- 11 Mart 2011
- 1.432
- 262
- 363
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Gercektenmi nekadar üzücü allah rahmet etsin annenize o kadının kırk yılı gecmiş orda hic kimsemi merak etmemiş ne var neyok hayret bişey iyce robot gibi olmuş insanlar allah sonumuzu hayretsin ben cocuklarımıza üzülüyorum manen hic bişey yaşıyamıycaklar bitki gibi vallaSizi çok iyi anlıyorum. İnanın artık komşuluk kalmadı. Ananemi geçen sene huzurevine yatırmak zorunda kaldık. O evde yaklaşık 40 seneden fazla oturdu. Evini boşalttık. Komşular bir kere bile kapıyı çalıp da ''Hayırdır müşerref hanım öldü mü kaldı mı, bir şey mi oldu?'' diye bir kere bile sormadı. Değil kapıyı çalmak biz apartmanın içinde girip çıkarken kapıdan_pencereden bile bir kişi bile kafasını uzatıp bir şey sormadı. Çok üzülmüştüm. ''Bu kadın 40 yıldan fazladır bu evde oturdu. Hiç mi sevilmedi, neden kimse merak etmiyorlar'' demiştim. Neyse konu bu değil. Evet pandemi var komşuluk şu an hiç yok, insanlar birbirinden korkar oldu. Ama insan bir kapıdan uğrar içeri girmese bile kapıdan konuşur değil mi? Ben de çok üzülüyorum bu durumlara iyicene yalnız olduk.
aynen öyle. O binada eski komşuları da var.Binada o kadar indik çıktık (hem taşınma esnasında hem sonradan) insan bir merak eder kapıyı açar da sorar di mi? İnsan hiç tanımasa bile hayırdır biri mi taşınıyor diye sorar. Bir ara o kapıları çalıp da ''siz ne biçim komşusunuz kaç sene bu kadın burda yaşadı hiç mi hatrı yok'' demek istedim ama benim haddime değil. Hatırladıkça sinirlerim bozulur.Benim verdiğim sadece bir örnek. Konu sahibi de hiç canını sıkmasın o yüzden. Bu hale geldik maalesef.Gercektenmi nekadar üzücü allah rahmet etsin annenize o kadının kırk yılı gecmiş orda hic kimsemi merak etmemiş ne var neyok hayret bişey iyce robot gibi olmuş insanlar allah sonumuzu hayretsin ben cocuklarımıza üzülüyorum manen hic bişey yaşıyamıycaklar bitki gibi valla
Bebegınız var ınsanlar o yuzden gelmıyorlardır.Malüm covid var .Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazenMune
Üstüne bir de tahrik ettiler sinirlendim banlandim. Burda adminler de taraflı admine yakın olanlar bı mesajla bizi banlatiyorlarİnsanların arkadaş edinmek istemesine burda ‘komşuculuk oynamak’ denmiş. Neyse
Taraflı davrandıklarını düşünmüyorum. Şimdi ben Mune ile yazışınca beni tutup banlamıyor mu? Bu düşünceniz herkesi zan altında bırakırÜstüne bir de tahrik ettiler sinirlendim banlandim. Burda adminler de taraflı admine yakın olanlar bı mesajla bizi banlatiyorlar
Yemin ederim yok yere linclendim.iki yıldır evden dışarı cikmiyorum beni lincleyenlwr de umarım a101 bimde sıraya girmiyolardir mal kapacaz diye.Yahu kadin bunalmis
Yani turkiyeyi de bilmesek full time karantina var sanicaz
Herkeste bi afra tafra yuklenmis sanki o soktu hastaligi ülkeye
Bi kapim calissin halim sorulsun derdi oysa
Kimse zan altinda kalmasın o zaman direk muneye söylüyorum.tarafli davrandı.Taraflı davrandıklarını düşünmüyorum. Şimdi ben Mune ile yazışınca beni tutup banlamıyor mu? Bu düşünceniz herkesi zan altında bırakır
Adminleri zan altında bırakıyorsun farkındamısın,bizde ceza alıyoruz haksızsak çekiyoruz cezamızı.Üstüne bir de tahrik ettiler sinirlendim banlandim. Burda adminler de taraflı admine yakın olanlar bı mesajla bizi banlatiyorlar
En iyi sen bilirsin ki benim gözümün önünde banladı seni ablaAdminleri zan altında bırakıyorsun farkındamısın,bizde ceza alıyoruz haksızsak çekiyoruz cezamızı.
Benim ahretlik varMune bak hiç acımaz direk mapısa yolluyor ..
Bunu söylemen bile haksızca.Kimse zan altinda kalmasın o zaman direk muneye söylüyorum.tarafli davrandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?