Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
akşam yemeğini mutlaka ye, az yersen metabolizman durur depolamaya başlarsıngünaydın güzeller güne herzamanki gibi karatay kahvaltımla başladım. ancak akşam yemek yemedim. doğru değil sanırım. akşam 60 dk tempolu yürüyüş yaptım ayrıca.
öncelikle çok geçmiş olsunAllah yardımcınız olsunMerhaba kızlar..
Bayram tatilinden beri doğru düzgün giremedim yine..Babanem hastalandı..hastanede kalıyor..biz de git gel moral bozukluğu hiç giremedim buraya..neyseki iyiye gidiyor şimdi..
Ramazanda verdiğim kiloları geri alıyorum maalesef..ramazanda iftardan önce 67leri görüyordum..şimdi yine 69 lara geldim..çok moralim bozuk..üstelik iştahımda pek yerinde..meyve çok fazla yiyorum bu sıra..
Dün sabah kahvaltıda;
1 yumurta
biraz kaşar peyniri
3-4 zeytin
1 şeftali
1 küçük salkım üzüm
ceviz
Öğlen yemedim..
Dün akşam yemekte; 19.30 da
3 kaşık nohut
2 kaşık pilav
2 kaşık taze fasulye yedim..
daha sonra kavun ve üzüm yedim..çok güzeldi kendimi tutamadım..
Bu sabah;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
3-4 zeytin
ceviz ve kuru kayısı..
Cuma günü liste sonuncusu olucam kesin..
saat 11,20'de bitirmiştim kahvaltımı ondan sonra
sadece su içtim
şimdi yani 5'den sonra
1 bardak süt
sabahtan kalan bir ç.bardağı fındığın 3/1'i
3 k.kayısı
1 hurma
ve 1 tanede activia yoğurt yiycem şimdi bu kadar
kızlar birde bundan sonra bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum
yanlış olan bir şey var mı görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim :44:
saat sabah 11 gibi kahvaltı
öğleden sonra 5 gibi falanda böyle k.kayısı yoğurt falan
akşamda maalesef 8'den sonra yemek
akşama da inşallah yine geç çıkmam da 9'dan sonra yemek yemek
zorunda kalmam
kızlar dün sormuştum ama bir cevap alamadım lütfen burda olan
arkadaşlarım bir yorum yapabilirler mi?
ben yanıtlayım hemen umarım faydalı olur:kızlar dün sormuştum ama bir cevap alamadım lütfen burda olan
arkadaşlarım bir yorum yapabilirler mi?
canım eğer ki akşam yemeğin bu kadar geçe kalıyosa,saat 5 te yoğurt falan yemen uygun,akşama fazla acıkmamış olursun hem.ama keşke erken yiyebilsen yemeğini
canım işten en erken çıkışım 7,30 civarı bazen daha geçte olabiliyor
1 saatte ortalama otobüs bekle trafik falan yol sürüyor eve gidince hazırlaması
yemesi falan 9'u buluyor veya bazen geçiyor
ben yanıtlayım hemen umarım faydalı olur:
kahvaltıyı 11 gibi yapıyorsan 2 öğün yapman mantıklı ama meyveleri genellikle öğleden sonra yememeye çalış(eritmesi zor, sabah yersen gün içinde yakarsın). activia yoğurt yerine doğal yoğurt(köy tipi) kullan,kendin mayalayabilirsen daha iyi olur. kabızlık için activia kullanıyorsan bir öğününde 1 çay kaşığı keten tohumu veya her 2 öğün öncesinde 1 çay kaşığı zeytinyağı kullanmanı tavsiye ederim
kolay gelsin
haklısın canım...peki akşam yemeğini 5-6 gibi yesen nasıl olur?9 da bir daha yemek zorunda kalmazsın hem.doyurucu şeyler yersen tüm gece acıkmazsın.....
bunuda düşündüm canım ama iş yerimde yemek ısıtabilecek ortam yok
öyle bir durum olsaydı getirirdim buraya her günde hazır bizim diyetimize
uygun şeyler bulmak zor
doğru söylüyosun canım...
bu beslenme şekline başlayınca bende de kabızlık olmuştu, zamanla geçiyor kafana takmaTeşekkür ederim canım faydalı olmaz mı her fikir yanlışları görmemizi
sağlıyor bence.
meyve pek yememeye çalışıyorum canım sadece sabahları bugünlerde
1 muz yiyorum yumurta yerine ama ona da çare bulucam iş yerime getiricem
bir şekilde. Evet canım activia'yı kabızlık için kullanıyorum genellikle ama bu
günlerde o bile fayda etmiyor. Uzun süredirde yoğurduğumu kendim mayalıyorum
activialar bitince evden getiririm artık. keten tohumu ve zeytinyağı eklemiyordum
ama onlarıda ekliycem bundan sonra tekrar tşk ederirim canım
bu beslenme şekline başlayınca bende de kabızlık olmuştu, zamanla geçiyor kafana takma
keten tohumunu çekilmemiş olandan al yani çekirdek halde alıp yerken dişlerinle kıracaksın
zeytinyağından korkma, kilo yapmaz
yumurtayı götüremezsen ve muzdan sıkılırsan haşlama et de yiyebilirsin yada peynirin boyutunu arttırırsın veya yoğurt,süt eklersin kahvaltına
yoğurt yaparken sade activia yı maya olarak kullanırsan probiotik yoğurt yapmış olursun kayınvalidem öyle yapıyoru tavsiye ederim :)