Bu siteye üye olduktan sonra anladım; ne kadar çok insan benim yaşadıklarımın aynısını yaşamış ve hala da yaşamaya devam ediyor. Yazıları okudukça duyguların paylaşımından mutlu oluyor, aynı zamanda da hüzünleniyorum yaşanan ve bitmek bilmeyen kilo problemlerine...Ben de kendimi bildim bileli kilo problemi yaşamış bir insanım. 55 kilo iken 50 olmak isterdim, sonra bir baktım 60 olmuşum bari 55 olayım derken 70li kiloları görmüşüm. En çok iki yıl önce 76 kiloya çıktım diyetisyen yardımı ve düzenli yürüyüşle 63 kiloya indim 3 ayda... hedefim 55 idi. Etrafımdan gelen önerilerle vücudumu dinlenmeye alayım beynim ve bedenim yeni kiloma biraz alışsın diye bir süre ara vereyim dedim. Araya yaz tatili girdi, düzen falan kalmadı . Ee herkes bilir, bir düzende güzel güzel giderken düzeni bozdun mu bir de bakmışsın kilolar çoktan gelivermiş hiç farketmeden... Sonra da "battı balık yan gider" diyerek sınırsızca ve ölçüsüzce yemelere devam. sonuçta tekrar 74.5 kiloya kadar çıktım. şimdi büyük bir pişmanlıkla yine zayıflamaya çalışıyorum, ( şu anda 71.1 kiloyum, adet öncesi atağımdan önce 2 gün kadar önce yani 70.4e kadar inmiştim.) bir yandan da sitedeki yazıları okuyarak motive olmaya çalışıyorum. Herkes gibi yıllardır diyet- spor- zayıflama adına ne varsa kulak kabartmış, okumuş ve pek çok değişik yöntemi denemiş biri olarak benim aklıma en çok yatan şeyleri listelemek istiyorum sizlere:
- formda olmak için ( bizim gibi kilo problemi çeken kişiler için söylüyorum- yiyip yiyip de kilo almayan sinir insan türünden bahsetmiyorum tabi :) ) her zaman mutlaka tetikte olmak,her yediğinde aşırıya kaçmamak ve dikkat etmek gerekiyor, yani her zaman yediğimizden daha az yemek,
-her zamanki aktivitelerimizden daha çok aktivite yapmak, yani hareketli bir yaşam,
-ve acele etmemek çok önemli, diğer iki maddeyi zamanın akışına bırakıp normal insan gibi yaşamak,
Eğer bunları hayatımızın kendisi haline getirirsek inanıyorum ki kilo problemi olan hiçbir kimse kalmayacaktır. Herkese hayatta başarılar diliyorum!
http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/turkbayragi.gif