- 3 Nisan 2010
- 314
- 32
- 318
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Karatay tatlıları da var çay yanına ikramlıklar da var :) Sen yeterki yapmak iste arama motoruna karatay menüsü yazıyorsun cloudpage yazan sayfayı tıklıyorsun tüm tarifler önüne geliyor Ya da Karatay mutfağı kitabını alıyorsun ya da Facebook ta Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip ediyorsun3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.
bende ilk defa yaptım ya rengi tutmadı diye misafire ikram etmiyordum...Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemen
3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.
teşekkür ederim ben bilmiyordum.Karatay tatlıları da var çay yanına ikramlıklar da var :) Sen yeterki yapmak iste arama motoruna karatay menüsü yazıyorsun cloudpage yazan sayfayı tıklıyorsun tüm tarifler önüne geliyor Ya da Karatay mutfağı kitabını alıyorsun ya da Facebook ta Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip ediyorsun
Bugün İstanbul çok soğuk,ısınamıyorum ,ısıtıcılar fayda etmiyor ....Kasıklarım çok ağrımaya başladı,eve gidince kendimi battaniyelere sarmam lazım..Hasta olmak istemiyorum ...
ben şu anda annemin memleketten gelirken getirdiği yumurtaları yiyorum ama az kaldı bitince mecburen marketten alacağım.
ankarada yaşıyorum sanırım sizde ankaradasınız köy yumurtası bulabiliyor musunuz?
Yok canımcım göğsünü gere gere ikram edebilirsin rengini gördüm resimden normal. Peki sen yağlı etten mi yaptın yoksa yağı ayrıca mı alıp kattın? Çünkü yağ bulmak çok zor. Biz arada mangal yapıyoruz terasta kuyruk yağı bulcaz diye canımız çıkıyor ki çoğu zaman bulamıyoruz da. Buzlukta azıcık kuyruk yağı var nimetten diye saklamıştım en son aldığımızda Eti de orta yağlı alsam tam gelir heralde diyorum ya da orta yağlı az yağlı karıştırabilirim. 10-15% yağ yeter sanki.bende ilk defa yaptım ya rengi tutmadı diye misafire ikram etmiyordum...
kibrit kutusu kadar olacakbunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemen
3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.
Canlarim ,tabii ki sizler bu topikte daha tecrubelisiniz ,nacizane bir tespitimi paylasayim.Adeta dogal seker .Tarcin .Evet cok yazildi makaleler dolusu ama araliksiz deneyince nasil tatlandiriyor.Ben soyle kullaniyorum,ihlamur,yesil cay gibi iceceklerde bir tarcin cubugunu ikikerede,sutumde ise bir ficana bir cay kasigi kadar.Sutumle de karistirip iyice dibe cokene kadar bekleyip iciyorum ,butun aromasi mis gibi sute geciyor tam bir sahlep oluyor .
teşekkür ederim kitabı en kısa zamanda alacağım.sağlıklı yaşıyoruz sayfasına şimdi bakıyordum gerçekten çok güzel şeyler var,karatay beslenmesi bir yaşam tarzı olmuş.Karatay Mutfağı kitabını alabiliyorsan al, çok güzel tarifler var. Sağlıklı Yaşıyoruzda da çok güzel tarifler var. Karatay kurabiyesi, karatay lokumu. Bunları yapabilirsin, kısır yapabilirsin, mercimek köftesi, çiğ köfte.
bugün sabah erken kalktım 8 -9 arası 5km lik yürüyüşümü yaptım sonra karatay kahvaltımı yaptım.
akşam yemek olarak dolma yapmayı düşünüyorum
(iç harcı:kıyma,domates,soğan, 2-3 kaşı bulgur,baharat) sizce istediğim kadar yiyebilir miyim?
evet canım ben 6 ay sonunda nihayet buldum...hangi semttesin ona göre tarif edeyim
Karatay tatlıları da var çay yanına ikramlıklar da var :) Sen yeterki yapmak iste arama motoruna karatay menüsü yazıyorsun cloudpage yazan sayfayı tıklıyorsun tüm tarifler önüne geliyor Ya da Karatay mutfağı kitabını alıyorsun ya da Facebook ta Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip ediyorsun
Karatay Mutfağı kitabını alabiliyorsan al, çok güzel tarifler var. Sağlıklı Yaşıyoruzda da çok güzel tarifler var. Karatay kurabiyesi, karatay lokumu. Bunları yapabilirsin, kısır yapabilirsin, mercimek köftesi, çiğ köfte.
maşşallah bize hepimiz aynı anda aynı cevapları vermişiz...kibrit kutusu kadar olacak
sağlıklı yaşıyoruz sayfası fecabooktan çıkıyor facebook kullanmıyorsan sana linkini mesaj olarak atayım, orada ve karatay mutfağı olan kitapta küçük kaçamaklar diye attlı ve börek tarifleri var yufkalı falan
Canlarim ,tabii ki sizler bu topikte daha tecrubelisiniz ,nacizane bir tespitimi paylasayim.Adeta dogal seker .Tarcin .Evet cok yazildi makaleler dolusu ama araliksiz deneyince nasil tatlandiriyor.Ben soyle kullaniyorum,ihlamur,yesil cay gibi iceceklerde bir tarcin cubugunu ikikerede,sutumde ise bir ficana bir cay kasigi kadar.Sutumle de karistirip iyice dibe cokene kadar bekleyip iciyorum ,butun aromasi mis gibi sute geciyor tam bir sahlep oluyor .
hayır canım 3-4 kaşık bulgura denk gelecek kadar yiyebilirsin ...dolmanın büyüklüğünü bilmediğim için 2 veya 3 diyemem sen göz kararı ayarla
Yok canımcım göğsünü gere gere ikram edebilirsin rengini gördüm resimden normal. Peki sen yağlı etten mi yaptın yoksa yağı ayrıca mı alıp kattın? Çünkü yağ bulmak çok zor. Biz arada mangal yapıyoruz terasta kuyruk yağı bulcaz diye canımız çıkıyor ki çoğu zaman bulamıyoruz da. Buzlukta azıcık kuyruk yağı var nimetten diye saklamıştım en son aldığımızda Eti de orta yağlı alsam tam gelir heralde diyorum ya da orta yağlı az yağlı karıştırabilirim. 10-15% yağ yeter sanki.