Kapadokya'da tatil..

CocoParisien

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.488
3.537
133
28
Merhaba hanımlar,

Bir arkadaş için açıyorum konuyu.
Şimdi benim arkadaşım sonbaharda (muhtemelen Eylül ortalarında) Kapadokya'ya tatile gitmeyi düşünüyor. Ancak kendisinin fiziksel engeli bulunuyor ve tekerlekli sandalye kullanıyor. E Kapadokya malum, inişli çıkışlı bir arazisi var. Bu durumda gittiğime değer mi, diyor. Yani onun amacı zaten kalkıp peri bacalarına tırmanmak değil de, hani en azından belli bir mesafeden de olsa görmek. Bir de balon turu yapmayı çok istiyor. Biz biraz internetten bakındık, balon turlarına tekerlekli sandalyeyle alınmıyormuş güvenlik açısından. Arazi konusunda da kimi yerde tekerlekli sandalyeyle gezebilir diyor, kimi yerde gezemez diyor. Emin olamadık. Aranızda daha önce Kapadokya'ya gitmiş olanlar bu konuda bilgi verebilir mi?

Tekerlekli sandalyeye müsait alanlar var mı, yoksa gidebileceğiniz her yer engebeli mi? Bir de Nevşehir'in merkezi nasıl? Kapadokya olmasa bile orada gezebilir mi? Değer mi yani gittiğine?

Kapadokya'ya geçtiğimiz Eylül gittim. Tura katılması sıkıntılı olabilir, veya katılıp da turun verdiği her aktiviteye katılamayabilir. Ama görmek, gezmek olarak gezebilir. Zaten herkes her yere tırmanmıyor. Her yaştan, aktivite seviyesinden insan var. Herkes tırmanacak vaziyette değil.

Balon uçuşu 130 dolardı ben yaptığımda. TL kurunda değil, dolar alınıyor bunda da.

Kendisi de arazinin durumunun farkındaymış zaten. Bence herkes gezip görmeli. Hele gece ışıklandırılarak bambaşka oluyor. Üç günlük dünya, maddi imkanı varsa ertelemesin. Gidip görmek bile güzel. Ben de 6 aylık hamileyken gitmiştim:)

Kapadokya'ya geçtiğimiz Eylül gittim. Tura katılması sıkıntılı olabilir, veya katılıp da turun verdiği her aktiviteye katılamayabilir. Ama görmek, gezmek olarak gezebilir. Zaten herkes her yere tırmanmıyor. Her yaştan, aktivite seviyesinden insan var. Herkes tırmanacak vaziyette değil.

Balon uçuşu 130 dolardı ben yaptığımda. TL kurunda değil, dolar alınıyor bunda da.
Zaten turla değil kendi aracıyla gidecek giderse. Balona binmeyi de istiyordu ama o mümkün olmayacakmış sanırım.

Zaten turla değil kendi aracıyla gidecek giderse. Balona binmeyi de istiyordu ama o mümkün olmayacakmış sanırım.
Balon olayını çok ciddiye alıyorlar haklı olarak. Balona binmek için yazılıyorsun. Sabaha karşı vip araçlarla otelinden alınıyorsun. O sırada hava durumu ile ilgili bilgi bekleniyor. Beklerken kahvaltı veriliyor. Uçuş izni çıkmayabiliyor. Fiyatlar sabit 100 dolar üstüydü sanırım. Arkadaşınızın engel durumuna göre izin çıkmayabilir.

Oo özel aracıyla daha da güzel. Korkacak bir şey yok. Orayı özel yapan o görüntüyü görmek, manzarası. Peri bacalarının ucuna tırmanıp oturmaya gerek yok ki :)

Bikaç ay once giden arkadaş balon uçuşu 600 TL demişti. Pahalı zaten binmeyeceği iyi olmuş :)
:)
Balon olayını çok ciddiye alıyorlar haklı olarak. Balona binmek için yazılıyorsun. Sabaha karşı vip araçlarla otelinden alınıyorsun. O sırada hava durumu ile ilgili bilgi bekleniyor. Beklerken kahvaltı veriliyor. Uçuş izni çıkmayabiliyor. Fiyatlar sabit 100 dolar üstüydü sanırım. Arkadaşınızın engel durumuna göre izin çıkmayabilir.
Zaten birçok sitede tekerlekli sandalyeyle binilmez yazıyor. 1 saat kesintisiz ayakta durabilmesi gerekiyormuş sanırım.

Merhaba, Kapadokya’yı gidip görsün bence de çok zorlanacağını samam:) Nevşehir merkezi de sormuşsunuz açıkçası merkezde yapılacak hiçbir şey yok ya da gezilecek bir yer. Biz geçen yaz gitmiştik merkezde çok sıkılmıştık malesef.

Anladim canim, arkadaslar da binmediler ama yine de keyif almislar yani sart da degil demek ki, giderse arkadasiniz simdiden iyi eglenceler...
Teşekkürler, iletirim. :)
Merhaba, Kapadokya’yı gidip görsün bence de çok zorlanacağını samam:) Nevşehir merkezi de sormuşsunuz açıkçası merkezde yapılacak hiçbir şey yok ya da gezilecek bir yer. Biz geçen yaz gitmiştik merkezde çok sıkılmıştık malesef.
Anladım. Teşekkürler.

Gidip kaldığınız otel isimlerini de yazabilirseniz çok iyi olur aslında.
Tabii girişinin merdivensiz olması önemli arkadaşım için.

Kendi aracıyla gidecekse gitsin. Eşim oralı olduğu için bir çok kez gittiğim ve her gittiğimde aşık olduğum bir yer. Yakından görse bile yeter içine girmesine gerek yok. Öyle o kadar engel olacak fazla birşey yok. Görmesi bile yeter ve değer.

Gezdiğim yerler içinde en çok beğendiğim huzur bulduğum yerdi kapadokya.Orya gitmesi bile yeterli bence.Havası ile herşeyi ile bambaşka bir yer.Yapabildiğini yapar gerisini seyreder.

Back
X