- 15 Nisan 2017
- 3.415
- 8.887
- 158
Çok geçmiş olsun. Benim babam amcam halam rahmetli babannem anneannem herkes kanser hastasıydı Karadenizliyiz. Ama hiç sizin gibi kafaya takmadım. Çok ameliyat oldum rahatsızlıklar geçirdim aklıma kanser gelmiyor. Lütfen kötüyü çağırmayın evrene olumlu mesaj gönderin öyle bişiy yok iyisiniz inşallahOncelikle hepinize iyi gunler. Aklim cok karisik oldugu icin yazim yanlisi veya konuyu dogru anlatabilir miyim bilmiyorum. Anlasilabilir olmasi icin kisaca ozet gecmeye calisacagim icinde bulundugum durumu. Dogumdan sonra emziremedigim icin surekli elektirikli pompayla sut sagdim bu sagim zamaninda bazen sanki sirtimdan bir cekilme hissi ve mide bulantisi hissi hisederdim emzirmeyi birakali 3 bucuk ay oluyor ve bu his arada geliyordu. Yaklasik 1 ay once bir tasinma sureci gecirdik ve bu sirada sirt agrilari ve yavastan mide bulantilari basladi doktora gitmeyi zaten dusunurken bu arada tanidik cevremden 2 kisinin ani genc yasta olum haberini aldim biri kalp krizi ve biri kanser olmak uzere. Ve kizlar film o dakika itibari ile koptu. O gunden sonra evde yalniz kalamamaya, surekli kanser oldugumu dusunup cocugumu arkamda birakacagima vs herseye aglamaya basladim ve zaten var olan sirt agricve mide bulantima vucudumda kirmizi igne ucu beneklerle morariklarin cikmasi benim psikolojimi tamamen alt ust etti. Artik kanser olduguma emindim. Doktor doktor gezme sureci basladi lakin her sey temiz cikiyor emar, kan tahlili, ultraso,rontgen derken ufak tefek seyler disinda hic bir sey cikmiyordu. Belki su 3 bucuk haftada gezdigim doktorlarin sayisi 30 bulmustur hemotolojiden tutunda cildiyeye kadin hastaliklarina kadar. Ve kendimi ne yazik ki hala ikna edemiyorum bana gore doktorlar mutlaka bir sey atliyor bir seyi es geciyor diye dusunuyorum. Tabi bu durum evliligimi, ailemi de oldukca etkiledi annemler beni alip bir psikologla gorusmek icin ikna etti ve 2 seans gerceklestirdik fakat ben hala kendimi ikna edemiyorum kafayi yemek uzereyim ilac destegi de alicam bir kac seans sonra fakat kendime hakim olamiyorum daha once boyle bir durum yasayim kurtulan varmi bana bir akil verin.
Öncelikle sırt agrısı ve mide bulantısı safra kesesi tasları ile ilgili olabilir mutlaka bir doktora gidin genel cerrahi. Aynı agrıları (çok korkunç kalp krizi falan sanmıştım) 18 ay çektim. Tesadüfen ultrasonda buldular ameliyat oldım hemen 16 saat hastanede kaldım sonra eve dönüp oğlumu emzirdim. Hamilelik kaynaklı çok sık görü lü yormuş. Onun dısında psikolojik destek almanız şart.Oncelikle hepinize iyi gunler. Aklim cok karisik oldugu icin yazim yanlisi veya konuyu dogru anlatabilir miyim bilmiyorum. Anlasilabilir olmasi icin kisaca ozet gecmeye calisacagim icinde bulundugum durumu. Dogumdan sonra emziremedigim icin surekli elektirikli pompayla sut sagdim bu sagim zamaninda bazen sanki sirtimdan bir cekilme hissi ve mide bulantisi hissi hisederdim emzirmeyi birakali 3 bucuk ay oluyor ve bu his arada geliyordu. Yaklasik 1 ay once bir tasinma sureci gecirdik ve bu sirada sirt agrilari ve yavastan mide bulantilari basladi doktora gitmeyi zaten dusunurken bu arada tanidik cevremden 2 kisinin ani genc yasta olum haberini aldim biri kalp krizi ve biri kanser olmak uzere. Ve kizlar film o dakika itibari ile koptu. O gunden sonra evde yalniz kalamamaya, surekli kanser oldugumu dusunup cocugumu arkamda birakacagima vs herseye aglamaya basladim ve zaten var olan sirt agricve mide bulantima vucudumda kirmizi igne ucu beneklerle morariklarin cikmasi benim psikolojimi tamamen alt ust etti. Artik kanser olduguma emindim. Doktor doktor gezme sureci basladi lakin her sey temiz cikiyor emar, kan tahlili, ultraso,rontgen derken ufak tefek seyler disinda hic bir sey cikmiyordu. Belki su 3 bucuk haftada gezdigim doktorlarin sayisi 30 bulmustur hemotolojiden tutunda cildiyeye kadin hastaliklarina kadar. Ve kendimi ne yazik ki hala ikna edemiyorum bana gore doktorlar mutlaka bir sey atliyor bir seyi es geciyor diye dusunuyorum. Tabi bu durum evliligimi, ailemi de oldukca etkiledi annemler beni alip bir psikologla gorusmek icin ikna etti ve 2 seans gerceklestirdik fakat ben hala kendimi ikna edemiyorum kafayi yemek uzereyim ilac destegi de alicam bir kac seans sonra fakat kendime hakim olamiyorum daha once boyle bir durum yasayim kurtulan varmi bana bir akil verin.
Aslinda benim korktugum tek sey bu lenfoma cunku ben israrla lenfoma oldugumu dusunuyorum mide bulantisi sirt agriai vucutta lekeler vs karsima hep lenfomayi cikartiyor cektirdigim tomografide 12mm lenf var fakat doktorlar uzerinde durmadi onemli degil dediler ben onu gordukten sonra kafayo yedim ve kendimi lenfomayim bulamiyorlar diye asiri strese sokuyorum cunku internetten arastirmak gbi bir hata yaptim lanet olsun ki kendimi lenfoma olmadigima bir turlu inandiramiyorum icten ice bende bunun oldugunu ve bulamadiklarini dusunuyorum hayatim zehir oldu odaklanamiyorum cocucuguma bakarken bile yuzune bakamiyorum nasilsa olucem kimse bulamadi hastaligimi diye deliriyorumSizi çok iyi anlıyorum çünkü birebir aynı yollardan gectim. Çocukluğumun beraber geçtigi bir kapıda buyudugum hayat dolu güzeller guzeli arkadaşımın aniden ölüm haberini aldiktan sonra bende senelerce bu illet kaygılarla bogustum. Bende başka seylerinde etkisi oldu ama sizdede olduğu gibi kopma noktası bu olaydi. Arkadaşım bir yıllık evliydi aniden hastalandı hastaneye kaldırıldı ve kurtaramadılar. Sonra otopsi sonucu belli oldu lenfoma tüm vücuduna yayılmış dalağı patlamış. Aylarca etkisinden çıkamadım buyuk bir travma yaşadım. 8 sene oldu hala ruyamda görüyorum bazen şaşırıyorum yaşadigina. Bu olaydan sonra yıllarca kansere yakalanma korkusunu yaşadım. O dönemlerde yanlızdim birde eşimin gecesi gündüzü yoktu yoğun calisiyordu aileden uzak çocuk yok yanlız kaldıkça kurdumda kurdum. Doktor doktor gezdim bende sizin gibi. Hem benim vesveselerim hemde doktorun yanlış yönlendirmesiyle tomografi çektirdim daha beter bozuldu psikolojim. Bu sefer çektirdiğim tomografi yüzünden kansere yakalanacagim diye yedim bitirdim kendimi. Yıllarca mücadele ettim bu korkularla evliliğim çok kötü etkilendi. Yurt disinda aldığım diplomanin burda geçerli olması için lisans tamamlama programına başlamıştım o donem bu vesveseler yüzünden elimi etegimi çektim herseyden nasıl olsa çok yasamayacagim dusuncesiyle. Yılların emeği çöpe gitti. Cevremdekiler bilmez sebebini herkes hayiflanip duruyor o kadar eğitim aldın niye bıraktın peşini diye. Ben ikinci çocugumdan sonra biraz duzeldim. Kızım dünyaya geldikten sonra yeniden hayata bağlandım diyebilirim Yakın zamanda işe başladım terapi gibi oldu bana. Size vereceğim tavsiye hem seanslariniza devam edin hemde mümkün mertebe boş zaman birakmayin kendinize. Kendinizle ne kadar çok baş başa kalırsanız vesveseleriniz o kadar artar. Bu illeti yaşamayan bilmez. İnşallah bir an önce kurtulursunuz bu düşüncelerden.
Umarim fakat ciddi agrilarim var aslinda sirtta cekilme hissi bulanti ve kirmizi noktalar bunlar beni cok korkutuyorAnne olmak anksiyetenizi tetiklemis bence.Psikiyatriste gidin nasilsa emzirmeui birakmissiniz ilaç başlar birseyiniz kalmaz.
Safra kesesine bakildi birsey cikmadi keske o ciksaydi da kafayi yemeseydimÖncelikle sırt agrısı ve mide bulantısı safra kesesi tasları ile ilgili olabilir mutlaka bir doktora gidin genel cerrahi. Aynı agrıları (çok korkunç kalp krizi falan sanmıştım) 18 ay çektim. Tesadüfen ultrasonda buldular ameliyat oldım hemen 16 saat hastanede kaldım sonra eve dönüp oğlumu emzirdim. Hamilelik kaynaklı çok sık görü lü yormuş. Onun dısında psikolojik destek almanız şart.
Oncellikle basiniz sagolsun iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim insallah iyimdirÇok geçmiş olsun. Benim babam amcam halam rahmetli babannem anneannem herkes kanser hastasıydı Karadenizliyiz. Ama hiç sizin gibi kafaya takmadım. Çok ameliyat oldum rahatsızlıklar geçirdim aklıma kanser gelmiyor. Lütfen kötüyü çağırmayın evrene olumlu mesaj gönderin öyle bişiy yok iyisiniz inşallah
Umarim atlatabilirim bu sureci cok tesekkur ederimTek çözüm psikolog+ilaç tedavisi. İyi olacaksınız emin olun.
Oncelikle aynen hic bir doktoru e tahlili yeterli bulmuyorum aslinda bunun sebebi belirtilerimin beni korkutmasi sirtta yanma hissi cekilme hissi mide bulantisi ve kirmizi noktolar bazen morarmalar aklima ister istemez cok kotu hastaliklari geitiriyor lenfoma gibi ve ben bende bu yok diyemiyorum sadece buna takili kaldim kafayi yemek uzereyimYaşadıklarınızı birebir yaşamış bir anksiyete ve hipokondriazis hastası olarak sizi çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Ama sizi hasta olmadığınıza inandırabilecek bir doktor yok. Maalesef durumunuz itibariyle tahlilleri yetersiz bulacak ve doktorların bir şeyleri eksik yaptığı ya da atladığı vesvesesi ile kısır döngüyü sürdüreceksiniz. Öncelikle kabul etmeniz gerekiyor ki şükürler olsun fizyolojik bir rahatsızlığınız yok. Tedavinizi psikiyatri servisi ile sürdürmeniz gerekiyor.
Bir psikiyatrdan duyduğum ve çok sevdiğim bir anektodu sizinle paylaşmak isterim; nasıl ki fiziksel bir rahatsızlığımız olduğunda ameliyat olarak sorunu çözmeye çalışıyoruz, psikiyatrik tedavilerde ilaçlar yalnızca o ameliyat öncesi verilen narkozdur. Hastayı uyuşturur, hissettiği acıyı azaltır ya da yok eder fakat asıl tedavi yani ameliyat psikoterapi seansları ile mümkündür. Altta yatan problemi aşmadığınız sürece antidepresanların kalıcı bir tedavi sunduğunu düşünmüyorum. Durumum olmadığı için ben de terapi göremiyorum ama merak etmeyin anksiyete her zaman aynı devam etmiyor. Gereken tedaviyi göremiyor olsam da şu an daha iyiyim çünkü alevlenme döneminde değilim şükürler olsun. Sizin de atak döneminiz geçtiğinde bu söylediklerimizi daha iyi anlayacaksınız zaten. Sabırlı olun ve terapinizi aksatmayın, rabbim şifa nasip etsin hepimize inşallah
Kan testlerinde ve diger emardan turunda ulstrasana kadar sknti yok diyorlar fakat kendime ikna edemiyorum tesekkur ederim iyi dilekleriniz icinKanser olsa kan testinde bile ters birşeyler görünür du. Biraz daha psikolojik destege devam edin. süt sağarken bende de dediğiniz şeyler oldu ama sonradan geçti. Sakin olun .
Ah sekercim gerçekten ikna olmuyorsunTesekkur ederim umarim degilimdir
Cok tesskkur eddrim suan psikolog ile devam ediyorum bir kac seans sonra ilac tedaviside alacagimBu hastalığın bir adı bile var halk arasında.
Hastalık hastası olmuşsunuz
Üzülmeyin. Tedavisi var bunların. Hematolog ya da dermatolog değil sizin doktorunuz psikiyatrist olmalı bence.
Basitçe takıntı yapmışsınız. Korkmayın. Allahtan acil şifalar dilerim.
Ama bunlar spesifik kanser belirtisi değil ki. Kırmızı noktalar diyabet zona alerji gibi ilaçla rahatça tedavi edilebilecek bir dünya rahatsizligin belirtisi olabilir. Morarmalar bende birkaç yıldır oluyor. Hastanede çalıştığım için birkaç kez doktora da göründüm. Tenim çok hassas ve hafif dokunmalarda dahi morarma kızarma yaşıyorum.Oncelikle aynen hic bir doktoru e tahlili yeterli bulmuyorum aslinda bunun sebebi belirtilerimin beni korkutmasi sirtta yanma hissi cekilme hissi mide bulantisi ve kirmizi noktolar bazen morarmalar aklima ister istemez cok kotu hastaliklari geitiriyor lenfoma gibi ve ben bende bu yok diyemiyorum sadece buna takili kaldim kafayi yemek uzereyim
Evt psikolojik olarak inanilmaz kirilgan bir donemdeyim suan emzirmiyorum en yakin zamanda ilac ile devam edicem bir nebze icimi rahatlattiniz tesekkur ederimAh sekercim gerçekten ikna olmuyorsunbebek küçük olunca psikolojik olarak zayıf olduğunuz bir an, sizi en zayıf yerinizden yakalamış. Ben sağlığınızın önceliğini düşünüyorum. Yerinizde olsam psikiyatrist ten ilaç alıp emzirmeyi bırakırdım. Hastanede kimyagerim inanın kanser 30 doktorun testlerinden kacabilecek bir şey değil. Mr da BT de kan da elli kez bir sorun çıkmıştı şimdiye dek.
Evet cocuk dogdugundan beri arti bu durum suan devam etmekten baska yol yok gibiBence çocuk doğunca hassaslaştınız, psikoloğa devam edin bırakmayın.
Emin olun lenfoma falan değilsiniz öyle olsaydı ya kan tahlillerinde yada diğer tetkiklerinizde mutlaka çıkardı. Sadece basit bir muaeyene olmuş olsaydiniz hadi neyse bir nebze bir ihtimal olabilir derdim ama gorunteleme sonuçlarında birşeylerin gözden kaçırılmış olması çok düşük bir ihtimal.Aslinda benim korktugum tek sey bu lenfoma cunku ben israrla lenfoma oldugumu dusunuyorum mide bulantisi sirt agriai vucutta lekeler vs karsima hep lenfomayi cikartiyor cektirdigim tomografide 12mm lenf var fakat doktorlar uzerinde durmadi onemli degil dediler ben onu gordukten sonra kafayo yedim ve kendimi lenfomayim bulamiyorlar diye asiri strese sokuyorum cunku internetten arastirmak gbi bir hata yaptim lanet olsun ki kendimi lenfoma olmadigima bir turlu inandiramiyorum icten ice bende bunun oldugunu ve bulamadiklarini dusunuyorum hayatim zehir oldu odaklanamiyorum cocucuguma bakarken bile yuzune bakamiyorum nasilsa olucem kimse bulamadi hastaligimi diye deliriyorum
Siz gidin psikiyatriye kalmayacak birseyiniz.Kanser olsaydiniz kan tahlilleriniz emin olun normal cikmazdi.Ama psikoterapi tek basina yeterli gelmemis.Ilac baslatir psikiyatrist ve normale donersiniz.Umarim fakat ciddi agrilarim var aslinda sirtta cekilme hissi bulanti ve kirmizi noktalar bunlar beni cok korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?