Yok zaten tanımadan nişan yapmam ailem her konuda çok şükür arkamda onlar da az cok benim ailemi tanıdılar öyle bir durumda ailem bırakmaz beni oralarda hani herşeyi düşünmek lazım iyi gözüküp kötü de çıkabilir ya da gerçekten çok iyi olabilir bilemiyoruz tabi hayırlısı olsun yorumunuz için çok tesekkur ederim
Ee nasil taniyacaksin? Adamlar hemen nisan istiyorlar. Ailen iliski yasamani onaylayacaklarmi?
Belli ki evet diyeceksin ve gideceksin ve kendine çok yazik edeceksin.
En basit adamin ailesi bu kadar merakli olmasi, isin içinde olmasi senin kafanda alarm sesleri çaldirmali. Bu kadar dominant bir aile sana çok zorluklar yasatir yurtdisinda.
Benim annemde yurtdisina gelin geldi ve çogu gelin ve damat gidenler hep mutsuz oluyorlar. Dilini kültürünü bilmiyorsun. Doktora gitmek istersen, disariya gitmek istersen hep çoçuk gibi illa baska bir yetiskinle gitmek zorundasin. Misafir gelince bile herkes oranin dilini konusuyor. Kadinlara ek baski bide hizmetçi gibi davranmak oluyor. Kaynanaya mecburen itaat ediyorsun.
E malum is yok güç yok,senin ile evlenme nedeni zaten o. O evi tek basina döndüreceksin. Yemegini, temizligini yapacaksin. Sonra çoçuk yap, okul ile iletisim bile kuramiyorsun çünkü dil halen ögrenmis olunmuyor ve yillar böyle geçip gidiyor.
Ha buda iyi senaryo. Kötüsünde adam aldatiyor yada kumar oynuyor.
Yani avrupada dogup büyümüs bir adam. Yani burda gelismisligin, modernligin göbeginde olan adam. Olmazsa bile halen onca Türk ailesi var. Ve yine israr ile Türkiyede, hiç tanimadigi kadin ile hemen evlenmek derdinde.
Bu gerçekten sana hiç yanlis gelmiyor mu?
Hep "hayirlisi olsun" diyorsun da, kararini vermis duruyorsun. Umarim cidden mutlu olursun ama ben açikçasi pek sanmam.