Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Gül63,
Öncelikle teşekkür ederim sana :) Bu taktiği sevdim, uygulayım, motivasyonuma katkısı olur. Yalnız anlamadım 5 günmü sadece potein yiyeceğim?
acıl durumlara bırebır, proteınlerın glısemık ındeksı sıfır acıkmak yok,proteını sındırırken zatEn yaklasık yuzde otuzu sındırıme harcanıyor,yanı 300 kalorı alıyorsanız bunun yaklasık 90 kalorısını sındırım ıcın harcıyor vucut.Tatlı krızlerıne sut bırebır.

Bir şey daha takıldı benim aklıma.
Lİmon inisülin direncini arttırır mı ?
Gece veya her hangi bir zamanda limon yememin sakıncası var mı?

Budur ıste hosgeldın ya.

Gunde 1 lımondan fazla yemek zararlı,sıtrık acıd lımon,lımonun masum olduguna ınanmam.

Canım acayip bir şekilde limon istiyor neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde.
Teşekkür ederim cevabın için.
Topiğin uzmanı ilan edelim seni ..

Soru : Sayın Karatay, sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerinizi ve kitabınızı çok önemsiyorum. Ben 16 haftalık hamileyim. Sağlıklı bir hamilelik geçiriyorum şu ana kadar 3 kilo aldım fakat doğuma kadar olan süreçte hem fazla kilo almamak hem de bebeğimi sağlıklı beslemek istiyorum. Şekerin ekmeğin ve karbonhidratın bebeğime de bana da faydası olacağını düşünmüyorum ve sizin beslenme sisteminizi gebeliğim süresince uygulamak istiyorum. Bir sakıncası olur mu , yada bana önerebileceğiniz şeyler varmı ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
31.08.2011 2100 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Hiçbir sakıncası olmaz, faydası olur. Düşük glisemik indeksli karbonhidtar yemelisiniz, bol protein ve sağlıklı yağlardan yemelisiniz.

Omega-3 almalısınız , birlikte mutlaka bir kuvvetli antioksidan da almalısınız.

Kilo almamalı, ve bol bol yürümelisiniz. Ahududu, çilek, böğürtleni bol bol yemeyi ihmal etmeyin. Bol bol hamsi yemelisiniz!!!!

Kolay gelsin, iyi bayramlar ve sağlıklı bir gebelik diliyorum.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
31.08.2011 2200 tarihinde cevaplanmıştır

Canım acayip bir şekilde limon istiyor neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde.
Teşekkür ederim cevabın için.
Topiğin uzmanı ilan edelim seni ..
Rıca edrım ben de okuduca yasadıkca ogrenıyorum,aydA 45 ekmek,90 cıkolata,15 kg meyve tuketıyordum artık tuketmıyorum,kus gıbı hıssedıyorum,ac kalmadan beslenmeyı ogrendım,Karatay dıyetı cok guzel. :86:

günaydın kızlar.sizlerle mutlulugumu paylamak istedim,karatay diyetimi dün tam olarak uygulamanın sonucu olarak düne göre 900gr az çıkıyorum tartıdabu kadar kısa zamanda etki edermi ya,hem şaştım hem de çok sevindim.bu motivasyonla süper bir kahvaltı yaptım yine:

2 rafadan yumurta(yine kayısı olmadı)
1 avuç içi peynir
7 yeşil zeytin
1 kırmızı biber
1 salatalık
yarım domates
maydanoz
1 çaybrd kuruyemiş
3 günkurusu kayısı(günlerdir ilk defa tatlı birey yediğimden olabilir ama içim bayıldı yerken)
yeşil çay

zaten bu kadar yiyeceği masada görünce kendimi açık büfe kahvaltıda zannettim,müthiş doydu karnım,hem harika besleniyor,hem de kilo veriyoruz,valla bundan iyisi şamda kayısı

iyi günler canan hanım.
ben kitabınızı okudum ve uyguladım.gerçekten çok güzel sonuçlar aldım.öncelikle bu çalışma için size çok teşekkür ederim.ellerinize emeğinize sağlık.
benim sorum şu: vücutta varolan insülin-leptin direncinin kırılması için ne kadar bir süre gerekir?bir de yöntemi 3 hafta kadar bir süredir uygulamama rağmen halen önüne geçemediğim bir yemek yeme arzum oluyor. iştahım dönem dönem çok açılıyor. bu normal mi?
iyi çalışmalar dilerim
23.06.2011 0900 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : tesekkur ederim.

Acikmaniz normal degil. Insulin direnci devem ediyor demektir. Bu da az yediginizi dusunduruyor. Sabah kuvvetli yemelisiniz unutmayin az yiyerek kilo vermeniz dogru degil. Doyuncaya kadar ve dogal beslenmeniz gerekiyor. Findik fistik ve cevizden korkmayin bol bol ekmek yerine yemelisiniz.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Zaten doktor hanımda cevızını tasıyormus yanında.

Gıder canım ekmege fırıncılar kurekle tuz koyuyorlar,on gram tuz 1,5 lıtre su tutuyor vucutta,artı kullanılan tuz hımalaya tuzu degıl zehır.

Zaten doktor hanımda cevızını tasıyormus yanında.

evet çok iyi fikir,bazen planladıgımızdan uzun süre kalıyoruz dışarda,diyetimize uygun yiyecek bulamayabiliyoruz,hoca sunu da önermiş,1 tabak kuruyemiş ve 2 muzu bir öğün yerine yiyin,ama o öğünde başka birşey yemeyin.ayaküstü bile yenebilir muz ve çerez,ortamdan dolayı diyetime uyamadım bahanemiz kalmıyor,tabii önceden planlanmalı hepsi

Gıder canım ekmege fırıncılar kurekle tuz koyuyorlar,on gram tuz 1,5 lıtre su tutuyor vucutta,artı kullanılan tuz hımalaya tuzu degıl zehır.

evet canım dogru,biran önce kristal kaya tuzu da almalıyım.

bu kadar ani bir kilo kaybından sonra halsizlik olurdu vucudumda,şimdi hiç yok,bomba gibiyim

evet canım dogru,biran önce kristal kaya tuzu da almalıyım.

bu kadar ani bir kilo kaybından sonra halsizlik olurdu vucudumda,şimdi hiç yok,bomba gibiyim

Loxandra, öncelikle tebrik ederim verdiğin kilolar için. Sana bi kaç sorum olacak;

Ne kadar sürede kaç kilo verdin?
Örnek menülerini yazmışsın, akşam genelde yemek yemiyorsun sanırım. Sadece ayran içeceğim demişsin, her akşam mı bu şekilde besleniyorsun?

Son düzenleme:

merhaba canım.kiloları tatilden dönktünten sonra yani 10 temmuzda vermeye başladım.önce dukan diyeti yapayım dedim ,ancak ilk gün kahvaltıdan sonra midem bulandı,ben de protein+sebze yiyerek devam ettim.yalnız bu süre içinde sürekli diyet yapmadım,birkaç gün yapıp aralarda bozdum falan,sonra da ramazan girdi,2 kg da ramazanda verdim sanırım.karataya son 2-3 gündür başladım,ve dün tam kaçamaksız yaptım ilk defAAKŞAM YEMEĞİ meselesine gelince,ramazanda bu mümkün olmadı tabii ama şuan 8den sonra akşam yemeği yemiyorum,dün dışarda oldugumdan saat geçti,ben de yemedim,bugunse fırına güveç gönderdik 2 saatte ancak pişer demiş fırıncıbu durumda 16:00 gibi öğle yemeği yiyeceğim ve akşam yemeği olmayacak.yeterince doyuyorsanız illa 3 öğün yiyeceğim diye kendinizi zorlamayın diyor zaten hoca,hep aynı örneği veriyor,pazar günleri güçlü bir kahvaltıdan sonra,öğle yemeğine ihtiyaç olmuyor,hafif bir akşam yemeği yetiyor diyor.

Merhaba,

Ben de bu sorunun cevabını merak ediyordum. Siz çoktan sormuşsunuz Canan Hanım'a. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçi ben henüz hamile değilim. Eşimle bebek istiyoruz ancak benim şu an fazla kilolarım var. Öncelikle kilo vermeye çalışıyorum. Siz kaç kiloda hamile kaldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…