Kapımı bile çalmayan komşularım.

insanlar sizin nasil bir yapida oldugunuzu bilemezler,
bence sizin tasindiktan sonra uygun bir zamanda kapilarini calip, "biz yeni tasindik, su dairedeyiz, iyi gunler" seklinde bir selam vermeniz uygun duser, o zaman da kim komsuluk iliskilerine onem veriyor kim vermiyor anlarsiniz zaten.

Amma velakin padenmimiz var,
siz gitmeyerek cok iyi yapmissiniz,
sizi gorunce selam vermeyenler vs de cok cok iyi yapiyorlar, zira bebeginiz cok kucuk ve risk grubundasiniz.
Ben komsularimla gorusuyorum ama risk grubunda degiliz, sevdigim bir komsumun yasli annesi ziyarete geldi gitti bir donem ornek vereyim, o zaman hic kapidan bile konusmadik kendisi ile. Bebekli komsum olsa asla gitmem tanismaya falan.

Zorundalar mı? Bende iki sene olcak daha apartmanda kimseyi tanımam sonra elini verip kolunu kaptırıyosun, çayıydı kahvesiydi çağırmasan tribiydi, çağırdın mı gitme mecburiyetiydi, dedikodusunu saymıyorum bile, bide insan nasıl sıkılır anlamam ki ben kendimi çok eğlenceli buluyorum mesela hele de yalnızken benim de çocuğum olcak kapıdan içeri almam kendimden bile sakınırım küçücük bebeği virüs zamanında bide, onla uğraşmaktan sevmekten sıkılmaya vakit mi kalır

siz sıkılmışsınız haklısınız

şehri bilmemek bir yandan

küçük bebek bir yandan

çalışmamak (izin nedeni ile) bir yandan

pandemi bir yandan

evde bunalmışsınız

evet bunlar hepsi ayrı ayrı sıkıntı sizinki bir arada

lakin kimseye gidilip gelinmez

bizim apartmana da taşındılar

eve gitmem, balkonda görünce bir "merhaba hoş geldiniz" desem mi dedim baktım kadının küçük çocuğu var onunla uğraşıyor o an meşgul etmeyeyim dedim

aradan zaman geçti şimdi de artık durduk yere böyle bir şey söylemek garip deyip sustum

ama çocuklar tanışmış hatta ben çocuğuna ismi ile hitap edip oğlumu sordum o da bana cevap verdi vs ama balkondan

özetle yüz yüze hele de bebekli birisi ile bir araya gelinecek zaman değil

dün bir başka konuya da yazdım bu süreçte bebek büyütenler şanslı, pandemide herkes evde diye

bizim bebekler büyürken biz de evdeydik ama o zaman herkes dışarıda idi şimdi herkes evde zaten

işe başlayınca tanışır görüşürsünüz kafanıza uyup uymadığını da orada tartarsınız

Kapıdan bir merhaba diyebilirsiniz, karşı komşumla iki ay arayla taşındık siteye. Pandemi çıktı hiç evlere git gel yapmadık o yüzden. Ama arada zilleşiyoruz nasılsın yok dimi bir sıkıntı falan filan beş dakika kapıdan kapıya sohbet o bile yetiyor. Eşlerimiz çocukları bahçeye çıkarıp yarım saat birlikte vakit geçiriyorlar o kadar. Şu dönemde zaten oturup kalkma mümkün değil ki. Çok çok bunaldıysanız zili çalıp uzaktan bir selam verip hal hatır sorun madem

Normal bi süreçten geçmiyoruz kendi ailelerimizle bile görüşemiyoruz o yüzden takılmayın bu duruma .ama illa iletişim halinde olayım bir meraba deyim diyorsanız bir kek yapın iş arkadaşına kapıdan verin. bizim komşularımızla iletişim bu şekilde şu an karantina günlerinde birbirimize yaptıklarımızdan veriyoruz bir iki tanesi ile bu şekilde iletişim halindeyiz onun dışında eve girip çay, kahve içme durumumuz olmuyor çünkü eşler çalışıyor kimde ne olacağı belli olmaz kendi kendinize yetmeyi öğrenin evde yapacak çok iş vakit geçirecek çok mecra var bence komsuculuğa sarmayin

Normal zaman olsa gidin tanışın derdim ama bu dönemde gidip tedirgin etmeyin insanları.
Insanlar korkudan anne babalarının evine gidemezken komşunu eve gelmesi can sıkıcı olur.

Valla ben komşu sevmeyen tayfadanım, normal zamanda da olsak en fazla selam veririm ki halâ mahalle kültürünün olduğu bir yerde oturuyorum. Komşular hep yaşca benden çok büyük, bir güzelliklerini de görmedim açıkçası. Tam tersi sürekli hayatımı merak etmeler, kapıya türlü bahanelerle gelip evin içine bakmaya çalışmalar vesaire... Kayınvalidem vasıtasıyla birbirlerinin arkasından söylediklerini duyuyorum da, insanın aklı şaşar. Şu an pandemi var onu söylemeye bile gerek duymuyorum eminim farkındasınızdır ama normal zamanda da ben şahsen komşularla fazla samimi olmazdım.

Bence lahusalik duygusalligi hala var uzerinizde, komsularinizla kaynasmak vakit gecirmek istiyorsunuz evet bu cok gyzel birsey ama lutfen şoyle bir donemde virus kol gezerken hem kendinizi hem begebiginiz hemde baskalarini riske atmayın. Oturun bebeginizke evde virus birgun biterse (elbet biter) ozaman dilediginiz gibi vakit gecirirsiniz komsularinizla

Virüs gercegını nasıl unutuyorsunuz anlamıyorum. Pandemi var bırakın komsuyu ailenızı dahi gormemenız gereken zamandasınız ama yok ya beziyor vallahi insan..bi bize mi var bu virüs

Bu donemde kimse komsucukuk yapmiyorki heleki yeni tanimadigin birini nasil evine alabilirsin. Ayrica sonradan tasinmis olmaniz biseyi degistirmez sizde tanismak icin gidebilirsiniz ama bu donemde degil

Yorumları hayretle okuyorum...Selam vermemekle iyi yapıyorlar denmiş hatta...Ya arkadaş tamam pandemi var da apartmanda gelip geçtikçe hoşgeldiniz hayırlı olsun falan demekle de mi bulaşacak 2m mesafede durup...
Ya tam.olarak.bunu kastedmistim arkadaslar.ben hamileliğimin başından beri dışarı çıkmıyorum.her gün evdeyim her gün.oturmaya gideyim demedim.ki.tanismak.bi.hosgeldin apartmanimiza demek bilmem bunları bekledim .biri de bana cahil demis. Arkadaşım evden aylardır çıkmıyorum ben.oturup oturup ağlıyorum yalnızlıktan .lohusalık.nedir bilirmisin tek başıma gecirdim hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…