vicdan dizisi var şimdi seyrediyorum kadın bisküvi istedi yoksa ekmeğin ucundan da olur dedi ....bende ekmeğin ucuna bayılırdım rahmetli kayınvalidem ekmek içine konulacak bişey olunca ekmek keserken ucunu bakla saklardı bende sofrayı hazırlayıp oturunca verirdi çocukları niye bize ayırmadın deyince onun yeri farklı derdi...nur içinde yatsın....
ii geceler canlrım.. artık yetişemiyorum hızınıza yaasayfalar artmış bi sürü olmuş
önce okudum hepsini, sonra sporumu yapayım öyle girip yazayım dedim
lesli 3mil yaptım 40 tanede oklava hareketi.. bacaklarım hamlamış galib çok ağrıdılar haliyle alışık değilki gariplermakas hareketini filan yapamadım malesef yarında ip atlamayı da eklicem...
sabah kkk gün krusu suda bekletilmiş
öğlen 13.00 yoğurt ve kuru yemiş birazcık
akşam 19.30 dünden kalaan kuru fasülye salata kuru soğan
akşam bi baktım bi sürü elma var( ben artık meyve yemiyorum ya eskisi gibi sadece öğlen yemeylede bitliyor) kötü olacaklar hepside köy elması.. karatayın sirke tarifinden sirke yaptım amaaa bende bal yoktu sadece azıcık acı bal vardı kestane balı mı diyolar bilmiyorum ama acı baya ,bi tatlı kaşığı kadar onu koydum:18: bişi olmaz demi
ii geceler canlrım.. artık yetişemiyorum hızınıza yaasayfalar artmış bi sürü olmuş
önce okudum hepsini, sonra sporumu yapayım öyle girip yazayım dedim
lesli 3mil yaptım 40 tanede oklava hareketi.. bacaklarım hamlamış galib çok ağrıdılar haliyle alışık değilki gariplermakas hareketini filan yapamadım malesef yarında ip atlamayı da eklicem...
sabah kkk gün krusu suda bekletilmiş
öğlen 13.00 yoğurt ve kuru yemiş birazcık
akşam 19.30 dünden kalaan kuru fasülye salata kuru soğan
akşam bi baktım bi sürü elma var( ben artık meyve yemiyorum ya eskisi gibi sadece öğlen yemeylede bitliyor) kötü olacaklar hepside köy elması.. karatayın sirke tarifinden sirke yaptım amaaa bende bal yoktu sadece azıcık acı bal vardı kestane balı mı diyolar bilmiyorum ama acı baya ,bi tatlı kaşığı kadar onu koydum:18: bişi olmaz demi
Bence ip atlamayı ekle, önce ısınma yap sonra kardiyo olarak ip atla, ardından oklava vs... kaslara yönelik, ardındanda Mydeniz'in söylediği gibi streching hareketleri.
Ben iple ilgili araştırma yaptım bir ara bir çok yazı okudum. Notlarımdan bir tanesini paylaşayım. :) Ben başlarda haftada 3 defa yapıyorum sporu, 300-500 yaptım. Sonra 1000 ama, abarttım tabii. Aşağıdaki daha güvenli.
Ve ip atlamanın artısı, yürüyüşte vücutta biraz sarkma oluyormuş zayıflayınca ama ipte atlayınca sıkılaşıyormuş diye okudum.
İp atlama egzersizi için ipuçları ;
Yeteri kadar ısınma hareketleri ile vücut ısındığında çok güvenli bir egzersizdir .
Önce esneme , ısınma hareketleriyle başlayın arada nefes egzersizleri yapın .
İp atlamaya başlamadan önce nefes egzersizleri yapmak önemlidir ,dik durun vücudunuzu rahat bırakın derin derin burundan ciğerlere alınan nefesinizi ağızdan yavaş yavaş verin İlk 5 dakika yavaş tempoda ip atlamaya başlayın . Egzersiz günlüğüne yaptıklarınızı not edin arada dinlenip 10 – 10 başlayabilirsiniz , arttırmak sizin elinizde Zayıflamanız için sabah ve akşam yapılan 300 + 300 İp atlama hareketi yeterlidir . Egzersizi bitireceğinize yakın yavaşlayın ve vücudunuzu rahatlatın , nefes egzersizleriyle tamamlayabilirsiniz .
Not : Önemli bir sağlık sorunu olanlar ip atlamasın, hamile olanlar, yeni doğum yapmış anneler, bel fıtığı, tansiyon, kalp yada nefes darlığı olan hastaların bu egzersizden uzak durması gerekir.
tek ip atlamak benim sağlığıma zararlı belimde 3 tane fıtığım var,,,,,çift ip atlasam olurmu
tek ip atlamak benim sağlığıma zararlı belimde 3 tane fıtığım var,,,,,çift ip atlasam olurmu
merhaba herkese,
bende yaklaşık 3 haftadır karatay yapıyorum.3 kilo verdim gibi gibi :) yalnız son hafta artık veremiyorum sanki,sık tartıldığım içinmi bilmem iki aşağı üç yukarı gidip geliyorum,buda motivasyonumu bozuyor.sporu azalttım ondan olabilir sanırım,bide su içmeyi pek sevmiyorum zorla bikaç bardak artı bi iki fincan bitki çayı o kadar.hiç kaçamak yapmamama rağmen kilo vermemin yavaşlaması bunlardan olabilirmi .siz başka ne önerirsiniz,şunu mutlaka yap yada yapma dedikleriniz varmı ? şimdiden teşekkür ederim...
Olur olur, çift atla.
Zaten senin dizlerden atlaman mümkün değil, onun için yürüyüşe devam.
Fıtığa en iyi gelen spor yüzme, öyle bir şansın olsaydı iyi olurdu.
[h=2]İp Atlamanın Faydaları[/h]
· Vücudumuzda bulunan bütün kasları çalıştırır.
· Kardiyo etkisine sahiptir ve Fitness seviyenizi arttırır.
· Baldır-bacak ve bel kasları için etkili bir egzersizdir, el-ayak koordinasyonunu arttırır.
· Kadınlar için selülit azaltıcı, kalçayı dikleştirmeye yardımcı bir egzersizdir.
· Kan ve lenf dolaşımını arttırır.
· Dakikada hıza göre 10-20 kalori arası yakmanızı sağlar. Düzgün ve biçimli bacaklar giden yolda yardımcıdır.
Gerilim içinde olunduğu zaman özellikle doğal olarak hoplama veya zıplama gibi hareketler yapılır. Bir oyun esnasında neşeli bir şekilde seyrederken hop oturup hop kalkılır veya önemli bir maçtan sonra kazanan oyuncular kanguru gibi sıçrarlar ya da televizyon programlarında büyük bir ikramiye kazanıldığında havalara sıçranır. Fizyologlar küçük sıçramaların kılcal damar dolaşımını geliştirdiği, kanın kalbe dönüşüne yardım eden calf ve thigh (kalça) gibi kasların tonusunu arttırdığını bildirmiştir.(Kas tonusu: Kasların normalde kendilerine özgü bir yarı gergin durumu vardır. Kaslara sürekli gelen sinir uyarıları, onları canlı ve her an harekete hazır fakat gergin olmayan bir durumda tutar. Buna kas tonusu denir.)
İp atlarken dikkat edilmesi gerekenler :
· Başlamadan önce ısınmalısınız ve esnek ayakkabıları tercih etmelisiniz.
· İp atlarken ileriye bakılmalı, sırtınız dik olmalı ve karnınızı sıkarak doğru nefes alıp vermelisiniz.
· Ayağınızın altından ipin geçmesi için (3-5 cm kadar) yukarı sıçramalısınız.
· Parmaklarınızın ucunda sıçramalı, topuklarınızın yerle temasını engellemelisiniz. Gerekli durumlar hariç.
· Kollar çok fazla hareket ettirilmemeli, dirsekler vücuda yakın pozisyonda tutulmaya özen gösterilmeli ve eller dairelerle döndürülmelidir.
· Bel fıtığı rahatsızlığınız veya bacak eklemlerinizde problem varsa ip atlamamaya özen göstermelisiniz.
Alıntıdır...sporapp sitesinden
fıtığa en iyi gelen spor yüz me demişsin...ben zaten yüzmüyorumki.....
birazda espiri yapalım
çokkkkk teşekkür ederim canımmbende bi araştırıl yanlış yapmayım diyordum çünkü hepsinin kendine göre püf noktaları var.. rastgele yapınca hiç faydasıda olmaya bilir..
gül ablacım oklava yada onun gibi bi sopayı omuzlarının üstüne alıyosun iki taraftah tutarak sağa sola dönüyosun.. ben ayakta yapıyodum dün bi videoda bayan yere oturarak yapmış birazcık bacaklarını açarak amaç kalçayı sabit tutarak daha çok karına çalışmakmış.. kedicim daha iyi bilgilendirir yanlışım varsa eğer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?