Gebeliğin erken dönemlerinde kanda beta-hcg testi hamilelik hakkında bilgi verebilen bir unsur ancak bazen yanıltıcı olabiliyor. Henüz adet gecikmesi dahi olmadan bu test ile sonuç almak mümkün ama ben emin olmak için testi 2 gün aralıkla 2 kez tekrarladım.
İlk testi SAT(son adet tarihi) 21. gününde yaptırdım, sonuç 11,5 çıktı, pozitif. Emin olmak için 2 gün sonra (sat 23. gün) tekrar yaptırdım ve sonuç 4,24 yani negatif çıktı. İlk aylarda kandaki değeri yaklaşık her 2 günde 2 katına çıkarmış. Bu iki sonuca göre hamilelik oluşacak gibiyken birşeyler ters gitmiş ve gebelik sonlanmış diye youmladık. Dün (sat 27. gün) tekrar test yaptırdım ve bu kez 125 çıktı, yani pozitif. İkinci test hatalı sonuç vermiş anlaşılan, bunu başka hastanede yaptırmıştım sanırım kullandıkları malzeme yada yöntem yeteri kadar hassas değil. Bu ikinci hastaneden gelen sonuç yanıltıcıydı benim için, neyseki sonrasında 3. kez test yaptırmışım.
Erken dönemde (henüz regl tarihi gelmeden) test yaptırıyorsanız hassas olmayan ölçümlerde hatalı sonuç verebildiğini anladım.