ben yeni doğmuş yapmış, 3 aylık bebeği olan bi anneyim.20 kg fazlam var.bebeğimi emziriyorum ve kilolarımdan da kurtulmak istiyorum.bebeğimi emzirdiğim için diyet yapmak istemiyorum ama karatay diyeti farklı sanırım.zira canan karatayın kitabını okumuştum.temel prensipleri biliyorum..tek kaygım sütümün azalmaması..günde 20 dk yürüyüş öneriyor canan hoca.ama kendimi yorarsam da sütüm azalır diye korkuyorum..
siz ne derisniz?
daha önce böyle bi deneyimi olan var mı?
beni de aranıza alır mısınız?..:)
Hoşgeldiniz aramıza..
Ben de gebeyim ,karataya uygun besleniyorum..Önceden karatayı bilmiyordum ama ,beslenme şeklim çok benziyormuş onu farkettim..
İlk gebeliğimde oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim..Kesmesem daha emerdi ama ben çok zayıflamıştım artık bıraktırdım..
Sütünün azalmaması su içmeyi ihmal etmeyin.Protein ağırlıklı beslenin,eğer mümkünse kuzu eti,köy yumurtası,doğal sütle yapılmış yoğurt ayran tüketin..Rendelenmiş havuç-zeytinyağı-yoğurt karıştırın ve bence sofranızdan eksit etmeyin ,havuç çok güzel süt yapıyor.
Mevsim otları,yarma-buğday,bulgur en güzel süt yapan nimetlerimiz.Sonra kuru soğan var,ben 6 ayıma kadar çiğ soğan yemedim sütü acı yapıyor diye,ama tereyağında kavurup,içinede mevsime uygunsa domates-yeşil biber doğradım yedim..Coşuyor süt hiç abartmıyorum..Dereotu ; hem sizin hem bebeğinizin gazını alır,mutlaka salatanıza koyun..Geceleri çoğu zamanlar bebekler gazdan uyuyamaz,bizim hiç gaz sorunumuz olmadı..Başka aklıma gelenler bunlar..Mercimek,nohut,kurufasülye baklagillerinden 6 ayıma kadar gaz yapmasın diye yemedim..6.aydan sonra yemeklere başlayınca onlardan da yemeye başladım..
Yine aklıma gelirse yazarım,dr.sütümün çok yağlı besleyici olduğunu söylemişti...