Kapadokya'da tatil..

Kendi aracıyla gidecekse gitsin. Eşim oralı olduğu için bir çok kez gittiğim ve her gittiğimde aşık olduğum bir yer. Yakından görse bile yeter içine girmesine gerek yok. Öyle o kadar engel olacak fazla birşey yok. Görmesi bile yeter ve değer.
Gezdiğim yerler içinde en çok beğendiğim huzur bulduğum yerdi kapadokya.Orya gitmesi bile yeterli bence.Havası ile herşeyi ile bambaşka bir yer.Yapabildiğini yapar gerisini seyreder.
:KK200:

Kapadokya, ıhlara vadisi, yeraltı şehri! En beğenerek gezdiğim, tekrar tekrar gidebileceğim yerlerden. Farklı bi büyüsü var. Ben turla girmiştim, çok yorucuydu. Tırmanılan yerler çoğunlukta ama kendi aracıyla gidecekmiş arkadaşınız. Bi kolaylık bulunur belki. Onu yoracak yerlere gitmez. Uzaktan da olsa görmesi yeterli olur derseniz gitsin.
Balon fiyatları dolar üzerindendi, baya pahalıydı. Çok gerek yok balona bence.

Kapadokya, ıhlara vadisi, yeraltı şehri! En beğenerek gezdiğim, tekrar tekrar gidebileceğim yerlerden. Farklı bi büyüsü var. Ben turla girmiştim, çok yorucuydu. Tırmanılan yerler çoğunlukta ama kendi aracıyla gidecekmiş arkadaşınız. Bi kolaylık bulunur belki. Onu yoracak yerlere gitmez. Uzaktan da olsa görmesi yeterli olur derseniz gitsin.
Balon fiyatları dolar üzerindendi, baya pahalıydı. Çok gerek yok balona bence.
Bildiğim kadarıyla en çok balona hevesleniyordu ama mümkün değilmiş anlaşılan. Yine de sanırım gider gezip görme amaçlı.

Bence gitsin balona binemese bile görmeye değer.Oteller genelde çok güzel manzarısı güzel bir otel seçerse görmesi gereken atmosferi görür zaten.

Kapadokya.. Senede 3-4 kez gidiyorum. İçini dışını ilçelerini vs herşeyini çok iyi biliyorum.
Özür dilerim arkadaşınızı kırmak istemem ama açıkça yazacağım.
Evet; gidebilir ama çok kısıtlı olur yani. Kızılırmak kenarında çay içip yemek yiyebilir, çok güzel restaurant ve cafeleri var.
Peri bacalarını, açık hava müzelerini görebileceği çok güzel seyirlik manzara yerleri var. Burada fotoğraf çekip vakit geçirebilir.
Çarşıları çok ünlü malum, rahatça gezebilir. Havası ve atmosferi müthiş zaten. :)
Ama balona binmesi imkansız, sokaklarında rahatça dolaşabilmesi de zor. Çünkü sokakları dar ve yokuşlu.
Ben olsam hiç durmam giderim. Peri bacalarını gün batımında izlemek bile herşeye değer..

Kapadokya.. Senede 3-4 kez gidiyorum. İçini dışını ilçelerini vs herşeyini çok iyi biliyorum.
Özür dilerim arkadaşınızı kırmak istemem ama açıkça yazacağım.
Evet; gidebilir ama çok kısıtlı olur yani. Kızılırmak kenarında çay içip yemek yiyebilir, çok güzel restaurant ve cafeleri var.
Peri bacalarını, açık hava müzelerini görebileceği çok güzel seyirlik manzara yerleri var. Burada fotoğraf çekip vakit geçirebilir.
Çarşıları çok ünlü malum, rahatça gezebilir. Havası ve atmosferi müthiş zaten. :)
Ama balona binmesi imkansız, sokaklarında rahatça dolaşabilmesi de zor. Çünkü sokakları dar ve yokuşlu.
Ben olsam hiç durmam giderim. Peri bacalarını gün batımında izlemek bile herşeye değer..
Yok, kırmazsınız. :) Arkadaşım oldukça realistiktir. Bu yazıyı da okutacağım kendisine. Teşekkürler açıklamanız için. Bir de madem Kapadokya'nın müdavimisiniz :) uygun bir otel önermeniz de mümkün olur mu?

Yok, kırmazsınız. :) Arkadaşım oldukça realistiktir. Bu yazıyı da okutacağım kendisine. Teşekkürler açıklamanız için. Bir de madem Kapadokya'nın müdavimisiniz :) uygun bir otel önermeniz de mümkün olur mu?
Ben son 2 yıldır Avanos öğretmenevinde kalıyorum. Açıkçası tam önerebileceğim bir otel yok. İsimlerde sürekli değişiyor.
Kapadokya 8-9 ayrı yerden oluşuyor. Avanos, Ürgüp, merkez, üçhisar, zelve, Ortahisar vs. Hepsininde ortamı ve atmosferi ayrı. Zaten gezmek istediğinde buralara hep uğrayacak. İnternette araştırıp kendi karar vermeli. Ben ulaşım açısından Avanosu tercih ediyorum. Ama manzara olarak üçhisarın ve Ürgüp'ün otelleri müthiş.

Merhaba hanımlar,

Bir arkadaş için açıyorum konuyu.
Şimdi benim arkadaşım sonbaharda (muhtemelen Eylül ortalarında) Kapadokya'ya tatile gitmeyi düşünüyor. Ancak kendisinin fiziksel engeli bulunuyor ve tekerlekli sandalye kullanıyor. E Kapadokya malum, inişli çıkışlı bir arazisi var. Bu durumda gittiğime değer mi, diyor. Yani onun amacı zaten kalkıp peri bacalarına tırmanmak değil de, hani en azından belli bir mesafeden de olsa görmek. Bir de balon turu yapmayı çok istiyor. Biz biraz internetten bakındık, balon turlarına tekerlekli sandalyeyle alınmıyormuş güvenlik açısından. Arazi konusunda da kimi yerde tekerlekli sandalyeyle gezebilir diyor, kimi yerde gezemez diyor. Emin olamadık. Aranızda daha önce Kapadokya'ya gitmiş olanlar bu konuda bilgi verebilir mi?

Tekerlekli sandalyeye müsait alanlar var mı, yoksa gidebileceğiniz her yer engebeli mi? Bir de Nevşehir'in merkezi nasıl? Kapadokya olmasa bile orada gezebilir mi? Değer mi yani gittiğine?
Ben mayıs ayında gittim kapadokyaya balayı tatili yaptık güzel gezilecek yer fakat tekerlekli sandalye ile imkansız gibi duruyor orada gezmek çarşısı dahi yokuşlu ve araçlar hep kaldırımlara park ediyor tabelalar süs eşyaları yani kaldırımda biz eşimle zor yürüdük biraz zor başka yerlere gitmesini tavsiye ederim çünkü malesef belediyeler pek önemsemiyo engelli vatandaşlarımızı çoğu aktiviteden mahrum kalıyorlar

Mesajlarınız ve tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Yazdıklarınızı arkadaşıma okuttum.
Ancak pazar akşamı "yanlış yere konu açtığım" gerekçesiyle banlandığım için maalesef size cevap veremedim.
Her nedense iki seferdir BDV'ye tamamen "dert edindiğim" konuları açmama rağmen konu dışı denilerek banlanıyorum. Ben şahsen daha önce tatil yeri sorma amaçlı konular görmüştüm BDV'de, onlar başlıktan taşınmamıştı. Herkesin derdi aynı olmak zorunda değil. Kaldı ki forumun diğer başlıkları hepimizin bildiği gibi oldukça inaktif, açtığımız bir konuya haftalarca mesaj gelmiyor. Bu durumda özel hayat, eş, çocuk, kayınvalide-kayınpeder harici "dertlerimizi" nerede dile getirmemiz gerekiyor acaba?

Ben mayıs ayında gittim kapadokyaya balayı tatili yaptık güzel gezilecek yer fakat tekerlekli sandalye ile imkansız gibi duruyor orada gezmek çarşısı dahi yokuşlu ve araçlar hep kaldırımlara park ediyor tabelalar süs eşyaları yani kaldırımda biz eşimle zor yürüdük biraz zor başka yerlere gitmesini tavsiye ederim çünkü malesef belediyeler pek önemsemiyo engelli vatandaşlarımızı çoğu aktiviteden mahrum kalıyorlar
düşünen arkadaşlar kapadokya ıhlara konakları otele bir bakın derim

Eşim bugün geldi oradan. İş dolayısıyla 3_4 ayda bir gidiyor. Kendisi tam bir öküz olduğu için "buraya niye geliyörlör yööö her yer taş toprak" diyor. Az önce dedim ki canım tekerlekli sandalyeye uygun mu böyle böyle bir durum varmış. Ne gitçek ya bişi yok orada diyor minik ayım. Ama zor olur dedi. Özellikle sokak araları falan pek uygun değilmiş.

Back
X