715491 | Soran : hasta61-903379 | Soru Grup : Genel
Soru : Merhabalar Canan Hanım, 4 gündür Karatay diyetini uyguluyorum ve gerçekten de acıkmıyorum. Ancak kitabınızda cevabını bulamadığım 2 sorum var, cevaplarsanız sevinirim:
1-Anladığım kadarıyla bulgur pilavı serbest tabii doğru pişirilirse, pirinç pilavı yasak ama sarma ve dolmalarda pirinç kullanılıyor ve sarma ve dolma serbest; bu durumu anlayamadım.
2- Mesela ben dondurmayı çok seven biri olarak kilo verdikten, insülin- leptin direncini kırdıktan sonra arada bir de olsa (mesela hafta da bir) dondurma veya başka bir tatlı yiyebilirmiyim?
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, başarılarınızın devamını dilerim.
30.06.2011 14:44:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Teşekkür ederim İlknur Hanım.
Dolma ve sarmaları bulgur ile yaparsanız daha lezzetli olur. Ayrıca az miktarda pirinç de kullanabilirsiniz.
İnsülin direncini kırdıktan sonra, sağlıklı yaşam biçimine başlayıp sürdürdükten sonra tabii ki azar azar her istediğinizi yiyebilirsiniz. Ancak ne yiyeceğinizi düşüneceksiniz unutmayın. Planlar ona göre yapılacak!!
İyi günler diliyorum. Yürüyüş en önemli. her gün beş kilometre yürüryün ve de her istediğinizi yiyin!!
Prof. Dr.M Canan Efendigil Karatay
belki sizin de aklınıza takılmıştır diye eklliyorum kızlar