• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapılar açık oturan komşulara ne yapmalı?

lüks yerde ev alacak paraları var ama k.çı kırık bi klima alacak paraları mı yok da kapıyı açıyorlar essin diye?
Onların evinin içini görmedim, bizimkinden farklı dairesi.
Belki oturdukları yere gelmiyordur klima havası, ya da var mı yok mu onu bile bilmiyorum.
Ama anladığım kadarıyla esintiden çok birbirleriyle iletişim halinde olmak için bu kadar açık kapıları.
Cunku arada sürekli bir trafik görüyorum.
Sana kapım her zaman açık deyimini pratikte yaşıyorlar bence :D

Ben anlamadım ya. Bu evlerin camı, penceresi, balkonu yok mu çelik kapı ne alaka.

Hayır yani bir insan neden apartman boşluğu manzarasını tercih eder ve orada zaman geçirir ki:confused:
:D bilmiyorum ki gelen gideni mi gozetlemeye çalışıyorlar

Kapılarının açık olması beni de rahatsız ederdi haklısınız. Ama ne giydikleri sizi neden ilgilendiriyor anlayamadım. Ha ortak alandan falan bahsetmişsiniz sanırım ortak alanda öyle giyinmelerini istemiyorsunuz. Şikayetinizi de bu yönde mi yapacaksınız? Kimin ne giydiği sizi ilgilendirmemeli bence. İsterlerse çıplak çıkarlar kocanız ve misafirleriniz bakmamayı bilmeli, bilmeyen de öğrenmeli.

nasıl büyütülecek birşey göremediniz ki,eşiniz bu manzarayı seyredip eve öyle gelsin istermisiniz?
Yada iş yerinden arkadaşlarınız,akrabalarınız vs vs
Gayette sorun bu

Benim icin mahsuru yok, insanlar yasal sinirlar dahilinde istedigini giyebilir.
Ayyy kocam kadinin poposunu gordu diye aglayacak bir kadin olsam zaten havuzlu bir sitede oturmazdim, bizde herkes birbirini mayolu/bikinili goruyor, henuz kimse birbirine atlamadi merak etmeyin :)

Nasil giyindiklerinin bir onemi yok da kapi baca acik yasamalari bir sorun gercekten. Yonetim uyarsin siz onlara rica edin.

Haklısınız. İnsan içinde yaşıyorsan adap, görgü kuralına uymak şarttır. Kimsenin babasının çiftliği değil.

Böyle özel sitelerde daha ciddi kurallar oluyor diye biliyorum. İnsanlar rastgele bir masa sandalye bile koyamıyor mesela. Bence bir kaç komşuyla birlik olup yöneticiyle görüşün kendilerine çeki düzen versinler. Tek başınıza konuşmayın anlamayacak tiplerse başınız derde girer.

Kapılarının açık olması beni de rahatsız ederdi haklısınız. Ama ne giydikleri sizi neden ilgilendiriyor anlayamadım. Ha ortak alandan falan bahsetmişsiniz sanırım ortak alanda öyle giyinmelerini istemiyorsunuz. Şikayetinizi de bu yönde mi yapacaksınız? Kimin ne giydiği sizi ilgilendirmemeli bence. İsterlerse çıplak çıkarlar kocanız ve misafirleriniz bakmamayı bilmeli, bilmeyen de öğrenmeli.
Konu kocamı kıskanmam değil hanımefendi.
Neresinden anladiniz konuyu bilmiyorum.
Evinin içinde isterse çıplak gezsin, ki havuz başında geziyorlar zaten.
Ama binanın içindeki hal ve hareketleri tabiki beni ilgilendirir.
Ben annem yaşındaki insanın kilodunu görmek zorunda degilim.
Cıvık sohbetlerine bu kadar dahil olmak zorunda degilim.

Erkekler bina içinde boxer atletle gezsin madem beni ilgilendirmiyor.
Millet balkonunda sevişsin gürültülü bir sekilde, çoluk çocuk onları izlesin.
Oysa ki ben eşimi atletle balkona bile çıkarmıyorum, çok itici bir görüntü millet rahatsız olur, varoş mahalle mi bura diye dusunuyorum.

Saydıklarım ki örnekleri daha da artırabilirim, benim için aynı şeyler. Sitede yaşayanlar bazı kurallara uymak zorundalar bence

Ayni bizim yan daire gibi :) bazen ciddi ciddi iceri bi fare falanmi atsam diyorum hani acmamalari gerektigini ogrensinler kapilarini bizdekilerde de erkekler ustsuz dolasiyor milletin ozeli kalmamis teshirciligi seviyorlar yada bilemedim ama normal olmadiklari kesin

Direk site yonetimine sikayet edin. Kim oldugunuzu ogrenme ihtimalleri olmaz. Ayrica iyi bir yonetimse dedigini yaptirana kadar pesini birakmaz.

görgüsüz her yerde görgüsüz demekki. gelip gçerken hiç selam vermedinmi. bu bahaneyle uyarabilirsin belki

İsterlerse çıplakdçıkamazlar bu bir yasal suçtur. Evlerinde uygunsuz sayılabilecek nitelikte gezen kişiler bunu görünür (mesela perdeleri açmak gibi) şekilde yapıyorsa bu da suçtrr

Bir avukatın yazısı:
Cinsel taciz olarak kabul edilen fiilin belirli bir kişiye karşı olması gerekir. Belirli bir kişiye yönelik olmayan hareketler cinsel taciz değil, “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “hayasızca hareketlerde bulunma” gibi suçları oluşturur. Örneğin, herhangi bir kimseye yönelmeden ana caddede soyunmak fiili, cinsel taciz suçunu değil, hayasızca harekette bulunma suçunu oluşturur. Benzer şekilde, komşusunun balkonda oturmasını engellemek için balkonun hemen karşısındaki pencerenin perdelerini açıp evin içinde çıplak vaziyette dolaşmak, “kişilerin huzu ve sükununu bozmak” suçunu oluşturur.

merhabalar sevgili kk.

yaz başından beridir ufaktan sinirimi bozan, ama zemin katımıza yeni taşınan komşularla zirve yapan bir komşu derdim var.

şimdi öncelikle sıcak bir şehirde yaşıyoruz.
ben çalışıyorum, sabah erken çıkıp akşam da 9 civarı eve geliyorum.
yaklaşık 100 komşudan sadece 4-5 tanesini tanıyorum.
lüks sayılabilecek havuzlu-güvenlikli bir sitede oturuyorum.

zaman zaman gürültü derdi bizde de olsa da, çok kızsam bile kimsenin kapısına çıkıp şikayet etmedim.
yaklaşık 3-4 ay önce zemin kattaki dairelere birileri taşındı.
karşılıklı 2 daireye ve bu kapıların önünden geçip öyle asansöre ulaşıyoruz.

bu kadar tanıttıktan sonra derdime geçebilirim :KK70:
bu karşılıklı komşular akrabaymış. ama kardeş mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.
tanışmadım kendileriyle.
sorun şu ki bunlar sıcaktan olsa gerek sürekli kapıları açık yaşıyorlar.
yani daire kapısından bahsediyorum, çelik olanından. tanıdık olduğundan da birbirlerini görmekten rahatsız olmadıkları gibi sürekli o ona, diğeri diğer tarafa geçiyor.

ama ben çok ama çok çoook rahatsız oldum.
kadınları sürekli iç çamaşırı gibi şeylerle dolaşıyorlar.
yani askılı ve mini şorttan bahsediyorum.
ama öyle dışarıda giyilecek şeyler değil, o yüzden gecelik mi desem ne desem bilemiyorum.
ev içi kıyafeti işte.
sürekli kapı ağzında oturuyorlar, ben genelde daire içine bakmamaya çalışıyorum hızlıca geçiyorum ama onlar sürekli karşıdan karşıya geçerken karşılaşıyoruz ve kıyafetleri uygunsuz geliyor bina içerisine.

bugün birden bir gülme sesi koptu içerden ve istemsizce döndüm, hemen kapı ağzında oturuyorlardı, ağda yapar pozisyonda bacakları kadınların, oturma biçiminden şortunun bacak kısmı yukarı sıyrılmış ve genişti, haliyle tüm bacağıyla beraber külodunu falan gördüm. umuyorum ki ağda yapmıyordu o şekilde, zira sinirden geçtim gittim görmedim.

şimdi bu komşulara bir şey yapılabilir mi?
yani evin içinde ben de giyorum şort askılı, tamam da öyle kapı açık kimseyi rahatsız etmeye hakları yok diye düşünüyorum. 2 dk asansör beklesem tüm özel hayatlarına müdahil olmuş gibi rahatsız hissediyorum kendimi.

kimsenin evinin içine karışmak istemiyorum ama asansör önü ortak alan sayılmaz mı?
sonuçta erkekleri geçtim, misafirlerimiz geliyor, ben şahsen rahatsız oluyorum çünkü o kadar para verip güzel bir sitede oturalım diyoruz ama bina girişi falso.

ben bunları şikayet mi etsem yönetime veya bir yazı alıp bina girişindeki panoya assam, nasıl olur? sizce napmalı?

O ne öyle kerhane gibi afedersin. Tuhaf! Yönetime şikayet edebilirsin.

merhabalar sevgili kk.

yaz başından beridir ufaktan sinirimi bozan, ama zemin katımıza yeni taşınan komşularla zirve yapan bir komşu derdim var.

şimdi öncelikle sıcak bir şehirde yaşıyoruz.
ben çalışıyorum, sabah erken çıkıp akşam da 9 civarı eve geliyorum.
yaklaşık 100 komşudan sadece 4-5 tanesini tanıyorum.
lüks sayılabilecek havuzlu-güvenlikli bir sitede oturuyorum.

zaman zaman gürültü derdi bizde de olsa da, çok kızsam bile kimsenin kapısına çıkıp şikayet etmedim.
yaklaşık 3-4 ay önce zemin kattaki dairelere birileri taşındı.
karşılıklı 2 daireye ve bu kapıların önünden geçip öyle asansöre ulaşıyoruz.

bu kadar tanıttıktan sonra derdime geçebilirim :KK70:
bu karşılıklı komşular akrabaymış. ama kardeş mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.
tanışmadım kendileriyle.
sorun şu ki bunlar sıcaktan olsa gerek sürekli kapıları açık yaşıyorlar.
yani daire kapısından bahsediyorum, çelik olanından. tanıdık olduğundan da birbirlerini görmekten rahatsız olmadıkları gibi sürekli o ona, diğeri diğer tarafa geçiyor.

ama ben çok ama çok çoook rahatsız oldum.
kadınları sürekli iç çamaşırı gibi şeylerle dolaşıyorlar.
yani askılı ve mini şorttan bahsediyorum.
ama öyle dışarıda giyilecek şeyler değil, o yüzden gecelik mi desem ne desem bilemiyorum.
ev içi kıyafeti işte.
sürekli kapı ağzında oturuyorlar, ben genelde daire içine bakmamaya çalışıyorum hızlıca geçiyorum ama onlar sürekli karşıdan karşıya geçerken karşılaşıyoruz ve kıyafetleri uygunsuz geliyor bina içerisine.

bugün birden bir gülme sesi koptu içerden ve istemsizce döndüm, hemen kapı ağzında oturuyorlardı, ağda yapar pozisyonda bacakları kadınların, oturma biçiminden şortunun bacak kısmı yukarı sıyrılmış ve genişti, haliyle tüm bacağıyla beraber külodunu falan gördüm. umuyorum ki ağda yapmıyordu o şekilde, zira sinirden geçtim gittim görmedim.

şimdi bu komşulara bir şey yapılabilir mi?
yani evin içinde ben de giyorum şort askılı, tamam da öyle kapı açık kimseyi rahatsız etmeye hakları yok diye düşünüyorum. 2 dk asansör beklesem tüm özel hayatlarına müdahil olmuş gibi rahatsız hissediyorum kendimi.

kimsenin evinin içine karışmak istemiyorum ama asansör önü ortak alan sayılmaz mı?
sonuçta erkekleri geçtim, misafirlerimiz geliyor, ben şahsen rahatsız oluyorum çünkü o kadar para verip güzel bir sitede oturalım diyoruz ama bina girişi falso.

ben bunları şikayet mi etsem yönetime veya bir yazı alıp bina girişindeki panoya assam, nasıl olur? sizce napmalı?

daire kapısı mı açık bizim kapıda zaman zaman açık çünkü evde oksien kullanıyorum ve v çoook sıcak oluyor komşular hiç şikayetçi değil tabi biz evde açık saçık gezmiyoruz

görgüsüz her yerde görgüsüz demekki. gelip gçerken hiç selam vermedinmi. bu bahaneyle uyarabilirsin belki
Bi defa tam karşıya geçerken karşılaştık.
Gülümsedim, hiç tepki vermedi gecti.
Ben de hic konuşmadım o tarafa.
Yüzyüze söylesem belli ki bana cirlayacaklar.
Çünkü onlara normal geliyordur.

daire kapısı mı açık bizim kapıda zaman zaman açık çünkü evde oksien kullanıyorum ve v çoook sıcak oluyor komşular hiç şikayetçi değil tabi biz evde açık saçık gezmiyoruz
Evet daire kapısı açık
Yani sizin komşularınız bir rahatsızlık duymamış ama benim hemen karşımda karşı komsum acik tutsa kapısını sürekli.
Ondan da rahatsız olurum ama bir merhabam Var, söyleyebilirim
Ama mesela çaprazındaki kadın da sizin gibi açık tutuyor, kendi karşı komşusu boş.
Ondan hiç rahatsız olmuyorum
Girmem için özellikle kapısına gitmem gerek cunku

Back