• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık - Görücü

Selam kızlar,

Bir derdim var ama işin içinden bir türlü çıkamıyorum.
Yakın bir aile dostumuz var. 20 senedir tanışıyoruz. Bu aile oğluna beni istiyormuş. Fakat ben oğluyla daha önce hiç konuşmamıştım.
Bir defa yemeğe çıktık, bir defa da ailece görüştük.

Oğlan benin gözlerimin içine bakarak konuşuyor, birşey döktüğümde bana hemen peçete getirdi falan. Böyle bir kaç zarifliği oldu. Görüntü olarakta uzun boylu, yakışıklı.
Fakat konuşması biraz sert. Bunu bilinçli mi yapıyor, veya biz yurt dışında doğup büyüdüğümüz için türkçesi mi zayıf anlamadım.

Bu aile dine çok bağlı. Bir defa görüşmeyle söz yapalım diyorlar.
Bende dinime bağlıyım ama bir kac defa buluşmadan nasıl tanıyabilirim ki? Ben biraz gezelim birseyler yapalım isterdim. Ama erkek tarafı öyle davranınca bende hadi bir daha buluşma ayarlayalım diyemiyorum.

Oğlanda çok istiyormuş. Bende buluşmada sormuştum. Ailenin isteğiyle mi görüşmek istedin, yoksa kendin istediğin için mi görüşüyoruz dedim.
Ben istemesem neden geleyim. Ailem beni hiç birşeye zorlayamaz ki diye sert çıktı.

Ailesiyle bize geldiklerinde de kız kardeşine sert konuştu.

Sizce ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?

Not: aramızda eğitim farkı da var. Benim 2 üniversite diplomam var, o meslek yaptı. Maddi açıdan ikimizin de sorunu yok
Iliskinizi zamana yaymaniz daha dogru olacaktir diye düşünüyorum. Tabi bir insanla ayni evin içine girmeden ne olduğu bilinmiyor. 10 sene görüştüm esimle ama bilmediğim ne cok huyu varmış ayni sekilde benim de... Ama sizin icin onemli olan ozellikleri, olmazsa olmazlarinizi yakalayabilirsiniz. Acele etmeyin

Bunun dindarlıkla hiç ilgisi yok yeterince görüşmeden içinize sinmeden kimseye evet demeyin.
Adam sert mi kaba mı vakit gecirmeden asla anlaşılmaz. Hele de bir görmede yüzük takalım diyen aile acaba birseyler mi saklıyor diye düşündğrmeli. Dikkatli olun derim.
Ne saklayabilirler? Aklıma şuan birsey gelmiyor da
Başka biri falan mı?

pardon ama ben bu yurtdışında yaşayan kızlar niye ısrarla türkle evleniyor anlamıyorum.Belli işte bizimkilerin zihniyetleri, hadi burdaki kızlarin seçme şansı pek yok ama siz o kadar medeniyetin içinde ana kuzusu kadin düşmanı cahil hanzolara kendinizi ezdirmeye bayılıyorsunuz gibi ...ne bileyim bana mı öyle geliyor?

Ne saklayabilirler? Aklıma şuan birsey gelmiyor da
Başka biri falan mı?

Bence çok dikkat edin.Kaba bir insanla bir ömür geçmez.Yakısıklı oldugunu yazmıssınız.Evet dış görünüş de önemli ama karakter daha da önemli.
"Yüzü güzele kırk günde doyulur; huyu güzele kırk yılda doyulmaz."
Ilk izleniminiz anladığım kadarıyla olumsuz olmuş.Bir de hemen bir iki görüşmede olayı söz,nişan boyutuna getirmeye çalışmaları ilginc bence.

Şuan erkek tarafına kararımızın olumsuz olduğunu söylesek mi diye düşünüyoruz annemle.
Sizce bir şans daha vermelimiyim? Ilerde pişman olurmuyum olumsuz kararimdan?
Sonuçta kriterlerime uygun biri ama bu öfke mevzusu hiç içime sinmiyor

Şuan erkek tarafına kararımızın olumsuz olduğunu söylesek mi diye düşünüyoruz annemle.
Sizce bir şans daha vermelimiyim? Ilerde pişman olurmuyum olumsuz kararimdan?
Sonuçta kriterlerime uygun biri ama bu öfke mevzusu hiç içime sinmiyor
Bence şans vermeyin, öfkesi sıradan bir kusur değil bana göre

Gerçekten öfkeli mi bilmiyoruz ki, sen de bilmiyorsun belki o sıra erkeklik taslamaya çalıştı berbat etti🤭🤭🤭

Tanı bak istersen ama asla asla asla acele etme. Karşı tarafa öyle 3 kez görüşmeye söz falan olmayacağını, tanımak istediğini net söyle yok derlerse o zaman kes at.

Ben olsam, 2 ünv mezunu olsam ünv okumamış birini almazdım sanırım o apayrı neyse konuyu dağıtmayayım🤭

Bunu öz kardeşine yapan eşine de yapmaz mı? Yapar. Hemde bal gibi yapar.
Başkasının yanında ailesinden bir bireye sert ya da ters davranan insanlardan asla haz etmem ben. Tabi sizi bilemem. Acele karar vermeyin, aile bana hiç samimi gelmedi ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Selam kızlar,

Bir derdim var ama işin içinden bir türlü çıkamıyorum.
Yakın bir aile dostumuz var. 20 senedir tanışıyoruz. Bu aile oğluna beni istiyormuş. Fakat ben oğluyla daha önce hiç konuşmamıştım.
Bir defa yemeğe çıktık, bir defa da ailece görüştük.

Oğlan benin gözlerimin içine bakarak konuşuyor, birşey döktüğümde bana hemen peçete getirdi falan. Böyle bir kaç zarifliği oldu. Görüntü olarakta uzun boylu, yakışıklı.
Fakat konuşması biraz sert. Bunu bilinçli mi yapıyor, veya biz yurt dışında doğup büyüdüğümüz için türkçesi mi zayıf anlamadım.

Bu aile dine çok bağlı. Bir defa görüşmeyle söz yapalım diyorlar.
Bende dinime bağlıyım ama bir kac defa buluşmadan nasıl tanıyabilirim ki? Ben biraz gezelim birseyler yapalım isterdim. Ama erkek tarafı öyle davranınca bende hadi bir daha buluşma ayarlayalım diyemiyorum.

Oğlanda çok istiyormuş. Bende buluşmada sormuştum. Ailenin isteğiyle mi görüşmek istedin, yoksa kendin istediğin için mi görüşüyoruz dedim.
Ben istemesem neden geleyim. Ailem beni hiç birşeye zorlayamaz ki diye sert çıktı.

Sizce ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?

Not: aramızda eğitim farkı da var. Benim 2 üniversite diplomam var, o meslek yaptı. Maddi açıdan ikimizin de sorunu yok
Şu biz cok dindarız hemen söz yapalım adını koyalım nişan olduktan sonra da hemen dügün tarihini yakına cekelim. Diyenlere sinir oluyorum.. Ben böyle konusan insanlardan her zaman süphelenirim hic te yanılmadım.. İyice tanıyın acele etmeyin. Onların acele edelim. Sözüne bakmayın sizin kararlarınız önemli

İstedikleri kadar dindar olsunlar. Ben kararsizim biraz daha gorusup tanimak istiyorum bu sekilde soz yapmam ister kabul etsin ister etmesin. Zaten sert konusmasi aslinda bastan ofsayt yani heleki gorusmeden disarda vakit gecirmeden asla karar vermeyin adami bi taniyin yani

pardon ama ben bu yurtdışında yaşayan kızlar niye ısrarla türkle evleniyor anlamıyorum.Belli işte bizimkilerin zihniyetleri, hadi burdaki kızlarin seçme şansı pek yok ama siz o kadar medeniyetin içinde ana kuzusu kadin düşmanı cahil hanzolara kendinizi ezdirmeye bayılıyorsunuz gibi ...ne bileyim bana mı öyle geliyor?

Turk erkekleri berbaaaaaaaattttt :olamaz:

+ Eşinizin en çok hangi özelliğini sevdiniz?
- Eşim çok merhametlidir en çok bu özelliğine hayran kaldım.
+ Misal ne yapar.
- Hapşırdığımda çok yaşa der çok merhametlidir.

Eşinden bahsederken söyleyebileceği bir özellik olmayınca normal insanlık görevi sayılabilecek basit davranışları bile ayy çok merhametli diyerek yüceltip evlenen 100 tane kadına canlı kanlı şahit olmuşumdur.

Bişey döktüğümde peçete getirdi çok zarif bir adamdı.... Yahu kardeşim masada bişey dökersen 10 yaşındaki çocukta peçete, havlu getirir. Bu gayet normal bir insanın yapacağı şeydir zariflik veya ekstra övülecek bir şey değildir.
Lütfen iyice tanımadan bu kadar basit şeylere aldanıp evlenmeyin...

Siz ne istiyorsunuz, sizde mi çok istiyorsunuz?
Benim tercihim nedir, aşık mıyım, sevebilir iyim böyle adamı? Bunları bir sorun kendinize. Üniversitenin 2 bölümünü bitirmiş birisi olarak, ben kendime sana verdiği cevabı yakistiramizdim. Şimdiden saha sizinle böyle konuşuyorsa, evlenince bakarsın, ne kaba taraflarını cikaricak ortaya.
Benim eşim avusturyaliydi ve katiyen bana, ne arkadaşlık, ne nişanlık süresinde, ne de evliligimizde bana böyle kaba davranmadı. İzin de vermezdim.

Tanımak için zaman iste. Zamanı vermiyorlarsa hemen oldu bittiye getireceklerse zaten burada bir sıkıntı vardır.
Ki bana bu bazı kibarlıklar yapmacık geliyor. Adam size bugün peçete veriyor üç gün sonra şurayı sil demeye başlayacak bahsettiğiniz gibi sert çıkan bir adamsa.

Back