Herkese merhaba,
Benim diyette 16. günümm... İlk hafta 5. günde 2 kiloyu vermiştim, ama sonrasında akşam geç ve iftarda bi kaç yasak yedim.. Ve geri aldım. Şu an artık hiç kimsenin hatırına bozmamaya, ikramları geri çevirmeye kararlıyım. 1.6 kg verdim bugün itibarı ile. Buradaki çoğu arkadaş gibi asla acıkmıyorm, bir çikolata delisi ve tatlı delisi olarak marketlerde o reyonlara uğramıyorum. Madoya kahve ya da çay içmeye gittiğimde tok da olsam kesin bir pasta yiyen ben azımı bile sürmüyorum, ama zorla değil canım istemiyor. Hatta geçen gün bir pastanenin önünden geçereken paztalar ne kadar iğrenç diye düşündüm. Vücuduma yaptığız zararları öğrendikten sonra başka türlü de düşünülemez zaten. Bu beslenme şeklini kilo vermek için değil, ölene kadar uygulamalıyız. Az kilo vermemem rağmen kendimi çok iyi hissediyorum, ilerleyen zamanlarda daha çok vereceğime inancım çok çünkü, Buradaki başarı öyküleri de bu düşüncemi destekliyor.
Bir de organik ürünlerle ilgili ben de bi kaç öneride bulunmak istiyorum. Bu diyetten önce de ben çok dikkate ederdim. Ama bisküvi, çikolata, hazır krema gibi ürünleri kullanıyordum. Şimdi asla. Ekmeğimi makinada kendim yapıyordum, çavdar, kepek gibi ürünlerle. Beya ekmek hayatımdan çıkmıştı, esmer bulgur ve pirinç tüketiyordum, ama ekmek yasak olduğundan o da bitti.
3-4 senedir kendi sebzelerimi yetiştiriyorum, Domates ve salatalıkta çok başarılı olamadım. Aromatik bitkilere yöneldim, balkon seraya dmndü :)) Maydonoz, semizotu, roka, tere, nane, fesleğen.... Her sabah taze taze koparıp yiyorum. Canan hanım kitabında semizotunun omega 3 içeren tek sebze olduğu belirtmiş. Her akşam salatasını yapıyorum. Bir yerde okumuştum. Sebzeler dalından koparıldığından itibaren vitaminlerini kaybediyo. 1 saat sonra, 1 gün sonra, 3 gün sonra, doğranırken, pişirilirken. Yani dalından koparılan bir sebze de vitanin kaybı hızla sürüyor. Ben kendim yetiştirdiğim için sonuna kadar faydalanıyorum bunlardan. Siz de deneyin derim. Çok da zevkli bir şey. Her sabah işe gitmeden önce onları sulamak en sevdiğim iş...
Sevgiler....