Evet daha once konusmustuk ben keske o donem gitseydim suan daha da icinden cikilmaz bir hal aldi lutfen sizde ertelemeyimSizinle bu konu hakkında yazışmıştık bir ara aynı sorunu ben de yaşıyordum. Rabbime şükürler olsun uzun bir zamandır aklıma gelmiyor, inşAllah da gelmez. Üniversite hazırlığı yapıyordum bu yüzden de psikolog, terapi vs. ertelemiştim. Ama sınav süreci yaklaştıkça bende başarı kaygısı arttı ve bu da beni çalışmaya itti. Şu an iyi hissedişimi yoğun bir uğraşım olmasına bağlıyorum. Sınav geçti ve ben hala psikologa gitmedim, gitmeli miyim, tekrar nükseder mi bilmiyorum... ama sizi çok iyi anlıyorum. Mutlaka bir uzman desteği alın ve mutlaka bir uğraş edinin. Düşünecek zamanınız bile olmasın, günü yoğun geçirin. Kesinlikle internetten hastalık araştırması yapmayın. İnşAllah hemen iyileşirsiniz, rabbim yardımcınız olsun..
Sene başında ben de ciddi bir atak dönemi geçirdim hatta tesadüf ki benim de üstünde durduğum hastalık lenfomaydı. Kaç doktora gittim, uykusuz kaldığım geceler, iştahsızlık, panik atak benzeri kaygı krizleri, ağlama krizleri, tüm sosyal ilişkilerimin bozulması.. her bulduğumu okur, YouTube'dan videolar izlerdim. O dönem sonununu göremediğim bir kuyunun içindeydim sanki. Işığı görmeyi geçtim daha kötü olamam dediğim zamanlarda ufak bir semptom görmemle daha da düşerdim. Yani inanın ne çektiğimi Allah bilir. Buradan dostlar edindim hala ara ara konuşurum. O dönem beni anlayan birileri ile sohbet etmek az da olsa sıkıntılarımı dindirirdi. Ama asıl ilaç zaman. Biraz bekleyin sabırlı olun, geçecek. Daraldıkça bana yazabilirsiniz damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.Oncelikle aynen hic bir doktoru e tahlili yeterli bulmuyorum aslinda bunun sebebi belirtilerimin beni korkutmasi sirtta yanma hissi cekilme hissi mide bulantisi ve kirmizi noktolar bazen morarmalar aklima ister istemez cok kotu hastaliklari geitiriyor lenfoma gibi ve ben bende bu yok diyemiyorum sadece buna takili kaldim kafayi yemek uzereyim
Oncelikle hepinize iyi gunler. Aklim cok karisik oldugu icin yazim yanlisi veya konuyu dogru anlatabilir miyim bilmiyorum. Anlasilabilir olmasi icin kisaca ozet gecmeye calisacagim icinde bulundugum durumu. Dogumdan sonra emziremedigim icin surekli elektirikli pompayla sut sagdim bu sagim zamaninda bazen sanki sirtimdan bir cekilme hissi ve mide bulantisi hissi hisederdim emzirmeyi birakali 3 bucuk ay oluyor ve bu his arada geliyordu. Yaklasik 1 ay once bir tasinma sureci gecirdik ve bu sirada sirt agrilari ve yavastan mide bulantilari basladi doktora gitmeyi zaten dusunurken bu arada tanidik cevremden 2 kisinin ani genc yasta olum haberini aldim biri kalp krizi ve biri kanser olmak uzere. Ve kizlar film o dakika itibari ile koptu. O gunden sonra evde yalniz kalamamaya, surekli kanser oldugumu dusunup cocugumu arkamda birakacagima vs herseye aglamaya basladim ve zaten var olan sirt agricve mide bulantima vucudumda kirmizi igne ucu beneklerle morariklarin cikmasi benim psikolojimi tamamen alt ust etti. Artik kanser olduguma emindim. Doktor doktor gezme sureci basladi lakin her sey temiz cikiyor emar, kan tahlili, ultraso,rontgen derken ufak tefek seyler disinda hic bir sey cikmiyordu. Belki su 3 bucuk haftada gezdigim doktorlarin sayisi 30 bulmustur hemotolojiden tutunda cildiyeye kadin hastaliklarina kadar. Ve kendimi ne yazik ki hala ikna edemiyorum bana gore doktorlar mutlaka bir sey atliyor bir seyi es geciyor diye dusunuyorum. Tabi bu durum evliligimi, ailemi de oldukca etkiledi annemler beni alip bir psikologla gorusmek icin ikna etti ve 2 seans gerceklestirdik fakat ben hala kendimi ikna edemiyorum kafayi yemek uzereyim ilac destegi de alicam bir kac seans sonra fakat kendime hakim olamiyorum daha once boyle bir durum yasayim kurtulan varmi bana bir akil verin.
Gidicem vallahi su durumdan kurtulmak icin ilac terapi ne gerekiyorsa yapicam o hisler geldiginde ben kndimi taniyamiyorum bi anda modum dusuyor herseyden vazgecip bi koseye cekiliyorumSiz gidin psikiyatriye kalmayacak birseyiniz.Kanser olsaydiniz kan tahlilleriniz emin olun normal cikmazdi.Ama psikoterapi tek basina yeterli gelmemis.Ilac baslatir psikiyatrist ve normale donersiniz.
Yeminle harfi harfine ayni seyleri yasiyorum resmen kuyu gibi girdap gibi boyle yuregime bir tas konuyor sanki okadar inaniyorum ki ona ve insanlarida inandrmaya calisiyorum insanlarin hakli olarak hem benim icin uzulmesi hemde aklimi kaybetmiaim gibi davranmasi beni cok yaraliyor (biraz kaybetmis olsamda :)Sene başında ben de ciddi bir atak dönemi geçirdim hatta tesadüf ki benim de üstünde durduğum hastalık lenfomaydı. Kaç doktora gittim, uykusuz kaldığım geceler, iştahsızlık, panik atak benzeri kaygı krizleri, ağlama krizleri, tüm sosyal ilişkilerimin bozulması.. her bulduğumu okur, YouTube'dan videolar izlerdim. O dönem sonununu göremediğim bir kuyunun içindeydim sanki. Işığı görmeyi geçtim daha kötü olamam dediğim zamanlarda ufak bir semptom görmemle daha da düşerdim. Yani inanın ne çektiğimi Allah bilir. Buradan dostlar edindim hala ara ara konuşurum. O dönem beni anlayan birileri ile sohbet etmek az da olsa sıkıntılarımı dindirirdi. Ama asıl ilaç zaman. Biraz bekleyin sabırlı olun, geçecek. Daraldıkça bana yazabilirsiniz damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.
Psikologum bi kac seans ilacsiz devam edelim sonra duruma gore hafif bi ilac baslatiriz dedi onun yonlendirmesini bekliyorum aslinda suanSizin durumunuza en uygun doktoru atlamışsınız. Psikoloji.... Gidin alın ilacınızı bitsin tüm gerçek olmayan ama sizin var olduğunu sandığınız hastalıklarınız
Evet igne ucu gibi olanlar birden arti ve yayildi baya korktum acikcasi ve bazen morariklar oldu kucuk kucuk ölucem ben curuyorum diye aglama krizlerine girdimKırmızı benek derken ,kırmızı benleri mi kastediyorsunuz?
Çok geçmiş olsun malesef kötü haberleri duydukça ben de bazen hastalık hastası olabiliyorum.
İnternet araştırmak kesinlikle yanlış ama hepimiz bakıyoruz.
Benim senden farkım. 2 Dr a giderim ve ikisi de aynı şeyi söylüyorsa güvenirim.
Bir de kafamdan kötü düşünceleri atmak için; komik video, dizi ,yazı, anı ne bulursam okurum kacami dağıtırım.
Yalnız kalmamaya calisin ve aklınıza bunların gelmemesi için dediğimi yapın. Ayrıca kendinize bir uğraş bulun amaç edinin.
Zaten tedavisini oluyormussunuz. Umarım çabuk anlatırsınız. İyi düşünün iyi olsun her sey
Psikologum bi kac seans ilacsiz devam edelim sonra duruma gore hafif bi ilac baslatiriz dedi onun yonlendirmesini bekliyorum aslinda suan
Bende de kırmızı benler küçüklü büyüklü arttı. Dr a gittim ultrason vs bakıldı normal dedi.Evet igne ucu gibi olanlar birden arti ve yayildi baya korktum acikcasi ve bazen morariklar oldu kucuk kucuk ölucem ben curuyorum diye aglama krizlerine girdim
Jinekolog bana yüzüme karşı kanser olabilirsiniz. Yara var iç organda dedi ben. O an şaşırdım sadece. Sonra başka doktora gittim bu tür kanserin yaşı var sizin yaşınız testi bile tutmuyor dediler otuzu gecmek gerekiyormuş. Sonra zorla test yaptırdım. Hiçbir şey çıkmadı. Sizde endişe etmeyin olsa birşey hissedilirdi ferah tutun kalbiniziKan testlerinde ve diger emardan turunda ulstrasana kadar sknti yok diyorlar fakat kendime ikna edemiyorum tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin
Sagolun cok tesekkur ederim icimi ferahlattinizJinekolog bana yüzüme karşı kanser olabilirsiniz. Yara var iç organda dedi ben. O an şaşırdım sadece. Sonra başka doktora gittim bu tür kanserin yaşı var sizin yaşınız testi bile tutmuyor dediler otuzu gecmek gerekiyormuş. Sonra zorla test yaptırdım. Hiçbir şey çıkmadı. Sizde endişe etmeyin olsa birşey hissedilirdi ferah tutun kalbinizi
Yatmadan once yapacagim tesekkur ederimÇok üzgünüm ama bu şekilde devam ettiğiniz takdirde çağırdığınız için gelmek zorunda kalacak.
Psikolojik destek alıyormuşsunuz bir de ek olarak aşağıdaki yönlendirmeli meditasyonu dinlemenizi tavsiye ederim. Sadece uzanın, gözlerinizi kapatın, odada yalnız olun. Uyursanız da sorun yok bilinçaltınız kabul edecek.
Evrim Balıkçı - Kafaya takmama, takıntı yaptığın düşüncelerden kurtulma meditasyonu
Evet ben de çok üzdüm ailemi.. ama insanın elinde olmuyor maalesefYeminle harfi harfine ayni seyleri yasiyorum resmen kuyu gibi girdap gibi boyle yuregime bir tas konuyor sanki okadar inaniyorum ki ona ve insanlarida inandrmaya calisiyorum insanlarin hakli olarak hem benim icin uzulmesi hemde aklimi kaybetmiaim gibi davranmasi beni cok yaraliyor (biraz kaybetmis olsamda :)
Normalde ben de ise guce tvye dalinca gecerdi ama bu seger ki bambaska ve cok gercekci bi sekilde atak yaptiBenim annemde var bu ve bana da geçti bu illet sürekli mememi kurcalamaktan memelerim acıyor. Nişanlımı ayrı darlıyorum bir şey olacak diye. Komik video kısmetse olur vs izliyorum darlanınca. Düşünmüyorum ötesini.
Ya aslinda ben dr giderdim ve sonra rahatladiktan sonra gecerdi ta ki baska bi hastalik kafami mesgul edene kadar ne yazik ki suan gecirdigim artik midir nedir bambaska bir yapida aglama krizleri olum korkusu evladimi geride birakma korkusu is vasiyet yazmaya kadar gidecek neredeyse hakim olamiyorum bir iyi bir kotuyumBende de kırmızı benler küçüklü büyüklü arttı. Dr a gittim ultrason vs bakıldı normal dedi.
Beyaz tenliyim morlukta oluyor . Çarpıyorum, bazen hatırlamıyorum.
Ama dediğim gibi aklımda kalmasin diye Dr a giderim . Sonra da güvenirim mecbur
Böyle değildim aslında eşimden bulaştı. O panik. Onunla konuşa konuşa asmasina yardımcı oldum .
Sen de yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?