Kapımı bile çalmayan komşularım.

Tam olarak kastım buydu

Eğer güler yüzlü biri ise selam veririm onun dışında ben de komşuluk yapmam. Eskidendi o samimi komşuluklar.

Lohusalıktan kaynaklı duygusaldırsınız umarım
Virüs bu ama sonuçta ve ölümcül yani
Bu 7 ay evde kalmış da 1 kere çıkmış bulaşmayayım demiyor ki
Bir kere bile çıksanız bulaşınca bulaşıyor ne yazık ki
Keşke belli süre evde kalana virüs izin verse de bulaşmasa

Ben pandemiden Biray önce hamile kaldım ogunden beri evdeyim sadece hastaneye gittim hatta ameliyathanede maskeliydim oradaki anestezi uzmani acti maskemi düşünün nefes alamayacagim diye
Suanda evdeyim.keske bitene kadar hep olabilsem diye dua ediyorum
Ki bu olanağı bulamayan ölen bircok saglik çalışanı oldu.

Salgın bitince tanisirsiniz benzer durum bende de var ama hic acele etmiyorum hatta yan komsum tabak alisverisi baslatti onu surduruyoruz aralikli sekilde oyle oyle zamanla tum apartman tanir beni diye dusunuyorum:)) kahveye cagiran vs oldu ama gitmedim tanismak istesem de. Cunku su salgin bitmeden misafir agirlamak istemiyorum dolayisiyla cagirana da gitmiyorum.

Ya yok tabiki emin olun pandeminin farkındayım markete bile gitmiyorum ben virüs var diye. Ama en azından bı tanisilabilinir mi diye dusundum
İyi ki farkındasınız. Farkında olmasanız kız kıza pijama partisi yapardınız herhalde.

İşte neden komşuluk ilişkilerinin bittiğininin örneğisiniz. Apartmanımda sizin gibi biri olmasını istemezdim, üslubunuz çok kötü. Ne demek elini verip kolunu kaptırmak. Ne demek yok çayıymış kahvesiymiş yok çağırsa mecbur gidecekmiş. Lütfen kimseye mecburiyetten gitmeyin, o insanın sohbeti arkadaşlığı, güler yüzü için gidin gidecekseniz. Kimseyi de mecburen çağrmayın sevdiğiniz için çağırın. Şu an çok büyük konuşuyorsunuz ama çocuğunuz oyun oynayacak yaşa geldiğinde sosyalleşsin yaşıtları ile oynasın isteyecek aynı yaşta çocuklu komşularını görmeye başlayacaksın o zaman işte yada dört duvarda tvye maruz kalacak ( pandemi harici söylüyorum hepsini)

Son düzenleme:
Birbirinize oturmaya gitmeyecekseniz tanışmanın ne anlamı var? Sizin derdiniz evde tek başınıza olduğunuz için, bir yere gidemediğiniz için canınızın sıkılması zaten. Size hoşgeldiniz deyip, karşılaştığında selam verince evdeki can sıkıntınız mı gidecek? Çevirmeyin lafı. Basbayağı komşuculuk oynamak istiyorsunuz şu dönemde. Biraz daha sabredin. Hepimiz sizinle aynı durumdayız.

Çocuğum sosyalleşsin bende görürüm konuşur ederim o ayrı, ötesini sevmiyorum ben, ki kafamın uyduğu insanla zaten sıklıkla görüşürüm, benim kafamın dengi insan çok olduğunu düşünmüyorum ki çoğu kadının derdi dedikodu, o yüzden sevmiyorum komşuculuk, bu tavrım da kimseyi rahatsız etmez merak etmeyin

merhaba ,bence adım atın sizi tanımak istiyorlardır bizim apartmana yeni taşınan olunca biz aslında hoşgeldine gideriz

Kapım aylardır çalıyor ama kimsiniz bile demiyorum, açmıyorum. Belki komşular da çalmıştır, sesimi bile çıkarmadım. Kargo mesaj atıyor önceden, içeriden bağırıyorum kapının önüne koyar mısınız diye. Bu dönemde kimse kapıyı açmamalı. Acil durumda yakınlarınız telefonla ulaşır zaten.

Bebeğim var diyorsunuz zaten ortalık hastalıktan kırılıyor. Ne gerek var bu aralar komşuluk yapmaya? Hiç mi hastalık kaparız diye düşünmüyorsunuz? İnsanlar sizinle tanışmak istese gelirler zaten niye zorla kapılarına gitmeyi düşünüyorsunuz? Eski yaşadığınız yerde komşuluk olabilir ama her yer sizin geldiğiniz yer gibi değil. Biri kapıma gelip tanışmak istiyorum komşu dese eve falan almam deli gözüyle bile bakarım. Yolda görsem yolumu çeviririm çok lazımmış gibi.

bende kapımı kimse çalmasın kafasındayım. belliki insanlar kendi hallerinde takılıyor ki hastalık var ev gezmesi zamanı değil.

Bende bulunduğumuz ile eylül basında taşındım, kimseyle görüşmedim. Olurda biri kapimi çalsa eve gelmek istese kabul etmem, edemem su durumda komşuluk düşünülecek en son şey olmali. Çocuklarımız okula gitmiyor, evde patlıyor 1. Sınıf icin online ders cok zor bunları görüp komşuculuk oynamak gerçekten mantiksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…