Karanlıklardayım

onu denedim "ohooooo sen iyice coştun" cümlesini duydum.
ama o an fevri bir anıma denk geldi demek o çok övdükleri kuzenlerin hayatlarına dair bir iki noktaya değindim sustular.
ancak her seferinde aynı mücadele çok yorucu. siz gidin ben gelmiyorum demem bile olay.

İnşallah, inşallah, inşallah
çok teşekkür ederim
şimdilik arkadaşlara karşı bir mesafe koyma yoluna gittim bakalım ne reaksiyon verecekler
çok teşekkür ederim

Herkes bir şey söylemiş, ama şimdi konu sahibi bunları çok kolay yapamaz. Bir kere kendini sindirmiş. Bu da çocukluğundan gelme bir şey. Çocukken yaşadığı öz güven sorunlarıyla ilgili bir şey.

Ama imkansız değil tabi, en azından şimdi doğru olanı biliyor ona göre iradesine yön verebilir.

En azından lafların altında kalmamalı.

biraz yumuşak yüzlü olan hemen herkes az çok bunları yaşıyor sanırım.
benim ekstra hassasiyetim yalnız olmamdan kaynaklanıyor belki de
fikirleriniz için çok teşekkür ederim hepsi ayrı ayrı kıymetli

öyle başlamış öyle gitmiş hesabı işte
en başta ben taviz vermişim sonrasında da insanlar talep ettikçe etmeye devam etmişler.
suçsuz muyum asla değil, bu olayları bu hale ben getirdim
ve vicdani hassasiyetimi bildiklerinden insanlar bunu çok da güzel kullandılar.

yok bozamadım. sadece aşkolsun teyze niye öyle diyorsun dedim.
e ne olacak koca yok bir şey yok süsün kime, gören de taze gelin zannedecek dedi
ben yorum yaptıkça onların yorumları şiddetlenerek geliyor.

çok teşekkür ederim. sözler de sarılmak gibi geliyor.
psikolog olayını ayarlamaya çalışıyorum düzgün bir tane bulmak lazım.

Bide hic kendini yakin hissettigin biri yok mu canım ya hiç onunla mutlu rahat olduğun

siz böyle sorunca düşündüm bir an ve ne yazık ki yok.
dertleşebileceğim çok kişi var elbette ama ne kadarına güvenirsin deseler sayamam.
belki bir tanesiyle o da sınırlı bir şekilde
ha "şununla takılayım da kafam rahat etsin" dediğim kimse yok.

Aslına bakarsanız sen bu kafayla bu yaşadıklarını hak ediyorsun demeyi kesinlikle istemedim. Bu şekilde anlaşıldıysam affola. Hiç kimse size yapılan bu kötü davranışları hak etmez, böyle bir şeyi düşünmem. Benim demek istediğim sadece "eğer bir adım atmayacaksanız durumunuzu kabullenin ve kendinize de etrafınızdakilere de eziyet etmeyin"di. Bunu söylerken de aslında sinin, size eziyet etmelerine daha çok izin verin demek istemedim. Belki de durumunuzu kendi içinizde kabul ederseniz işler biraz daha kolaylaşır diye düşündüm, yani olaylara bakışınızı değiştirirseniz. Anlatabildim mi bilemiyorum.

Sizin genel olarak sıkıntınız bence kendinizi değersiz görüşünüz. Direkt ben değersizim demiyorsunuz tabii ki ama size yapılanlara söylenenlere bu kadar sessiz kalarak böyle olduğunu gösteriyorsunuz. Hayır! Siz herkesten daha değerlisiniz. Çünkü bir insan kendisini ne kadar değerli görürse etrafındakilere de o kadar yardımcı olabiliyor. Şu anda sizin bu sessizliğiniz inanın kimseye fayda sağlamıyor. Aman annem kırılmasın aman babam gücenmesin diyerek yapmadığınız çoğu şeyin aslında herkese zararı var. Belki de biraz da bu açıdan da bakmalısınız

evet uzun yıllardır alışılagelmiş bir durum bu kırması çok zor olacak ama denemem gerek.

çok teşekkür ederim
kendime eziyet evet ama etrafımdakilere eziyet konusunda şüpheliyim çünkü onların istedikleri şu ya da bu şekilde oluyor.
bakış açısından çok kendimi değiştirmem lazım belki de. bakış açım en fazla "yahu beni sevdikleri için bu kadar kontrol ediyorlar ya da bana güvendikleri için çok sorumluluk yüklüyorlar" şeklinde olur. ailem için tabi bu düşünceler. ama akrabaya gelince o kadar yermeyi nereden bakarsam bakayım farklı algılayamıyorum.
şu değersizlik duygusunu yenmem lazım doğru

Bana kalırsa en çok yapılan yanlışlardan birisi bu, beni sevdikleri için bu kadar kontrol ediyorlar düşüncesi yani. Hayır! Bu kesinlikle el alem ne der kaygısından kaynaklanıyor. Ne yazık ki bazen şu meşhuuur el alem evlat sevgisinin önüne geçebiliyor Eğer önemli olan evlat sevgisi olsaydı benim evladım mutlu olsun da kim ne derse desin demeleri gerekirdi. Bence.....

işte benim de demek istediğim o
bakış açımı değiştirmem naıl mümkün olacak ki
yaşadıklarım duyduklarım ortada hal böyleykem hangi bakış açısıyla rahatlatabilirim kendimi?

işte benim de demek istediğim o
bakış açımı değiştirmem naıl mümkün olacak ki
yaşadıklarım duyduklarım ortada hal böyleykem hangi bakış açısıyla rahatlatabilirim kendimi?

Onlar beni düşündükleri için değil kendilerini düşündükleri için bana böyle davranıyorlar diyerek aslında kendinizi rahatlatabilirsiniz. Çünkü o zaman onlara karşı biraz daha az sorumlu hissedebilirsiniz böylece. Benim iyiliğim için böyleler derseniz onlara daha borçlu hissedersiniz kendinizi ama böyle düşünürseniz ben de biraz kendi istediğim gibi yaşayabilirim demek ki dersiniz belki de

vicdanımın gereksiz haykırışlarını susuturmam yeni bir düşünce şekli kazanmam lazım

Günaydın canım böyle bir girişimde bulunmana çok sevindim inşallah senin için hayatın için olumlu bir adım olur:)

gittim çok şükür
ilaçla vs bir yere götüremeyiz hayat felsefeni değiştirmen lazım dedi. uzun uzun anlattım dinledi o da.
bugünden itibaren egoist olmaya ve hayır demeye başlayacaksın dedi. 20 gün sonra tekrar çağırdı.
çok bir şey anlamadım aslında nasıl hayır diyeceğimi de öğretseydi süper olurdu

vicdanımın gereksiz haykırışlarını susuturmam yeni bir düşünce şekli kazanmam lazım

Siz kendinize karşı da sorumlusunuz, bunun farkında mısınız? Belki de bir de bu şekilde düşünmelisiniz. Herkese gelince vicdanınız var ama kendinize gelince neden bu kadar gaddarsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…