• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Ah Gulcugum,nasil ama Canan ,hem topige mudahil oldum,hem de girmeyenler icin de endise ediyorum.Gercekten bana -herbiriniz- oz ailem gibi guzel yureklerinizi actiniz ,birebir hissettim bende hemen kalplerinize sigindim ,sizleri de kalbime alarak .Sagolunuz .

harikasınız valla, olmayanları bile hemen farkediyorsunuz..teleşlanıyorsunuz...
aile büyüğü olarak herkesi birarada görmek istiyorsunuz

Beni boylesine yurekten,yasamimi renklendiren ,bana birebir oz ailemi yansitan bir ailenin buyugu olmak benim icin onurdur ,sereftir .Siz benden bikmadginiz surece ,omrum yettigince buradayim insaallah.HEPBIRLIKTE yurek yurege .:nazar:

Çok teşekkür ederim çok zor oluyor gerçekten,birde ben bankacılık gibi sayısal bölümden mezun olup,çeko gibi hukuk madde v.s. ezber bir bölüme geçtim..Sözelimde iyidir aslında ama iş,ev,çocuk gerçekten zor...Keşke iktisat seçseymişim,kolay olur diye çeko seçtim :(( neyse az kaldı,haziranda bitiyor..Temmuz kpss ye girmeye bende niyetlendim ama benim alan bölümlerin çoğu 30 yaş sınırı ..bende 30 yaşındayım zaten :)) benim bu işyerinde 9.senem çok memnunum,sanırım sınava girmicem..

Çok teşekkür ederim,ben de sizin gibi düşündüm,hemde bu halimle..Birde misafiri Allah c.c.gönderirmiş ya,hemen susuverdim.Elektrik yoktu,yaptıklarımı mum ışığında yaptım :)))

Ekinciğim; daha önce yazmıştım bende gıda sektöründe çalışıyorum diye belki görmüşsündür.Bende senin gibi üretimleri çok iyi biliyorum,9 yıldır içindeyim bu sektörün..Biz et ve et işleme entegre tesisler kuruyoruz,kıyma makinası v.s. üretimimiz var.Çok da iyi bir markayız..Ünlü birçok markada makina hatlarımız var,çekimler v.s. yapılırken görüyordum..Hiç anlatmayım..Ben bu sebepten;sucuk-salam-sosis v.s. almam..Bildiğim tekirdağda bir müşterim var,organik et ve baharat kullanıyor sadece,ona çok güveniyorum ona yaptırıyorum.

Ben de o et ürünlerine katılan katkı maddelerinin teknik satışını yapıyorum. Ama bizim sattıklarımız kimyasal değil çoğu doğal katkı maddeleri üretimimiz Italya'da. Yine de salam sosis yemiyorum. Sucuk yiyorum bir de jambonu çok seviyorum ama onda da nişasta, koruyucu, v.b var :( Onu da uzun zamandır yemiyorum. Ama 100% doğal içerikle yapılsa dahi sosis ve salam hamurunun görüntüsü hoş değildir :) Ben göre göre alıştım artık ama alışkın olmayana kötü gelir. Üstelik biz deneme üretimi yaptığımız ürünleri yemek zorundayız tat, koku ve yapı değerlendirmesi için. İçinde ne olduğunu bile bile yemek de ayrı bir marifet :1: Ama bunlar hep ekonomik nedenlerden dolayı gelişen şeyler. Herkes kızıyor yok katkı maddesi katıyorlar yok gıda mühendisleri ve diyetisyenler kapitalizme hizmet ediyorlar v.s. Bizlerden önce bu duruma gelmek için satıp savuranlar hesap versin. Etin Kg'ı 30 lirayken kaç kişi bırak her günü her hafta et yiyebilir, düşünün piyasada satılanlar 45 lük tavuk Kg'ı 5 TL. Deki maliyeti 3-3,5 arası. Her gün bulgur yedirsen tavuğa yine daha pahalıya mal olur. Üstelik işçilik giderleri işletim maliyeti v.s var. Insanların alım gücü azaldıkça üreticiler birbiri arasına kıyasıya rekabete giriyorlar fiyatları daha da aşağıya çekebilmek için. Neden çünkü Türkiye'de insanların %60 ı dar gelirli. 2Tl 'ye köfte bulunca rafta sevinip alıyor et yiyeceğim diye ne yapsın!!! Doğal ürünlere talep ancak refah düzeyiyle alakalıdır. Ben bir çok insan tanıyorum peynir almak için market market gezip en ucuzu nerdeyse ordan alan !!! %100 doğal katkısız şarküteri ürünü yapan firmalar var, ama raflarda kalıyor alan yok diye üretilmiyor. En büyük satışlar hep ekonomik ürünlerin satışları maalesef.

güle güle kullan canım, makinayla güzel ve kolay olursa bizde alırız

ben hava boşluğu bırakmamak için çok uğraştım fazla doldurunca patlayıveriyor az doldurunca boşluk kalıyor
karatay kitabındaki tarife göre yaptım, geçen resmini paylaşmıştım yedik diye, baharatı az olmuş çemen tozu koymadım karatayda yok diye rengi kahverengi olmuş, bidahaki sefere tatlı kırmızı biber de koyacağım renk versin diye ...sende şimdiden al bence :52:Eki Görüntüle 897715 ..Eki Görüntüle 897716 ..Eki Görüntüle 897717
Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)

gül abla tahin helvasını çok severim ama şekerli olduğu için yasak değil mi?
Tahin helvası çin herkesin ilk tepkisi aynı :1::1: Şekerli gıda olarak tek istisna var karatay diyetinde o da tahin helvası. Omega 3 ve balık yağının emilimi için tahine ihtiyaç varmış. Bu nedenle balık sonrası omega 3 ü kullanabilmek için tahin yenilebiliyor. Ben incir ezmesine tahin karıştırım yiyorum mesela gül abla kuru üzümle karıştırıp yiyor prenscim de kaşık kaşık direk tahin yiyor. Karar senin. Haa bu arada tahin pekmez de olmaz :20::20:

Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)

Püf noktaları olursa onları da bekliyoruz. Karatay tarifinin yanına ekleriz. :)

teşekkürler

evet canım gün vardı 25 senelik arkadaşlarım ayda bır toplanıyoruz, önce yasin ve diğer duaları okuyoruz o evin ölmüşlerine sonra yemek faslı ve sohbetler falan oluyor,,,eskiden tantana şamatalı olurdu günler yaş ilerledikçe insan daha durgunlaşıyor :1:
herkesın ayı bellı benım nısan çünki annemin ölüm senesi...herkes büyüklerinin senesine göre alıyor ayları...

en az 8 çeşit vardı ama karataya uygun sadece salata ve bakla buyuklugunde fasulyeli salata vardı az aldım giderken brokoli ile yoğurt götürmüştüm onları yedim doymadım tabıı eve gelınce 8 e doğru bır bardak sut ıctım,,,,,
hayırlı geceler

ablacım allah kabul etsin yasininizi.annenize allah rahmet eylesin.
azminize hayranım günde yememek çok zor.hafta sonu yatılı misafirim gelecek şimdiden kendime hakim olabilir miyim acaba diyorum.
hatta onlar şunu yerken ben şunu yerim diye plan yapıyorum umarım başarabilirim.

Beni boylesine yurekten,yasamimi renklendiren ,bana birebir oz ailemi yansitan bir ailenin buyugu olmak benim icin onurdur ,sereftir .Siz benden bikmadginiz surece ,omrum yettigince buradayim insaallah.HEPBIRLIKTE yurek yurege .:nazar:

inşallah,hep birlikte
zayıflasakta koruma evresindede burada olup ömür boyu kg muzu korumamız lazım kopanlar kg alıp geliyorlar kısır döngü tekrar başa dönüyor...

Ben de o et ürünlerine katılan katkı maddelerinin teknik satışını yapıyorum. Ama bizim sattıklarımız kimyasal değil çoğu doğal katkı maddeleri üretimimiz Italya'da. Yine de salam sosis yemiyorum. Sucuk yiyorum bir de jambonu çok seviyorum ama onda da nişasta, koruyucu, v.b var :( Onu da uzun zamandır yemiyorum. Ama 100% doğal içerikle yapılsa dahi sosis ve salam hamurunun görüntüsü hoş değildir :) Ben göre göre alıştım artık ama alışkın olmayana kötü gelir. Üstelik biz deneme üretimi yaptığımız ürünleri yemek zorundayız tat, koku ve yapı değerlendirmesi için. İçinde ne olduğunu bile bile yemek de ayrı bir marifet :1: Ama bunlar hep ekonomik nedenlerden dolayı gelişen şeyler. Herkes kızıyor yok katkı maddesi katıyorlar yok gıda mühendisleri ve diyetisyenler kapitalizme hizmet ediyorlar v.s. Bizlerden önce bu duruma gelmek için satıp savuranlar hesap versin. Etin Kg'ı 30 lirayken kaç kişi bırak her günü her hafta et yiyebilir, düşünün piyasada satılanlar 45 lük tavuk Kg'ı 5 TL. Deki maliyeti 3-3,5 arası. Her gün bulgur yedirsen tavuğa yine daha pahalıya mal olur. Üstelik işçilik giderleri işletim maliyeti v.s var. Insanların alım gücü azaldıkça üreticiler birbiri arasına kıyasıya rekabete giriyorlar fiyatları daha da aşağıya çekebilmek için. Neden çünkü Türkiye'de insanların %60 ı dar gelirli. 2Tl 'ye köfte bulunca rafta sevinip alıyor et yiyeceğim diye ne yapsın!!! Doğal ürünlere talep ancak refah düzeyiyle alakalıdır. Ben bir çok insan tanıyorum peynir almak için market market gezip en ucuzu nerdeyse ordan alan !!! %100 doğal katkısız şarküteri ürünü yapan firmalar var, ama raflarda kalıyor alan yok diye üretilmiyor. En büyük satışlar hep ekonomik ürünlerin satışları maalesef.

Çok haklısınız katılıyorum....

azminize hayranım günde yememek çok zor.hafta sonu yatılı misafirim gelecek şimdiden kendime hakim olabilir miyim acaba diyorum.
hatta onlar şunu yerken ben şunu yerim diye plan yapıyorum umarım başarabilirim.

Neden herkese ayrı ayrı hazırlamak ve nefsine hakim olmak için uğraşacağına menünü karataya uygun hazırlamıyorsun. Her türlü tarif mevcut. Bence menünü ona göre hazırla hem sen hem de misafirlerin sağlıklı beslenmiş olsun daha iyi değil mi? :34::34::34:

Bugün İstanbul çok soğuk,ısınamıyorum ,ısıtıcılar fayda etmiyor ....Kasıklarım çok ağrımaya başladı,eve gidince kendimi battaniyelere sarmam lazım..Hasta olmak istemiyorum ...

karatay hoca serbest dolaşan bulamıyorsanız diğerlerini hiç yemeyin diyor faydası olmaz zararı olurmuş....

ben şu anda annemin memleketten gelirken getirdiği yumurtaları yiyorum ama az kaldı bitince mecburen marketten alacağım.
ankarada yaşıyorum sanırım sizde ankaradasınız köy yumurtası bulabiliyor musunuz?

gül abla tahin helvasını çok severim ama şekerli olduğu için yasak değil mi?
canım ekin06 çok güzl cevap vermiş...:46:
amin canım sağol

misafir gelecek diye kendini kasmana gerek yokki onlarada karatay yemekleri yap o kadar çok çeşidimiz varki misafir gelince sorun olmuyor ama gidince sorun oluyor herkes kendi usulüne göre yapınca biz aç kalıyoruz onun için ben gittiğim yere yanımda götürüyorum ..:1:

sağlıklı yaşıyoruz sayfasını biliyormusun

Tahin helvası çin herkesin ilk tepkisi aynı :1::1: Şekerli gıda olarak tek istisna var karatay diyetinde o da tahin helvası. Omega 3 ve balık yağının emilimi için tahine ihtiyaç varmış. Bu nedenle balık sonrası omega 3 ü kullanabilmek için tahin yenilebiliyor. Ben incir ezmesine tahin karıştırım yiyorum mesela gül abla kuru üzümle karıştırıp yiyor prenscim de kaşık kaşık direk tahin yiyor. Karar senin. Haa bu arada tahin pekmez de olmaz :20::20:

bunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.

Püf noktası çok ama hepsi evde uygulaması zor şeyler. Bir tane ph metre ve bir de ısı ölçer lazım :1: O nedenle ortalama bir şey yapacağız olduğu kadar :)

Olsun olduğu kadarının püf noktaları, zaten kim uğraşacak ph metre vs... ile. :1:

Neden herkese ayrı ayrı hazırlamak ve nefsine hakim olmak için uğraşacağına menünü karataya uygun hazırlamıyorsun. Her türlü tarif mevcut. Bence menünü ona göre hazırla hem sen hem de misafirlerin sağlıklı beslenmiş olsun daha iyi değil mi? :34::34::34:

Evde yemekleri kendileri hazırlayanlar şanslı. Misafire de kendi beslenme tarzına uygun yapılır böylece. Geçen hafta, gecenin 10'ununda masa kurmuşlar, misafirde gelmişti. Bende oturdum çay içtim. Birde benimle dalga geçiyorlar yemiyorum diye. :1: Hadi kilo sorunun olsa tamam diyeceğim diye söylendiler. :1: Gece 10'da çiğ köfte yiyecekmişim, birşey yok bunda diyorlar. Birşey yok ama saat 10 dedim.

Bugün İstanbul çok soğuk,ısınamıyorum ,ısıtıcılar fayda etmiyor ....Kasıklarım çok ağrımaya başladı,eve gidince kendimi battaniyelere sarmam lazım..Hasta olmak istemiyorum ...

Ayaklarına sağlam giymişsindir inşallah. Aman dikkat et. :(

canım ekin06 çok güzl cevap vermiş...:46:

amin canım sağol

misafir gelecek diye kendini kasmana gerek yokki onlarada karatay yemekleri yap o kadar çok çeşidimiz varki misafir gelince sorun olmuyor ama gidince sorun oluyor herkes kendi usulüne göre yapınca biz aç kalıyoruz onun için ben gittiğim yere yanımda götürüyorum ..:1:

sağlıklı yaşıyoruz sayfasını biliyormusun
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemen

3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.

Son düzenleme:
bunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.

Merak etme, balığı yiyip doyunca aşırı yiyemiyorsun zaten. En azından bende öyle olmuştu. :1: Hatta hiç yemesem daha iyi olur diye düşünmüştüm.

Back