• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bugün sabah erken kalktım 8 -9 arası 5km lik yürüyüşümü yaptım sonra karatay kahvaltımı yaptım.
akşam yemek olarak dolma yapmayı düşünüyorum
(iç harcı:kıyma,domates,soğan, 2-3 kaşı bulgur,baharat) sizce istediğim kadar yiyebilir miyim?

3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.
Karatay tatlıları da var çay yanına ikramlıklar da var :) Sen yeterki yapmak iste arama motoruna karatay menüsü yazıyorsun cloudpage yazan sayfayı tıklıyorsun tüm tarifler önüne geliyor :42: Ya da Karatay mutfağı kitabını alıyorsun ya da Facebook ta Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip ediyorsun :34:

Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)
bende ilk defa yaptım ya rengi tutmadı diye misafire ikram etmiyordum...:1:

sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemen

3 günlük bir misafir.yemeği karataya göre yapsam çayın yanına pasta börek yapmam gerekecek yada yemekten sonra tatlı...bu beni düşündürüyor.biliyosunuz tatlıya dayanamıyorum.

Karatay Mutfağı kitabını alabiliyorsan al, çok güzel tarifler var. Sağlıklı Yaşıyoruzda da çok güzel tarifler var. Karatay kurabiyesi, karatay lokumu. Bunları yapabilirsin, kısır yapabilirsin, mercimek köftesi, çiğ köfte.

Son düzenleme:
Karatay tatlıları da var çay yanına ikramlıklar da var :) Sen yeterki yapmak iste arama motoruna karatay menüsü yazıyorsun cloudpage yazan sayfayı tıklıyorsun tüm tarifler önüne geliyor :42: Ya da Karatay mutfağı kitabını alıyorsun ya da Facebook ta Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip ediyorsun :34:
teşekkür ederim ben bilmiyordum.

Bugün İstanbul çok soğuk,ısınamıyorum ,ısıtıcılar fayda etmiyor ....Kasıklarım çok ağrımaya başladı,eve gidince kendimi battaniyelere sarmam lazım..Hasta olmak istemiyorum ...

ay canım kıyamam sana kışında ne zor hamilelik allah yardımcın olsun...sıcak bişeyler iç için ısınsın

ben şu anda annemin memleketten gelirken getirdiği yumurtaları yiyorum ama az kaldı bitince mecburen marketten alacağım.
ankarada yaşıyorum sanırım sizde ankaradasınız köy yumurtası bulabiliyor musunuz?

evet canım ben 6 ay sonunda nihayet buldum...hangi semttesin ona göre tarif edeyim

Canlarim ,tabii ki sizler bu topikte daha tecrubelisiniz ,nacizane bir tespitimi paylasayim.Adeta dogal seker .Tarcin .Evet cok yazildi makaleler dolusu ama araliksiz deneyince nasil tatlandiriyor.Ben soyle kullaniyorum,ihlamur,yesil cay gibi iceceklerde bir tarcin cubugunu ikikerede,sutumde ise bir ficana bir cay kasigi kadar.Sutumle de karistirip iyice dibe cokene kadar bekleyip iciyorum ,butun aromasi mis gibi sute geciyor tam bir sahlep oluyor .

bende ilk defa yaptım ya rengi tutmadı diye misafire ikram etmiyordum...:1:
Yok canımcım göğsünü gere gere ikram edebilirsin rengini gördüm resimden normal. Peki sen yağlı etten mi yaptın yoksa yağı ayrıca mı alıp kattın? Çünkü yağ bulmak çok zor. Biz arada mangal yapıyoruz terasta kuyruk yağı bulcaz diye canımız çıkıyor ki çoğu zaman bulamıyoruz da. Buzlukta azıcık kuyruk yağı var nimetten diye saklamıştım en son aldığımızda :1: Eti de orta yağlı alsam tam gelir heralde diyorum ya da orta yağlı az yağlı karıştırabilirim. 10-15% yağ yeter sanki.

bunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.
kibrit kutusu kadar olacak
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemen

sağlıklı yaşıyoruz sayfası fecabooktan çıkıyor facebook kullanmıyorsan sana linkini mesaj olarak atayım, orada ve karatay mutfağı olan kitapta küçük kaçamaklar diye attlı ve börek tarifleri var yufkalı falan

Canim prenscigim ,vallahi icim cizz etti yavrum .Boyle ozel gunlerde ozel durum izni gibi olamiyor mu acaba ?Rabbime emanet olun yavrum.

Canlarim ,tabii ki sizler bu topikte daha tecrubelisiniz ,nacizane bir tespitimi paylasayim.Adeta dogal seker .Tarcin .Evet cok yazildi makaleler dolusu ama araliksiz deneyince nasil tatlandiriyor.Ben soyle kullaniyorum,ihlamur,yesil cay gibi iceceklerde bir tarcin cubugunu ikikerede,sutumde ise bir ficana bir cay kasigi kadar.Sutumle de karistirip iyice dibe cokene kadar bekleyip iciyorum ,butun aromasi mis gibi sute geciyor tam bir sahlep oluyor .

Gerçekten çok güzel, bende 1 haftadır kabuk tarçını tüketiyorum. Kaynatıp içiyorum, karanfil atıyorum içine. Sanki tatlı yiyormuşum gibi. :1: Süte de eklemeyi seviyorum, toz tarçını ekleyip içiyordum önceden, ama hazır süt var evde, onun için içemiyorum.

Karatay Mutfağı kitabını alabiliyorsan al, çok güzel tarifler var. Sağlıklı Yaşıyoruzda da çok güzel tarifler var. Karatay kurabiyesi, karatay lokumu. Bunları yapabilirsin, kısır yapabilirsin, mercimek köftesi, çiğ köfte.
teşekkür ederim kitabı en kısa zamanda alacağım.sağlıklı yaşıyoruz sayfasına şimdi bakıyordum gerçekten çok güzel şeyler var,karatay beslenmesi bir yaşam tarzı olmuş.

bugün sabah erken kalktım 8 -9 arası 5km lik yürüyüşümü yaptım sonra karatay kahvaltımı yaptım.
akşam yemek olarak dolma yapmayı düşünüyorum
(iç harcı:kıyma,domates,soğan, 2-3 kaşı bulgur,baharat) sizce istediğim kadar yiyebilir miyim?

hayır canım 3-4 kaşık bulgura denk gelecek kadar yiyebilirsin ...dolmanın büyüklüğünü bilmediğim için 2 veya 3 diyemem sen göz kararı ayarla

kibrit kutusu kadar olacak

sağlıklı yaşıyoruz sayfası fecabooktan çıkıyor facebook kullanmıyorsan sana linkini mesaj olarak atayım, orada ve karatay mutfağı olan kitapta küçük kaçamaklar diye attlı ve börek tarifleri var yufkalı falan
maşşallah :nazar:bize hepimiz aynı anda aynı cevapları vermişiz...:52::52::52:

Canan ablacım; lütfen böyle tariflerinizi paylaşın bizimle..Sizin verdiğiniz ceviz-kayısıyı akşamdan hazırladım bende.Sabah suyunu içtim çok beğendim.Sonra cevizleri yedim,yaş ceviz gibi oldu tadı :)) Bundan sonra cevizi ıslatıp tüketicem çok lezzetli ..Tarçını çok severim,ben de süte dökerim sıcak sıcak içerim..

Gül ablacım; ben çok hassasım,çok soğuk bugün de hemen ağrılarım başlıyor..Eve gidince kendimi bakıma almalıyım..sağol..

hayır canım 3-4 kaşık bulgura denk gelecek kadar yiyebilirsin ...dolmanın büyüklüğünü bilmediğim için 2 veya 3 diyemem sen göz kararı ayarla

ben bütün harca toplamda 2-3 kaşık bulgur koymayı düşünüyordum bu yüzden istediğim kadar yiyebilirmiyim diye sormuştum.bana zararsız görünmüştü.yani yinede az mı yiyeyim?

Yok canımcım göğsünü gere gere ikram edebilirsin rengini gördüm resimden normal. Peki sen yağlı etten mi yaptın yoksa yağı ayrıca mı alıp kattın? Çünkü yağ bulmak çok zor. Biz arada mangal yapıyoruz terasta kuyruk yağı bulcaz diye canımız çıkıyor ki çoğu zaman bulamıyoruz da. Buzlukta azıcık kuyruk yağı var nimetten diye saklamıştım en son aldığımızda :1: Eti de orta yağlı alsam tam gelir heralde diyorum ya da orta yağlı az yağlı karıştırabilirim. 10-15% yağ yeter sanki.

bende yağı 2 ay bulamadım bayramı bekledim bayramda bir arkadaşımdam kuyruk yağı aldım 300 gram ı geçkindi kasaba çektirdim, ette yağlıydı karatay hoca herşey yağlı olsun diyor ya ben karatay kitabına göre aldım malzemeyi...tam düşündüğün gibi bende kuyruk ve orta yağlıdan yaptım

Back