• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaptan eşleri ve eşiyle beraber denize cıkanlar

Ya ne kadar guzel erkek arkadasm suvari olunca goturebilrrm seni diyo tabi evlenince :) bu sene gelsinde dusunuyoruz evlenmeyi suan3.kaptan dondugunde suresi doluo 2.olck insalla sinavlari gecip kendisi tankerde calisiyo bi de diyo iste ben seni o kdr kismin arasina nasil gotureym yagcisi var o var bu var diye de endiseliniyor sonucta sizinki gibi suvari degil su anda:( erkek arkadasmin denizde gecirdigi sure icinde karaya ciktigi o kdr az oldu ki 2sefer suezmax simdide suezmax aframax arasi bi tanker cok buyuk old icin yanasmiyorlr kuruyukun rahat oldugunu soyluyo kendiside tek cikarken tankerde ciksin suvari olunca kuruyuke gecsn beraber cikariz insalla cok ozledm 9aydir yok su yasadan etkilenmemek icin:( insallah15-20 temmuzda yanimda bakalim eger ascilik kursuna gidersem asci olark giderim belki onunla:)

hadı bakalım canım hayırlısı olsun benım kagıdım mıcoydu sonra sınava gıdıp gemıce oldum inşallah sende beraber gidebilirsin

kızlar benim eşim kaptan ve biz beş yıldır beraber cıkıyoruz denize...eşinden ayrılmak istemeyenlere tavsiye ediyorum cok güzel hem birlikte olmak hem birlikte farklı kültürlere şayit olmak...

merhaba, ben de çok yakında bir kaptanla evleneceğim ve her yere beraber gitmek gibi bir planımız var. Aslında ben de çok gitmek istiyorum, düşününce hep beraber olmak ve sürekli seyahat etmek çok cazip geliyor. Herkes bu fikre karşı çok önyargılı genelde duymazdan geliyorum çünkü mutlaka denemek istiyorum. Beni düşündüren kısım sürekli sosyallikten uzak kalmak değil, bu konuda endişem yok. Şunu düşünüyorum; gemi ortamı erkeklerin hakim olduğu bir yer sonuçta, muhtemelen tek kadın sendin bunun yarattığı sorunlar ne? İşte bu konudan kaynaklı bir de güvenlik endişem var. Tamam netice kaptanın dediği olur, otorite o ama her çeşit insan var, açık deniz psikolojisi farklı birşeymiş yani işte uyuşturucu bağımlısı çıkar, manyağı çıkar. Yaşayan birinden duymak istedim, Bu açıdan ortam nasıl?

Son düzenleme:
selamlar...çok heyecanlı olduğumu söylemek isterim öncalikle.buraya yeni üye oldum.benim erkek arkadışım da sizlerin eşleri gibi kaptan uzak yol kaptanı.mesleğinin hakkında bilgi edinme çabam sayesinde buyı buldum ve çok sevindim.burayı takip ederek onunla ilgili mesleğiyle ilgili bir çok şey öğrendim...bende inşallah ilerde sizler gibi kaptan eşi olucam çünkü onu çok seviyorum ve gelince beni ailemden isteyeceğini söyleyerek gitti.dönmesini bekliyorum sabretmek zor ama alıştım artık herkeze sabırlar şey sizlerden daha tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.iyi yıllar.......

selamlar...çok heyecanlı olduğumu söylemek isterim öncalikle.buraya yeni üye oldum.benim erkek arkadışım da sizlerin eşleri gibi kaptan uzak yol kaptanı.mesleğinin hakkında bilgi edinme çabam sayesinde buyı buldum ve çok sevindim.burayı takip ederek onunla ilgili mesleğiyle ilgili bir çok şey öğrendim...bende inşallah ilerde sizler gibi kaptan eşi olucam çünkü onu çok seviyorum ve gelince beni ailemden isteyeceğini söyleyerek gitti.dönmesini bekliyorum sabretmek zor ama alıştım artık herkeze sabırlar şey sizlerden daha tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.iyi yıllar.......

canım inşallah evlenir beraber yolculuga cıkarsınız cok güzel eşinle beraber gezebilmek

canım inşallah evlenir beraber yolculuga cıkarsınız cok güzel eşinle beraber gezebilmek

Sevval'cigim selamlar, ne iyi yapmissin bu konuyu acarak, denizci esleri'ne giriyordum ama burasini bilmiyordum sen link verene kadar.

Benim de esimle 3. kontratim bitiyor, 1 yillik evliyiz, hakikaten dedigin gibi, cok farkli ve eglenceli bir tecrube, ayrica dinleniyorum ben kontratta inan. Balik tutman ilgimi cekti, olta vs yaninda mi getiriyorsun, biz gerci tankerdeyiz, biraz zor olur :)

Yakamaz selam canim seni diger topikten taniyorum hosgeldin aramiza, siz zaten askinizin ilk sinavini su anda veriyorsunuz, kaptanlar hemen sonuca varmak isterler fazla bekletmezler :)
ben zaten esle gemiye cikmamayi anlayamiyorum, birlikte bir hayat iste tam anlamiyla bu demek, herseyini ona gore ayarlayip mutlaka denizde de birlikte veya karada da birlikte olmak gerek --burada anlatmakla olmuyor, yasarken insan ancak anliyor, disaridan gorulmeyen oyle cok ayrinti var ki --

merhaba, ben de çok yakında bir kaptanla evleneceğim ve her yere beraber gitmek gibi bir planımız var. Aslında ben de çok gitmek istiyorum, düşününce hep beraber olmak ve sürekli seyahat etmek çok cazip geliyor. Herkes bu fikre karşı çok önyargılı genelde duymazdan geliyorum çünkü mutlaka denemek istiyorum. Beni düşündüren kısım sürekli sosyallikten uzak kalmak değil, bu konuda endişem yok. Şunu düşünüyorum; gemi ortamı erkeklerin hakim olduğu bir yer sonuçta, muhtemelen tek kadın sendin bunun yarattığı sorunlar ne? İşte bu konudan kaynaklı bir de güvenlik endişem var. Tamam netice kaptanın dediği olur, otorite o ama her çeşit insan var, açık deniz psikolojisi farklı birşeymiş yani işte uyuşturucu bağımlısı çıkar, manyağı çıkar. Yaşayan birinden duymak istedim, Bu açıdan ortam nasıl?

Uyusturucu bagimlisi cikamaz cunku herkes testlerden ve saglik kontrolunden gecerek geliyor, tek kadin olunca tabii ki giyimine dikkat ediyorsun, bol esofman, pantalon, kapali ve bol t-shirt giyiyorsun ama zaten gemide herkes surekli bir arada degil. Asagida yemekhaneler farkli, ust duzey yoneticilerin yemek salonu var, iscilerin yemekhaneleri var, ayri salonlarda.

En ustte kopruustu var, yani kaptan kosku, oraya sadece ust duzey yoneticiler cikiyor; onlar bile buyuk saygiyla cikiyorlar. Ust duzey yoneticilerin kamaralari da kopruustunun hemen alt kati yani 4. katta, dolayisiyla pek asagi inmiyorsun zaten, ki insen de herkes ozellikle gemiciler vs son derece saygili, cunku zaten esine saygililar, esinin unvanina ve konumuna saygili olmak zorundalar.

Guvenlik konusunda da karada herhangi bir isyerindeki veya gece icin herhangi bir misafirhanedeki guvenlikten pek farki yok, kilitleyip kamarani yatiyorsun, gemide surekli vardiyada nobet tutuyorlar yardim isteyecegin insan var ki oyle birsey sanmiyorum olsun, deniz psikolojisi eskidenmis bence simdi teknoloji cok degisti, yapacak seylere vaktin yetmiyor, film, dizi, oyun, ve (oldugu zamanlar) internet vs. bir kere de olsa denemelisin, baktin yapamiyorsun geri donersin cnm.

canım biz cok cıktık denizde 5 yıl calıstık sabancılara gıttık mesela esın kaptansa sorun olmaz tatlım genelde kaptan eslerı pek sorun olmuyor[/Q
bnde yeni üye oldum yorumlarınızı beğendim bnm sewgilimde kaptan inş sizin gibi bizde mutlu oluruz ama bnm tek sorunum kendi aileme uzak olacam o biraz üzüyor bni

bnde yeni üye oldum yorumlarınızı beğendim bnm sewgilimde kaptan inş sizin gibi bizde mutlu oluruz ama bnm tek sorunum kendi aileme uzak olacam o biraz üzüyor bni[/QUOTE]

canım ben 7 yıldır eşimle beraber cıkıyorum denize ... evlendikten sonra ailenle kalsan inan daha cok sıkılırsın... hem tatil yapıyoruz hem geziyoruz hem birikim yapıoruz biraz sıkıntı cekersen bir kac yıl gezip birikim yaparsanız sonra rahat edersiniz inşallah...geldiğin zaman ailenle bol bol vakit gecirip özlem gidririsiniz...

kizlar merhaba. Benimde erkek arkadasim suan gemide ve 6 ay yok. Benden daha bilgili oldugunuz icin size danismak istedim 3. kaptanlarda eslerini yaninda goturebiliyorlarmi gemiye acaba ?

kizlar merhaba. Benimde erkek arkadasim suan gemide ve 6 ay yok. Benden daha bilgili oldugunuz icin size danismak istedim 3. kaptanlarda eslerini yaninda goturebiliyorlarmi gemiye acaba ?

slm cnm eş götürme olayı tamamen şirketlere bağlı. bazı şirketler kaptan eşi bile almıyor .

İyi aksamlar su esleriyle gemiye cikan bayanlar hangi sirket acaba 5-7 yil sizi esinizle beraber gemide misafir edio
bnm esim zor oldugunu bir suru proseduru oldugunu soyluo banada gina geldi herkes gidio millet evini kapatti gemide yasio biz nie basaramioruz?:19::5:

İyi aksamlar su esleriyle gemiye cikan bayanlar hangi sirket acaba 5-7 yil sizi esinizle beraber gemide misafir edio
bnm esim zor oldugunu bir suru proseduru oldugunu soyluo banada gina geldi herkes gidio millet evini kapatti gemide yasio biz nie basaramioruz?:19::5:

biz en son ist denizcilikte idik sabancıya gittik berber çetinkaya denizcliğe gittik bunun gibi bi sürü yer var eş alan

Merhaba arkadaşlar. Biz de 1 ay önce evlendik ve simdi esimle birlikte cikabilecegimiz gemi arastiriyoruz.bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacim var.simdiden teşekkürler
:KK76::KK76:

kızlar benim eşim kaptan ve biz beş yıldır beraber cıkıyoruz denize...eşinden ayrılmak istemeyenlere tavsiye ediyorum cok güzel hem birlikte olmak hem birlikte farklı kültürlere şayit olmak...
Yazdıklarınızı hayranlıkla okudum taamda istediğim hayat gezip görmek lütfen detaylıca gittiğin ülkeleri geçirdiğin vakitleri anlatır mısın hatta blog açmayı düşünmez misin? Gezgincilerin hayatı özellikle denizcilerin hayatı ilgimi çeker ne kadar güzel görmediğiniz ülke kalmamışş :(

ne güzel bi yaşama tarzı yaa.. tabi benim hidrofobim var asla karadan ayağımı o kadar uzun süre kesemem o ayrı :(

ne güzel bi yaşama tarzı yaa.. tabi benim hidrofobim var asla karadan ayağımı o kadar uzun süre kesemem o ayrı :KK43:
ilk sayfaları okudun mu canım ? ne güzel gitmedikleri ülke kalmamış :( afrika, filipin, amerika avustralya ve daha bir çok ülkeye gitmişler ne güzel anıları olmuş :) düşünsene titanic gibi bir gemiyle gidiyorsun vaayyyy bee ne sarardı :D

Back