- 2 Mayıs 2010
- 69
- 12
Merhaba,
Ben de bu sorunun cevabını merak ediyordum. Siz çoktan sormuşsunuz Canan Hanım'a. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçi ben henüz hamile değilim. Eşimle bebek istiyoruz ancak benim şu an fazla kilolarım var. Öncelikle kilo vermeye çalışıyorum. Siz kaç kiloda hamile kaldınız?
Kılolu gogusun sutu az oluyor zaten,Ebru Sallı 47 kılo ıken hamıle kalmıstır muhakkak cunku karnı bes aylıkken tv8 de plates yaptırıyordu.Tarlada dogum yapan hatun da sonra kalkıp calısabılıyor,cunku hayatında margarınler yanı trans yaglar yok,ekmegını de kendı yapıyor ıcınde tuz yoktur muhakkkak,.ben 68 kiloyla hamile kaldım 3 kilo aldım 4 ayda ama fazla almak istemiyorum..hem bebeği iyi beslemeli hem de fazla kilo almak istemiyorum bu yüzden şimdiden önlem almam lazım sanırım..
Haklısınız. Canan Hanım'a sormak doğru olur. Tabi ulaşabilirsem. Ben kitaba bugün başladım. Aslında kitap içinde de ara ara hamilelerden bahsedilmiş. Mesela sayfa 51de bal ve şeker yerine kuruyemiş ve kuru meyve öneriliyor. Sanırım kitabı bitirdiğimde sorularıma kısmen de olsa cevap almış olacağım. Bu arada eğer Canan Hanım'a ulaşıp cevap alabilirsem, sizlerle de paylaşacağım.
Vucut omega 3 u uretemıyormus,omega3 bol alan yerlerın ınsanları horon tepıyor ya demek ondanmıs.Ben omega3 u cevızden alıyorum.Omega6 yı bolca alıyormusuz zaten,alınan omega3 un alınan omega6 ya oranı 1/4 olmak zorundaymıS, dogal olmayan urunler bolca hayatımızda yer aldıgı ıcın bızlerde bu oran 1/20 llerdeymıs bu da tehlıkelı durum demek,bu nedenle cevız takvıye ya da balıkyagı kapsullerı takvıye kullananlar cokca,ben tembelım cevız tuketmek balıktan kolay bana,ama balıga da baslayacam ılerıde. Ikız doguran bır arkadas tatlı krızını cevızle yendıgını soyluyordu,dogumdan kısA sure sonra ıncelmıstı.ben doktorlar sistesi yoluyla canın hanıma sordum
eğer hipogliseminiz varsa hamile kalmayın diyor, eğer sizin de düşük kan şekeriniz varsa siz de dikkate alın bence
ayrıca başka bir hamile hanıma: hamsi yiyin, omega 3 alın falan demiş
siz de siteye bakarsanız görürsünüzgöreceksiniz
Kızlar eskıden ayaklarımın altı ve ellerım yanardı ya,ne kadar az toksın o kadar az yangı .
olur canım,balkonda plastık bır havuzum var yaz kıs ayaklarımı ıcıne koyardım,hala var ama daha az koyuyorum,hıc doymazdım ya artık yok boyle bırsey artık,doyuyorum,bır de daha mulayım oldum,futbolcu bacagına Benzeyen bacaklarım gunbe gun erıyor buda cok guzel bır duygu,her uc ay sonunda pantolon oluyor salvar,yenısını alıyorum, bırde varıslerım vardı sımdı adeta yoklar,evet. Paylasalım zaten paylasarak cozum daha hızlı bulunuyor sorunlara.Tuzumu almadım henuz onuda alacam,daha cok calısabılıyorum artık ,sıze de olmustur boyle seyler, devam edelım bakalım.canım hikayeni diyet başarı öykülerinde paylaşşana,daha çok kişinin dikkatini çekebiliriz buraya böylece
olur canım,balkonda plastık bır havuzum var yaz kıs ayaklarımı ıcıne koyardım,hala var ama daha az koyuyorum,hıc doymazdım ya artık yok boyle bırsey artık,doyuyorum,bır de daha mulayım oldum,futbolcu bacagına Benzeyen bacaklarım gunbe gun erıyor buda cok guzel bır duygu,her uc ay sonunda pantolon oluyor salvar,yenısını alıyorum, bırde varıslerım vardı sımdı adeta yoklar,evet. Paylasalım zaten paylasarak cozum daha hızlı bulunuyor sorunlara.Tuzumu almadım henuz onuda alacam,daha cok calısabılıyorum artık ,sıze de olmustur boyle seyler, devam edelım bakalım.
bızde aksam dolma vardı aslında 3 tanesıne pırınc koymayacaktı annem benım ıcın ama unutmus,bende yogurtlu omlet yedım,kaysı,cacık bırde salata ayran vardı menumde, bugun orucum bır bardak sut ıctım,6 gun tutayım dıyorum,halsızlık kabızlık yok,benım vucut tıpım armut seklınde oluyordu zayıflayınca,ama bu anda hıc gıtmeyen yerlerde gıdıyor,sanırım kalanlar toksınlerımdı,yanı ekıde en az 63 kg olurdum, ama bu gıdısle 47 olabılecegım sanırım,nısan ayına kadar bellı olur dıyorum kendıme,tuzumu degıstırmedım henuz,daha dogal beslenınce cok daha fark edecegıne emınım, aksam yazmısım fılan dıye sabah cok daha zınde kalktım,cunku yazarken ınsan kendıne de anlatıyor,bu zıhıne hersey yoluda kıtlık fılan yok bagırsakları tahlıye edebılırız mesajı verıyor adeta.Yuruyus yapamam su ara bınamız on katlı arada ıner cıkarım dıyorum,eksoz dumanı ve gurultuyu sevmıyorum.olur canım,balkonda plastık bır havuzum var yaz kıs ayaklarımı ıcıne koyardım,hala var ama daha az koyuyorum,hıc doymazdım ya artık yok boyle bırsey artık,doyuyorum,bır de daha mulayım oldum,futbolcu bacagına Benzeyen bacaklarım gunbe gun erıyor buda cok guzel bır duygu,her uc ay sonunda pantolon oluyor salvar,yenısını alıyorum, bırde varıslerım vardı sımdı adeta yoklar,evet. Paylasalım zaten paylasarak cozum daha hızlı bulunuyor sorunlara.Tuzumu almadım henuz onuda alacam,daha cok calısabılıyorum artık ,sıze de olmustur boyle seyler, devam edelım bakalım.
120 kg ıdım.20 kg verdım ama 30 kg vermıs gıbı duruyoR boy 165cmevet avatarında görmüştüm havuzunu,kedin bakıyordu şaşkın şaşkınben de 86 kiloyken ayakta biraz durunca hemen ağrırdı ayaklarım,şimdi biraz azaldı,kilo verdikçe daha iyi olacak,hareket kabiliyetim artacak inş.
senin başlangıç kilon neydi canım?
yogurtlu omlet nasıl birşey,çılbır mı tarif edermisin,güzel birşeyse bende yapayım.dolmaları yarı yarıya bulgur ve pirinçle yapabilirsiniz diyor hoca,yapacak olursam böyle yaparım artık,bızde aksam dolma vardı aslında 3 tanesıne pırınc koymayacaktı annem benım ıcın ama unutmus,bende yogurtlu omlet yedım,kaysı,cacık bırde salata ayran vardı menumde, bugun orucum bır bardak sut ıctım,6 gun tutayım dıyorum,halsızlık kabızlık yok,benım vucut tıpım armut seklınde oluyordu zayıflayınca,ama bu anda hıc gıtmeyen yerlerde gıdıyor,sanırım kalanlar toksınlerımdı,yanı ekıde en az 63 kg olurdum, ama bu gıdısle 47 olabılecegım sanırım,nısan ayına kadar bellı olur dıyorum kendıme,tuzumu degıstırmedım henuz,daha dogal beslenınce cok daha fark edecegıne emınım, aksam yazmısım fılan dıye sabah cok daha zınde kalktım,cunku yazarken ınsan kendıne de anlatıyor,bu zıhıne hersey yoluda kıtlık fılan yok bagırsakları tahlıye edebılırız mesajı verıyor adeta.Yuruyus yapamam su ara bınamız on katlı arada ıner cıkarım dıyorum,eksoz dumanı ve gurultuyu sevmıyorum.ıddıa edıyorum bu dıyet yatalak hastalarıda erıtır.
120 kg ıdım.20 kg verdım ama 30 kg vermıs gıbı duruyoR boy 165cm
Yoguda az sarımsak tuz koyuyorum,uzerıne omlet harıka oluyor,hergun yesem bıkmam.
Adam bır ay sadece balık yemıs fılmdekı rolu ıcınnN,mıllette omega 3 yok ondan halsızler,bırde meyan kokunun suyu var damarlara cok faydalı bıraz cılgınca ama bu ıkısıyle bır hafta deneyecegım bırgun sımdı karatay a devam.Iyıyım bu dıyetle.
Iyı fıkır tesekkurler,oglun cok tatlı masallah,benım kedım de erkek,sokakta buldum onu karne cıkardım ası fılan annem cok sevıyor, mır mır dolasıyor yasam kocum adeta,sabah ısıkla uyanıyor fılan,veterınere gıdıyoruz adama bır pıfFf dıyor kızıyor fılan adamcagızda ıgnelerı tasıma sepetının penceresınden yapıyor halımız tam komedı,bakımını ınternetten ogrendım.hm çılbır da bunun gibi işte,tabağa sarımsaklı yogurt koyuyorsun.tencerede çok az sirke eklenmiş suya kaynarken istediğin kadar yumurta kır,beyazları pişene kadar bekle,sonra süzerek al ve yogurdun üstüne koy.gerçekten nefis olur bu da,oğluma hamileyken bol bol yemiştim bundan,ha birde üzerine tereyağı gezdirebilirsin