Ah Gulcugum,nasil ama Canan ,hem topige mudahil oldum,hem de girmeyenler icin de endise ediyorum.Gercekten bana -herbiriniz- oz ailem gibi guzel yureklerinizi actiniz ,birebir hissettim bende hemen kalplerinize sigindim ,sizleri de kalbime alarak .Sagolunuz .
Çok teşekkür ederim çok zor oluyor gerçekten,birde ben bankacılık gibi sayısal bölümden mezun olup,çeko gibi hukuk madde v.s. ezber bir bölüme geçtim..Sözelimde iyidir aslında ama iş,ev,çocuk gerçekten zor...Keşke iktisat seçseymişim,kolay olur diye çeko seçtim( neyse az kaldı,haziranda bitiyor..Temmuz kpss ye girmeye bende niyetlendim ama benim alan bölümlerin çoğu 30 yaş sınırı ..bende 30 yaşındayım zaten :)) benim bu işyerinde 9.senem çok memnunum,sanırım sınava girmicem..
Çok teşekkür ederim,ben de sizin gibi düşündüm,hemde bu halimle..Birde misafiri Allah c.c.gönderirmiş ya,hemen susuverdim.Elektrik yoktu,yaptıklarımı mum ışığında yaptım :)))
Ekinciğim; daha önce yazmıştım bende gıda sektöründe çalışıyorum diye belki görmüşsündür.Bende senin gibi üretimleri çok iyi biliyorum,9 yıldır içindeyim bu sektörün..Biz et ve et işleme entegre tesisler kuruyoruz,kıyma makinası v.s. üretimimiz var.Çok da iyi bir markayız..Ünlü birçok markada makina hatlarımız var,çekimler v.s. yapılırken görüyordum..Hiç anlatmayım..Ben bu sebepten;sucuk-salam-sosis v.s. almam..Bildiğim tekirdağda bir müşterim var,organik et ve baharat kullanıyor sadece,ona çok güveniyorum ona yaptırıyorum.
balik yeyince tahin helva yemek gerekiyormus...
Limonlu ilik su icebilirseniz belki seversiniz
Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)güle güle kullan canım, makinayla güzel ve kolay olursa bizde alırız
ben hava boşluğu bırakmamak için çok uğraştım fazla doldurunca patlayıveriyor az doldurunca boşluk kalıyor
karatay kitabındaki tarife göre yaptım, geçen resmini paylaşmıştım yedik diye, baharatı az olmuş çemen tozu koymadım karatayda yok diye rengi kahverengi olmuş, bidahaki sefere tatlı kırmızı biber de koyacağım renk versin diye ...sende şimdiden al benceEki Görüntüle 897715 ..Eki Görüntüle 897716 ..Eki Görüntüle 897717
Tahin helvası çin herkesin ilk tepkisi aynıgül abla tahin helvasını çok severim ama şekerli olduğu için yasak değil mi?
Gül abla resimleri gördüm, doğal sucuk kahverengi olur, kırmızı biberle kırmızı olması için çooook katman lazım. Sodyum nitrit ve renklendiricilerin etkisiyle sucuk kırmızılaşır. Çemen de ağır geliyor bana bilmiyorum azıcık koysam mı? Aktardan sucuk baharatı aldım karışık ama tadı pek hoş gelmedi. Elimde bazı kitaplar var orda reçeteler var sucukla ilgili bir de müşteri reçeteleri var onlara göre ortalama birşey yaparım artık. Dur bakalım ne çıkacak ortaya sucukçudan :) İçli köfte yapınca da paylaşırım sizinle :)
teşekkürler
evet canım gün vardı 25 senelik arkadaşlarım ayda bır toplanıyoruz, önce yasin ve diğer duaları okuyoruz o evin ölmüşlerine sonra yemek faslı ve sohbetler falan oluyor,,,eskiden tantana şamatalı olurdu günler yaş ilerledikçe insan daha durgunlaşıyor
herkesın ayı bellı benım nısan çünki annemin ölüm senesi...herkes büyüklerinin senesine göre alıyor ayları...
en az 8 çeşit vardı ama karataya uygun sadece salata ve bakla buyuklugunde fasulyeli salata vardı az aldım giderken brokoli ile yoğurt götürmüştüm onları yedim doymadım tabıı eve gelınce 8 e doğru bır bardak sut ıctım,,,,,
hayırlı geceler
Beni boylesine yurekten,yasamimi renklendiren ,bana birebir oz ailemi yansitan bir ailenin buyugu olmak benim icin onurdur ,sereftir .Siz benden bikmadginiz surece ,omrum yettigince buradayim insaallah.HEPBIRLIKTE yurek yurege .
Ben de o et ürünlerine katılan katkı maddelerinin teknik satışını yapıyorum. Ama bizim sattıklarımız kimyasal değil çoğu doğal katkı maddeleri üretimimiz Italya'da. Yine de salam sosis yemiyorum. Sucuk yiyorum bir de jambonu çok seviyorum ama onda da nişasta, koruyucu, v.b varOnu da uzun zamandır yemiyorum. Ama 100% doğal içerikle yapılsa dahi sosis ve salam hamurunun görüntüsü hoş değildir :) Ben göre göre alıştım artık ama alışkın olmayana kötü gelir. Üstelik biz deneme üretimi yaptığımız ürünleri yemek zorundayız tat, koku ve yapı değerlendirmesi için. İçinde ne olduğunu bile bile yemek de ayrı bir marifet Ama bunlar hep ekonomik nedenlerden dolayı gelişen şeyler. Herkes kızıyor yok katkı maddesi katıyorlar yok gıda mühendisleri ve diyetisyenler kapitalizme hizmet ediyorlar v.s. Bizlerden önce bu duruma gelmek için satıp savuranlar hesap versin. Etin Kg'ı 30 lirayken kaç kişi bırak her günü her hafta et yiyebilir, düşünün piyasada satılanlar 45 lük tavuk Kg'ı 5 TL. Deki maliyeti 3-3,5 arası. Her gün bulgur yedirsen tavuğa yine daha pahalıya mal olur. Üstelik işçilik giderleri işletim maliyeti v.s var. Insanların alım gücü azaldıkça üreticiler birbiri arasına kıyasıya rekabete giriyorlar fiyatları daha da aşağıya çekebilmek için. Neden çünkü Türkiye'de insanların %60 ı dar gelirli. 2Tl 'ye köfte bulunca rafta sevinip alıyor et yiyeceğim diye ne yapsın!!! Doğal ürünlere talep ancak refah düzeyiyle alakalıdır. Ben bir çok insan tanıyorum peynir almak için market market gezip en ucuzu nerdeyse ordan alan !!! %100 doğal katkısız şarküteri ürünü yapan firmalar var, ama raflarda kalıyor alan yok diye üretilmiyor. En büyük satışlar hep ekonomik ürünlerin satışları maalesef.
Püf noktası çok ama hepsi evde uygulaması zor şeyler. Bir tane ph metre ve bir de ısı ölçer lazımPüf noktaları olursa onları da bekliyoruz. Karatay tarifinin yanına ekleriz. :)
ablacım allah kabul etsin yasininizi.annenize allah rahmet eylesin.
azminize hayranım günde yememek çok zor.hafta sonu yatılı misafirim gelecek şimdiden kendime hakim olabilir miyim acaba diyorum.
hatta onlar şunu yerken ben şunu yerim diye plan yapıyorum umarım başarabilirim.
karatay hoca serbest dolaşan bulamıyorsanız diğerlerini hiç yemeyin diyor faydası olmaz zararı olurmuş....
canım ekin06 çok güzl cevap vermiş...gül abla tahin helvasını çok severim ama şekerli olduğu için yasak değil mi?
amin canım sağolablacım allah kabul etsin yasininizi.annenize allah rahmet eylesin.
azminize hayranım günde yememek çok zor.hafta sonu yatılı misafirim gelecek şimdiden kendime hakim olabilir miyim acaba diyorum.
hatta onlar şunu yerken ben şunu yerim diye plan yapıyorum umarım başarabilirim.
Tahin helvası çin herkesin ilk tepkisi aynıŞekerli gıda olarak tek istisna var karatay diyetinde o da tahin helvası. Omega 3 ve balık yağının emilimi için tahine ihtiyaç varmış. Bu nedenle balık sonrası omega 3 ü kullanabilmek için tahin yenilebiliyor. Ben incir ezmesine tahin karıştırım yiyorum mesela gül abla kuru üzümle karıştırıp yiyor prenscim de kaşık kaşık direk tahin yiyor. Karar senin. Haa bu arada tahin pekmez de olmaz
Püf noktası çok ama hepsi evde uygulaması zor şeyler. Bir tane ph metre ve bir de ısı ölçer lazımO nedenle ortalama bir şey yapacağız olduğu kadar :)
Neden herkese ayrı ayrı hazırlamak ve nefsine hakim olmak için uğraşacağına menünü karataya uygun hazırlamıyorsun. Her türlü tarif mevcut. Bence menünü ona göre hazırla hem sen hem de misafirlerin sağlıklı beslenmiş olsun daha iyi değil mi?
Bugün İstanbul çok soğuk,ısınamıyorum ,ısıtıcılar fayda etmiyor ....Kasıklarım çok ağrımaya başladı,eve gidince kendimi battaniyelere sarmam lazım..Hasta olmak istemiyorum ...
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını bilmiyorum sanırım kk da bakarım hemencanım ekin06 çok güzl cevap vermiş...
amin canım sağol
misafir gelecek diye kendini kasmana gerek yokki onlarada karatay yemekleri yap o kadar çok çeşidimiz varki misafir gelince sorun olmuyor ama gidince sorun oluyor herkes kendi usulüne göre yapınca biz aç kalıyoruz onun için ben gittiğim yere yanımda götürüyorum ..
sağlıklı yaşıyoruz sayfasını biliyormusun
Neden herkese ayrı ayrı hazırlamak ve nefsine hakim olmak için uğraşacağına menünü karataya uygun hazırlamıyorsun. Her türlü tarif mevcut. Bence menünü ona göre hazırla hem sen hem de misafirlerin sağlıklı beslenmiş olsun daha iyi değil mi?
Ee tabi tüm bir paketi götürmebunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.
bunu duyduğuma çuk sevindim peki tahin helvası miktarı ne kadar olmalı.başlayınca duramamaktan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?