Yulaflı Kabak Salatası tarifi
İçindeki yulaf ile doyurucu bir salata olmaya aday kabak salatası, meze tarzı salatalardan hoşlananlar için ideal.
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
- 1 diş sarımsak
- 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez (ev yapımı olsun)
- Tuz
Yapılışı:
1- Kabakları rendeleyin. Zeytinyağı ilave edip suyuna çekene kadar pişirin.
2- Tuz, dövülmüş sarımsak, yulaf ezmesi ve yoğurt ve mayonezi karıştırıp kabaklara ekleyin.
Soğuk servis edin.
Yulaflı Meyve Salatası
Malzemeler,
1 adet elma
1 adet kivi
2 adet mandalina
10 adet çilek
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Hazırlanışı,
Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Kâselerin tabanına birer yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt koyun.
Üzerini meyvelerle kaplayın.
Meyvelerin üzerine bir yemek kaşığı bal dökün.
Yulaf ezmesi, yoğurt, meyve, bal işlemlerini tekrarlayın.
Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yulaflı Sebze Çorbası
Malzemeler:
- 4 tatlı kaşığı yulaf
- 1 çay bardağı kıyılmış ıspanak
- 1 adet orta boy patates (kereviz de olabilir)
- 1 adet soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı su
Hazırlanışı:
Soğanı ve patatesi ince ince doğrayın. Havucu kazıyıp, rendeleyin. tereyağı düdüklü tencereye alın. Isınınca soğanı, patatesi, ıspanağı, havucu kavurun. Yulafı, salçasını ilave edip tekrar kavurduktan sonra 4 su bardağı suyu ilave edip yarım saat kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
PUF SANDVİÇ
MALZEMELER:
-1 bardak su
-6 kaşık yulaf kepeği
-1 yumurta
Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.su ve kepek karıştırılarak ocakta pişirilir ve çok katı bir bulamaç elde edilir.hafif ılındığında yumurta eklenerek tahta bir kaşıkla veya çırpma teliyle iyice karıştırılır.(kek hamurundan biraz daha katı bir karışım olacak)yağlı kağıt üzerine kaşıkla ister uzun ister yuvarlak formda paylaştırılır.(yaklaşık 10 parça oluyor)Fırının kapağı hiç açılmadan kabarıp üstleri hafif kızarana dek yaklaşık 30 dk.pişirilir.yine kapak açılmadan fırın içinde soğuması beklenir.
*yapanlar bilirler bu ekler pastanın hamur tarifi aslında.yağ olmadan da çok güzel kabarıyor ve içi boş dışı kıtır harika sandviçler oluyor.ne tuz ne şeker eklediğimiz için hem ekler pasta gibi hem de tuzlu içlerle kullanabilirsiniz.
iç:
maydanoz,lor ve süzme yoğurtla iç yaptım.
LAVAŞ
MALZEMELER:
-10 yk süt
-2 kaşık yulaf kepeği
-1 yumurta
-1 çimdik tuz
kepek sütle ıslatılıp şişmesi için bekletilir.Yumurta ve tuz eklenip çırpıldıktan sonra yapışmayan bir tava kızdırılarak kepçeyle yayılır.
Her öğüne çok yakışır.içine istediğiniz malzemeyle dürümler hazırlanabilir.
FIRINDA YULAF KEPEKLİ MÜCVER
2 orta boy kabağı rendeledim,yaklaşık 1 er avuç maydonoz,dereotu,ince 2-3 adet yeşil soğan.yeşillikleri kabagınızın miktarına göre ve zevkinize göre ekleyebilirsiniz.1 çay kaşığı kabartma tozu,1 yumurta ve karışımı toklaştıracak kadar yulaf kepeği(ben 2 yemek kaşığı kadar koydum),çok az tuz ve pul biber.
Bildiğimiz mücver gibi yapıyoruz tek fark,un yerine yulaf kepeği koyup,tuzunu çok az koydum.Tavayı ilk seferde krep yaptığımız gibi çok az yağ döküp peçeteyle dağıttım.lezzeti neredeyse normaliyle aynı ve güzel oldu.atak evresi hariç her aşamada yapılabilir,afiyet olsun..