Kanser olma korkusu hayatimi ele gecirdi

Bana da benzer bir şey oldu. Ultrason muayenesinde direkt ve panik bir halde yüksek ihtimal kansersin dedi. İnsan böyle bir hastalığı kendine zaten kondurmaz. En ufak bir duygu oluşmadı çünkü olmadığımı biliyordum. Peki ya panik atak hastası olsaydım?

Bende agri cekiyorum aslinda agrilar o kadar gercekci geliyor ki beynimi ikna edemiyorum bu yuzden ilavi one vekmeyi konusayim psikologla

Oğlum 3.5 aylıktı böyle bir atak yaşadığımda
Bende birkaç haber almıştım ve deli gibi korku yaşamıştım gitmediğim doktor kalmamıştı sonra babamı da kaybedince mecbur başladım ilaca
Yeniden doğmuş gibi oldm başka türlü geçmezdi asla anksiyete illet bir olay

Benzer bir durumdan dolayı psikiyatristle görüştüm. Bende de ben ölücem bebeğime kim bakacak korkusu oluşmuştu. Psikiatrist çocuktan sonra bu durumun çok yaygın olduğunu ama daha çok erkeklerde bu anksyetenin olduğunu söylemişti Kadınlarda daha az rastlanırmış ama varmış çok sık karşılaştığımız bi durum demişti.

Bunu atlatmam 4 ay sürdü . Piskolojik destek aldım , hayatımınhergün zehir ediyordum kendime artık senin gibiydim doktor doktor geziyor tatmin olmuyordum . Piskologum güzel bi yol izledi. Allahıma şükürler olsun dünya varmış böyle sorunsuz yaşamak varmış . Destek alın lütfen çok zor biliyorum tek başınıza atlatamassınız . Ben 2 yıl denedim edemedim Piskolog a gittim .

Bu arada doktorum şunu söylemişti bana

Bu hastalık hastalığı sizi korkutuyor geriyor evet ama birde iyi hissettiren gizli bir yönü var , onu bulun dedi .

Aslında onuda bulduktan sonra tamamen geçmeye başladı şükür .

Seni yaşayan anlar valla.
Ben de ilkgenclik yıllarında anksiyitenin bir çeşidi vardı, ilaç tedavisiyle yendim. Kendimi sakinlestirmenin yollarini öğrendim,ama hala arasıra beni de yokluyor. Hastalık değil de başka şey ama benimki.
Mesela bu akşam bile huzursuzum, adım gibi eminim endişelendiğim o şey yok yani. Ama ya bir ihtimal varsa... Enerjimi buna harcamak istemiyorum ama o "ya varsa" kısmını ve felaket senaryolarını da aklımdan çıkaramıyorum. Hatta enerji ve para harcayıp kontrol ettirmek istiyorum, çünkü yok ama "ya varsa"...
Malesef beyinde başlayıp beyinde biten bir süreç. Size de psikiyatra gitmenizi öneririm. Benim ilkgenclik yıllarındaki anksiyitemden ilaç kullanarak çabucak kurtuldum. O zaman 100se endişem bugün 2 :)

ilaca baslamaniz gerekiyor muhtemelen, bir psikiyatriste gidin

Evet paikologunuza katiliyorum geriyor ama iyi hissetoren yonude doktor doktor gezmek ister istemez birazda guvende hissetiriyor cok kisa bi anligina umarim bende atlatabilrim bu sureci

Bende ayni seyi hissediyorum bebegime kim bakacak beni unutacak beni resimlerde hatirlayacak diye kendimi yedim bitirdim

sürekli olarak kötüyü düsünmek kötü enerjinin hastalik vs gelmesine sebebtir diye düsünüyorum iyi düsünün iyilik gelsin olaylarin iyi tarafindan bak... hayatin güzellesir insaAllah .

Ilac sart gibi suan nasilsiniz peki atlatabildiniz mi

sürekli olarak kötüyü düsünmek kötü enerjinin hastalik vs gelmesine sebebtir diye düsünüyorum iyi düsünün iyilik gelsin olaylarin iyi tarafindan bak... hayatin güzellesir insaAllah .
Aslinda kotu dusunmek hic isteniyorum fakat oyle agrilarim ve belirtilerim oluyor ki aninda modun dusuyor ve bu dusunceler hucum ediyor hertaragim agriyor

Aslinda kotu dusunmek hic isteniyorum fakat oyle agrilarim ve belirtilerim oluyor ki aninda modun dusuyor ve bu dusunceler hucum ediyor hertaragim agriyor
bu psikolojik gercekten düsüncelerini baska seylere odaklansan hic bir sikintiya maruz kalmazsin düsünme acabami vs diye insan kendi kendinin doktorudur diye düsünürüm sana iyi gelecek seylerle ilgilenmelisin seni rahatsiz edenlerle degil

Öncelikle, süt sağarken hissettigin şey süt hüznü. Şunu bir oku.
Bunu öğrenince sonraki belirtilerin de psikolojik olduğunu anlarsın bence.

Öncelikle, süt sağarken hissettigin şey süt hüznü. Şunu bir oku.
Bunu öğrenince sonraki belirtilerin de psikolojik olduğunu anlarsın bence.
Ya gercekten emzirirken bunlari harfi harfine yasadigim durumlardi lakin 3 bucuk 4 aydir emzirmiyorum bu durumun gere gelmesi mumkunmu acaba

Ya gercekten emzirirken bunlari harfi harfine yasadigim durumlardi lakin 3 bucuk 4 aydir emzirmiyorum bu durumun gere gelmesi mumkunmu acaba
Yaşarken hastalık sandın, sonra da pimpiriklendin ve beynin sana oyun oynuyor işte.

Cok tesekkur ederim gercekten paylasiminiz beni inanilmaz rahatlatti
Rica ederim çok sevindim iyi gelmesine. Vücutta çıkan şeyler de kafanda kurduğun kanser olurum kanser olursam ölürüm ölürsem bebeğim benden ayrı kalır düşüncesinin yansıması. Yine de şunu okuyun daha ayrıntılı bilgi edinin derim.

Birkaç doktor aynı şeyleri söylüyorsa, herşey temiz çıkıyorsa içiniz rahat olsun. Biri yanılsa diğeri yanılmaz. Böyle bir olasılık yüzde kaç olabilir, vücudumuzda bir hastalık var ve kaç doktor gezeceksin yine ortaya çıkmayacak.

Vücudumuz çok da mükemmel çalışmıyor. Yediğimiz şeyler, stres, yorgunluk vücutta belirti veriyor. Kötü bir hastalığa yakalandığımızı göstermez her zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…