Kapımı bile çalmayan komşularım.

Üzülmemek elde degil ya bi cok yorum aynı komşuculuk sevmem bilmem ne oyunxak olmuş gelenek göröneklerimiz aynı binadaki insanları tabiki tanıcaycaz bilcez bayramda seyranda hasytalıkta dügünde elinizden birşey geilrse yardincı olmalıyız bana göre cocukkarımızda bizden görüp ögrenmeli arada bi cay kahveye cagırmalı degişşk bi yemek yapınca bitabak vermeli ne var bunda bunlar güzel şeyler öcü görmüş gibi insanlardan kacmakta neyin nesi tabi ki kimseyle yedi yirmidört icli dışlı olun demiyorum bende sevmem kafamızın uydugu insanlarla geliş gidiş yapmak selamlaşmak iki halhatır sormaktan korkmayın yaa (pandami dışında) insanlıgın engüzel yanlarından biri insanları sevmek benim düşüncem

Sizi çok iyi anlıyorum. İnanın artık komşuluk kalmadı. Ananemi geçen sene huzurevine yatırmak zorunda kaldık. O evde yaklaşık 40 seneden fazla oturdu. Evini boşalttık. Komşular bir kere bile kapıyı çalıp da ''Hayırdır müşerref hanım öldü mü kaldı mı, bir şey mi oldu?'' diye bir kere bile sormadı. Değil kapıyı çalmak biz apartmanın içinde girip çıkarken kapıdan_pencereden bile bir kişi bile kafasını uzatıp bir şey sormadı. Çok üzülmüştüm. ''Bu kadın 40 yıldan fazladır bu evde oturdu. Hiç mi sevilmedi, neden kimse merak etmiyorlar'' demiştim. Neyse konu bu değil. Evet pandemi var komşuluk şu an hiç yok, insanlar birbirinden korkar oldu. Ama insan bir kapıdan uğrar içeri girmese bile kapıdan konuşur değil mi? Ben de çok üzülüyorum bu durumlara iyicene yalnız olduk.

Gercektenmi nekadar üzücü allah rahmet etsin annenize o kadının kırk yılı gecmiş orda hic kimsemi merak etmemiş ne var neyok hayret bişey iyce robot gibi olmuş insanlar allah sonumuzu hayretsin ben cocuklarımıza üzülüyorum manen hic bişey yaşıyamıycaklar bitki gibi valla

aynen öyle. O binada eski komşuları da var.Binada o kadar indik çıktık (hem taşınma esnasında hem sonradan) insan bir merak eder kapıyı açar da sorar di mi? İnsan hiç tanımasa bile hayırdır biri mi taşınıyor diye sorar. Bir ara o kapıları çalıp da ''siz ne biçim komşusunuz kaç sene bu kadın burda yaşadı hiç mi hatrı yok'' demek istedim ama benim haddime değil. Hatırladıkça sinirlerim bozulur.Benim verdiğim sadece bir örnek. Konu sahibi de hiç canını sıkmasın o yüzden. Bu hale geldik maalesef.

Bebegınız var ınsanlar o yuzden gelmıyorlardır.Malüm covid var .

Sanki hiç insan görmüyoruz gibi konuşmuş herkes
Konu sahibi çalışıyor da olabilirdi gitme işine mi diycektik
Tak maskeni git aynı işyerinde çalışacağın komşuna onunla sonuçta iş dolayısıyla tanışacaksın muhakkak kapıda ayaküstü tanış kahveye davet et temasta bulunma yeter canım
Ama tabi yeni tanıştığın için aman öyle özelini anlatacak kadar samimi olma ilkbaşllarda bebek muhabbeti falan yaparsın bu da benim tecrübem
Hiç düşünme bu kadar bi kapıyı çalmaya bakar

Pandemi var. Salgın var. 3 aylık bebek var. Yazık günah yavrunuzu düşünün. 7.5 yıl aynı mahallede kimse ile komşuluk yapmadım. Komşuluk çokda dert değil bence. Ayrıca çok yüz göz olunca aynı mahallede dedikodu kazanları da kaynıyor illaki. 1.5 yıldır başka mahallede oturuyorum. Pandemi dolayısı ile kapıma gelen olsa eve sokmam. Küçük çocuğum var ve onu düşğnmek zorundayım. Sizde kendinizi değil çocuğunuzu düşünün lütfen. Kimdenin de kapısına gitmeyin salgın var belki gittiğiniz yer mecburen sizi eve davet eder evde yaşlı yada kronik rahatsızlığı olanlar vardır ve sizde taşıyıcısınızdır. Nereden bileceksiniz. Kendinizi de başkalarını da riske atmayın.

Babamlarla 26 yaşıma kadar 200 dairelik bir sitede yaşadım
Kapımızı çalan komşu bir elin beş parmağını geçmezdi yurdum insanı oturuyordu yine de kapı çalan çok azdı vakti yok denecek insanlar bile degillerken...

İki yıldır evliyim 4 bloklu bir sitede oturuyorum
Sanırım 32 daire var düşün yani bundan bile haberim yok.
Burada sadece mühendis pilot hakim savcı doktor hep yüksek mesleklerin oturduğunu biliyorum

Sadece karşi komşumla bir dönem samimi olduk ondan da iki ayda sıkıldım

Uff çok stresli değil mi ya
Direkt selamı sabahı kesiverdim

Ne biliyim ne gerek var micmicmic

Şu an normal bir dönemde değiliz ki? İnsanlar anne/babasının evine gitmiyor ki komşuya gitsin.
Gidene de kızıyorum ben zira 1 kisi onlarca kişiyi hasta ediyor,hastaneler boşalmıyor,çocuklar okula gidemiyor sırf bu sosyalleşme merakından.
Pandemi olmasaydı gidin,tanışın derdim ama bu şartlarda kırılmayın,kızmayın kimseye,haklı bir sebep var gidip,gelmemek için.

Üstüne bir de tahrik ettiler sinirlendim banlandim. Burda adminler de taraflı admine yakın olanlar bı mesajla bizi banlatiyorlar
Taraflı davrandıklarını düşünmüyorum. Şimdi ben Mune ile yazışınca beni tutup banlamıyor mu? Bu düşünceniz herkesi zan altında bırakır

Yahu kadin bunalmis
Yani turkiyeyi de bilmesek full time karantina var sanicaz
Herkeste bi afra tafra yuklenmis sanki o soktu hastaligi ülkeye
Bi kapim calissin halim sorulsun derdi oysa
Yemin ederim yok yere linclendim.iki yıldır evden dışarı cikmiyorum beni lincleyenlwr de umarım a101 bimde sıraya girmiyolardir mal kapacaz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…