Okursun istiyorsan burada diyor ailesi ehliyetini al istedigin gibi gez diyor hani dusunce yapilari iyi gibi duruyor imkan var aslında orda çok da yalniz olmayacağım bizim de bikac akraba var orada tanıdık:)) kendi akrabamız da gelip gör istiyorsan diyorlar da kısmet bakalimİmkanın varsa vize alıp yazın bi gidip yaşadığı yeri çevresini mi görsen önce acaba. Anladığım kadarıyla senin de biraz için ısınmış gibiMesleğin için de bildiğim kadarıyla yurtdışındaki üniversitelerin diplomanın oradada geçerli olup mesleğini yapabilmen için denklik sınavları var. Yani mesleğini de yapabilirsin. Ama biraz tanı derim ben, hayırlısı olsun inşallah.
Haklisiniz aslında yorumunuz için cook tesekkurlerDeli divane aşık olsan neyse,
Gittiğin yerde okur, orada hayat kurarsın aşkının peşinden git falan diyelim de,
Görücü usulü.
Adamı ne kadar tanıyorsun ki hayatını ellerine teslim ediyorsun?
Okursun istiyorsan burada diyor ailesi ehliyetini al istedigin gibi gez diyor hani dusunce yapilari iyi gibi duruyor imkan var aslında orda çok da yalniz olmayacağım bizim de bikac akraba var orada tanıdık:)) kendi akrabamız da gelip gör istiyorsan diyorlar da kısmet bakalim
Yorumunuz için tesekkur ederim :)
Ilk etaapta asiri üstüme düşüyorlar ailesi dahil tecrübesizim akıl akıldan üstündür dedim sizlere sormaya geldim :)
Kesinlikle aceleye getirmek istiyor onlar ama böyle meselenin acelesi olmaz iyice olcup tartmak lazim haklisinizBiraz daha ağırdan alıp araştırın diyorum aceleye getirmeyin .
Bende bundan korkuyorum Allah yardimcisi olsun boyle örnekler de çok maalesefBenim eltilerim yurtdışına gelin gitmiş görücü usulü ilk zaman çok çok iyilermiş sonra yani kızı alıp gurbete götürdükten sonra dışarı çıkma yasağı aileyi arama yasağı bile koymuşlar ona göre yani :) tabi yinede hakkınızda hayırlısı olsun
Merhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Yorumunuz icin cok tesekkur ederimO zaman önce bi git gör, burada dil kurusuna git yapabilecek misin şartları nasıl ortam nasıl iyice değerlendir kararını ondan sonra ver. Aceleye hiç gerek yok, kısmet dediğin gibi:)
Bende yurt dışına gelin geldim kimsem yok burda .. gurbet çok zor ama alışıyorsun bir şekilde.. çocuklar filan olunca zaman şu misali geçiyor.. ben 18 sene oldu şimdi daha şanslı nesil whatsap görüntülü arama .. uçak şirketi çoğaldı uygun fiyata bilet bulma.. gibi .. eğer gerçekten eş adayı ile anlaşırsan ve senin için hayırlısı ise olsun derim benMerhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Hemsireyim ozel hastanede is bulmak benim için kolay çünkü okuduğum üniversitenin kendine ait hastanesi var öğrencilerine öncelik taniyor fakat orda diploma denklik isteyecek baya sıkıntı yani yoksa benim Türkiye de düzenim var ve bu düzeni bozmaya değer mi meçhulevlilikte her iki birey de kendi düzeninikurmuş olurlarsa birbirlerinin hayatlarında ortak bir paydada buluşuyorlar..
Ama siz
Aile vs çok zor geldi mi size de ben çok duygusal biriyim de o yüzden soruyorum :)Bende yurt dışına gelin geldim kimsem yok burda .. gurbet çok zor ama alışıyorsun bir şekilde.. çocuklar filan olunca zaman şu misali geçiyor.. ben 18 sene oldu şimdi daha şanslı nesil whatsap görüntülü arama .. uçak şirketi çoğaldı uygun fiyata bilet bulma.. gibi .. eğer gerçekten eş adayı ile anlaşırsan ve senin için hayırlısı ise olsun derim ben
Yorumunuz için çok teşekkür ederim evet dediğim giibi görünüşte iyiler ama sonrası nasıl olur bilemiyorum bu yüzSakın sakın diyeyim canım bak.
O istediğin zaman aileni görürsünler lafta kalır.
İşin yok, maddi güvencen yok, yedi sülalesi orda..
Ay bana fenalık bastı okuyunca.
Hayır aşkından da olup bitmiyorsun..
Amaç ne..
Nerden biliyorsun ailesinin senin gözünü boyayıp bir an önce seni oraya almak için çok iyi davranmadiklarini.
Bu zamanda tanıyıp bildiğine güven yok, hiç tanımadığın birine nasıl cesaret edersin.
Ben edemem..
Hakkında hayırlısı olsun.
Sorduk bizim de orda tanıdıklarımız var herkes çok iyi diyor :) zaten bu yüzden kafam karıştı ki ben yoksa kolay kolay evlilik düşünen biri değildimVede bayağı bir geniş araştırmak lazım mesela size tavsiye edenlerin dışında birilerine de sorun.Evlilik bu dönüş o kadar kolay olmuyor malesef .Hakkınızda hayırlısı olsun.
Başlarda tabiki zor ama alışıyorsun zamanla ..bende ikiz kızkardeşim var asla ayrılmam ben yurtdışı asla demiştim büyük konuşmuşumAile vs çok zor geldi mi size de ben çok duygusal biriyim de o yüzden soruyorum :)
Anlatayım da hemcinslerime ibret olsun. Bizim tanıdıklar Avrupa da yaşıyor. Türkiyeden kiz bakiyorlar neyse çok hanım tam istedikleri gibi ev kızı buluyorlar. Aile çok beğeniyor. Olanla gorusturuyorlar hepsi telefon üstünden ilerliyor. Oğlan kıza diyor ki "ben istemiyorum ailem zorluyor, sende ıstemedıgını söyle". Sonra kızın ailesi şok oluyor.. Bitirdiler. Orda birsuru kız var, yaşam tarzı farklı, her şeyleri farklı,ayrica adamın gerçek yüzünü bile bilmiyorsun. Riske girme. Çalış atan kendi ekmeğini kazan. Ayaklarının üstünde dur önce evliliğe de sıra gelirIsteyen elbet vardır maddi acıdan iyi ve dış görünüş olarak iyi birisi aile de aynı şekilde ama başka şeyleri varsa bilmediğim ona bisey diyemiyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?