Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kahvaltımı yazayım
1 maydanos lımon suyu
2 haşlanmış yumurta
3 kayısı
peynir
5 adet ceviz kahvaltımı 9 gıbı yaptım ve halen tokum öğlen zorakıde olsa yıyecem akşam yemem yada öglenı 5 gıbı yerım artık yemem su bolbol içerim
aynenn ben dee öyle yapmayı düşünüyorumm arii ohh gitsinn kilolarrr:21::21::21::21:

Merhaba Kızlar.Dün CNN Türk te canan hanım çok güzel şeyler söyledi.Yemek kitabı çıkaracakmış.Sizlerin denenmiş diyetimize uyan yemek tariflerinizi Doktor Sitesinden Canan hanıma bildirin.yemeklerimizi tüm dünye duysun.eminim beğenirse yayınlar.

çok güzel fikir toprii:KK9::KK9::KK9:
famirin çok güzel tariflerini okumuştum burdann tabii diğer arkadaşların daa herkes bilsinn değil mii?:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

M. Canan Efendigil Karatay, ömrünün 50 yılını hekimlik hizmetine adamış, birçok ünlü isme hocalık yapmış, değerli bir kardiyoloji profesörü. Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil Türkiye’de ilk kez uyluk artar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan kişi; yani işin duayenlerinden biri. Yıllarca Dünya’nın Avusturalya haricindeki 4 kıtasında ünlü kalp merkezlerinde hekimlik yapmış. Canan Hoca’yi birçok kardiyologdan ayıran önemli bir özelliği var. Hocamız onlar gibi kolesterol masallarına inanmıyor. Türk insanının sağlığı için hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiriyor. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları’nda Öğretim Üyesi olan Prof. Karatay, kilo vermenin ABC’sini öğretirken, yıllardır cevabı merak edilen ‘zayıf kalmanın sırrını’ da açıklıyor.

Yumurtayı yasaklamak cinayettir.

Kırmızı et, yağ, yumurta özellikle kolesterolü yüksek kişilere önerilmez. Karatay bu gıdaların değil asıl şeker ve karbonhidratın zararlı olduğunun altını çiziyor: “Kırmızı eti yasaklayan Amerikan diyet listeleri. Çünkü ABD’deki kırmızı etle bizim yediğimiz arasında büyük fark var. Oradaki hormonla büyütülmüş sığır! Onlar kuzu, koyun, dana bilmezler. Koyun, kuzu eti en sağlıklı etlerdir ama hayvanlar hür dolaşıyorsa... En sağlıklı yağlar soğuk baskı zeytinyağı ve doğal köy tereyağıdır. Örneğin Trabzon yağı... En tehlikelisi ise Omega 6, kanserojendir ve maalesef ayçiçeği, mısırözü ve margarin gibi bitkisel yağlarda bolca bulunur. Çiftlikte koşup oynayan, börtü böcek yiyen, hür tavuk yumurtası hiç zararlı değil. Bu açıdan yumurta yasaklamak kadar büyük bir cinayet yok!”

Pişirme tekniğinin de çok önemli olduğunu hatırlatan Karatay, tehlikeli trans yağların pişirme sırasında ortaya çıktığını vurguluyor: “Etin kızartılması veya şinitzel olarak servis edilmesi tehlikelidir. Örneğin hamsi çok sağlıklıdır ama onu mısır ununa bulayıp kızartırsanız kanserojendir. Mısırözü veya ayçiçeği yağı yüksek ısıda bozulur ve trans yağa dönüşür. Oysa zeytinyağı ve tereyağı ısıya dayanıklıdır. Yumurtayı kavurduğunuz zaman ya da çok katı haşladığınız zaman zararlıdır. Sarısının etrafı yeşile dönüşür, ağızda un gibi dağılır. Yumurtayı tavaya koyup biraz zeytinyağı veya saf tereyağıyla karıştırıp üstünü kapatır, kendi buharında pişmeye bırakırsanız bol bol yiyebilirsiniz.”
Ara öğünlere gerek yok

Karatay, meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor. Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor. Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor: “İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik. Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek. Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz. Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. ‘Sık sık yiyin’ diyor, ara öğün öneriyorlar. Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor. Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.
İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3. Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı. Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini...”

Ekmekten vazgeçebilirsiniz

KARATAY “Ekmeği hayatınızdan çıkarın” deyince şaşırıyoruz. Belki diğer öğünleri geçiştirebiliriz ama kahvaltı ekmeksiz olur mu hiç? Karatay bunun mümkün olduğunu söylüyor: “Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. Diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”

bu bilgileri hatırlayalım ıstedım arkadaslarEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

Elimizde kitap olmadan bu diyeti ne kadar uygulayabiliriz? Sadece forumdaki yazıları ya da internetteki bilgileri okuyarak uygulanabilir mi?

Elimizde kitap olmadan bu diyeti ne kadar uygulayabiliriz? Sadece forumdaki yazıları ya da internetteki bilgileri okuyarak uygulanabilir mi?

en basından berı yazılanları okursanız kıtapta yazılanların hepsı burda var ama kıtabı almakta faydalı olur bence

papadiya
tesekkürler bende antıoksıdanları soracaaaktım hatırlatmısssın
yasak sebze varmı patates dışında

Valla bu diyete ilk başladıgımdan beri yapamam edemem vazgeçemem dediğim herşeyden bir bir vazgeçtim zor olmadı çokda açıckası herşeye öyle alışmışız kiiii alışkanlıklar değişmez geliyor insana ama ben bunu başardım üstelik çay bardagına 4 şeker atıp çayını bitiren ve 5 bardak sabahları çay içen ben başardım sadece 3 gün biraz zor oldu hatta şekersiz çay içenlere ya nasıl içiyorsunzu ben içemem derken şimdi 2 aydır agzıma şekerli hiçbirşey koymuyorum.... ilk duydugum günden beri SAYIN CANAN KARATAY' a çok inandım ilk işim hemen kitabı almak oldu ne yalan söyleyeyim ilk önce sondan başladım okumaya ve sonuçları almaya başladık (m) kendimi daha çok seviyorum şimdi kendime daha çok inanıyorum sabah kahvaltısında ceviz yemenin tadına varıyorum ki ben ceviz yemekten de nefret eden biriyimdir hamileiliğim boyunca bile zar zor dr korkusuyla başlamıştım bu diyete başladıgımdan beri yogurdumu bile kendim mayalıyorum doya doya yogurt yemenin zevkine varıyorum evet ekmek şeker unlu gıdalar hayatımızdan çıkabilirmiş zor değilmiş hatta 40 gün derler bence 40 günden beri az sürebilirmiş insana irade yi ögretiyor bu diyet insana mutlu olmayı ögretiyor en önemlisi de kendine güvenmeyi inanmayı ögretiyor bu diyet sabırsızlıkla hepimizin başardım ben diyecegi günleri hikayelerimizi yazacagımız ogünleri ip ile çekiyorummmm TEŞEKKÜRLER sayın Canan Karatay , TEŞEKKÜRLER kk daki bu diyetin sayfasını açan bayanlar ve beni de aranıza aldınıgınız için ceylinim loxandra mmmmm saphirammmm ve kızlar sizlerede sonsuz teşekkürler

en çok da neye seviniyorum şu 6 öğün diretmesindne kurtuldum oh beeeeee beni en çok strese sokan şeylerden biriydii.....

SABAH:

4 zeytin, 2 yumurtadan pastırmalı omlet, karışık bir çay bardagı ceviz badem, 3 gün kurusu kayısı, avuc içim kadar peynir domates salata.... 3 bardak suuu

içimi acıtan bir şey var okadar kavitasyona inceltici kreme falan para verdım hemde boşuna yemesem sporumuda yapsam hem daha ii sonuç alıyorum hemde param cebimde kalıyor.

arkadaşlar bir eksiğimi farkettim bu gün . omega 3 kapsül ile birlikte kuvvetli bir antioksidan almak gerekiyormuş. O antioksidan nedir , cewaplarsanız sevinirim..

aa birde tabi alkışarınız için tesekkurler... Siz olmasanız, burada yazdıklarınız olmasa bu kadar ikna olup sonrasında da motive başaramazdım inanın.. Harikasınız

SABAH:

4 zeytin, 2 yumurtadan pastırmalı omlet, karışık bir çay bardagı ceviz badem, 3 gün kurusu kayısı, avuc içim kadar peynir domates salata...
3 bardak su

1 tane siyah zeytin 15 kalori
1 yumurta 85 kalori
1 tane orta boy küp seker 20 kalori
1 ceviz 25 kalori
1 kuru kayisi 20 kalori
1 yemek kasigi sivi yag (14 gr) 125 kalori
1 tane badem 8 kalori
50 gr tam yagli beyaz peynir 130 kalori.
100 gr pastirma 250 kalori

Bu hesaba göre, sabah kahvaltiniy biraz fazla kalorili olmus.

1 yumurta 85 kalori
1 ceviz 25 kalori
1 kuru kayisi 20 kalori
1 tane badem 8 kalori

arkadaşım karatay diyetinde kalori hesabı yok aksine daha fazla yemek yememizi öneriliyor.kurallara uyarak kilo veriliyor

1 yumurta 85 kalori
1 ceviz 25 kalori
1 kuru kayisi 20 kalori
1 tane badem 8 kalori

100 gr pastırma yemedim ki :) ayrıca 1 küp şeker demişsiniz ben hiç şeker kullanmıyorum kuru kayısı ceviz badem yumurta yaglı peynir bunlar zaten diyetin kendisind evar olan şeyler ayrıca siyah zeytin yemedim yeşil tuzsuz zeytin yedim bu beni akşama kadar tutacak olan bir ögün yani akşam 6 da yemek yiyecegim o yüzden sorun yok fazla değil bademler tuzsuz badem hepsi yeni kırılmış 100 gram pastırmayı yiyemem ben zaten o benim 1 haftada tüketecegim gram :))) zaten o kadarlık alıyorum ilginize teşekkür ediyorum

şimdide leslie sansone ile 5 mile başlıyorum tabiki 5 mil yapamayacagım 3 mil yaparım artık kzılar nerdesinzi araya haftasonu girince herkesin başka işleri çıkıyor değil mi :)))

arkadaşım karatay diyetinde kalori hesabı yok aksine daha fazla yemek yememizi öneriliyor.kurallara uyarak kilo veriliyor

Hmmm cok ilgincmis :26:
Ama sanirim ben klasik kalori sayicilardanim :)
Umarim istediginiz kiloya cabucak ulasirsiniz.

100 gr pastırma yemedim ki :) ayrıca 1 küp şeker demişsiniz ben hiç şeker kullanmıyorum kuru kayısı ceviz badem yumurta yaglı peynir bunlar zaten diyetin kendisind evar olan şeyler ayrıca siyah zeytin yemedim yeşil tuzsuz zeytin yedim bu beni akşama kadar tutacak olan bir ögün yani akşam 6 da yemek yiyecegim o yüzden sorun yok fazla değil bademler tuzsuz badem hepsi yeni kırılmış 100 gram pastırmayı yiyemem ben zaten o benim 1 haftada tüketecegim gram :))) zaten o kadarlık alıyorum ilginize teşekkür ediyorum

şimdide leslie sansone ile 5 mile başlıyorum tabiki 5 mil yapamayacagım 3 mil yaparım artık kzılar nerdesinzi araya haftasonu girince herkesin başka işleri çıkıyor değil mi :)))

yaa hafta sonu oldugu içnmi pek kimse yok:21: bbende sozde 1 saat koşacaktım yarım saat tempolu yürüdüm ve aşırı terledım akşamda mekik ve bacak hareketi yapacam inş düzenli yaparım:KK9:

sanırım hafta sonu oldugu için yoklar akşama gelir yazarlar :))) ben d eçok terledim eger akşam yapabilirsem nivea body ile dinamik sabahlar hareketlerini yaparım :)) şimdi biraz dinlenip yemek yapacagım bende akşama taze fasulye yapıp yiyecegim yanında salata ve yogurt :))

sanırım hafta sonu oldugu için yoklar akşama gelir yazarlar :))) ben d eçok terledim eger akşam yapabilirsem nivea body ile dinamik sabahlar hareketlerini yaparım :)) şimdi biraz dinlenip yemek yapacagım bende akşama taze fasulye yapıp yiyecegim yanında salata ve yogurt
ya fasülyeyi nasıl yapıyorsun ben hiç yapmadım eşım sevmıyor bende kendıme yapmaya hep üşendim ama artık kendıme ayrı yapacam rıca etsem tarıfını yazarmısın

X