• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsizlik.. hanimlar bi el atin lutfen :))

Mesela Türkiyeden almanyaya gelen çoğu kadın almanca öğrenemiyor. Doktora yalnız gidemiyor ve hiç bir işini halledemiyor. Böyle olunca da eşine ve ailesine daha çok muhtaç oluyor. Anlatmak istediğim buydu.
Bu arada benim teyzemde Almanyaya gelin gitti gitmeden kursa yazıldı her işini kendi yapıyor Almancasıda yeterli.. Konu sahibide zaten okumuş bilgili birisi gitmeden o da kursa yazılıp öğrenebilir kendi işlerini halledebilecek kadar olsa yeter orda da geliştirebilir öğrenmek istemeyen öğrenemez eltim 20 yıldır orda bir doktora gidemiyor diğer eltim de 15 sene olmuş şakır şakır konuşuyor yeterki öğrenme isteği olsun

Bu arada benim teyzemde Almanyaya gelin gitti gitmeden kursa yazıldı her işini kendi yapıyor Almancasıda yeterli.. Konu sahibide zaten okumuş bilgili birisi gitmeden o da kursa yazılıp öğrenebilir kendi işlerini halledebilecek kadar olsa yeter orda da geliştirebilir öğrenmek istemeyen öğrenemez eltim 20 yıldır orda bir doktora gidemiyor diğer eltim de 15 sene olmuş şakır şakır konuşuyor yeterki öğrenme isteği olsun

Ben yalnızca kendi etrafımdaki örneklerden bahsettim. Ve konu sahibinin olayında can sıkan durum aceleye getirilmeye çalışan düğün dernek olayı. Karşı taraf daha konu sahibini ne kadar tanımış ne kadar görmüş ki hemen evlenecek? İnsan evleneceği insanla önce konuşup sonra karar vermez mi? Herhalde yurtdışından olduğu için türkiyede ki kızların düşünmeden üzerine atlayacağını düşünüyor. Bu arada şirket diye tabir ettiği işini merak ettim, kaç kişi bünyesinde çalışıyor ki şirketim var diyor? Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Bu arada konu sahibi evlenmemeye karar verdi.

Ben yalnızca kendi etrafımdaki örneklerden bahsettim. Ve konu sahibinin olayında can sıkan durum aceleye getirilmeye çalışan düğün dernek olayı. Karşı taraf daha konu sahibini ne kadar tanımış ne kadar görmüş ki hemen evlenecek? İnsan evleneceği insanla önce konuşup sonra karar vermez mi? Herhalde yurtdışından olduğu için türkiyede ki kızların düşünmeden üzerine atlayacağını düşünüyor. Bu arada şirket diye tabir ettiği işini merak ettim, kaç kişi bünyesinde çalışıyor ki şirketim var diyor? Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Bu arada konu sahibi evlenmemeye karar verdi.
Hakkında hayırlısı olsun .. Bende şu manada dedim yani illa yurtdışına giden birine muhtaç olmaz bilgisiz kalmaz öğrenmek isteyen öğrenir şartlarını değerlendirir eğer bana sorulsa gider misin gitmem eşim Almanya doğumlu şuan gider misin deseler yine gitmem 😂 Türkiye şartları ne olursa olsun tercihim 😁

Hakkında hayırlısı olsun .. Bende şu manada dedim yani illa yurtdışına giden birine muhtaç olmaz bilgisiz kalmaz öğrenmek isteyen öğrenir şartlarını değerlendirir eğer bana sorulsa gider misin gitmem eşim Almanya doğumlu şuan gider misin deseler yine gitmem 😂 Türkiye şartları ne olursa olsun tercihim 😁

Ben de ülkemde yaşamayı arzu etsemde almanyadan türkiyeye gelin gelmem, çünkü burada doğup burada büyüdüm ;) annem arada siz türkiyeden biriyle evlenseniz de hep birlikte türkiyeye yerleşsek diyor ama ben buranın her şeyine alışmışım, başka yerde yapamam gibi geliyor.

Ben de ülkemde yaşamayı arzu etsemde almanyadan türkiyeye gelin gelmem, çünkü burada doğup burada büyüdüm ;) annem arada siz türkiyeden biriyle evlenseniz de hep birlikte türkiyeye yerleşsek diyor ama ben buranın her şeyine alışmışım, başka yerde yapamam gibi geliyor.
[/UOTE]
Doğduğun yer değil doyduğun yer diyorlar ya bende tam aksi doğduğum yer diyorum :)) herkes olduğu yerde mutlu olsun inşallah 😊

Ablam tam da aynı şekilde evlendi, üniversiteden yeni mezun olmuş ataması az bir branş öğretmenliği bitirmişti ve iş bulamiyordu tam o sıralarda görücü usulü evlendiği kişiyle tanıştı, ki almanyada diploma denkliği de geçerli değil Ablam şu an orada lisans mezunu olarak iş bulamiyor çünkü diplomasi geçerli kabul edilmiyor. Dil hiç yoktu, ve sizin gibi kaderini tamamen evleneceği kişiye ve ailesine bıraktı başta çok ilgili harika insanlardi eniştem de yakışıklı mühendis cidden dikkat çeken birisiydi filan. Evlendi gördü dünya kac bucak. O iyilik melekleri gitti seytanliklari çıktı ortaya Ablam az çekmedi vallahi hem eşinden hem eş ailesinden. En sonunda 13 yıllık evliliğini 2 çocukla sonlandırdı. 1 ayda bir insanı ne kadar tanıyabilirsiniz iş güç yok diye yurtdışı cazip geldi diye hayatınızı karatmayin sakın. Oralarda yok muymus kız da ta Türkiye'ye kadar gelip kız bakıyorlar var o işte bir sakatlık demedi demeyin

Ablam tam da aynı şekilde evlendi, üniversiteden yeni mezun olmuş ataması az bir branş öğretmenliği bitirmişti ve iş bulamiyordu tam o sıralarda görücü usulü evlendiği kişiyle tanıştı, ki almanyada diploma denkliği de geçerli değil Ablam şu an orada lisans mezunu olarak iş bulamiyor çünkü diplomasi geçerli kabul edilmiyor. Dil hiç yoktu, ve sizin gibi kaderini tamamen evleneceği kişiye ve ailesine bıraktı başta çok ilgili harika insanlardi eniştem de yakışıklı mühendis cidden dikkat çeken birisiydi filan. Evlendi gördü dünya kac bucak. O iyilik melekleri gitti seytanliklari çıktı ortaya Ablam az çekmedi vallahi hem eşinden hem eş ailesinden. En sonunda 13 yıllık evliliğini 2 çocukla sonlandırdı. 1 ayda bir insanı ne kadar tanıyabilirsiniz iş güç yok diye yurtdışı cazip geldi diye hayatınızı karatmayin sakın. Oralarda yok muymus kız da ta Türkiye'ye kadar gelip kız bakıyorlar var o işte bir sakatlık demedi demeyin
Is güç yok diye değil benim okuduğum özel bir üniversite ve bu üniversite kendi öğrencilerine kendi hastanesinde öncelik tanıyor iş yok demedim sadece devlete memur olma yani atanma ihtimali zor dedim cazip gelen yurtdışı değil ailesinin ilgili olması çocuğun ilgili olması tip olarak iyi olması felandi kastettiğim böyle iyi aileye denk gelir miyim bidaha vs ama düşününce böyle kendi hayatımı emeklerimi riske atamayacağıma karar verdim bir de burda tecrübeli insanlardan akıl almak istedim yani o ilgili insanlar sonradan degisedebilir çok haklısınız riske girmeye değmez

Kesinlikle katılıyorum kendime güvenen biriyim dil öğrenme konusunda sknti çekmem çalışan isteyen herkes başarır. hani orda köşesine çekilip içine kapanacak biri değilim ya da aile kötü çıktı diye aman kocamdır kaderime raziyim demem çeker gelirim :D ama hayatımı riske atmaya değmez gitmeme kararı aldım :D

Çok güzel açıklamışsınız.’’oradakiler onu beğenmemiştir’’ diyenler burada kileri nasıl biliyor acaba?Herkesin kendi kriteri var mesela benim eşim eğitimli olmasaydı tanışmazdım bile çünkü benim için bir kriter.Ailesi ile kalabalık bir yaşantısı olsaydı yine yanaşmazdım.Şartları uygun olduğunu düşündüğüm için görüştüm.Kısa süre de evlilik olayına gelince ilk evliliğimde uzun süre ilişkimiz oldu aynı okulda okuduk çok uzun zaman geçirdik filan ama 3 ayda bitirme kararı aldım.Demek istediğim hiçbir şey genelleme yapmaya uygun değil.
Kesinlikle genelleme yapmak uygun değil çünkü her insan bir değil haklisiniz

Bende memurdum istifa ettim geldim o kararı verebilmek çok zor.Bir senede bütün Avrupa’yı gezdim😅Tamamen şans
O da diyordu gezeriz istediğin ülkeyi vs kim bilir belki de anlattiklari kadar iyi birisidir fakat kötü çıkma ihtimali de göz önüne alacak olursam bu diğer yorumlar felan derken ben gitmeme kararı aldım o riske giremeyeceğimi düşündüm:D size de bir ömür mutluluklar diliyorum

Çok güzel mesleğiniz var neden dil öğrendikten sonra çalışamıyorsunuz onu anlamadım? Diplomanız muhtemelen orda tanınır.
1 ay tanıdığın biriyle evlenmek remen cahil cesareti. Aşık olsan evlen diyenler olmuş bence aşık olduğun biri bile olsa en az 1 yıl tanımadan kesinlikle evlenme.
Bir ayda hemen evet diyeceğim demedim zaten aşık olsam bile ben bir ayda evlenmem sadece zaman verip tanısam mi diye sormustum

Haklısınız büyük risk ama benim kuzenlerimin çoğu bu şekilde evlendi yurt dışındalar bir elleri yağda bi elleri balda eşleride çok iyi çıktı benide istemişlerdi zamanında yurt dışından çok kişi bende sizin gibi düşündüm okucam meslek sahibi olcam yurt dışı istemiyorum dedim şimdi memurum 3500 TL maaş alıyorum ve pişmanmıyım evet çok pişmanım keşke değerlendirseydim gelen taliplerimi :KK43:
Ahah işte tam olarak bu pişmanlığı yaşamaktan korktuğum için buraya yazma ihtiyacı hissettim ama çoğu sanki kesin evet diyecek misim gibi konuşuyor ben sadece akıl danışıp tecrübeli insanlara fikir sormaya geldim kararım olumsuz yönde suan çünkü riske giremicem pişman olacak olursam da şunu tekrarlarım artık çok isteseydi o Türkiye 'ye yerleşirdi neden ben fedakarlık yapayım ki :D

Çok dikkatli olun. Orada işler karıştıran erkekleri tr den evlendirebiliyorlar. Bir bağımlılığı olabilir, yabancı bir kadınla olmadık şeyler yaşamış olabilir, çocuğu bile çıkabilir. Saçma sapan bir karakteri olabilir. Ben de yurtdışına gelin geldim tek şartım eğitim almak ve çalışmaktı. Size bunu öneririm. Bir kaç yıl dil öğrenir bir kaç yıl denklik almaya çalışırsınız ama hangi ülkeye gitseniz çok değerli bir meslek mesleğiniz. Çok iyi şartlarda çalışıp iyi para kazanabilirsiniz. İyi aile olabilir ama vaatlerine çok kanmayın derim. Mantıkla yaklaşın yani.
Yorumunuzu çok beğendim her ihtimali düşünerek yazılmış:KK200: bende zaten onlara en başında bu şartı sundum kabul ettiler zaten daha ben demeden kendisi demişti denklik al yardımcı olurum diye fakat ailemi de düşünerek gitmeme kararı aldım umarım yanlış bi karar değildir hayırlısı olsun

Bir sekilde denklik alirsiniz ama hem zaman gerek hem de dil bilmeniz gerek.

Ben de evlenip farkli ulkeye gittim. Sonra o ulkeden de tasindik farkli bir ulkeye 😂 2 yillik evliyim duzenim oturmadi daha.

Ama ailesinin oldugu ulkeye gelin gidecek olsaydim muhtemelen evlenmezdim ne yalan soyleyeyim. Bilmiyorum neden ama kendimi cok yalniz, boynu bukuk hissederdim. Onun ailesi istedigi gibi gelip gidecek evime - ki haklari - ama benim ailemden kimse yok.. Garip bir his olusuyor icimde dusununce..

Bir de neden Turkiye'den? Bu biraz rahatsiz edici acikcasi.

Merhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Hem meslegini birak hem aileni iyimisiniz siz neden böyle bişey yapacaksınız ki önünüze ne kısmetler cıkar niye hayatınızı mahvediceksnz

‘’bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim‘
Eşimle tanıştığımda aynı sizin gibi düşünmüştüm.Bende görücü usulü evlendim ve işimi gücümü herşeyimi bırakıp yurt dışına geldim.Biraz deli cesareti isteyen birşey bence.Eğer umduğum gibi olmasaydı işim çok zordu çünkü.Çok şükür pişman olmadım ama zor bir karar.Sana tavsiyem herşey yolunda gitse evlenmeden önce yaşayacağın yeri gidip gör.Birde ailesiyle yakın mı yaşayacaksın?Çünkü genelde bu şekilde yaşıyorlar.Mesela işk başta böle bir durum olsaydı ben gelmezdim geldikten sonra da gördüğüm kadarıyla aile ile iç içe yaşayanlar çok sorun yaşıyor.İç içe yaşamaktan kastım aile binası.Bu kadar aceleci olmalarının altında birşey aramaya gerek yok bence benim eşimde ailesi de herşeyi bir an önce yapmak istedi 6-7 ay içinde de oldu
Sizin durum ile benzer durum benimkisi ne güzel mutlu olmuşsunuz Rabbim hep mutlu etsin :KK200: fakat ben gitmeme kararı aldım gelen yorumların çoğu olumsuz yonde bu durum gozumu korkuttu cunku kotu cikarsa cok pismanlik cekerim bu riske girmekten korktum :D

Bir sekilde denklik alirsiniz ama hem zaman gerek hem de dil bilmeniz gerek.

Ben de evlenip farkli ulkeye gittim. Sonra o ulkeden de tasindik farkli bir ulkeye 😂 2 yillik evliyim duzenim oturmadi daha.

Ama ailesinin oldugu ulkeye gelin gidecek olsaydim muhtemelen evlenmezdim ne yalan soyleyeyim. Bilmiyorum neden ama kendimi cok yalniz, boynu bukuk hissederdim. Onun ailesi istedigi gibi gelip gidecek evime - ki haklari - ama benim ailemden kimse yok.. Garip bir his olusuyor icimde dusununce..

Bir de neden Turkiye'den? Bu biraz rahatsiz edici acikcasi.
Evet tum ailesi orda hatta :D bende cocugum olursa kendi ailemden uzak buyur buna uzulurum hep onun ailesi ile yan yana, yanımda birisi annesine sarilsa ben ağlarım özledim diye duygusalım da :D ben vazgeçtim zaten hani iyi bi kısmet olabilir mi tanısam mi acaba diye düşünürken kararım olumsuz oldu

Söylediklerimi üzerinize mi alındınız bilemedim... Bu kararlılık ile devam ederseniz güzelce konuşmaya da başlarsınız.
Almanca dili zordur, burada doğmuş olmasan sonradan öğrenebilir miydim bilmiyorum.

Buraya gelen suriyeliler nedense kısa bir süre sonra mükemmel bir şekilde cümle kuruyorlar. Şaşırıp kalıyoruz. Dil konusunda yatkında olmak lazım diye düşünüyorum. Almanca konuşamayan hanımlar hep onlardan bahsedip, onlar öğreniyor biz neden öğrenemedik bu zamana kadar diyorlar.

'Bir taraftan markette filan denk geldiğim Türk ler var buradakileri geçtim Türkiye’de görsek yadırgayacağımız davranışlar sergiliyorlar." Bu cümleniz ile ne demek istediniz anlamadım, pozitif bir şey mi yapıyorlar negatif bir şey mi?

Bu arada siz mutlusunuz diye her almanyaya gelen mutlu olamıyor. Burada da genelleme yapamayız. Sizin için güzel sonuçlanmış olabilir ama konu sahibinin olayında bir tuhaflık var. Siz sizin yaşadıklarınızdan dolayı yola çıkarak yorum yapıyorsunuz biz de görücülerin davranışına göre. Size de yangından mal kacırır gibi hemen düğün derneği kuralım demeleri garibinize gitmedi mi?
Yok üzerime alınmadım açıklama yapmak istedim sadece.Valla benim eşimde hemen evlenelim moduna girmişti ama bir gariplik çıkmadı😅Dediğiniz gibi genelleme yapılmamalı diye düşünüyorum.
Evet suriyeliler çok daha başarılı dil konusunda nereye gitseler
O da diyordu gezeriz istediğin ülkeyi vs kim bilir belki de anlattiklari kadar iyi birisidir fakat kötü çıkma ihtimali de göz önüne alacak olursam bu diğer yorumlar felan derken ben gitmeme kararı aldım o riske giremeyeceğimi düşündüm:KK70: size de bir ömür mutluluklar diliyorum
Hislerini dinle hayattan ne istediğine karar ver eminim doğru bir yola çıkarır Allah.Birinin seçimi kötü sonuçlanmıştır,birinin seçimi iyi sonuçlanmıştır kader,kısmet yada şans.
Bana güzel gelen hayat belki başkasına güzel gelmez.Hakkınız da hayırlısı olsun

Is güç yok diye değil benim okuduğum özel bir üniversite ve bu üniversite kendi öğrencilerine kendi hastanesinde öncelik tanıyor iş yok demedim sadece devlete memur olma yani atanma ihtimali zor dedim cazip gelen yurtdışı değil ailesinin ilgili olması çocuğun ilgili olması tip olarak iyi olması felandi kastettiğim böyle iyi aileye denk gelir miyim bidaha vs ama düşününce böyle kendi hayatımı emeklerimi riske atamayacağıma karar verdim bir de burda tecrübeli insanlardan akıl almak istedim yani o ilgili insanlar sonradan degisedebilir çok haklısınız riske girmeye değmez
Aa çok güzel işte devlete atanma durumunu ilerleyen zamanlarda düşünür şimdilik üniversitenizin size sunduğu imkanları kullanırsınız, denk gelir canım neden denk gelmesin bence varı yoğu ardında bırakıp gitmeye değmez

Kesinlikle katılıyorum kendime güvenen biriyim dil öğrenme konusunda sknti çekmem çalışan isteyen herkes başarır. hani orda köşesine çekilip içine kapanacak biri değilim ya da aile kötü çıktı diye aman kocamdır kaderime raziyim demem çeker gelirim :KK70: ama hayatımı riske atmaya değmez gitmeme kararı aldım :KK70:

Senin yerinde olsam, inglizcemi ilerletirim ve canada yada amerikaya giderdim, mesleğimi orda yapardim. Staj ile yüksek lisans ile yada her neyse. Eğer yurtdişina gideceksem, kendi şartlarimda giderdim.

Yani eğer gitmek istiyorsan yurtdişina, en mantiklisi o bana sorarsan.

Back