- 19 Mart 2010
- 438
- 0
- 41
Irmakcığım, hoş geldin,nasılsın?Malesef ben de kuruyemişi seviyorum.Evet dikkat edelim,fakat sabah kaçamağım oldu. Bir türlü konsantre olamadım.Teşekkür ederim canım ,iyi dileklerin için sağol.Allah hepimizin evlatlarının bahtını açık etsin.
Canım bir günde amma çok şey yapmışsın afiyetle yersiniz ailenle ağız tadıyla inş.
25 kg biberim beni ve eşimi bekliyor eşim ben kesip hazırlıyoruz.. Yıkarken de kızım yardım ediyor
Sevgicim domates konservemi de c.tesi günü pazardan alıp yapıcim inş.
iyiniyetlicim senden tavsiye almak istiyorum anladığım kadarıyla sen bu konserve konusunda uzman olmuşsun eskilenkavonozlara doldurulup kazanlarda kaynatırlardı annemler şimdilerde genelde herkes tencerede pişirir gibi kaynatıp kavanozlara doldurup konserve yapar oldu ama bunun mutlaka bir püf noktası olmalı çünkü ben geçenlerde güzelde patlıcanları kapağı ve biber küp küp doğradım önce zeytinyağında 1 soğanı azcık soteledim üzerinede patlıcan kabak biber ve domates rendesini ekledim kaynattım 3 tane kavonoza sıcak sıcak doldurdum kapaklarını kapattım kapakları üzerine ters çevirmedim ama üzerine sofrabezi öttüm bir gün beklettim neyse ertesi gün kapaklar aşağı çökmüş gibi geldi bana mutfak dolabının rafına kkoydumüstünden iki gün geçti ve ben bir fısıltı sesi duydum birde baktım benim konserveler taşmış suyu dökülmüş kokmuş mutfak dolabının heryerine yayılmış deli oldum görünce büyük ihtimalle kapakları sıkı kapatamadım gibi geldi bana ama çok üzüldüm hem malzemem ziyan oldu hem emeklerim ve ben ilk defa yaptım konserve onuda beceremedim senin anlayacağın bana bu işi tam olarak nasıl yaptığını anlatırmısın sana zahmet olmazsa tabi ben kışlık konserve hazırlamaya çok hevesliyim çok hoşuma gidiyor daha ne hayallerim vardı menemen taze fasulye falanda yapacaktım baya hayal kırıklığına uğradım şimdi tekrar aynı şey olur diye cesaret edemiyorum