Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bayanlar yemeklerinize nasıl yağ kullanıyosunuz bide doğal tuz derken şu marketlrdeki kristal limon tuzundanmı bahsediyosunuz :) açıklarsanız sevinirim
''Grip salgınları sırasında bedenin savunma gücünün arttırılmasına çalışılmalıdır.
Ihlamur: Ardı ardına içilen 2-3 bardak sıcak ıhlamur çayı, terlemeyi başlatır ve bedenin savunma sistemlerini güçlendirir. Aspirinle birlikte alındığında ise hafif bir antibiyotik etki oluşur.
Ihlamur kesinlikle kaynatılmamalıdır!kk Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ıhlamur, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Biraz balla tatlandırılarak, elden geldiğince sıcak içilmelidir. İçilen her bardak ıhlamur çayı taze demlenmelidir. '' Dıyor bır yazı bu dıyetle ıyı gıder sanırım gecmıs olsun.
evet ben de bır donem onu kullandım,sonra bakkalda tesadufen Kaya Tuzu(krısta seklınde olanından)buldum o tuzu bosalttım yerıne kaya tuzunu koydum degırmen seklındekı tuzluga,uzerınde kaya tuzu yazıyor ufak tanelı ,rafıne edıldıgıne daır bır yazı yok,rafıne tuz ıstenmıyor zaten,fıyatı 2 ytl (2kg kadar),tadı guzel ya. Hoca da kıtabında Krıstal Saydam Kaya TUzu kullanın demıs. Bu konuda bır yazı buldum:"Kristal (saydam) kaya tuzu ile kaya tuzu arasında fark nedir?yemeklere zeytinyağı veya tereyağı kullanılıyor, tuz olarak da kaya tuzu veya deniz tuzu, ben es tuzun öğütme deniz tuzunu kullanıyorum mesela, kaya tuzu bulamadım
iyi akşmlar kızlar...
sabah kahvaltım
1 bardak şekersiz çay
3 dilim peynir
yarım çay bardağı ceviz
1 tane biber
2 kayısı kıvamında haşlama yumurta
domates saltalık
ardından
şekersiz türk kahvesi
bir bardak doğal süt
1 bardak yeşil çay
1 tane dondurma
akşam yemeğim
5 kaşık barbunya
2 kaşık sebzeli bulgur pilavı
ardından şekersiz türk kahvesi ve sade maden suyu
şuana kadar 3lt suyumu içtim.kızlar bişiy daha sorcamm.barbunya ne kadar yiyebiliriz.bide bulgur pilavı yasakmı?nekadar yemeliyiz
ne kadar oldu başlayalı diyete?çabuk kaçamak yapılmış gibi o kadar üzülme canım,robot değiliz sonuçta,alışkanlıklarımız ve damak tadımız var.küçük bir dondurmanın kalorisi çok değildir diye düşünüyorum.kızlar tam gaz giderken dondurma yedim küçük .ufff çok pişman oldum şimdiama 1 kerelik bişiy olmaz dimi?hem kışta geliyo bidaha yemem artık..
ızgara da yapılıyor her yerde,en azından İzmirdearkadaşlar kahvaltımı oldukça geç yedim..o yüzden 2 öğün belsenicem bugün..balık yemeye gidicez eşimle ama ben orda nasıl balık yiycem..kesin balığı yağda kızartıyorlardır ve una buluyırlardır dimi..var mı önerisi olan?
bu diyette tatlandırıcı ve light ürünler olmadığını biliyorum.bu yüzden ben de dedim ki;benim için sağlıklı beslenmek de önemli ama şu anda önceliğim kilo kaybı,bu yüzden kendimi bezdirmeden,diyetimi uzuun vadede yapabileceğim şekliyle yapıyorum.tatlandırıcı kilo aldırmaz,insülin direnci başlatmazDogrudur ya not almıstım bunu,doktorlar sıtesınde de gormustum tabı,tatlandırıcı kullanımı yok dEmek ıstedım,dıger lıgt urunlerde de tatlandırıcılar var ya ,bu ayrıntıı ogrenmek cok yol katetmeme sebep oldu ya,26 kılo gıttı kurtuldumM.Ben de hala ogrenıyorum ya ımkan olsa da su hocaya ben de gıdebılsem,ama gıdıyor kılolar,ayda dort kılo kadar,tansıyon fılan da normal,umarım anlatabılmısımdır.
sucuk harcı katkılıdır herhalde ama nette çok güzel tarifler var.bulup paylaşırımBu arada ben sucuğun nasıl yapılacağını sorcaktım, sordum.
Loxandra için miydi net hatırlayamadım.
Kıymayla sucuk harcını karıştırıyorlarmış.
Kasaptan bağırsak alıp makinası ile dolduruyorlarmış sucuk harçlı kıymayı, sonra yuvarlak yapıp ucunu bağlıyorlarmış.
Yani asıl iç yapımında değil malzemelerdeymiş.
bayanlar yemeklerinize nasıl yağ kullanıyosunuz bide doğal tuz derken şu marketlrdeki kristal limon tuzundanmı bahsediyosunuz :) açıklarsanız sevinirim
ne kadar oldu başlayalı diyete?çabuk kaçamak yapılmış gibi o kadar üzülme canım,robot değiliz sonuçta,alışkanlıklarımız ve damak tadımız var.küçük bir dondurmanın kalorisi çok değildir diye düşünüyorum.
ızgara da yapılıyor her yerde,en azından İzmirde
bu diyette tatlandırıcı ve light ürünler olmadığını biliyorum.bu yüzden ben de dedim ki;benim için sağlıklı beslenmek de önemli ama şu anda önceliğim kilo kaybı,bu yüzden kendimi bezdirmeden,diyetimi uzuun vadede yapabileceğim şekliyle yapıyorum.tatlandırıcı kilo aldırmaz,insülin direnci başlatmaz
sucuk harcı katkılıdır herhalde ama nette çok güzel tarifler var.bulup paylaşırım
zeytinyağ ve tereyağ kullanılıyor.tuz doğal mineralli kristal tuz kullanılması gerekiyor diye biliyorum ama turşulara kullandığımız salamura tuzun da aynı işi gördüğünü söyleyen arkadaşlar var.ben bunu hocaya sordum cevap bekliyorum.bu arada ben doğal mineralli tuz sipariş ettim kendime
baklagiller serbest canım, önceki günden suya ıslatıp yavaş yavaş pişirilmeli diyo hoca.
doyana kadar yiyebilirsin, tabi abartmadan.
bulgura izin var ama kilo verme döneminde önermiyo hoca, koruma döneminde 2-3 kaşık yenebilir diyo.
yiceksen de ölçülü ye.
Kızlar ben de Karatay diyetine başlayanlardanım da aklıma takılan bir şey var. Kitapta da gördüm, hoca akşamları nelerin yenilebileceğini yazmış, ne kadar olması gerektiği yok. Yani misal bir sebze yemeğiyse doyana kadar yiyebilir miyiz? 3 tabak gibi coşkunca bir istekten bahsetmiyorum elbette ama bir tabak dolusu yememizde bir sakınca var mıdır? Bir de meyve ne zaman yemeliyim sizce? Benim en sevdiğim meyve muzdur. Onunda gi değeri biraz yüksek. Yemeden de duramıyorum evde çürüyüp gidiyorlar:) Hocanın diyetini uygulamakta tek zorlanacağım şey omega3. hiç balık seven biri değilim. burnumu tıkayıp yemem lazım resmen.
ızın verılen seylerden doyuncaya kadar yenılebılıyor ,saate de dıkat edın yemek saatlerı onemlı. Merhaba Canan Hanım,Kızlar ben de Karatay diyetine başlayanlardanım da aklıma takılan bir şey var. Kitapta da gördüm, hoca akşamları nelerin yenilebileceğini yazmış, ne kadar olması gerektiği yok. Yani misal bir sebze yemeğiyse doyana kadar yiyebilir miyiz? 3 tabak gibi coşkunca bir istekten bahsetmiyorum elbette ama bir tabak dolusu yememizde bir sakınca var mıdır? Bir de meyve ne zaman yemeliyim sizce? Benim en sevdiğim meyve muzdur. Onunda gi değeri biraz yüksek. Yemeden de duramıyorum evde çürüyüp gidiyorlar:) Hocanın diyetini uygulamakta tek zorlanacağım şey omega3. hiç balık seven biri değilim. burnumu tıkayıp yemem lazım resmen.