- 24 Şubat 2021
- 1.078
- 1.896
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ne alaka yahu laf sokmaya yer arıyorsunuz herhaldeYanlış hatırlamışım o zaman. Fedakarlık genel huyunuz mu diyecektim ama değilmiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne alaka yahu laf sokmaya yer arıyorsunuz herhaldeYanlış hatırlamışım o zaman. Fedakarlık genel huyunuz mu diyecektim ama değilmiş
Hofff size ne. Eskiden sanki eş ailesinden dert yanan konular açmış gibi aklımda kalmış ama o değilmiş. Tamam mı anladınız mıNe alaka yahu laf sokmaya yer arıyorsunuz herhalde
Yoo anlamadım eski konulardan vurmak kknın fantezisi herhalde üzgün insanı daha çok geriyorsunuz hayret biseyHofff size ne. Eskiden sanki eş ailesinden dert yanan konular açmış gibi aklımda kalmış ama o değilmiş. Tamam mı anladınız mı
Hofff size ne. Eskiden sanki eş ailesinden dert yanan konular açmış gibi aklımda kalmış ama o değilmiş. Tamam mı anladınız mı
Bu vurmak değil ki. Nitekim doğru hatırlamışım. Bu da moda oldu burada, konu sahibi ses etmez millet gelir çemkirirYoo anlamadım eski konulardan vurmak kknın fantezisi herhalde üzgün insanı daha çok geriyorsunuz hayret bisey
aslan burcu musunuz?Uzun yıllar görüşme fırsatı yaratmadığın kişinin senin için değerli olduğuna inanmıyorum ben açıkçası. Ayni şehre gidip evinin yakınından geçip 3,5 Yıl görüşmedik ama can dostumsun hee :)
Laga luga yapmasın kimse :)
Önceliklerim farklı arkadaşlık kavramına verdiğim deger bu. Sen de bana aynisini yap gönül koymam desinler.
Pişkin pişkin hic eğilmem ama sen de benim için değerlisin dediklerinde komik oluyor.
aslan burcu musunuz?
onlara dost canlısı denir
normalde enerjik bir insanımdır.. ama çocuklarım bebekken hiç de sizin gibi hoppiri hoppiri oraya buraya koşmadım koşamadım :)
yalnız nir iki arkadaşım aynı sizin gibiydi net söylemişliğim vardır ben beden olarak sizin gibi güçlü değilim siz yapabilirsiniz ama ben yapamam diye
bende yeterli fedakarlığı arkadaşlarımdan görmeyince elimi eteğimi yavaşça çektim yeni görüştüklerimle de mesafeliyim valla
Ackcasi araya mesafeler uzun süreli girince bir süre sonra telefonda da aramamaya, sormamaya başlıyorum ben. Bu şekilde de gül gibi sandığım arkadaşlıklar biter diye düşünüyorum..
Zaten ben de onlar gibi yapacağım artik ve kaçınılmaz son
Kahin olmaya gerek yok sizin dediğiniz şekilde akışına bıraktığımda zaten bir kaç sene sonra hepsiyle birer yabancı olacağız. Bir zamanlar koyun koyuna yattığımız, dertlerini dert bildiğimiz o insanlardan böylece kopacağız.
Amacım kırmak değil yanlış anlamayın ama son yazdıklarınıza bakınca sizin zor bir insan olduğunuzu düşündüm. Keskinsiniz. Kimsenin sizden illa yüz yüze görüşme talebi yokken şartları zorlayıp fedakarlık yapıyorsunuz. Sonra aynı şeyleri göremeyince küsüyor gönül koyuyor direkt iletişimi kesiyorsunuz.
Benim çevremde çok yakın arkadaş, normal arkadaş, grup arkadaşlıkları var. Hepsinde meşale gözlemlediğim şey şu aslında hayat yeterince zor beraber hayatı zorlaştırmadığın insanları tercih ediyorsun.
Ben kendi adıma kimse için fedakarlıklar yapmam. Kendimi yada ailemi zora sokmam. Ama olabildiğince arkadaşlıklarımı alınganlık küslükten tripten korurum.
Görüşmek istedim görüşemedik mi canı sağolsun başka sefere derim asla sitem etmem.
Birini çok aradım o az mı aradı sitem etmem.
İnsanları da olduğu gibi kabul ediyorum yani.
Dolayısıyla ne yıpranıyorum ne arkadaşlıklarımı direkt bitiriyorum.
Şimdi de triplerle arkadaşlıkları bitirmeyin diye diyorum bunu. Yani siz kendi isteğinizle fedakarlık yaptınız diye herkes sizin gibi olamaz. Olmadı diye direkt arkadaşlık kesmek alınganlık etmek de sağlıklı değil.
Siz bence yine normal samimiyette kalmaya gayret edin. Yaptığınız şey yine uzun vadede size zarar.
Aslında çok düşündüğünüz gibi olmuyor. Bu tam olarak bir yalnızlaşma süreci değil de sadeleşme süreci diyelim. Zor zamanlarım oldu, bu zor zamanlarda gerçek dostlarım hep yanımdaydı. Arayıp sormalarının dışında uzak şehirlerden gelen arkadaşlarım oldu. Aynı şekilde ben de dostlarımın zor zamanlarında ne olursa olsun yanlarında oldum. Arkadaşlarımın sayısı azaldı. Ama gerçek dostlarımı tanıdım.Yaşım 38..
35 ten sonra gördüm ki yeni içine sinen, gerçek anlamda samimi arkadaşlıklar yakalamak çok zor.
Elindeki dostluklara sahip çıkmalı insan.
Iste çabam hep bundandı.
Ben de bu çoğunluğa uyup akışına bırakacağım her şeyi..
Önce geçmiş olsun, baş sağlığı, tebrik falan aramalarına dönüşecek ve bir gün onlar da kalkacak ortadan biliyorum.
Herkesin içine sineni ben de içime sindiririm, olsun..
Çok aşırı katılıyorum size.
Fedakarlık etmişim ee o zaman keseyim gitsin de hiç sağlıklı değil şu an.
Özellikle konuda anlatılan arkadaş zaten görüşmeyi istemiş yalnızca diğer plana uymamış.
Konu sahibi, şuan gösterdiğiniz tavır çok tepkisel olur, buradaki gibi yansıtırsanız arkadaşınıza.
Tepkisel değil tıpkı onlar gibi ustasal takılmayı düşünüyorum:)
Yavrum huysuzlandi evi özledi. Eşim de donelim beklemeyelim dedi dönüyoruz dedim. Tam olması gerektiği gibi ailem öncelikli, esnetilemeyen şartlar, tak onların dilinden..
Diğerleri için bir şey diyemem maddi durumları nedir, (şehir dışına çıkmak kolay değil kimisi için) çocukları nasıldır, uzun yol için müsait midir vs bunlar değişkenler
6 sene sonra gelebildi ama ben yoktum dediğiniz için diyorum.
Ama yurtdışına çıkan arkadaş döneyim görüşelim demiş
Şimdi burdan iki şey çıkıyor
1. Belli ki sık sık haberleşmiyorsunuz ve yurt dışında olduğunu bilmiyorsunuz hem plansızlık hem iletişimsizlik var
Biz ailecek şehir dışına çıkıp gezmeli görmeli bir tatil yapacağız birkaç güne, birkaç şehirde arkadaşlarımız var, kimisi benim kimisi eşimin arkadaşları
Şimdiden haber verdik, kısmetse görüşeceğiz çünkü planımız belli ve onların da bir planı olabileceğini hesaba katıyoruz.
2. Arkadaşınız yurt dışından döndüğünde o tura katılması ya da sizinle o bölgeyi gezmesi biraz size sponsor olması anlamını taşıyor anladığım kadarıyla/araba mevzusundan.
Eğer durum böyleyse ya da sadece daha fazla birlikte vakit geçirmese bile niyetiniz, siz olsaydınız elinizi taşın altına koyacak olan biri olsanız bile burada yine arkadaşınızın değişkenleri/ ihtimalleri girer devreye.
Açık açık sormadığınız sürece de gerçeği kimse bilemez.
Arkadaşlıklarda en önemli kısım bence açık iletişim.
He, planı bozdunuz, bunu fazla fedakarlık gördünüz, içinize sindiremediniz amenna.
Ama burda kırılmış bir arkadaşın öfkesi var gibi daha çok.
İnanın siz söylemedikçe bunu da fark edemeyeceklerdir çünkü kimse müneccim değil.
Her açıdan düşünen, hesap yapan bir insanım gördüğünüz gibi.
Sponsor derken eşek değiliz, masraf yıkacak halimiz yok. Topu topu 3 gün birlikte olacaktik zaten.
Sonuç olarak görüşebileceğiniz günleri denk getirememek oluyor bu, iletişimsizlikten kastettiğim bu.
Benim uslubuma uygun değil ama sponsorlukta da yardımcı olmak/destek olmak anlamını kastettim arabayla gezilecek olsa bile.
Bu birinin üstüne yıkılmak anlamı taşımıyor benim için.
Yaptığı yanlışın farkındaysa ne hoş.
Umarım gönlünüzü alır diyeyim madem.
Hışmınızın muhatabı ya da alınanı olmamakla birlikte farklı bir bakış açısı sunmayı tercih etmemek daha iyiymiş sanırım.
Hoşça kalın.