Kararsizlik.. hanimlar bi el atin lutfen :))

Yurt dışında yaşıyorum, annem sizin gibi yapmış, arkadaşlarımdan da sizin gibi yapan var. Genelde sonu pişmanlık neden derseniz, beni çalıştırmaz diyorsunuz sizi çalıştırmayan sizi dil kursuna da göndermez ehliyet kursuna da göndermez ve köle gibi onlara bağımlı yaşamak zorunda kalırsınız.. Ailenize bağlıysanız kendinizi böyle bir bilinmeze atmayın derim inanın bana buradaki Türk ailelerinin mantığı Türkiyeden gelin bulalım sözümüzden çıkmasın, ailesi uzakta olsun başımız ağrımasın..herkes aynı demiyorum belki o aile iyi bir ailedir ama bu risk alınmaz.

Canım bence burası pek böyle kararlar için sağlıklı, faydalı olmuyor en azından bütün yorumları okuduktan sonra karar vermiş olamazsın eminim bundan. Çünkü her insan her kadın kendi hayat tecrübesine kendi gördüklerine duyduklarına göre yorum yapıyor bana göre genellemek çok yanlış.

Birisi kötü bi örnek görmüştür onu anlatır onu savunur ama her insan farklıdır nasıl parmak izleri asla aynı olmuyorsa yaşananlar da evliliklerde asla aynı olamaz.
Çünkü seni tanımıyoruz mutlu edecek sebepleri bilemiyoruz, taliplin olan insanı görmedik ha görmüş olsak da yine de hepimizde ayrı bi şey uyandıracaktı.

Evlilikdeki huzur bana göre ne kadar uzun tanımaya, zaman geçirmeye ya da her şeyi tek tek hesaplayıp kurallara vs hiç bir şeye dayanmıyor.
Ama tabiki temel şeyler vardır bunları öğrenmeliyiz. Bunları öğrenmiş ve mantıklı içine sinen şeyler olmuş ki gayet doğal etkilenmen.

Eğer yurt dışını göze alamayacak karekter de olsaydın ihtimali düşünemezdin bile belli ki engel yok aile de destekçi sorun yok bu konuda da.

Oradakiler bu adamı beğenmez diyen arkadaşlara gelince de sonuçta bu aile Türk ve kültürlerini geleneklerini korumaya çalışıyorlar ve sonuçta oradakilerle yaşam şeklimiz çok farklı gönüllerininde memleketlernde yaşamış ahlaklı eğitimli bi kızdan yana olması çok normal.

Son olarak acele etmeleri heyecanlı hevesli olmalarına bağlıyorum ailenin acele etmesi mesele degik ama eş adayı arkadaşın acele etmesini iyi gözlemle neler yaşamış zamanını nasıl geçirmiş çok önemli tipi de iyi diyorsun parası da var bu yaşa kadar naptı boş durdu mu bakalım öğren bunları. Hakkinda hayirlisi olsun canım inşallah çok zor kararlar.

Ehliyeti bana kendileri sordu ve burda ehliyet neden almadım ona bile çok şaşırdılar ehliyet, dil kursu konusunda sıkıntı yaşayacağımi sanmiyorum o kadarını anladım ama yine de benim fikrim olumsuz çünkü üstteki yorumlarda geneli köprüyü geçene kadar demiş haklılar kendimi bilinmeze atamam kararsızlıktan çıktım ben

hepde su yurt disinda yasayanlarin maddi durumlari süper ötesi iyi ve kendi sirketleri var...... bilemedim..... sor bakim borcu ne kadarmis.....

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Amin inşallah evlenirsek merhametli ve bize saygı duyan biriyle evleniriz. Ben de bugüne kadar istediğim gibi biri olmazsa evlenmem dedim durdum. Hattta allahım baba evimde ki rahatlığı bana aratmayacak bir evlilik nasip et diyorum. Bu yaşa kadar evlenmediğim için bana acıyanlar çabala internetten bul diyorlar Koca hiç bir şey yapmadan bulunmazmış, kızlar iyisini kapıyormuş. Bana dullar yaşlılar gelecekmiş, sanki onlar gelince ben evlenmek zorundaymışım gibi bir algı Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var.. ailemle mutluyum, arkadaşlarımla rahat rahat geziyoruz. Bana rahat batmadı henüz

Yorumunuz çok güzel ve haklisiniz tam olarak benim de hissiyatımi döktünüz denebilir hani neden ben demiyorum çünkü kendime eğitimime güzelliğine güveniyorum dediginiz gibi ailesi de çok heyecanlı bide cana yakınım ondan sevdiler de istediler hersey olabilir dedikleri gibi aile kötü de çıkabilir bu bir risk ve benim gözüm korktu bu riske girmeye değmez diye dusunuyorum

Isteyen elbet vardır maddi acıdan iyi ve dış görünüş olarak iyi birisi aile de aynı şekilde ama başka şeyleri varsa bilmediğim ona bisey diyemiyorum:))

dis görünüsü iyi ve maddi durumu iyi, ama yasadigi yerde ask yasayarak degilde tanimadigi bir insani görücü usulu istiyor es olarak.... ordaki kizlara kiran mi girmis? yada istenmeme sebebi neymis kizlar tarafindan?

hepde su yurt disinda yasayanlarin maddi durumlari süper ötesi iyi ve kendi sirketleri var...... bilemedim..... sor bakim borcu ne kadarmis.....
Yok maddiyat konusunda yalan söylemiyorlar ona eminim merak etmeyin çünkü bizde az çok araştırdık aileyi ya ama onun mali sonuçta ben mesleğimi onun için bırakamam kimse için bırakamam yorumlardan gözüm korktu

Bak senle aşağı yukarı yaşıtız şuan bende evlilik kararı aşamasındayim o yüzden çok yoruyorum kafamı bunlara. Yıllarca flört edenler de yazıyor bu siteye hayatım zindana döndü aldatıldım vs. Evlilik zaten risk yani sen karşı komşunla evlensen de risk,8 sene ilişki yaşasanda. Ama bu değil ki bodoslama dalalım adam saygısız olsun adam işsiz olsun değil.

Belli şartlara uygun olmalı sende tek eksik görüyorum. Oda adayı tanımak. Zaman ver kendine güzelce de konuş. Aceleye gerek yok. Zaten konuşmalardan anlaşılır adam senle ailesi istiyor diye evlense ilgili olamaz, konuşamaz içinden gelmez bazı şeyler gözlemle canım üniversite mezunusun anlarsın bi şeyleri.

dis görünüsü iyi ve maddi durumu iyi, ama yasadigi yerde ask yasayarak degilde tanimadigi bir insani görücü usulu istiyor es olarak.... ordaki kizlara kiran mi girmis? yada istenmeme sebebi neymis kizlar tarafindan?

Herkesin görüşü aşık olarak evlenmek mi sanıyorsunuz belki fazlaca inançlı haram olarak görüyor belki bu adam mutluluğu ailesine uygun bi kızla evlenmekte bulacak

Bende hep öyle diyorum baba evindeki rahatlığı aratmaz inşallah o yüzden karşıma gelecek insana sadece aşk olarak bakmam her acıdan değerlendiririm ama bu kendimi riske atarak olmaz tek taraflı fedakarlık ile de olmaz anladım

Ben yurt dışında yaşıyorum burda doğdum burda büyüdüm ve evlendim çevremdekilerde hep öyle . İlğinç geldi aceba tanıyormusunuz aileyi .başka birilerinede soruşturun illaha iyi olduklarına değil ama bu bile zor çevre lazım .. sizi vazgeçirmek veya karamsarlığa itmek değil amacım ama şunu paylaşmak istedim ;
bi orrtamda tanıdım bi kız vardı üni mezunu türkiyeden getirmişler kızı , hemenn hamile kalmış kayınvalidesiyle zorla yaşıyordu ( ayrı ev sözü vermişler ) bunuda türkiyeden biriyle evlendirme sebepleri çocuk burda kime sorsan sorumsuz ipe spaa gelmez biriydi . Kız çok çekti aldı ailesine bıraktı orda kaldı 4/6 ay pasaportunu elinden aldı o süre zatfında telefonu aldı kızı boşver adam çocuğunuda bıraktı sonra geri getirmeye gitti . Eğer tek başına çıkıp gelirsen çocuğu sana vermem dedi ( haklar çok katı burda ) bebek burada doğdu için babası izin vermesse çıkış yapamaz ) adam zaten eve haftada bir geliyordu bunu anayla babayla bırakıp gidiyordu . ( güya çalışmaya ) ( çok detaylı bi konuda ) aklıma o geldi . Kız bunları anlattı yardım istedi hatta bi ara piskolojim bozuldu artık dedi . Konsolosluk aracılığıyla ailesine gidicektide korktu çocuğu var diye . Onada demişler her istediğinde git oğlan şöyle varlıklı böyle iyi konu sahibi umarım çok çok iyi tanıyodursundur aileyi . Ve araştırıp sora bileceğin birileri varsa sor kesin ..ama sanki sen çok olumlusun gibi geldi bana .

Aynen öyle adam kötü çıkacaksa zaten karşı komşumu alsam o da kötü çıkacak bunu bilemeyiz kimse bilemez ve dedigim gibi cocuk benim icin ilk ucakla Türkiye'ye cikti geldi ince ve nazik biri kocaman güllerle geldi her seferinde istediği çok belli dmeek istediğim ailesi için değil kendisi çok istiyor bende yanlis anlasilmasin ama kendime güvenen biriyim hani bu yüzden neden ben diye cok sorgulamadım evet anlıyorum az çok ama uzak olması ve oraya gidince değişen insanların hikayelerini okuyunca fikrim olumsuz olarak netleşti nasip tabiki de umarım senin de gönlüne gore olur hersey

Herkesin görüşü aşık olarak evlenmek mi sanıyorsunuz belki fazlaca inançlı haram olarak görüyor belki bu adam mutluluğu ailesine uygun bi kızla evlenmekte bulacak

görücü usülune asla karsi degilim.

ama yurt disinda yasayan biri diyelim ki mesela dediginiz gibi inancindan dolayi görücü usulu istiyorsa yasadigi yerde de birini bulur kendi inanci fikri ve ailesine göre. ne saniyorsunuz siz, yurt disinda yasayan her kiz laylaylom yasayip o parti senin bu disko benim alkok sigara bilmem ne yaparak mi yasiyor saniyorsunuz? her tür insan var burda bizim milletimizden. bana yurt disinda yasayan birinin türkiyeden bu sekilde evlenmesi biraz garip geliyor. neden diye sorduruyor.....

nasil eminsiniz?

Haklısınız illaki bi durup düşünmek lazım ömürlük karar..

Yok yok ben sadece ailenin olumlu yönlerini anlattım sizlere o yüzden herkes çok olumlu sandı ben kararsızdım olabilir de olmayabilir de diye ama suan netleşti zaten evet çıkıp gelmeye kalksam çocuğum orda kalır ayyy düşüncesi bile korkunç ben yapamam çok istiyorsa kendi gelir istemiyorsa keyfi bilir

Ay biri gecen boşandırtan kk hanımları diye konu açmıştı ya, şimdi de genç kızların evlenmesini engelliyorlar demesin birileri

Hangi ulke? Hemsirelik illada tek ulkede yapilabilen meslek degil sonucta. Turkce ogretmeni desem neyse.

Adam yurtdışında ama Türkiyeden kız buluyorlar bulamamışlar mı ona orda helal süt emmiş bir hanım kız :))
Benim çevremde bir çok tanık olduğum olay.! Ya uyuşturucu bağımlısı ya alkol, bir defosu var yani ailenin ilk aklına gelen gözü açılmamış dil yol bilmeyen bir gelin almaları olur çünkü gelince bisey yapamaz adam etmeye çalışır v.s v.s iyi araştır soruştur hakkında hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…