- 1 Nisan 2020
- 131
- 245
- 53
- 40
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
İnsan aynı bina içinde yaşadığı insanlarla tanışmak istiyor. Sanırım büyüme ortamından kaynaklanıyor bu durum. Benim çocukluğumda komşularla hep bir aradaydık. Şuan 2 katlı bir binada oturuyorum. alt kat komşumu cok sevdim. yaptığım keki bir şeyi paylaşmak cok hoşuma gidiyor, görüşüp oturma yapamasakta karşılaştığımız vakit kapıda laflamak bile güzel. suan alt kat komşum taşındı. Binada sadece ben varım. inanın insan ses arıyor. her gün eve gittiğimde acaba tutuldu mi diye camlara bakıyorum.Ya yok tabiki emin olun pandeminin farkındayım markete bile gitmiyorum ben virüs var diye. Ama en azından bı tanisilabilinir mi diye dusundum
Haklısınız . gaflette bulundum sanırım bunalmisliktanŞu dönemde kimse kimseye gitmiyor emin olun. Karşı komşum yaşlı bir teyze, her kış geldiğinde 40 kere zile basar çocukları özledim gel oturalım derdi. O bile gelip gel demiyor artık. Çocuklara hediye geitirp uzaktan verip gidiyor. İnsanlar korkuyor, emin olun kimse dışarı çıkmıyor. Zor evet ama herkes bu durumda şu anda. Bebeğiniz çok küçük biraz daha sabır
Şahsen akşama kadar çalışınca gözüm komşu falan görmüyor. Haftasonu da bana kalsın istiyorum. o yüzden ne kimseye giderim ne de kimseyi çağırırım. Tabi bu benim şahsi fikrim. Komşularınız da böyle olabilir.Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazen @Mune
Ben de apartman hayatında komşu ziyaretlerinden hoşlanmam ve hiç yapmadım şimdiye dek. Ama mesajınıza, özellikle çocukla ilgili söylediklerinize katılıyorum. Ev ziyaretleri dışında en azından dışarda parkta bahçede görünce selamlaşmak, ayaküstü sohbet etmek gerekli diye düşünüyorum. Dünyanın binbir türlü hali var. Hastalıkta, acil durumlarda ihtiyacımız olduğu bir anda en azından kimlerin kapısını çalıyoruz bilmeliyiz.İşte neden komşuluk ilişkilerinin bittiğininin örneğisiniz. Apartmanımda sizin gibi biri olmasını istemezdim, üslubunuz çok kötü. Ne demek elini verip kolunu kaptırmak. Ne demek yok çayıymış kahvesiymiş yok çağırsa mecbur gidecekmiş. Lütfen kimseye mecburiyetten gitmeyin, o insanın sohbeti arkadaşlığı, güler yüzü için gidin gidecekseniz. Kimseyi de mecburen çağrmayın sevdiğiniz için çağırın. Şu an çok büyük konuşuyorsunuz ama çocuğunuz oyun oynayacak yaşa geldiğinde sosyalleşsin yaşıtları ile oynasın isteyecek aynı yaşta çocuklu komşularını görmeye başlayacaksın o zaman işte yada dört duvarda tvye maruz kalacak ( pandemi harici söylüyorum hepsini)
Peki bundan benim haberim var mı?Burda çoğunluk ne cevap veriyorsa ardına takılıp hemen popüler olma pesindesin
An itibariyle olmuş olduPeki bundan benim haberim var mı?
Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazen @Mune
Bizim apartmanda da çok dedikodu var. Hiç sevmiyorum.Çocuğum sosyalleşsin bende görürüm konuşur ederim o ayrı, ötesini sevmiyorum ben, ki kafamın uyduğu insanla zaten sıklıkla görüşürüm, benim kafamın dengi insan çok olduğunu düşünmüyorum ki çoğu kadının derdi dedikodu, o yüzden sevmiyorum komşuculuk, bu tavrım da kimseyi rahatsız etmez merak etmeyin
Aynen öyle işteBizim apartmanda da çok dedikodu var. Hiç sevmiyorum.
Yanlarından geçerken bile komşu teyzelerden fesatlık rüzgarları alıyorum. Işleri güçleri dedikodu, gıybet, milleti kötüleme.. en güzeli resmiyet..merhaba merhaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?