teşekkürler
evet canım gün vardı 25 senelik arkadaşlarım ayda bır toplanıyoruz, önce yasin ve diğer duaları okuyoruz o evin ölmüşlerine sonra yemek faslı ve sohbetler falan oluyor,,,eskiden tantana şamatalı olurdu günler yaş ilerledikçe insan daha durgunlaşıyor
herkesın ayı bellı benım nısan çünki annemin ölüm senesi...herkes büyüklerinin senesine göre alıyor ayları...
en az 8 çeşit vardı ama karataya uygun sadece salata ve bakla buyuklugunde fasulyeli salata vardı az aldım giderken brokoli ile yoğurt götürmüştüm onları yedim doymadım tabıı eve gelınce 8 e doğru bır bardak sut ıctım,,,,,
hayırlı geceler
sağol canım
sanada kolay gelsin
dün ben tereyağ yapmak için sütü 10 kg almıştım hem ev işi yapıyorum hem kaymak topluyorum 4 tencereye böldüm bir mutfağa bir işlere derken yemek saati geldi işleri bırakıp yemek faslına başladım, tezgah tencere tepsi dolu onları yıkadım,ondan sonra tereyağ yapmak için blendırı çıkardım doldurdum çalıştırdım çalıştırdıkça içindeki azalıyor noluyor ya diye bir baktımki blendırın altından sızdırıyor tezgaha taşmış çıkardım karıştıracak bişey yok diğerleri bıçak şeklinde olmaz ...başka tencereye aldım .tekrar tezgahı boşalt yıka akşamın 9 u oldu kaymak suyla karışmış bekliyor dizlerimin hali kalmadı kaymağın yarısını kavanoza koydum sallaya sallaya kaymak yapmaya çalışıyorum bu seferde bilekler mahvoldu biraz onu bırakıp topiğe yazıyorum tekrar salla babam sallasonra elekten süzdüm yıkadım derken yarım saatte onu halledene kadar, arkasından kalanı koydum kavanoza aynı işlemler derken saat 1 oldu...bu sefer süzülen sütlü su bekliyor kullanmasam bozulacak dolapta yer yok onuda ocağa koydum kaynarken 1 limon sıktım 2 bardak eski yoğurt vardı onu koydum kestırdım tülbente koyup peynir yaptım, suyunuda balkona koydum akşam gelınce yarına yemek yapayım...saat oldu gecenin 2.5 dizler şişmiş vazıyette kendime söylene söylene yattım uyumak ne mümkün dizlerden....
Allah sağ salim evladını sana kavuştursun.hayırlı olsun bebeğin bende çok istiyorum ama olmuyor.5 yıl oldu çok üzülüyorum.2 aşılama yapıldı 1 tüp bebek denemesi ama yumurtayla sperm birleşmiyor,sorun ne bilinmiyor.
bu ay tekrar tüp bebek deneyeceğiz ocağın ilk haftası gibi olacak,o zamana kadar biraz zayıflayayım dedim aranıza katıldım.
allahtan umut kesilmez.nolur benim içinde dua edin.
Gül ablacım,gelen misafir eşimin kızkardeşiydi,sınavımın olduğunu sınavdan geldiğimide biliyordu,kırmakta istemedim,10 yaşından beri yanımda büyüdü..yaptım elimden geleni artık..tabi yoruldum..onun düşünmesi gerekirdi ama düşünememiş..Herşeyde bir hayır vardır dedim..Sınavlarım idare ederdi,çalışsaydım istediğim gibi çok iyi geçerdi...2 derse hiç bakmamıştım ama eski bilgilerimden v.s. aklıma geleni yaptım..Ders çalışmak artık zor geliyor.bitiririm inşallah bu sene..Finallere daha iyi çalışmam lazım..
Allah kabul etsin Gül ablacım,ne güzel yapıyorsunuz..Anneciğininde mekanı cennet olsun..
Sende çok yorulmuşsun,az az yapsaydın keşke..
.
Merhaba hosgeldin, dukani bende yapmaya çalıştım çok zorrr bi diyet, karatay'a baslamakla en dogrusunu yapmissiniz..iyi ki dahil oldunuz aramiza:)) her geçen gün buyuyoruz
Kolayliklar dilerim
Geçmiş olsun. .bende olmadik yere sabunluk taktiralim diye tutturunca basimiza aynisi gelmisti banyoda..birde hamileligimin son gunleriydi kosturmaktan helak olmustum
AMİN ...sağol canım
sütçü hafta sonu geldiği için hem yoğurtluk,hem peynirlik hemde tereyağ denemek için fazla alayım evdeyken deneyeyim dedim am başıma gelmedik kalmadı neyse denemiş oldum bidaha da yapmam ...blendır akıtmasa iyi olacaktı kaymağın yarısı boşa gitti
Gül ablacım,gelen misafir eşimin kızkardeşiydi,sınavımın olduğunu sınavdan geldiğimide biliyordu,kırmakta istemedim,10 yaşından beri yanımda büyüdü..yaptım elimden geleni artık..tabi yoruldum..onun düşünmesi gerekirdi ama düşünememiş..Herşeyde bir hayır vardır dedim..Sınavlarım idare ederdi,çalışsaydım istediğim gibi çok iyi geçerdi...2 derse hiç bakmamıştım ama eski bilgilerimden v.s. aklıma geleni yaptım..Ders çalışmak artık zor geliyor.bitiririm inşallah bu sene..Finallere daha iyi çalışmam lazım..
Bu haftaki tecrübalerimiz iyi der oldu bize ablacım desene
Bu sabah kahvaltım düzenli olmadı, sabah gelir gelmez çeçil peynirimi çıkardım, atıştırayım derken bitirdim.
Şu anda
Bol yeşil zeytin.
2 turp (yağ yok)
Küçük bir parça kaşar peyniri
Fındık, incir kurusu
Siyah çayda içeceğim
Market yumurtası olduğu için yumurtaya bir süre ara veririm, çok sevsemde.
Markette serbest dolaşan tavuk yumurtası satılıyormuş galiba, onu merak ediyorum bir ara bakacağım.
evet canım bundan sonra
1....olur olmadık yere delik açılmayacak
2....blendır akıtıyormu diye önce kontrol edilip sonra tereyağ denemeye çalışılacak
(ev yapımının yerini dışardakiler tutmayacağı için blendır alınca yine deneyeceğim, geçen haftadan olan 2 kase kaymağı kızım yememişdün döktüm içim gitti kaç günlük doğal tereyağ olurdu onlardan
karatay hoca serbest dolaşan bulamıyorsanız diğerlerini hiç yemeyin diyor faydası olmaz zararı olurmuş....
Tüh gitmiş güzelim kaymaklar, bana verseydin ben silip süpürürdüm.
kız yemek için çıkarıyor okula yetişeceğim diye dolaba koymadan gidiyor akşam ben giidnce koyuyorum...not yazıyorum bazen koyuyor bazen unutuyor dün birazcık yiyeyim diye çıkardım 2 side acımış
evet canım bundan sonra
1....olur olmadık yere delik açılmayacak
2....blendır akıtıyormu diye önce kontrol edilip sonra tereyağ denemeye çalışılacak
(ev yapımının yerini dışardakiler tutmayacağı için blendır alınca yine deneyeceğim, geçen haftadan olan 2 kase kaymağı kızım yememişdün döktüm içim gitti kaç günlük doğal tereyağ olurdu onlardan
güle güle kullan canım, makinayla güzel ve kolay olursa bizde alırızGül abla bizde kendimiz sucuk yapmaya karar verdik. 1 senedir eşim kendi sucuğumuz yapalım diye sayıklayıp duruyor. Çünkü sucuğu çok seviyoruz ve her hafta sonu sucuklu yumurta yemek istiyoruz. Ama ben et sektöründe çalıştığım için ve sucuk salalm sosis üretimlerini çok iyi bildiğim ve yerinde gördüğüm için o olmaz bu olamaz diyordum hep marketlerde alacak sucuk bulamıyordum. Alınabilecek olanlarda kilosu 70-80TL oluyordu. Her neyse eşim habire kıyma makinesi dedi durdu bu hafta sonu aldık sonunda kıyma makinesi. Dana bağırsağı da aldık. Sucuk yapacağız. Dur bakalım nasıl olacak. Baharat konusunda tereddütlüyüm ama elimde birkaç reçete var onlardan karma bir şeyler yapacağız. Sizlerle de paylaşırım sucuk maceramızı. Sözde dün yapacaktık ama ev havuza dönünce kaldı haftaya pazar günü yaparız. Ayrıca cihazın içli köfte yapma özelliği de varİçli köfte de yapabilirim. Ne zamandır yapmak istiyordum ama hiç yapmadığım için güvenemiyordum. Makine ile o da kolay olur.
Haklısın ders çalışmak belli bir yaştan sonra angarya sanki. Hele ki senin çocuğun da var üstelik gebesin. Ben de Temmzda KPSS sınavlarına hazırlansam mı diye düşünüyorum. Özel sektörün belirsizliğinden bıktım artık ama gözümde büyüyor ders çalışmak. Nasıl yapsam nerden başlasam diye düşünüp duruyorum. Umarım verirsin tüm derslerini. :)
Sevgili prenscigim iki gundur eksikligin hissedildi .Sinav sonuclarinda da guzel basarilar diliyorum.Guzel yavrum sen ve bebeginin bu arada bir de miasafire hizmet ettiniz cok buyuk sevap kazandiniz.Takdirini en buyuk hakimden alirsiniz Insaalah.Cok opuyorum yavrum.
Gül abla bizde kendimiz sucuk yapmaya karar verdik. 1 senedir eşim kendi sucuğumuz yapalım diye sayıklayıp duruyor. Çünkü sucuğu çok seviyoruz ve her hafta sonu sucuklu yumurta yemek istiyoruz. Ama ben et sektöründe çalıştığım için ve sucuk salalm sosis üretimlerini çok iyi bildiğim ve yerinde gördüğüm için o olmaz bu olamaz diyordum hep marketlerde alacak sucuk bulamıyordum. Alınabilecek olanlarda kilosu 70-80TL oluyordu. Her neyse eşim habire kıyma makinesi dedi durdu bu hafta sonu aldık sonunda kıyma makinesi. Dana bağırsağı da aldık. Sucuk yapacağız. Dur bakalım nasıl olacak. Baharat konusunda tereddütlüyüm ama elimde birkaç reçete var onlardan karma bir şeyler yapacağız. Sizlerle de paylaşırım sucuk maceramızı. Sözde dün yapacaktık ama ev havuza dönünce kaldı haftaya pazar günü yaparız. Ayrıca cihazın içli köfte yapma özelliği de varİçli köfte de yapabilirim. Ne zamandır yapmak istiyordum ama hiç yapmadığım için güvenemiyordum. Makine ile o da kolay olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?