• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapımı bile çalmayan komşularım.

Merhaba sizi anlıyorum ama tmm siz istiyorsunuzda görüşmek bakalım komşunuz istiyecekmi herkes birbirinden kaçar oldu bu hastalıkta virüsün kimde olduğu belli olmuyor .mesela ben birşey yaptığımda komsumada götürsem diyorum ama sonra düşünüyorum ya bende hastalık olduğunu düşünüp yemek istemezlerse diye düşünüp vazgeçiyorum götürmekten.:olamaz:

Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur
Maskeyi zaten takıyoruz birazda kapıdan uzak kalarak tanışabilirsin gibi geldi bana. Aynı yerde çalışıyomusun uz birde terslemez. Birde bu pandemi en iyi arkadaşımıza sokulmaz olduk

An itibariyle olmuş oldu 😂
Diğer yorumuma hiç cevap bile yok çünkü işine gelmiyor. Burada popüler olunca elime ne geçecekse... Tebrik ederiz, yorumunuz 30 beğeni aldı. Bizden bir adet robot süpürge kazandınız. 😬

Ayniyiz diyebilirim pandemiyi katmiyorum...bende.bu.siteye yeni tasindim ve yan.komsumla ortak tanidigimiz varmis ben tasindim gelen giden olmadi bende dedim yan.komsu ortak tanidik varmis belki gelir bekledim gelmedi...neyse kendisi dogum yapti ben kek yolladim ,sutlac yolladim yani.kapidan verdim...aradan zaman gecti bebek.hediyemi ve ayrica tatli yaptim onunla gittim...sohbet vs guzeldi hatta dedim.her.zaman beklerim.bende.gel.diye(pandemi oncesi.idi)aradan zaman.gectj ne gelen var ne.giden ...sadece kapida gorunce konusuyoruz o.kadar...bir daha buyuk.konusmiyim.hayatta gitmem evine....

Diğer yorumuma hiç cevap bile yok çünkü işine gelmiyor. Burada popüler olunca elime ne geçecekse... Tebrik ederiz, yorumunuz 30 beğeni aldı. Bizden bir adet robot süpürge kazandınız. 😬
Robot süpürgeyse bende isterim 😌

Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.

Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazen @Mune
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Küçük bebek olunca sürekli onunla haşır neşir olmak, insanlardan uzak kalmak sıkıcı oluyor bir süre sonra.İnsan sosyalleşmek istiyo bu da bir ihtiyaç.iki çift laf edecek birine çok ihtiyaç duyuyor insan,ben hala öyleyim.
Pandemi her şeye balta vurdu neyazikki..şu dönemde karnımı doyursbildigime sukredio oturuyorum şimdilik,inşallah düzelir geçer bugünler

Canim belki çekiniyorlardir senden öyle de olabilir ama bence mesafeli olarak kapıya gelip yada bir ihtiyaciniz var mı diye bende sorulmasını isterdim tabi. İnsanlar bide çok korkuyor bebeğe de gecirirz diye. Benim kuzenim de doğum yapti aynı mahalledeyiz kimse daha evine gitmedi korkudan. Sadece telefonla görüşüyoruz. Senin tek olman da çok zor Allah yardım etsin canım. Şuan yeni doğum yaptin tabi hormonların herşeyin alt üst ama insaAllah bir zaman sonra düzene girecektir. Rabbim en kısa zamanda bizi bu hastalıktan kurtarsın 🧡

İsterseniz çift maske ile bebeğinizi de arabasına koyup komşunuz açık havada yürümeyi teklif edin. kapalı ortamda oturmayın pandemide. şuan böyle olması çok doğal. bir yıldır kimseyi kabul de etmedim gitmedim de.

Belki çekiniyorlardı. Pandemi olmasa çalın kapıyı derdim ama :/
Başıma geleni anlatayım içimde epey derttir. Pandemi döneminden önce alt kat komşumun gebe olduğunu zor geçirdiğini öğrendim.
Yalnızlardı burda benimde gebeliğim zor ve yalnız geçmişti. Üzüldüm insan destek arıyor bir çorba yapan bekliyor ben bekledim yani.
Görüştüğüm 2 3 komşu anlattı bende salak dedim ki yarın çorba yapayım içsin.
Yaptım ufak tencerede götürdüm. Teşekkür etti. Salak gibi dedim ki telefon numaramı vereyim istersen bir şey olursa gündüz yardımcı olurum. Telefonum yanımda yok dedi neyse dedim kendi bilir.
Ertesi günde aşure yaptım yanına da poğaca koymuştum götürdüm.
Kapıyı açtı elimdekini görür görmez dedi ki bende bilmme ne hastalığı var bir şey yiyip içmek yasak bundan sonra getirme şok oldum tabağı geri de çekemedim o kadar modum düştü ki çok üzüldüm. O oldu bir daha da yüzüne bakmadım.
Yani insanların başına da böyle bir şey geldiyse çekiniyor olabilirler :/

Son düzenleme:
Belki şuan virüs kapma korkusuyla çekiniyorlar olabilir. Ama kapıyı çalıp uzaktan hpsgeldiniz demek hasta etmez kimseyi. Bence boşverin takmayın bunları , komşuların ev ziyafetine gelmemeleri daha hayırlı bence . Hem zaten bebeğiniz var , saha dikkatli sakınmalısınız şu sıralar ...

İş arkadaşınız olan yan komşunuza 1 tabak kurabiye yapıp ikram edebilirsiniz. Kendinizi tanıtırsınız tanışıklığınız olur arkadaşlık kurarsınız belki. Ben yeni taşındığımda komşularıma kendim tatlı ikram etmiştim yaptığımdan. Sonra onlar derken yakınlaştık

Benzer durum başıma gelse ne güzel derim :) herkesin beklentisi farklı ben sevmem öyle komşuluk. Arkadaşlarım yeter, misafir ağırlamayı severim ama hiç tanımadığım komşumu tercih etmem açıkcası tek otururum daha iyi. Evine alacağın insan tanıdığın bildiğin insan olmalı belki çok korumacıyım bilmiyorum ama bu konular da biraz daha farklı düşünüyorum ve olumsuzluk yaşayanları da görüyorum.

Laf kalabalığı yapiyosun ve ben hiç sevmem.o yüzden cevap yazmadım inan uğraşamam sendeki ceneyle.bombos bir beyin.

Eski evimde komsularla 5 yil yakinlik yapmadim. Sadece selam verip geciyordim. Sonra cocugu evin onune cikarirken arkadaslik yaptik, cok da sevdim bazilarini. Ama sonra pisman oldum.
Simdi evi degistim. Yeni komsularim iyi. Evlerine davet ettiler, ayip olmasin diye gittim bir kere o kadar. Kafam rahat, keyfim yerinde.
Fazla yakinlik iyi degil, küslük, dedi-kodu, yanlis anlasilmalar falan cok oluyor.
En iyisi merhaba merhaba.

Bilerek komşuluğun olmadığı bir siteye taşındım 3 yıl oldu karşı komşumla 1 kez selamlaştık sadece tesadüfen karşılaşıp daha önce komşuluktan bıktığım için şuan kimseyle karşılaşmamak adına kapı dürbününden bakıyorum kimse yoksa çıkıyorum komşuluktan nefret ediyorum inanın hiç gerek yok 3 yıldır öyle mutluyum ki belki oturduğunuz yerdeki insanlarda böyle düşünüyordur ki genelde artık böyle insan insandan korkuyor maalesef ortam kötü insanlar fesat akrabalık dahi bayramdan bayrama zorunlu hale geldi ben ona bile tatile gittim bahanesi buluyorum yüzlerini görmemek için

Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.

Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
Güncellemeye bakılırsa herkes pandemi demiş ama pandemi olmasa bile yan komşumun kapısını çalmam çok ilgilenmem komşuculuk oynamayı da sevmem her zaman böyle muhabbetlerin sonunda işin cılkı çıkar bir seneye yakındır bu binadayım apartman grubumuz var bir şeye ihtiyacı olan yazıyor yardımlaşıyoruz ama ne bileyim doğum yapsam niye kapımı çalmadılar demem mesela niye çalsınlar ki onlar için ne önemi var bunun bence insanlardan olan beklentinizi düşürün

Bende yeni tasindim yan komsum tanismaya geldi iceri almadim.bu pandemide komşuculuk oynamanin sirasi mi.gerci normalde de olsa komsu falan edinmezdim daha once dilin yandi.

Ben de Türkiye den başka ülkeye gelin gittim 2 sene olacak . Allah'a çok şükür eşimde ailesi de çok iyi insanlar onlardan yana hiç bir şikayetim yok kayınvalidem öz annem gibi zaten iki oğlu var hic kızı yok ilk geliniyim kızı yerine koyuyor sağolsun ama burda o kadar çok Türk var inanın hiç biri ne konuşuyor benimle nede arkadaşlık kurmak istiyor . Allahtan Türkiye den başka bir arkadaşım gelin olarak geldi de uzakta olsak arada onunla görüşüyorum insanların bu soğuk hal ve tavırlarını anlayamıyorum biz olsak Türkiye ye gurbette gelin olsa aramıza alır arkadaşlık ederiz . Turkiyedeyken çalışıyordum banka da burda dilde bilmiyorum çalışamıyorum çok sıkılıyorum Allah'tan hamileyim bebeğim olunca onunla zaman daha güzel geçecek

İnsanların Ön yargıları olduğu müddetçe Sosyalleşmek Zor bir durum birde üstene Covid 19
geldi insanlar tedirgin. Sabırlı ol Covid aşısı yaygınlaştığında bol bol sosyalleşirsin 😊

Back