Evet yaşım genç ya ben beğendiğim için fikir olarak arada kalmıştım beğenmesem zaten kestirip atardım bu meseleyi de tanımadan olmaz, zaman lazım güzel yorumunuz için tesekur ederimKaç yaşındasınız bilmiyorum ama sanırım daha çok gençsiniz. Evlenirseniz de aşık olarak evlenmeyeceksiniz. Belki ilerde seversiniz bilmiyorum ama ya sevmezseniz ve bir başkasına aşık olursanız? Bilemedim.
Teşekkür ederim inşallah sizde hep çok mutlu olursunuz ama ben kendimi kullandıracak biri değilim kötü çıksa bırakıp gelme potansiyeline sahibim ailemin kapıları her zaman açık ve arkamdalar tabiki nasıl bilemeden gitmek olmaz arastirmak lazim iyi kötü değerlendirme lazım teşekkürle:))
İyice soruştur. Yıllar evvel bir tanıdığımıza göz boyama yapıldı. Meğer oğlan uyuşturucu fln kullanıyormuş. Maalesef çok yaygın. Mecburen daha dış mahallelerde yaşıyorlar ve çevre sıkıntılı oluyor. Türk gençleri de iki kültür arasındalar. Bocalıyorlar ve kullanım yaygın. Kız uyanıktı anlamış bıraktı. Tabii hepai kullanıyor denilemez ama böyöesine bir durumda çok araştırmalı. TanımayıncaMerhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Yaşınız kaç bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim evlilik biraz kısmet işi.Biranda da olabiliyor uzun da sürebiliyor.Önemli olan anlaşabilmek birde mesela ben hissetmiştim o kişi olduğunu siz görüştüğünüzde yada şuan düşündüğünüzde evet bu adam benim ömrümü geçireceğim adam diyebiliyormusunuz buda önemli.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.Evlilik hiç planımda yoktu zaten görücü usulü ama ne desem tamam diyortereddütlerim çok fazla maalesef ve bana acele geliyor haklisiniz özetlemişsiniz hani bi yanım belki kısmet iyi biridir derken bi yanım ise kızım kendine gel ne evliliği sen sosyal gezmeyi seven birisin henüz önünde zaman var saçmalama diyor
Zaten kesin gözü ile baksam sizlere gelip sormam. Ya da kararıma destek almak için yazmadım bi karar vermissem destege ihtiyac duymam arkasında dururdum kararsiz oldugum icin yazdim ve sordum gerçekten fikir almak için yazdım hep derim akıl akıldan üstündür ha merak ediyorsanız şuan itibari ile olumsuz düşünüyorum bende kendime güvenen biriyim merak etmeyin:)Son yorum dedimde buna mecburen birsey yazmak istiyorum.
Bosanmak öyle sanilan kolay birsey degil. "Ailem arkamda nolcak beaa" diye takilma. Cok yipratici bir durum. Üstüne eger hamile kalirsan ne yapacaksin? Cocuk ile gelmek öyle kolay degil. Avrupada babalarin hakkida çok önemli.
Ki sorun sadece bosanma degil, o süreç. Tekrar tekrar deneyipte fayda etmemesi. Yipranman. Yillarin gitmesi,..
Iste degirlendirmek istemen bile bana göre yanlis. Burda yasayan biri olarak diyorum sana, Türkiyeden gelin alan tiplerin, hele böyle acele eden tipler hepsi ama hepsi ayni. Istisnasiz. Yazik edersin kendine iste.
Benim gibi yorum yazanlarada tesekkür edip geçistiriyorsun bir sekilde. Yani aslinda fikir almak adina degil, birazda kararina deste amaçli konu açtin gibi geliyor bana. Umarim bu yazdiklarimizi yabana atmasin. Yol yakinken dönersin.
Yaaaa işte bunları duydukça sadece iyi görünüyor olabilir altında yatan sebepler çok ki acele ediyorlar diyorum ama gerçekten iyi de olabilirler tabi bilemiyoruz ama kararım yorumlardan sonra daha bi netleşti teşekkür ederimİyice soruştur. Yıllar evvel bir tanıdığımıza göz boyama yapıldı. Meğer oğlan uyuşturucu fln kullanıyormuş. Maalesef çok yaygın. Mecburen daha dış mahallelerde yaşıyorlar ve çevre sıkıntılı oluyor. Türk gençleri de iki kültür arasındalar. Bocalıyorlar ve kullanım yaygın. Kız uyanıktı anlamış bıraktı. Tabii hepai kullanıyor denilemez ama böyöesine bir durumda çok araştırmalı. Tanımayınca
Çok teşekkür ederim inşallahYaşınız kaç bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim evlilik biraz kısmet işi.Biranda da olabiliyor uzun da sürebiliyor.Önemli olan anlaşabilmek birde mesela ben hissetmiştim o kişi olduğunu siz görüştüğünüzde yada şuan düşündüğünüzde evet bu adam benim ömrümü geçireceğim adam diyebiliyormusunuz buda önemli.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Yaaaa işte bunları duydukça sadece iyi görünüyor olabilir altında yatan sebepler çok ki acele ediyorlar diyorum ama gerçekten iyi de olabilirler tabi bilemiyoruz ama kararım yorumlardan sonra daha bi netleşti teşekkür ederim
Eğer karşındaki aklı başında biri olsa o da acele etmezki. Bi kızla oğlan birbirini tanısın bakalım anlaşabikecekler mi der kızın huyu suyu ne anlayalım der. Yangından mal kaçırır gibi hemen nişan düğün diyorlarsa bi sıkıntı ararım ben.Yaaaa işte bunları duydukça sadece iyi görünüyor olabilir altında yatan sebepler çok ki acele ediyorlar diyorum ama gerçekten iyi de olabilirler tabi bilemiyoruz ama kararım yorumlardan sonra daha bi netleşti teşekkür ederim
Once sunu yazayim sizin icin demiyorum ama yorumlarda cogunlukla sanki kesin gidecem de kendime destek arıyorum sanmışlar ama öyle birşey yokOğullarını arsız diye tabir ettikleri sevgililerinden kurtarmak için yangından mal kaçırır gibi nikah hemen olsun diyenler var... benim şahit olduğum olaylarda ki kızların birini nişanlısı terk edip eski sevgilisine döndü, diğeri de meğersem ilişkisini hiç bitirmemiş, kızla evlenip sevgilisi ile de devam birlikte olacakmış. Evleneceği kız çok zekiydi, aldatıldığını evlenmeden öğrendi. Sizin durumunuzda bu böyle demiyorum, belki dünya iyisi insanlardır. Zaten ben bazı hemcinslerimin çok cesur olduğunu düşünüyorum, ben birine kolay kolay hemen güvenip evlenemem.
Aynen öyle bende şaşırdım için sordum haklisiniz teşekkür ederimEğer karşındaki aklı başında biri olsa o da acele etmezki. Bi kızla oğlan birbirini tanısın bakalım anlaşabikecekler mi der kızın huyu suyu ne anlayalım der. Yangından mal kaçırır gibi hemen nişan düğün diyorlarsa bi sıkıntı ararım ben.
Yaşın genç okumuşun mesleğin olacak. Hele bi kendi paranı kazan bi çatır çatır ye ondan sonra evlilik düşün derim.Aynen öyle bende şaşırdım için sordum haklisiniz teşekkür ederim
Once sunu yazayim sizin icin demiyorum ama yorumlarda cogunlukla sanki kesin gidecem de kendime destek arıyorum sanmışlar ama öyle birşey yokyanlış anlasilmak ya da kendimi övmek için demiyorum ama güzelliğim var hep soylerler,mesleğim var ailem hep arkamda hem maddi hem manevi bunlar da varken neden ben demedim fakat bi tarafta çocuk hani evlilikte arayacağım özelliklere bakınca iyi gözüktüğü için acaba nasibimde var mi diye düşündüm buraya da sordum hani sadece sordum destek aramadim cunku kararsizdim ama sizde belirtmissiniz belki orda birinden kurtarmak icin apartopar evlenecek bunu pek dusunmemistim yorumlar geldikce insanin gozu aciliyor iyiki buraya yazdim cunku gozum acilsin istedim bende supheleniyordum cunku bu kadar iyi ve israrci olmalarina benim de fikrim olumsuz oldu kararsızlıktan kurtuldum çok teşekkür ediyorumm
Çok haklısınız zaten örnekler hep birbirine benziyor ve korkutucu ben mesleğimi yakıp da el oğluna el açmak istemiyorum şuan zaten netlestim çok teşekkür ederimKuzum bak ben yurtdisina geldim. Burda herşeyden uzakta yeni bir hayat kurmanın ne demek olduğunu biliyorum yani. Görücü usulü bir aday için bu kadar çok şeyden vazgeçme. Pişman olursun. Birde aileme çok düşkünüm diyorsun ama burda çok kadın gördüm istediğin zaman gider görürsün aileni diyerekten evlenen. Şu omuz kaç defa aile hasretiyle yanan başa destek oldu hatırlamıyorum. 20 yıldır buradayım. İlk sene ailesine gönderen Aaaa yeter burda yuva kurdun evini kocanı bil artık diyerek ikinci sene gönderilmiyor.
Bende buna takıldım . Benee yurt dışında yaşıyorum burda doğdum burda büyüdüm ve evlendim çevremdekilerde hep öyle . İlğinç geldi aceba tanıyolarmı aileyi . ( bi orrtamda tanıdım bi kız vardı üni mezunu türkiyeden getirmişler kızı , hemenn hamile kalmış kayınvalidesiyle zorla yaşıyordu ( ayrı ev sözü vermişler ) bunuda türkiyeden biriyle evlendirme sebepleri çocuk burda kime sorsan sorumsuz ipe spaa gelmez biriydi . Kız çok çekti aldı ailesine bıraktı orda kaldı 4/6 ay pasaportunu elinden aldı o süre zatfında telefonu aldı çocukla bıraktı ( çünki sebepte kaynanasıyla kavga etti diye ) çocuk zaten eve haftada bir geliyordu bunu anayla babayla bırakıp gidiyordu . ( güya çalışmaya ) ( çok detaylı bi konuda ) aklıma o geldi . Kız bunları anlattı yardım istedi hatta bi ara piskolojim bozuldu artık dedi . Konsolosluk aracılığıyla ailesine gidicektide korktu çocuğu var diye . Onada demişler her istediğinde git oğlan şöyle varlıklı böyle iyi konu sahibi umarım çok çok iyi tanıyodur aileyi . Ve araştırıp sora bileceği birileri varsa sor kesin .. H Hepgull34Adam yurtdışında ama Türkiyeden kız buluyorlar bulamamışlar mı ona orda helal süt emmiş bir hanım kız :))
Ahah yorumlariniz çok iyi geldi çok teşekkür ederim inşallah sizi de rabbim iyileri ile.karsilastirir yok ille evlenecem diyenlerden değilim ama karşıma iyi birisi çıkarsa neden olmasın diyenlerdenimYok ben sizi o şekilde anlamadımBen de sizin yerinizde olsam acaba nasibimde ki kişi mi, acaba böyle iyi birini geri çevirirsem pişman olur muyum diye düşünürdüm. Burada ki sorun acele ediyor oluşları, siz kaçmıyorsunuz ya.
Bu arada güzelliğin yaşın gençse taktir ediliyor bizim millette, otuzuna gelince, bunu bu yaşta kim alır diyor bizim milletimiz. En acısı da bunu diyen hemcinslerimizAllahtan kimin ne dediğine bakarak hareket eden biri değilim, yoksa düşünsenize evlenmek için evlenir mutsuz olurdum belki.
Siz siz olun önce kalbinizin sesini bir dinleyin sonra da mantığınıza sorun bakalım kalbinizin istediği sizin için doğru mu?
Bu arada eğer mutlaka evlenmek istiyorsanız, ben evlenmeden mutlu olamam diyorsanız, otuzunuzdan önce evlenmeye bakın. Sonradan çünkü her şeyi didik didik ediyor, bu yaşa kadar evlenmedim, o yüzden yüzde yüz her şeyimin uyuşmadığı bir insanla evlenmem diyorsunuz. Ben bunları yazayımda sonradan kafanıza vurup tüh kk üyelerine uyup nasiblerimi tepmeseydim demeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?