- 12 Ağustos 2014
- 142
- 33
- 38
- 31
İzin almayacaksın canım.
Programını belirleyip şuraya gidiyorum diyebilirsin.
Amaç gideceğin yerlerden ailenin haberi olması.
Haklarımızın teslim edilmesini beklemek yanlış olur.
Onlar bizim zaten kullanacağız sadece.
Goruceksin canim karsina oyle birini cikarcak ki Allah, hersey bastan baslicak diceksin ki bana hediye gibi geldi.Cunku bende yasadim inan sen de cok mutlu olcaksin.Psikoloji isini iyi dusunmussun canim.Akrabalarinin bulundugu yere gitmemeye hic yuzyuze gelmemeye calis..Hersey gonlunce olsun.Senden cok elektrik aldim ya yuzunu gormedenyazdiklarindan belli cok ince ruhlu oldugun umarim hersey gonlunce olur canimm.Hayata bi kere geliyosun ve en az digerleri kadar mutluu olmayi hakediyosun.Kendi degerinin farkina var ve kendine haksizlik etme.Yasadiklarina cok uzuldum.Allah yardimcin olsun.Gelismeleri yaz mutlaka...
Ya hemen hepimizin basına gelen seyler hangimiz hakszlığa uğramadğkki. Annem kardesm ve 3 5kisi dısında akrabalarımı çıkardm hayatmdan. Sırf uzak olmak için farklı memlekete gelin gittm. Kimin lafını duydysam sildim attım. Biri de öz abimdir. Önce kendini say sev. Yamuk yapanı çiz gitsin. Kıskanılmak güzel seydır. Bir çoğu geri dönmek istedi sırf merakından. Hayatmı iyi mi kötümü merak ettikleri için. Bi kaç fotoğraf eşimin hediyeleri vs.. çocuğum... kududduklarına saldırdklarına şahit oldum.insanlarla arana mesafe koy cnm. Ve haayır demeyı öğren. Güçlü ol cnm. Kimseyi yakın bilme içini verme.
annen baban var diye gidemiyosun anlıyorum ama para kazanıyosaun 34 yaşındasın neden hala kendini ezdiriyosun ele güne. Amcaysa amcalığını, gelinse gelinliğini bilsin. Madem sana annen baban vicdan yapıyo sende onları tehdit et, 'bıktım artık bu gelinlerin lafından gdicem en sonunda' de mesela. bu şekilde bu yaşa kadar yaşamış olman bile ileri derecede sabrını gösterir, tebrik ederim..
Ersiz gelin ne demek ya? Sen bozmadın mı teyzeni şaka ile karışık. Seninki gibi kocam olacağına kocasız kalmak iyidir deseydin bi kahkaha atıp. Yada turnayı gözünden vurcam bak görürsün deseydin gülerek. O da olmuyorsa sana ne deseydin. Kır zincirlerini arkadaşım. 34 yaşında bir bireysin sen. İzin vermezsen kimse hor göremez seni.
Ya ilk defa birine yorum yazamıyorum dondum kaldım düşünüyorum düşünüyorum yok.keske suana kadar en azından dost dediklerim senin gibi düşünceli olsaydi.ben dicek.bisey bulamadım sana sarilmak geldi icimden nolur üzülme ya.bi.psikologa gitsene canım iyi geliyo gerçekten.
Bide hic kendini yakin hissettigin biri yok mu canım ya hiç onunla mutlu rahat olduğun
bir olayı bir durumu yaşamadıysak eğer A ya da B şahsına önerilerimiz tamamen mantık çerçevesinde olur. Bu öneriyi yaparken de olaya ve sonuca bakarız "karı-koca geçimsizliği" mesela. kadın bir şekilde şiddete maruz kalıyor ve sesler yükseliyor "boşan arkadaşım" mantıklı mı? elbette öyle. yazılanlara göre bu kadının tek çıkar yolu boşanmak. bazısı bu yola girebiliyor bazısı giremiyor. bu farklılık neden geliyor dersiniz?
bu farklılık boşanan kadının gururlu oluşunu diğerinin gurursuz oluşunu ya da boşanmayı beceremeyen kadının "hım senin de hoşuna gidiyor" dememizi gerektirir mi?
ya da karşısına geçip "arkadaş sen bu kafayla hak ediyorsun" deme hakkımız var mı?
o kadının psikolojik, maddi, ailevi ve sosyal durumunu bilmiyoruz.
benim konumda da öyle
hanımlar sağolsunlar vakit ayırıp okudular, ihtimalleri ve kendileri olsa ne yapacaklarını anlattılar ve hatta ya kalbin kötü ya evlatlıksın diyen bir hanım arkadaş dahi oldu. hepsine makul cevaplar vermeye gayret ettim ama burada durun lütfen.
konuyu rahatlayıp dertleşebileyim diye açtım her eleştiriye de açığım gerçekten. Ancak, ilk mesajdan belli bir şey kabul etmeyeceğiniz, böyle çok konu oldu hepsi aynı yere vardı" şeklinde ki bir görüş cidden yardımcı olmaya çalışmaktan çok çok uzak.
çok teşekkürler fikirleriniz için
Herkes bir şey söylemiş, ama şimdi konu sahibi bunları çok kolay yapamaz. Bir kere kendini sindirmiş. Bu da çocukluğundan gelme bir şey. Çocukken yaşadığı öz güven sorunlarıyla ilgili bir şey.
Ama imkansız değil tabi, en azından şimdi doğru olanı biliyor ona göre iradesine yön verebilir.
En azından lafların altında kalmamalı.
Aslına bakarsanız sen bu kafayla bu yaşadıklarını hak ediyorsun demeyi kesinlikle istemedim. Bu şekilde anlaşıldıysam affola. Hiç kimse size yapılan bu kötü davranışları hak etmez, böyle bir şeyi düşünmem. Benim demek istediğim sadece "eğer bir adım atmayacaksanız durumunuzu kabullenin ve kendinize de etrafınızdakilere de eziyet etmeyin"di. Bunu söylerken de aslında sinin, size eziyet etmelerine daha çok izin verin demek istemedim. Belki de durumunuzu kendi içinizde kabul ederseniz işler biraz daha kolaylaşır diye düşündüm, yani olaylara bakışınızı değiştirirseniz. Anlatabildim mi bilemiyorum.
Sizin genel olarak sıkıntınız bence kendinizi değersiz görüşünüz. Direkt ben değersizim demiyorsunuz tabii ki ama size yapılanlara söylenenlere bu kadar sessiz kalarak böyle olduğunu gösteriyorsunuz. Hayır! Siz herkesten daha değerlisiniz. Çünkü bir insan kendisini ne kadar değerli görürse etrafındakilere de o kadar yardımcı olabiliyor. Şu anda sizin bu sessizliğiniz inanın kimseye fayda sağlamıyor. Aman annem kırılmasın aman babam gücenmesin diyerek yapmadığınız çoğu şeyin aslında herkese zararı var. Belki de biraz da bu açıdan da bakmalısınız
çok teşekkür ederim
kendime eziyet evet ama etrafımdakilere eziyet konusunda şüpheliyim çünkü onların istedikleri şu ya da bu şekilde oluyor.
bakış açısından çok kendimi değiştirmem lazım belki de. bakış açım en fazla "yahu beni sevdikleri için bu kadar kontrol ediyorlar ya da bana güvendikleri için çok sorumluluk yüklüyorlar" şeklinde olur. ailem için tabi bu düşünceler. ama akrabaya gelince o kadar yermeyi nereden bakarsam bakayım farklı algılayamıyorum.
şu değersizlik duygusunu yenmem lazım doğru
Bana kalırsa en çok yapılan yanlışlardan birisi bu, beni sevdikleri için bu kadar kontrol ediyorlar düşüncesi yani. Hayır! Bu kesinlikle el alem ne der kaygısından kaynaklanıyor. Ne yazık ki bazen şu meşhuuur el alem evlat sevgisinin önüne geçebiliyorEğer önemli olan evlat sevgisi olsaydı benim evladım mutlu olsun da kim ne derse desin demeleri gerekirdi. Bence.....
işte benim de demek istediğim o
bakış açımı değiştirmem naıl mümkün olacak ki
yaşadıklarım duyduklarım ortada hal böyleykem hangi bakış açısıyla rahatlatabilirim kendimi?
Günaydın canım böyle bir girişimde bulunmana çok sevindim inşallah senin için hayatın için olumlu bir adım olur:)hanımlar bugün için randevu aldım bir uzmandan bakalım ne diyecek bana
Onlar beni düşündükleri için değil kendilerini düşündükleri için bana böyle davranıyorlar diyerek aslında kendinizi rahatlatabilirsiniz. Çünkü o zaman onlara karşı biraz daha az sorumlu hissedebilirsiniz böylece. Benim iyiliğim için böyleler derseniz onlara daha borçlu hissedersiniz kendinizi ama böyle düşünürseniz ben de biraz kendi istediğim gibi yaşayabilirim demek ki dersiniz belki de
Günaydın canım böyle bir girişimde bulunmana çok sevindim inşallah senin için hayatın için olumlu bir adım olur:)
vicdanımın gereksiz haykırışlarını susuturmam yeni bir düşünce şekli kazanmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?