- 6 Aralık 2010
- 2.941
- 2.073
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Tam olarak kastım buyduBizim binaya da yeni taşınan komşu var. Taşındı bı ay sonra doğum yaptı . Gitmedim tabiki. Korona var. Benim de bebeğim var. Ne kendimi ne cocuklarimi ne de komşumu riske atamam. İlk tasindiklari zaman kapıdan uğradım. Girmedm içeri. Kendimi tanıttım. Daire numaramı söyledim. Bı ihtiyacın olursa buyur dedim. Ama oturmaya gitmem. Eşimde söylemiş bı şey lazım olursa söyleyin diye. Ha bi yemek yapıp göndermek istiyorm. Fırsatım olmadı bı türlü. Bı gün sarma yada börek yapıp goturcem kapıdan veririm. Yoksa korona zamanı kimseye gitmem . Kimse de gelmesin.
Lohusalıktan kaynaklı duygusaldırsınız umarımYa tam.olarak.bunu kastedmistim arkadaslar.ben hamileliğimin başından beri dışarı çıkmıyorum.her gün evdeyim her gün.oturmaya gideyim demedim.ki.tanismak.bi.hosgeldin apartmanimiza demek bilmem bunları bekledim .biri de bana cahil demis. Arkadaşım evden aylardır çıkmıyorum ben.oturup oturup ağlıyorum yalnızlıktan .lohusalık.nedir bilirmisin tek başıma gecirdim hep.
İyi ki farkındasınız. Farkında olmasanız kız kıza pijama partisi yapardınız herhalde.Ya yok tabiki emin olun pandeminin farkındayım markete bile gitmiyorum ben virüs var diye. Ama en azından bı tanisilabilinir mi diye dusundum
İşte neden komşuluk ilişkilerinin bittiğininin örneğisiniz. Apartmanımda sizin gibi biri olmasını istemezdim, üslubunuz çok kötü. Ne demek elini verip kolunu kaptırmak. Ne demek yok çayıymış kahvesiymiş yok çağırsa mecbur gidecekmiş. Lütfen kimseye mecburiyetten gitmeyin, o insanın sohbeti arkadaşlığı, güler yüzü için gidin gidecekseniz. Kimseyi de mecburen çağrmayın sevdiğiniz için çağırın. Şu an çok büyük konuşuyorsunuz ama çocuğunuz oyun oynayacak yaşa geldiğinde sosyalleşsin yaşıtları ile oynasın isteyecek aynı yaşta çocuklu komşularını görmeye başlayacaksın o zaman işte yada dört duvarda tvye maruz kalacak ( pandemi harici söylüyorum hepsini)Zorundalar mı? Bende iki sene olcak daha apartmanda kimseyi tanımam sonra elini verip kolunu kaptırıyosun, çayıydı kahvesiydi çağırmasan tribiydi, çağırdın mı gitme mecburiyetiydi, dedikodusunu saymıyorum bile, bide insan nasıl sıkılır anlamam ki ben kendimi çok eğlenceli buluyorum mesela hele de yalnızkenbenim de çocuğum olcak kapıdan içeri almam kendimden bile sakınırım küçücük bebeği virüs zamanında bide, onla uğraşmaktan sevmekten sıkılmaya vakit mi kalır
Birbirinize oturmaya gitmeyecekseniz tanışmanın ne anlamı var? Sizin derdiniz evde tek başınıza olduğunuz için, bir yere gidemediğiniz için canınızın sıkılması zaten. Size hoşgeldiniz deyip, karşılaştığında selam verince evdeki can sıkıntınız mı gidecek? Çevirmeyin lafı. Basbayağı komşuculuk oynamak istiyorsunuz şu dönemde.Ya tam.olarak.bunu kastedmistim arkadaslar.ben hamileliğimin başından beri dışarı çıkmıyorum.her gün evdeyim her gün.oturmaya gideyim demedim.ki.tanismak.bi.hosgeldin apartmanimiza demek bilmem bunları bekledim .biri de bana cahil demis. Arkadaşım evden aylardır çıkmıyorum ben.oturup oturup ağlıyorum yalnızlıktan .lohusalık.nedir bilirmisin tek başıma gecirdim hep.
Çocuğum sosyalleşsin bende görürüm konuşur ederim o ayrı, ötesini sevmiyorum ben, ki kafamın uyduğu insanla zaten sıklıkla görüşürüm, benim kafamın dengi insan çok olduğunu düşünmüyorum ki çoğu kadının derdi dedikodu, o yüzden sevmiyorum komşuculuk, bu tavrım da kimseyi rahatsız etmez merak etmeyinİşte neden komşuluk ilişkilerinin bittiğininin örneğisiniz. Apartmanımda sizin gibi biri olmasını istemezdim, üslubunuz çok kötü. Ne demek elini verip kolunu kaptırmak. Ne demek yok çayıymış kahvesiymiş yok çağırsa mecbur gidecekmiş. Lütfen kimseye mecburiyetten gitmeyin, o insanın sohbeti arkadaşlığı, güler yüzü için gidin gidecekseniz. Kimseyi de mecburen çağrmayın sevdiğiniz için çağırın. Şu an çok büyük konuşuyorsunuz ama çocuğunuz oyun oynayacak yaşa geldiğinde sosyalleşsin yaşıtları ile oynasın isteyecek aynı yaşta çocuklu komşularını görmeye başlayacaksın o zaman işte yada dört duvarda tvye maruz kalacak ( pandomim harici söylüyorum hepsini)
merhaba ,bence adım atın sizi tanımak istiyorlardır bizim apartmana yeni taşınan olunca biz aslında hoşgeldine giderizSelamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
arkadaşlık yapmak isteyen de sizsiniz..Ama ben sonradan geldim
Bebeğim var diyorsunuz zaten ortalık hastalıktan kırılıyor. Ne gerek var bu aralar komşuluk yapmaya? Hiç mi hastalık kaparız diye düşünmüyorsunuz? İnsanlar sizinle tanışmak istese gelirler zaten niye zorla kapılarına gitmeyi düşünüyorsunuz? Eski yaşadığınız yerde komşuluk olabilir ama her yer sizin geldiğiniz yer gibi değil. Biri kapıma gelip tanışmak istiyorum komşu dese eve falan almam deli gözüyle bile bakarım. Yolda görsem yolumu çeviririm çok lazımmış gibi.Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
bende kapımı kimse çalmasın kafasındayım. belliki insanlar kendi hallerinde takılıyor ki hastalık var ev gezmesi zamanı değil.Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Burda çoğunluk ne cevap veriyorsa ardına takılıp hemen popüler olma pesindesinİyi ki farkındasınız. Farkında olmasanız kız kıza pijama partisi yapardınız herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?