Karanlıklardayım

benim yaşım senden küçük, bunca şey bu kadar kısa bir ömre nasıl sığar diye düşündüm.. bana kalırsa bir psikologla görüşüp biraz kafanı boşaltman gerekli çünkü zamanla yaşadığın şeyler üzerinde yapışıp kalmış, atamamışsın.. ben böyle konularda bir uzmanla görüşüp daha doğru telkinler alıp rahatlamayı nedense daha doğru buluyorum tabi sana kalmış bir şey bu.. herşey sende biter.. seni saymayanı sayma, aramayanı arama, laf sokana cevap ver, belki de sessizliğinden ve içine atmandan kaynaklanmıştır bütün bunlar..

bir kere salmış bulundum toparlayamıyorum işte
kim ne taraf çekerse o tarafa doğru gidiyorum e insanların da işine geliyor
hayat yeterince kısa değil şu psikolojiyle çok çok uzun

aynı evin içinde mi tavır aldınız?
reaksiyon verip tepki göstermiyorlar mı?
ben biraz surat assam "ahir ömrümüzde bunu çekecekmişiz" diyorlar
geçen gün kardeşlerimle epey bir tartıştık hatta bende sizin gibi" bir derdim var"bölümünde konu açtım. sinirimden lambayı kırdım. dedim bundan sonra benim kardeşlerim yok .bu kadar borç harç tek başıma kız halimle ödemeye çalışıyorum bazenoluyor 11 gün izin kullanmadan işe gidiyorum. ufacık bir hata yapsam deve oluyor onların gözünde. halbuki diğer kardeşlerim öyle değiller. kaprisler tripler. biz bilmiyoruz kapris yapmayı trip yapmayı. sonuç olarak ben şunu anladım benim babam küçükken beni daha çok severdi bende küçüklüğümde babamla beraber işe gider gelirdim .babamdan gördüğüm gibi onlara davranırdım o zamanlar hata yapmışım.bununla ilgili daha önce konuşmamıza rağmen kardeşlerim bunları içlerinde biriktirmişler.beni sevmediklerini düşündüm.bunu söyledim onlara" hayır biz seni seviyoruz " demediler bu çok dokundu bana.dedim bende bundan sonra böyle artık bu evde yaşamak istemiyorum bu brçları ödeyene kadar buradayım sonrası Allah kerim.

Bunlar nasıl arkadaştir yaa... arkadaş dediğin umut verir , zor gününde yanında olur. Bunlar destek değil köstek resmen

işte bunu anlamıyorum
küstahlık etmem büyüklük taslamam hal böyleyken neden?
bencillik belki de en büyük eksiğim benim bir türlü öğrenemedğim ama çok yoruldum

boşta psikolog bulmak zor psikiyatristler de öyle zaman ayıramıyorlar ne yazık ki
yaşam koçluğu vs düşündüm seansları cidden pahalı
ama yarın şansımı deneyeceğim belki konuşma fırsatım olur doktorla veya psikologla şiştim çünkü kalbimin çarpması beni uykumdan uyandırıyor.

okumuştum konuyu şimdi hatırladım. herkes kendi keyfince yaşıyor değil mi?
umarım tez zamanda borcunuz biter ve kurtulursunuz bende o cesaret yok

Bunlar nasıl arkadaştir yaa... arkadaş dediğin umut verir , zor gününde yanında olur. Bunlar destek değil köstek resmen

hata bende sanırım
ilk falsosunda silmem lazım bazılarını ama yapamıyorum
öyle bir giriş yapıyor ki konuya laf söylenmiyor üstüne
yani "canım benim sen benim için çok kıymetlisin ama......."
buyur buradan yak
karşılık olarak ne cevap verirsem vereyim aaaa ben iyiliğine söylemiştim ne kötü kalplisin diyecek iyice çıldırtacak beni

işte bunu anlamıyorum
küstahlık etmem büyüklük taslamam hal böyleyken neden?
bencillik belki de en büyük eksiğim benim bir türlü öğrenemedğim ama çok yoruldum
canım meyve veren ağaç taşlanırmış senin durumunda aynen böyle. bende senin gibiyim ama insnalarla haşır neşir oldukça farkettimki iyilikten maraz doğuyor. sanki iyilik yaptık diye bize madalya mı takıyorlar. bırak salla gitsin ya günah Allah sana bu bedeni aklı vermiş kendine haksızlık yapma eziyet etme günah gerçekten. bak ne güzel akıllı bir bayansında tahsilini yapmışsın. Allah sana güzel de bir kalp vermiş kendinle gurur duymalısın çevrene bir bak senin gibi kaç tane var? şu bahsettiğin insanlara bir bak hangisi senin gibi olabilir ?

Öncelikle nerde yanlış yapiyosunuz ya da yapiyomusunuz diye öğrenmek için danışmanlık desteği alabilirsiniz, siz önce kendinize bir sorun siz kendinize ne kadar değer veriyorsunuz ne kadar beğeniyorsunuz saygı duyuyorsunuz verdiğiniz cevaplarla doğru orantılıdır diğer insanların tavırları.cevap vermemek tepki vermemek bir nevi kabullenmektir yani biri benimle dalga gecicek göz göre göre yolarim valla ne demek,kimsin sen,bin beterini söylerim bi daha cesaret edemez.sözün özü sen kendini sev ki insanlarda seni sevsin.

okumuştum konuyu şimdi hatırladım. herkes kendi keyfince yaşıyor değil mi?
umarım tez zamanda borcunuz biter ve kurtulursunuz bende o cesaret yok
evet canım benim cesaretim var param yok. öderim inşallah ya hep dua ediyorum sende öyle yap gerçekten Allah tan başka güvenecek yok bu dünyada. bu sitede "dualarımız sizinle" bölümü var o bölümü keşfettiğimden beri Allah a şükür düzenli salavat okuyorum. orada bir gruba katıldım. sende böyle şeyler yaparsan bir süre sonra farkedeceksinki hayatındaki olumsuzluklar devam etsede Allah sana yardım ediyor en güzeli de bunu içinde hissetmek.bugünlerde içimde bir çocuk doğurma isteği oluyor ne alaka diyeceksin evli de değilim ama öyle geçiyor içimden ama bu dünyaya bir çocuk getirmekle iyi birşey mi istiyorum bilmiyorum. alakaya maydonoz oldu ama olsun

bir de artık yaş 29 olunca evlenmek olmasa da çocuk düşünüyorum bu yüzden arada aklıma sperm bankasına başvurmak bile geliyor delimiyim neyim ya bak sen evden ayrılsan büyük bir şehire taşınsan böyle birşey yapsan hayata bağlanırsın nasıl fikir ama

Allah razı olsun teşekkür ederim. güzel sözler yazmışsınız cidden iyi hissettimç
birazcık ben demem lazım ilk önce ben demem lazım ama beceremiyorum
öyle alıştırmışım ki ya da öyle alışmışlar ki yermeye, kullanmaya, laf söyleyip cevabını duymamaya kendi kendimi aşayım desem yolum çok uzun. 34 ünden sonra neyine gerek senin diye oturuyorum çoğu zaman ara ara böyle depresif durumlar ağlamalar sızlamalar oluyor.

iyi ki KK var yoksa bu akşam cidden cıldıracak hale gelmiştim.

cesaret varsa para kazanılır borç ödenir ama cesareti almak mümkün değil kazanmakk da cidden zor.
işin kötü yanı şu ki tüm bunlar beni inancımdan da uzaklaştıyor. reddetme ve inkar değil asla ama dua edesim bile gelmiyor.
kendimi ne zannediyorsam Allah'a küsüyorum hadsizliğe bakar mısınız?
çocuk doğurmak anne olmak her kadının ümidi ama bazen şu lanet dünyaya çocuk getirmek bencillikten başka nedir ki diye düşünbmüyor da değilim

ewt canım artık bende buradaki arkadaşlar sayesinde senin sayende kendimi daha iyi hissediyorum. kötü birşey olduğunda burada paylaşıyorum Allah razı olsun buradakiler ellerinden gelsiğince destek oluyorlar

sperm bankası mı?
yok hiç benlik bir mevzu değil o. çocuk büyüyüp babayı sorunca ne derim O'na.
bebek olacaksa babalı nikahlı olsun o çocuğa da yazık

siz 34 yaşına gelmiş birisiniz.benden çok büyüksünüz.size yol göstermek haddime değil ama ben sizin yerinizde olsaydım o evde kalmazdım.eğer çalışıyorsanız,kendinizi geçindire bilecekseniz hemen gidin bir ev tutun ve o eve yerleşin.
eski kuşak aileler hep erkek çocuk isterlerdi niye? çünkü anne baba yaşlandıklarında erkek evlatları ana babasına baksın diye ama sizin abileriniz anlaşılan anne babaya bakmıyorlar.o evde erkek evlat rolünü siz üstelenmişsiniz.annenize babanıza siz bakıyorsunuz.tabiki hepimiz bakmalıyız annelerimize babalarımıza ama EŞİT olarak.diyelim 3 çocuksunuz evde ama herkese yardım etmeye (ister manevi,ister maddi) siz koşturuyorsunuz.öncelikle kendinizi yengelerinizin karşısında ezdirmeyin.biraz geçtikten sonra size köle muammelesi yapacaklar benden söylemesi.amca,teyze,hala,dayı ilişkilerinizi biraz koparın.mesafe koyun.çünkü şu devirde kimse kimsenin iyiliğini istemiyor.kıskançlıklar,fesatlıklar,birinin kuyusunuz kazmaklar başını alıyor ve gidiyor.ezdirmeyin kendinizi kimsenin karşısında.herkes sizinle kaba davranıyor sizde onlarla öyle davran.herkesle kendi dilinde konuşun.

ewt canım artık bende buradaki arkadaşlar sayesinde senin sayende kendimi daha iyi hissediyorum. kötü birşey olduğunda burada paylaşıyorum Allah razı olsun buradakiler ellerinden gelsiğince destek oluyorlar

cidden öyle reeldeki sahte dostlardan çok daha iyi
şükür rahatladım biraz
hepinize herkese teşekkür ederim
çıldırmak üzereydim yoksa

ara ara bu dediğin bende de oluyor ama düşündüğüm zaman yine sorunu insanlarda buluyorum.başıma kötü birşey geldiğinde olayın akışını düşündüğümde hep farkediyorumki aslında Allah ın sevgili kuluymuşum Allah beni hep uyarmış hep bana yanlış yolda olduğumu göstermiş ama ben burnumun dikine gitmişim. bunu anlayınca Allah a daha çok dua ediyorum daha çk sarılıyorum böyle olunca da hep bana yardım ediyor. bak sana olanda Allah ın sevdiği kullarıyla şeytan çok uğraşırmış vesvese verirmiş . bunlara aldanma dua et bak mesela Allah ın isimlerinden "ya Musavvir " hergün düzenli 336 kez oku bunu ve hayatında düzelmesini istediğin şeyler için dua et. bak zamanla göreceksin herşey daha iyiye gidecek. hatta bana şöyle oluyor bazen bu duaları bırakırsam işlerim ters gidecekmiş hissine kapılıyorum

kardeşlerimle yaş farkım çok o yüzden anne baba benimle bekarım da üstelik.
annem babam kalsın yanımda dert değil bir şekilde geçinip gidiyoruz. annedir deyip görmüyorum babadır deyip susuyorum vs.
ama şu ekstralar da bunların üstüne gelince bende hal kalmıyor. kardeşler, gelinler, yeğenler, akrabalar, arkadaşlar. yiyip bitiriyorlar beni zihnen.
sanırım tüm bunları kademe kademe uzaklaştırmaya çalışmak en güzeli dediğiniz gibi de işte nasıl. o zaman da ciddi bir yalnızlık başlayacak. hemen herkesi uzaklaştırmam anlamına gelir bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…