Kanser olma korkusu hayatimi ele gecirdi

Evet hatta biri dediki vucudunda bir sey ciksa mutlu olacak gibisin ... evet haklisiniz stersli bir donem gecirmistim ona yormaliyim artik baska carem yok

Baglanti acilmadi tekrar paylasma imkaniniz var mi

Ilac sart gibi suan nasilsiniz peki atlatabildiniz mi
Bir yıldan fazla kullandım iki hafta oldu bırakalı iyiyim şuan. Tabi ilacı bırakmanında etkisiyle arada yokluyor ama kontrol edebiliyorum artık. Benim eşlik eden depresyonum bir tık daha zorluydu şuan sadece ilacı kullandığımdaki mutluluğu özlüyorum umarım zamanla o da geçer

Çok geçmiş olsun tavsiye verecektim ama zaten ailenizin de desteği ile tıbbi anlamda yapacağınız her şeyi yapmışsınız. Sadece eğer yapıyorsanız internette hastalık ve belirti araştırmayı bırakmanızı tavsiye edebilirim çünkü gerçekten olumsuz etkiliyor...
Sağlıklı beslenmeyle ilgili bir şeyler okuyup uygulayabilirsiniz, bağışıklık kuvvetlendiren bal zencefil zerdeçal karışımı gibi şeyler yiyebilirsiniz. Çok şükür sağlıklısınız bunu sürekli kendinize hatırlatmak da iyi hissettirir. Çok şükür sağlıklıyım demek çok önemli. Ben çok şükür sağlıklıyım daha da iyi olacağım yakında tedavim bitecek ve her şey normale dönecek diyorum, kendimi iyi hissediyorum. Eskiden şöyle derdim, (çevremde de kanser olduğunu düşünenler vardı) nasıl olsa öleceğim, doktora gitmeme gerek yok umarım ölüm acısız olur gibi şeyler diyordum ve bu durum ve düşünceler beni yatağa düşürdü. Sonra artık zorla doktora gidip tedaviye başladım, son zamanlarda ise iyileşeceğim hissediyorum diyorum hastalığı soranlara da iyiyim yakında ilaçlar bitiyor tedavi bitiyor çok şükür diyorum. (Sadece doktora kontrole gitmiyordum çünkü ben böyle pozitifken o kötü bir şey deyince eve gelip ağlıyordum ama bu hafta bunu da yendim ve doktora gittim haftaya bir daha çağırdı ama ben bu sefer eminim doktor iyisin artık ilaçları bırakabiliriz 3 ay sonra gel tekrar çocuk düşündüğün için vitamin vereyim diyecek)

Aynı şeyleri yaşadım. Ben sadece kendime değil bütün sevdiklerime de kanser teşhisi koyuyordum. Sizi çok iyi anlıyorum. Burda ne yazılırsa yazılsın asla tatmin olamayacaksınız. 10 dakika iyi hissettikten sonra dirseğinizdeki bi kemiğe eliniz dokunacak ve siz acaba diyeceksiniz. Kulağınız çınlayacak,100 kişi biri beni konuşuyor galiba derken siz yine acaba diyeceksiniz. Tek kurtuluş yolu seanslara devam etmek. Mutlaka devam edin ve bu seans işini ciddiye alın. Gerekirse psikolog değiştirin. Nefes aldığınızı yeniden hissettiğiniz gün iyileşmeye başlamışsınız demektir bu düşünceyi kontrol etmeyi öğrendiğinizde hayat yeniden başlicak sizin için. Acil şifalar diliyorum

Hamileliğin son aylarında ve doğduktan sonra ciddi ruhsal sıkıntılar baş gösterebiliyor..Herkesin farklı farklı tabi...Buna gözlemlerime dayanarak söylüyorum keza benimde oldu...Çocuğum 4 yaşına gelecek ve eski psikolojime tamamen son 8-9 aydır geri döndüm...

Salakmıydım ya neden böyle aptalca şeyleri kafama taktım diyorum şimdi..Sanki gözlerimde,ruhumda bir perde vardı ve o kalktı gibi aniden aydınlanma yaşadım...

Tabi bu süre zarfında başka başka uğraşlarım oldu...Hayat koşuşturması acısıyla,tatlısıyla yaşanırken o zamanki buhranlarım kayboldu Allah'ıma şükür...

Bi de ben tevekkül ederek rahatlıyorum mesela...Herkesin aklına gelmiştir ya başıma şu gelirse? Acaba benim ölüm sebebim ne olacak?

Soruyorum size bu neyi değiştirecek? Evde oturup bekleyin de demiyorum..Elimizden gelenleri yapıcaz..Allah'tan şifa isticez ve vesile olacak doktoru,ilacı karşımıza çıkarması için dua edicez...

Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ben kendimden örnek vererek yorumda bulunuyorum...Araf suresi 34. ayet "Her ümmetin bir eceli vardır ecelleri gelince ne bir an ertelenir ne de bir an öne alınır.." bu yüzden ben başıma gelen olaylarda koştururum,elimden geleni yaparım..Vucuduma dikkat eder korurum...Gerisi taktir-i ilahi...

Elinizden geleni yapmışsınız bir değil birçok doktora göstermişsiniz artık ben elimden geleni yaptım deyip o kötü frekansı terkedin..Benden bu kadar deyin ve sırtınızı dönün...

Ben kendi problemlerimde böyle yaptım..İnşallah sizde hem psikolog-psikiyatri yardımı hem de kendi çabanızla bu durumdan kurtulacaksınız buna emin olun..

Aslinda dediginiz nokyadayim elimden geleni yaptim varsa da yoksada birak artik sal kendini teslim ol diyorum sonra bir sirt yanmasi ve mide bulantisiyla alt ust oluyorum hersey basa donuyor tekrar doktra gtmek istiyorum hep en basa donuyorum fizyolojik okadar cok belirtim var ki psikolojimi rahatlatamiyorum

Umarim bir gun benim icin de gun osigi tekrar dogar aslinda fiziksel semptomlarim kaybolsa biliyorum ki gecicek ama onlar kaybolmadikca ben hasta olduguma inaniyorum elimde degil aslinda ben sadece benim neyim varsa onu ogrenmek iatiyorum bir ayi gecti mide bulantiai sirt yanmasi agirlik hissi kirmizi igne ucu kadar benlerde artis hic mi biri hafiflemez gercekten bunlar beni cok korkutuyor

Psikolog destegi aliyorum ama sanirim yeterli gelmiyor cunku hic bir ilerleme kaydedemiyorum sikayetlerim gecmedigi surece en iyi psikologlara da gitsem bende ne oldugunu anlamadikca saniyorum ki iyilesemeyecegim . Kansermiyim veremmiyim mi gectim belli ki bir sorun var bu kadar bulantinin agrinin bir sebebi olmali ve ben onu bulup tedavi olmak istiyorum baska turlu duzelemeyecim

elfabu canim benim
Bak ne diyecegim sana, agzindan cikanlara cook dikkat etmelisin, hayir konus hayir olsun derlerya, senin konustuklarin bilincaltina yerlesiyor . Daha detayli yazmak isterdim fakat kemo ilacimi almam gerekiyor :) .
Ben 3. senemde söyle söylüyorum her firsatta !
Ben saglikliyim! Ben güclüyüm ! Ben Basardim !
Bitti gitti öyle bisey yok !
Cok öpüyorum seni , 4 cocuk anasindan kucak dolusu sevgile

Halıhazırda aldığınız desteğin işe yaramadığı belli. Semptomlarınız geçse bile siz kendinize başka semptomlar bulucaksınız emin olun. Sorun semptomlarınız devam etmesi değil,sizin kendi vücudunuzdaki olayları yorumlama şekliniz. İşe yarar mı bilmiyorum bu söylediğim ama emin olun vücudunuzdaki belirtiler sizin söylediğiniz sebepten kaynaklı olsa çooktaaannn teşhisi konulurdu. Kanser de artık vücutta değişiklikler başladıysa ilerlemiş demektir be bunun teşhisini hekimler herhangi bir test yapmadan bile koyabilirler.
Lütfen destek almaya devam edin.

Psikoloğa değil psikiyatriste gitmeniz lazım. Siz psikologluk aşamayı geçmişsiniz, ilaç şart gibi görünüyor. Sorun sanki anksiyetenin eşlik ettiği hipokondriya gibi. Anksiyete olduğuna eminim çünkü yaşadım. Ayrıca o kırmızı beneklerden bende de var cildiye genetik, damar beni stres sonrası geçer dedi.

Oncelikle cok gecnis olsun ❤ yazdiklariniza cok katiliyorum hatta ya hayir konus yada sus lafini eskiden beri kendime motto edinmis bir insandim fakat ben artik kendimi taniyamiyorum bu dusunceleri dusunmek bile istemiyorum teslim olmak istiyorum sadece hastalik icin degil hayatimin heralaninda kontrolcu bir insanim ama elimde degil guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim sizin gibi guclu guzel kadinlar iyi ki var ❤

Bence de psikologla ikisini bir goturmeliyim yada sadece ilac bilemiyorum

Galiba haklisiniz mide bulantimdan once su gecsin rahatliyacam diye diye her semptomda baska bir hastaliga kapildim

Sırt ağrılarım vardı...Bir de büyük bir acı yaşadım o aşamada...Daha sonra mideme vurdu...Dedim ki üzüntüden,yıpranmaktan herhalde..Nitekim bırakın doktora gitmeyi evden çıkacak halim yoktu ama eşiminde ısrarıyla dahiliye doktoruna gittim o aşamada...Olayları anlattım ve doktorda üzüntü mideye vurur dedi direkt ilacı yazdı gönderdi..

Aradan biraz zaman geçti ve ben evde tek başına dayanılmaz bir acı ve durdurulamayan kusmayla acil ambulansla kaldırıldım..Sarılık geçiriyordum ve safram artık tabir-i caizse iflas etmiş..Lipaz 0-5 olması gerekirken 9000 leri görmüş...

Velhasıl 4 gün falan hastanede kaldım...Öledebilirdim...Elimden gelenide yapmıştım..Olacakla,öleceğe çare yok...Takmak hayatı zindan etmekten başka birşey değil...Zaten birgün ölücez yani ha bugün ha yarın...

Dedem 81 yaşında organ tükenmesi neticesinde vefat etti ve bilinci yerindeydi ve ölüm nasıl birşey diye sormuştu anneme hastanede yatağındayken...İnsanız tabi ki de korkumuz olucak ama bunu düşünerekte yaşayamayız ki...Onu da kabullenmemiz gerekiyor...

Evladım arkamdan ne olur? Şu ne yapar? Bu ne yapar? Denizin altındaki minicik canlının rızkını veren Rabbim herşeyin,herkesin hakkında hayırlı olanı yazmıştır...

Siz Allah'tan sağlıklı,hayırlı,uzun ömür isteyin..Elinizden gelenide yapın ve artık bu dünyada yapmanız gerekenlere odaklanın..Hayatı,zamanı hatta saniyesi bile değerli olan şu dünyada "ya başıma şu mu gelir" diyerek zaman kaybetmeyin...

Belki de psikolojiktir ağrılarınız...Ya da kullandığınız ilaçların yan etkisi ya da neyse ne..Siz gidebileceğiniz doktorlara gidin..Hatta en iyisi kapsamlı bir check-up araştırın..A'dan Z'ye tahlıllerınız yapılsın ve rahatlayın inşallah

B vitaminlerinizi ölçtürdünüz mü? Sadece b12 değil diğer b vitaminleri ve ferritin de bu tür kaygı tetikleyici olabiliyor, 20 yıllık panik atak ve yaygın kaygı bozukluğu hastasıyım, b ve d vitaminlerim ile ferritin değerlerim düşük. Yıllar önce sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye gitmiştim. Lenf bezlerimin tuhaf şekilde büyümesinden dolayı hemen hastaneye yatırdılar, günlerce hastanede kaldım, direkt yüzüme kansersin dediler. O günlerde çekindiğim tomografinin haddi hesabı yok, görmediğim doktor kalmamıştı, araştırma grubu şeklinde kaldığım odaya gelirlerdi, midede de problem görüldüğünden endoskopi ve biyopsi bile yapıldı. Küçük problemler dışında bir şey çıkmadı. 8 sene geçti üzerinden, arada aklıma gelirdi acaba gerçekten kanser miyim diye ama şimdi başka dertlerim var, onlara yoğunlaştığımdan bunu unuttum bile :) O yüzden size tavsiyem, hamilelik ve doğum geçirmişsiniz, vitamin değerleriniz düşmüş olabilir, kontrol ettirmediyseniz tüm vitamin değerlerinize baktırmanız, vitamin eksikliği psikolojiyi inanılmaz etkiliyor.

Arkadaslar durumum iyiye gider diye beklerken daha da kotulestim vudumda morluklar curukler cikmaya devam ediyor kaslarim kemiklerim hepsi aciyor sanki segirme tarzinda ozellikle kalca ve mememde yumusama hissediyorum endoskopi yaptrdim sonucu yarin cikacak vucudumun her yanini sardi agrilar agriyan yerlerimde belli belirsiz pullanmalar oluyor doktorlardan cikmiyorum kan tahlieri temiz cikiyor en son gogus hastaliklari dahikiye kalp damar ve romotolojiye gittim ay delirmeme ramak kaldi kizlar resmen eriyorum çuruyorum ve sebebi bulunmuyor ic hissiyatim lenflerimde sknti oldugu yonunde endoskopi sonucumdan sonra tum lenflerime baktiracam ama oyle cok korkuyorum ki artik lenfomamiyim losemi miyim yaa als miyim yoksa baska birseymi bu artik kendimi atasim var bi yerlerden o kadar bunaldim ki artik ne oldugunu anlayamamakyan

Bu arada yaptirdigim islemlerde sunlar
Ilacli beyin emari
Sinus tonografisi
Karin ultrasonu
Akciger rotgen
Boyun rotgen
Cigerleri ve ust bolgeyi goren tomografi
Sirt emari
Eller icim emg
Ekg
Karin ultrason
Bacak dopler
Endoskopi
Smear testi
Parazit testi
Detayli kan tahlilleri neredeyse her hafta a dan z ye
Ana testi henuz sonucu cikmadi
Covit testi
Hamilelik testi
Idrar tahlilleri
Ve gidilen 30a yakin doktor artik cildiricam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…