Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Sağol Canan ablacım..Eve erken gidiyorum zaten...altımada ısıtıcı yaktım,idare ediyorum..

prenscim sende mi istanbuldamısın gerçekten çokk soğukk yağmur yağarken bukadar soğuk olmaz normalde bende kotla geldim işe donuorum aman sen dikat et canım ya külotlu çorap giy içnden
canan abla burdayım beni sormuşsun haftasonları pek yazamıyorum tlfnun internetini kapattırdım
sınavım aynı geçti hiç artmamış doğrularım çok çalışmam lazım çokk
haftasonu cozuttum yine hiç yazmim onları
sabah kkk
öğle 15.00 bulgur pilavı-tavuk ızgara-domates biber-ayran-2 tane mini mini mandalina sabah kayısı yememiştim:))
şimdide ısınmak çin adaçayı tarçın karanfil çayı içiyorum.

herkes aynı düşüncede olmuyor ne yazıkki canım, eskiden olduğu gibi doğru yanlışı götürmüyorsa b,ilmeiklerini bol bol atsaydın

Götürmüyor canım da ,soru sayısı 20 ye düştü..süre az ..birde çan eğrisi var :)) salladıklarımda oldu tabi :))

teşekkür ederim kitabı en kısa zamanda alacağım.sağlıklı yaşıyoruz sayfasına şimdi bakıyordum gerçekten çok güzel şeyler var,karatay beslenmesi bir yaşam tarzı olmuş.

evet herşeyimizi oradaki tariflere göre yapıyoruz....orada karatay menüsü yazan yer var oraya tıklayınca bütün tarifler çıkıyor
ben batıkentteyim

uzaktasın canım ya...ben EMEK 8. caddede bir yer buldum bayan küçük bir dükkan açmış kızıyla beraber ev yapımı ürünler satıyor, köy yumurtası da var inceledim gerçek köy yumurtası 1 ayı geçkindir her hafta bir koli alıyorum cumartesileri sütde getiriyorlarmış, yakındaki evlere bırakıyoruz dedi adres verdim haftasonu hem süt hem yumurta getiriyor....bu tarafa gelme imkanın olursa telefonunu ve adresını veririm

ben bütün harca toplamda 2-3 kaşık bulgur koymayı düşünüyordum bu yüzden istediğim kadar yiyebilirmiyim diye sormuştum.bana zararsız görünmüştü.yani yinede az mı yiyeyim?

o zaman istediğin kadar ya hatta hepsini ye

İstanbuldayım evet,çok soğuk..

ablacım dolmayla ilgili duymak istediğim sanırım buydu çok canım istedi de.
adres ve telefonunu verirsen sevinirim yolum düşerse uğrarım.

Dolma dolma dediniz canım istedi,kara lahana sarsam mı akşam,ama çok yorgunum ben..yemeğim de yok..ıspanakmı yapsam..
Dolma buzlukta zeytinyağlı var ama pirinçten,soğuktada zeytinyağlı canım istemiyor,kıymalı sıcak dolmalar varken..neyse ben yolunu bulurum :)))

hoşgeldin canım,
sınava çalışmadın demekki
artık sınavda bittiğine göre karataya kaçamaksız devam edeceksin...sen ders çalışırken kaania ders bahanesiyle kaçamağı artırır gelince onu sıkıya alacağım demiştim .....artık karatay zamanı

Sevgili snowflakecigim,artik bizlerlesin cok sukur .Lutfen yapamiyorum diye birseyi unut artik .Bukadar desteginde var .Gulcugumun ilk onerisi beynine saglikli yeni bir format atmak ,reset yapmak .Yepyeni bir yasam tarzi ile butun guzelliklere baslamak .Cunku burada hersey dogal ,saf ,katkisiz .Sonra canim misafirler uc gunluk ,ama kismetse bahara ve yaza da uc dort kaldi .Kabanlar mantolar cikinca fit bir goruntu icin ,saglik icin hersey deger.Sonra canim misafirlerle birlikte yiyecegimiz yemekleri senelerce ,haddinden Fazla yiyipte Ben sisman halime gelmemismiydim,hepsinin tatlarini biliyoruz ,ozellikle de masum olmayanlarin daha fazla .Yavrum ben elli uc yasinda reset yapabildiysem masallah canli ornek .Acikmiyorum ,canim cekmiyor,cunku hedefim var.Gecen hafta ben dumani tuten kapucinolu kek ile yanyanaydim.Bir keke baktim bir kendime ben d
agir bastim Cok sukur.Hepbirlikte insaallah tam destek .

Şu an keçi peyniri ve mandalina yiyorum..Öğlen yine uymadı..nohut vardı 1 tabak yedim ama nohutun kendi güzel değildi,haliyle doymadım..

ayyy çok özür dilerim.keşke yakın olsaydık ben sanada yapardım.napcaz şimdi

alışveriş yapma imkanın varsa kurudolmalık al hemen doldur, tüh ya canın çekti...

hepinize çok teşekkür ederim bugün itibariyle her şeye daha farklı bakmaya başladım.siz benim gözümü açtınız.
daha önce beslenmiyormuşum zehirleniyormuşum bunu çok iyi anladım.
bundan sonra hep sağlıklı besinler hayatımda olacak.
bol leptinli günler bizimle olsun.

ayyy çok özür dilerim.keşke yakın olsaydık ben sanada yapardım.napcaz şimdi

alışveriş yapma imkanın varsa kurudolmalık al hemen doldur, tüh ya canın çekti...

Ay ay üzülmeyin,benim öyle aşerme canım çekme gibi huylarım yoktur da..dolma söz konusu olunca..:))

Gül ablacım kuru patlıcanım var ama kıymalar buzlukta,geçende kıyma çıkarmayı unutmuşum kasaptan alıvereyim artık napim dedim.Aldım çokda bakmadam çekerken tiskiniyorum çünkü;eve geldim pempe bir rengi var normal değil ama..incecik çekilmiş,aslında doğru dürüst bir kasaptır ama sinir oldum,tadınıda beğenmedim..Yarın yaparım ben dolma :))

Youtube'da Karatay'ın videolarını da izlersen, iyice çözersin. Bizde zaten yardımcı oluruz. :) Ahmet Aydın ve Yavuz Dizdar'ı da izliyorum arada. Ahmet Aydın'ın taş devri kitabını aldım. Karatay mutfağı kitabında da yine tarif dışında güzel bilgiler var. Hangi mevsimde hangi sebzeyi tüketmemiz gerektiği vs...

HANGİ MEVSİMDE NE YENİR

Bu tablo Karatay Mutfağı Kitabı 2. Bölüm, Sayfa 85-94 arası bilgilerden derlenmiş

Meyveler Sebzeler Balıklar
OCAK Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç
Kereviz, karnabahar, lahana (beyaz ve kırmızı), brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, turp
Uskumru, lüfer, çipura, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinakop, tekir, kırlangıç.

ŞUBAT Elma, armut, ayva, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon
Kereviz, karnabahar, brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, karalahana, turp
Kalkan, tekir, çipura, istavrit, somon, dil balığı,

MART Elma, muz (yerli)
Brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, kara lahana, turp
Kefal, levrek, kalkan, tekir

NİSAN Yeşil erik, çağla (badem)
Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, hardal, hindiba, ısırgan, radika, turpotu, yabani ıspanak Kalkan, mercan, levrek, kılıç, kırlangıç, çipura, tekir, barbunya

MAYIS Yeşil erik, çağla (badem), yeni dünya, çilek, böğürtlen
Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, enginar, havuc, yaprak, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, ısırgan, yabani ıspanak Levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, iskorpit

HAZİRAN Yeşil erik, yeni dünya, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, karadut, böğürtlen, ahududu
Taze soğan,sarımsak ve fasulye, kuşkonmaz, enginar, havuc, yaprak, semizotu, ıspanak, bezelye, kabak, bamya, börülce, sivri biber, dolmalık biber, salatalık Mercan, levrek, barbunya, tekir

TEMMUZ

Kayısı, şeftali, sarı erik, vişne, ahududu
Taze soğan,sarımsak ve fasulye,semizotu,ıspanak, bezelye, kabak,bamya,börülce, barbunya sivri,çarliston ve dolmalık, salatalık,domates,patlıcan, havuc,

Sardalye, tekir, barbunya

AĞUSTOS Kayısı, şeftali, vişne, erik, üzüm, ayçiçeği, yabani armut,
Semizotu, kabak, taze fasulye, bamya, börülce, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, havuç domates, ,patlıcan, barbunya, Çingene palamudu, sardalye, kılıç, mercan, izmarit, sinarit,

EYLÜL erik,ayçiçeği, yabani armut, fındık, Antep ve yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, üzüm
Kabak, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, domates, havuç patlıcan,barbunya, şalgam,mantar Sardalye, kılıç, palamut, lüfer, izmarit, kırlangıç

EKİM Üzüm, yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, mandalina, limon
Domates, patlıcan, çarliston biber, havuç, şalgam, mantar, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye,

KASIM Üzüm, elma, zeytin, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, nar, ayva mandalina, limon,
Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp, kırmızı pancar, bal kabağı, kereviz, karnabahar
Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye, torik
ARALIK Elma, armut, muz (yerli), greyfurt, limon, nar, ayva, portakal, turunç
Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana,turp, kırmızı pancar, şalgam, bal kabağı, kereviz, karnabahar Uskumru, lüfer, palamut, torik, tekir, hamsi, çipura

* Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı vb sebzeler dört mevsim boyunca yetişir.

Egzersiz programımı azaltmaya çalıştıkça arttırıyorum. Bir tane çıkarmıştım, bir tane daha ekledim ama iyi bir egzersiz eklediğimde. Bu akşam bunuda yapmaya çalışacağım.

[video=youtube_share;PYfNA_lmkHM]http://youtu.be/PYfNA_lmkHM[/video]

Son düzenleme:

yap canım sakın eksiltme kg falan alırsın sakın ha

Deneme sinaviydi abla girdigim nisanda benim asil sınavlar ama olsun karataya devamm:) 3 te yemistim enson 8 gibi biseyler yesem iyi olur yoksa acikicam sut ve kuruyemis dusunuyorum burda ancak onlari bulabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…