın canım :KK9:

Iyi geceler canlar
Ben giremEDIM k AC GUNDUR AMA DIYETIMDE BIR AKSAKLIK YOK DUN KAHVALTI VE AKSM YEMEGIMI ARASI 10sAAT GECIRDIM 7de kalktim 8de kahvaltim aksam 6da yemek bucukta bitti yemek ve 1dk oturmadim sayilir annenmi hastanye oturup getiriyorum ve onunla ilgileniyorum bide malum oglum ancak yetisiyorum ama adetdonemim cok yaki sismeler basladi agrilar b hafta umarm veririm baya yoruluyorum yataga bi saatlerde giriyorum tlfonun elime alcak zaman yok yatak yap yatak topla kahvalti evi topla hemen aksam yemei aksam yemegi bulasik mutfak ide bakiyom aksami gec gece olmus amannnnn bende boyle iste bir zaman boyleyim ama yazilari firsat buldukca okuyorum gerci yoklugum pek fark edilmiyo ama :KK43:(((((( optummm iyi gecelerrrr byßß
askolsun yoklugun bellı olmaz mı canım herkesın yerı bellı....

gerçekten çok açıklayıcı olmuş yaa ben kitabı okudum ama bu kadar ince detaylar aklımda kalmamış;( geçen haftalarda 1 hafta hiç bozmadım ama çok verememiştim ve ben o hafta sebze ağırlıklı beslenmiştim et çok yemek istememiştim demekki ondan kilo verememişim ,bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler salihacım:)) yaaa bide buna dayanarak önemli birşey daha sormak istiyorum o zaman her akşam yemekte illaki et mi tüketeceğiz yoksa baklagiller, yumurta ,peynir de aynı görevi görürmü acaba yani et kadar etkili olur mu kilo vermede? malum tavuk yiyemiyoruz canan hoca köy tavuğu olmazsa önermiyor onuda bulmak zor ara sıra bulursak alıyorum ee tabi pahalıda oluyor et yemek daha cazip geliyor ama her günde insan et yemek istemiyor yani etten bıkmak istemiyorum hergün yiyip ete alternatif balık haricinde neler yiyorsunuz kızlar??? çok soru sordum dimi
ben et sevmıyorum ama yemıs olmak ıcın yemeklere kıyma katıyorum canım
yemekte proteın, (hayvansal ve bıtkısel )+kukurt+yesil+renklı olmasına dıkkat edın yeter

Saul kuzum suan bir mutluyum uyandim yazmak istedim annem geldiginde cok kotuydu zorla tulete gidiuodu sim kendi kendine abdest almis sandlyeyi odada gtirmis sbah namazini kiliyo sukurler olsun allahima daha iyi gunler gosstersin insallah
:nazar: daha iyi günlerini de görürsün inşaalah.allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.

kkk:11.00
18.00 balık-kuruyemiş(doymuyorum ne yapayım:KK48:)-turp-soğan-roka-helva
2lt limonlu su-yeşil çay
40 dak.yürüyüş(bantta)

:KK69:sevgili zeze. açıkçası ben de senin gibi düşünüyordum . pasta,börek,çörek,şekerli bir şeyler yemeyince oluyor diye. aslında böyle de gidiyor kilolar.

Ama 1.yağlar
2.proteinler
3.k.hidradlar

bu gruptan ,vücuda enerji ihtiyacı olunca kullanılacak ilk grup k.hidradtır. Yani bi insan aç olsa ve protein yese tokluk duyacaktır ama vucud ya da hücreler onun yapı maddesi olan gruptan olduğunu anlayıp enerji için değil hücre vs yapı malzemesi olarak gönderecek ama hala enerji ihtiyacı var bu seferde depo yağlara yönelecek.Ama biz k.hidrad yiyince bakacak ki zaten enerji vereci gruptan gelmiş direk enerji için kullanacak ve depo yağlar yakılmayacak. ve biz zayıflamayacaz..

Zaten Canan Hocanın dediği zeytin yagi,tereyağı da yapı malzemesi onlarda yapı için harcanıyor..
Ama bizi şişmanlatan k.hidradlar ki depo edilirken trigliserd denilen yağa dönüşturulp depolanıyor . kötü ,pis ,zararlı yağ trigliserd..

sanki siz anlamadınız diye değil de ben kafamda biraz daha oturttum diye yazdım ...paylaşmak istedim.

aksam pırasa salata olunca direk enerji olarak harcanıyor ve depo yağımız yakılmıyor.Ama köfte salata yesek hücre yapısına gidiyor ve enerji açığı olduğu için depo yağ yakılıyor...

salihacım o kadar güzel ve açıklayıcı anlatmışsın ki :) resmen aydınlandım :) ben de kitapta bu kadar ince detayları atlamış olmalıyım. bu topikte altın değerinde bilgiler ediniyorum :KK54:

Iyi geceler canlar
Ben giremEDIM k AC GUNDUR AMA DIYETIMDE BIR AKSAKLIK YOK DUN KAHVALTI VE AKSM YEMEGIMI ARASI 10sAAT GECIRDIM 7de kalktim 8de kahvaltim aksam 6da yemek bucukta bitti yemek ve 1dk oturmadim sayilir annenmi hastanye oturup getiriyorum ve onunla ilgileniyorum bide malum oglum ancak yetisiyorum ama adetdonemim cok yaki sismeler basladi agrilar b hafta umarm veririm baya yoruluyorum yataga bi saatlerde giriyorum tlfonun elime alcak zaman yok yatak yap yatak topla kahvalti evi topla hemen aksam yemei aksam yemegi bulasik mutfak ide bakiyom aksami gec gece olmus amannnnn bende boyle iste bir zaman boyleyim ama yazilari firsat buldukca okuyorum gerci yoklugum pek fark edilmiyo ama :KK43:(((((( optummm iyi gecelerrrr byßß

olur mu canım eksiklikler çok farkediliyor :) annenin iyiye doğru gitmesine de çok sevindim. daha da iyi olacak inşallah :)

ben sizin grubunuzada katılmak istiyorum ne yapmam gerek bunun için acaba? ilk sayfaları mümkün olduğunca okudum .birşeyler yazmamış olsamda bir süredir yazdığınız herşeyi okuyorum takip ediyorum yaptıklarınızı daha önce söylemiştim cuma yarışma gruplarından 14. takımda başladım geçen hafta ve leslie 3. gruptayım ama sıkı bir şekilde karatay uygulamaya çalışıyorum yani bunu hayat tarzı haline getirmeye çalışıyorum ve sizlerden de öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum inşallah bende bildiklerimle katkıda bulunabilirim. görüşmek üzere

istemen yeterli canım :) hoş geldin :KK19: hepimiz paylaşımlarımızla öğreniyoruz. mönünü paylaşırsan yanlışlar düzeltilir.

sadece protein tüketmek yeterli olmaz sanırım yağ da lazım. sağlıklı k.hidradda lazım . o da salatadan badem vs den alınacak .

:)

gül abla daha derin açıklama yapar sanırım.

gün geçtikçe daha icsellesiyor sanırım.
canım yag yagı yakar onun ıcın zeytını bol yagda yemek lazım kı gun boyu hem enerjı versın hem tok tutsun,,,,eskıden kullandıgımızın 5 katı 10 katı fazla kullanmamız lazımmıs

Herkese merhaba
ben 2011de bu beslenme seklini benimseyerek 56 kilodan 51e dusmustum. Ama sonra ameliyat oldum.hamike kaldim bu sistemden kootum ... deeken hamileligim biterken 85 kilo oldum.. simdi verdim cogunu gerci ama 62 kiloyum hala. Yine 50-51 olmak istiyorum. Yazilarinizi surekli oluyorum ve busey dikkatimi cekiyor, ben karatay yaparken cok ceviz yerdim.. hatta saymiyodum bi poseti onume aliyodum kirip kirip yiyodum. Suzin listelerde aksam hic yok.. oglen de bile gormuyorum, bunun bir sebebi var mi ???
Simdi yine bu tarz besleniyorum, yine cok ceviz yiyorum sizce kili vermemi engeller mi ??

peki sadece protein tüketmek yeterlimi mesela salatayla yoksa hem sebze hem proteinmi??
canım sadece proteın olmaz bız tek yonlu beslenmıyoruz

proteın+ kukurt+ yesil+ kırmızı her ogunde olmalı
canım zaten bızım grubumuzdasın :) katılmak ıcın bısey yapmana gerek yok,,,menulerını yaz pazartesı gunlerı kg bıldırımı yap yeter ....bıldırım formatı ılk sayfada var canım

Bir de demin sormayi unuttugum bisey daha var.. ben sizlerden coook daha fazla yiyorum, yani mesala bu aksam 2 tabak kuru fasulye yarim.kase corba sayisini bilmedigim kadar ceviz ve tonbalikli sakata yedim.. bu hafta 3 gunde 1 kiloya yakin verdim bu sekilde yiyerek.. boyle devam edersem kilo verme hizim duser mi? Hocanin kitaplarini okudum ama yillar gecti ustunden, detaylari unutmusum.. suzce azaltmalimiyim menumu ??

Herkese merhaba
ben 2011de bu beslenme seklini benimseyerek 56 kilodan 51e dusmustum. Ama sonra ameliyat oldum.hamike kaldim bu sistemden kootum ... deeken hamileligim biterken 85 kilo oldum.. simdi verdim cogunu gerci ama 62 kiloyum hala. Yine 50-51 olmak istiyorum. Yazilarinizi surekli oluyorum ve busey dikkatimi cekiyor, ben karatay yaparken cok ceviz yerdim.. hatta saymiyodum bi poseti onume aliyodum kirip kirip yiyodum. Suzin listelerde aksam hic yok.. oglen de bile gormuyorum, bunun bir sebebi var mi ???
Simdi yine bu tarz besleniyorum, yine cok ceviz yiyorum sizce kili vermemi engeller mi ??
aramıza hosgeldın canım
bebegın hayırlı olsun canım gule gule buyut
bızde cevız sadece kahvaltıda ınce bellı cay bardagı kadar var oda kahvaltıda kı proteın karbonhıdrat dengesını saglamak ıcın fazla yeyınce glısemık yuk yapar kg aldırır

Back